(04/03/2015) FC Bayern München 2:0 Eintracht Braunschweig

Teme s utakmicama DFB Pokala 2014./2015.

Re: (04/03/2015) FC Bayern München -:- Eintracht Braunschwei

PostPostao/la Miki » 07 ožu 2015, 16:22

panda napisao:JACKPOT!!!!
Definiraj "zadovoljavajuću" i "nezadovoljavajuću" igru. (to sad poveži sa onim mojim komentarom uz Murinja koji je i pokrenuo ovu cijelu raspravu :mig: )

Imaš onaj jedan dobar citat:

It doesn't matter if you win by an inch or a mile. Winning's winning.

Pobjedili mi 1:0 iz jedne prilike i igru koja nije "lijepa" za oko, ili 8:0 uz 500 prilika, hattrick Robbena, bez šanse za protivnika bla bla bla - na kraju dana je poprilično svejedno. Pobjeda je pobjeda.

Slažem se da je isti đavo pobijediti sa 1:0 ili sa 8:0. Pobjeda jeste najvažnija, ali je takođe važno pogledati na koji način smo došli do pobjede. Protiv Junajteda u Minhenu bilo je jasno kako smo ranjivi. Onako slab Mančester nas je uveo u strepnju za konačan ishod dvomeča. Gol Patrisa Evre nas je bacio u nevjericu, ali srećom na kraju se sve dobro završilo. Tu je bilo očigledno da određene stvari ne funkcionišu kako treba.
panda napisao:
Miki napisao:Prošle godine je sve došlo na naplatu protiv Reala. Bojim se da nas i ove godine čeka sličan scenario ako se ne opametimo, u prvom redu Pep. Koliko znam on je prvenstveno doveden radi ponovnog osvajanja LŠ. :bravo:

Protiv Reala nam je na naplatu došla prvenstveno činjenica da nam je obrana kod kornera / slobodnih udaraca živi odron, a to nije neka novost. Sjeti se malo da nam ga je 2012. i Drogba uvalio nakon kornera u 88. minuti...

A tek potom je na naplatu došla činjenica da su nam neki igrači bili kriminalno izvan forme - što je i Pep uvjetovao svojim konstantim rotacijama prije te utakmice sa Realom.

Odlično. Konačno da i od tebe čujem tu činjenicu - najveći krivac za poraz od Reala je Pep. Dakle, sa njim nismo dovoljno uvježbali prekide iako smo znali da nam je to bolna tačka (primjer Drogba), a onda drugi krupan razlog su njegove nerezonske izmjene i rotacije koje su dovele do potpunog gubitka koncepcije u igri. Ne treba zaboraviti ni onu čuvenu izjavu nakon što smo teoretski osvojili ligu kada je rekao "BL je za mene završena stvar". Time kao da je poručio da će nam sve utakmice do kraja BL biti revijalnog karaktera. To je dosta opustilo igrače i vidjeli smo šta je na kraju bilo.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

Re: (04/03/2015) FC Bayern München 2:0 Eintracht Braunschwei

PostPostao/la CroCHEF » 08 ožu 2015, 18:12

Iduce kolo
Leverkusen - Bayern
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš