Josep "Pep" Guardiola

Arhivirane teme...

Re: Josep "Pep" Guardiola

PostPostao/la panda » 02 kol 2015, 17:05

Miki napisao:Nadam se da griješim, ali sinošnja utakmica mi je pokazala da Gvardiola i dalje ne odustaje od svojih zamisli koje u Bajernu jednostavno ne prolaze!

Ovaj argument bi bio validan da smo mi jučer tako utakmicu započeli i da se cijelo vrijeme tak igralo.
No, s obzirom da smo mi 3/4 utakmice odigrali onako kako "fanovi" stalno prigovaraju da ne igramo, a trebali bi igrati, tvoj post baš i nema smisla.
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 02 kol 2015, 17:11

panda napisao:
Miki napisao:Nadam se da griješim, ali sinošnja utakmica mi je pokazala da Gvardiola i dalje ne odustaje od svojih zamisli koje u Bajernu jednostavno ne prolaze!

Ovaj argument bi bio validan da smo mi jučer tako utakmicu započeli i da se cijelo vrijeme tak igralo.
No, s obzirom da smo mi 3/4 utakmice odigrali onako kako "fanovi" stalno prigovaraju da ne igramo, a trebali bi igrati, tvoj post baš i nema smisla.

Objasni mi koja je logika da se mijenja taktika (stavljanje Lama u vezni red i igranje bez klasičnog špica) pri vođstvu 1:0?
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 02 kol 2015, 17:15

Miki napisao:Objasni mi koja je logika da se mijenja taktika (stavljanje Lama u vezni red i igranje bez klasičnog špica) pri vođstvu 1:0?

Dobro pitanje! Meni takvo u glavi zuji već 3 godine npr.

"Koja je bila svrha vađenja Müllera par minuta prije kraja" - München, 2012.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la fcb629 » 02 kol 2015, 17:16

Miki napisao:
fcb629 napisao:al prije polufinala, unistit ce nam jos jednu sezonu

Nažalost, ne vidim drugačiji epilog osim takvog. Nadam se da griješim, ali sinoćnja utakmica mi je pokazala da Gvardiola i dalje ne odustaje od svojih zamisli koje u Bajernu jednostavno ne prolaze! On nikako da se prilagodi ekipi, već fura neke fiks ideje (Lam u veznom redu, igra bez klasičnog špica, bespotrebno komplikovanje pred protivničkim golom) koje su se do sada prilično lošim pokazale.

eno na bild.de pise pitanje zasto mullera uvijek vadi van, ma on bi otjerao i mullera, ali muller jednostavno ima preveliku podrsku u klubu i kod navijaca pa ne moze, ali covjece ne mozes stavljati rafinhu u prvih 11, lahm mora igrati na desnoj poziciji to zna svaki amaterski trener covjece, jednostavno sami sebe slabimo stavljajuci igrace na pogresne pozicije, tek ce se rpljavo rublje vidjeti nakon sto ode, a mozda vec uskoro jer cim igraci vide slabu tocku trenera, u ovom slucaju bi to moglo biti saznanje da odlazi...vjerojatno neki igraci to znaju.......
fcb629
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la mirko0410 » 02 kol 2015, 17:37

Lennon napisao:Ja sam se već pomirio da ću ga gledat ove sezone i ajmo reć ima moju podršku. Nek bu u interesu kluba što bolji i on i njegova ćiri bu čiri ba ekipa. Ipak je Bayern ispred svih.

A sad, nisam bio od prvog dana za njega, ne sviđa mi se stil nogometa koji tjera on u Bayernu i jednostavno mi ne šmeka u Bayernu to s njim. Zato se i nadam da mu je ovo i zadnja sezona.

Ali, Bayern ispred svih, pa tako i on s tom ekipom. :bravo:

Od slova do slova, sva moja razmišljanja, 100% se slažem, od prve prijateljske utakmice u Trentinu ne mogu taj njegov nogomet prožvakati i gotovo ali neka osvoji triple, neka sve osvoji u ovoj zadnjoj sezoni pa makar se Pepovi sljedbenici iživljavali i naslađivali na nama koji smo kontra Pepa.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 03 kol 2015, 06:05

Zamorno je ovo postalo. Zbog Pepa sam izgubio volju da gledam utakmice Bayerna. ne mogu više gledati utakmice, slušati i čitati svakojake kritike na njegov i bayernov račun. 99% kritika su na mjestu i drže vodu, nema se što tu reč, noproblem je što se uvijek i samo gleda jedna strana a ne sredina tj. realnost i onda to posatne ne izdrživo.

Eto gledam Wolfsburg i ne mogu vjerovati da je baš tih 11 na terenu u takvoj formaciji - reko sad će napokon raja biti zadovoljna. No malo pomalo opet ista stvar - zašto XABI, ćemu izmjena ovog, onog, zašto false devetka,Lahm vezni itd...Opet mi se počne bljuvat. Niti jedan od tih kritičara nije pogledao realno sliku i rekao.čekajmalo tek je početak sezone pitaj Boga, ko je koliko spreman i koliko može dat. Zamjeniti Lewandovskog nije problem, ali je činjenica da mi neamo drugog pravog napadača i sad se svi čude zašto umjesto Lewe ne igra napadač. Onda će doč neki lumeni i postavit pitanje, pa što ne kupimo napadača, al u tom slučaju si neće postaviti pitanje, koja to vrsta napadača smije doći na našu klupu a da zbog njega Muller i Gotze manje igraju, Lewa ne dobije pravu konkurenciju i na kraju svi budu sretni. Ne kažem da takav ne postoji, ali sam siguran da si gore navedeno pitanje taj koji pita za napadača, neće postaviti.

Kada pročitam zašto Xabi, stvarno ne znam, ali Rode, Kimmich, Hojberg? Pa kak te srce i duša ne zaboli da se ne zapitaš, pa kako oni? Nije da je sad Vidal tu, o ho ho pa da je Xabi forsiran prije njega, a ustalom možda PEP uspije XABI vratiti na ovaj način na prošlogodišnju razinu iz prvog djela sezone.

Uglavnom uskogrudnost i jednosmjerno gledanje na stvari je pola zdravlja danas u Minhenu.

Već sam to odavno odlučio, a sad sam i postao siguran. pep ziher neće produžiti ugovor i dobro je što ide proč, bar na prvu,a kasnije ćemo vidjeti jel smo se zajebali ili ne.

Računica je jednostavna - ako osvoji LP, zašto bi ostao? Ako ne osovoji minećemoprodužiti ugovor radi vanjskog pritska, i tu priča završava?

No glavni razlog njegovog odlaska je što je podijelio javnost i poprilično sam siguran da ima više onih koji ga ne podnose i unatoč njegovoj genijalnosti i dobrobiti za razvoj kluba, Bayern ga ne smije ostaviti na klupi, jer okreće svoje navijače i na taj način novac protiv sebe.

Ja osobno bi bio najsretniji kad bi produžio na još tri godine, ali baba s kolačima je prošla. No ima jedna stvar koja bi me najvjerojatnije još više razveselila, neka osvoji triple i kaže fala lepa i ode u City, tako da se svi mi skupa možemo tući po glavi.

Kad si samo pomislim da cijela ona priča sa Klopom drži vodu, dođe mi da prestanem navijat za Bayern...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 03 kol 2015, 07:52

Antone slažem se u potpunosti. Uopće čovjek nema normalno radno okruženje a ljudi misle da bi pod pritiskom osvajanja lige prvaka svaki trener osvojio sve šro je Pep. A kup i liga ni nemaju vrijednost i oni se podrazumijevaju. Na kraju krajeva, nevjerojatno mi je da se Pepa tjera a Kloppa bi se pozdravilo. Čovjeka koji je nebrojeno puta srao po našem klubu i koji je iz jebenog Dortmunda. Sumnjam da i on ne bi podjelio javnost a i svi bi opet srali kako mi samo njih pljačkamo. I na kraju krajeva, što kad i on ne bi osvojio Lp? Onda bi rekli pa šta nije ni Pep. Ali šta mi imamo od toga kad nismo osvojili Lp.

Ljudi su počeli napadat pepa nerealno i nema tu više povratka. Sve i da osvoji Lp. Jedino je moguće da ne čita forume kao što je naš pa mu se jebe šta neki ljudi misle. On čuje 70000 ljudi na stadionu a oni mu ne seru
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 03 kol 2015, 08:48

Nastaviću ovdje!

Samo ti trubi o dvostrukim standardima. Izbjegao si da prokomentarišeš jedan dio ovog paragrafa.

Miki napisao:Po toj logici stvari, nijedan trener nije vrhunski trener. Nađi mi trenera koji nije imao lošu sezonu?! Pa i taj Gvardiola je sa Barselonom 2012. završio godinu bez ijednog trofeja. Mislim da je ta Barselonina sezona mnogo "katastrofalnija" u odnosu na prethodnu Dortmundovu sezonu kada se posmatra sa aspekta finansijske moći, jačine igračkog kadra i istorije ta 2 kluba.

Barselonina sezona 2011/2012. bez trofeja. Da li se onda i za njega može postaviti pitanje da li je Pep toliko dobar trener kakvim ga neki smatraju ako si to ti već konstantovao za Klopa nakon prošle sezone?

Evo i Enrike je uspio da osvoji triplu krunu sa Barselonom kao Gvardiola 2011. Taj isti Enrike prije toga u Romi nije postigao skoro ništa. Da li su obojica stvarno dobri treneri ili svoj uspjeh velikim dijelom mogu zahvaliti igraču koji igra kao da nije sa ove planete?

Niko ne spori da je Dortmund podbacio prošle sezone, ali nazivati sezonu katastrofalnom i isključivog krivca tražiti u Klopu je pretjerano. Eto, Klop je napustio Dortmund poslije te "katastrofalne" sezone. Isto je uradio Gvardiola u Barseloni 2012. Da li onda i tu Barsinu sezonu možemo nazvati "katastrofalnom"?!

Slažem se da je Gvardiola trener koji ima mnogo ideja. Razmišlja o fudbalu 24 sata dnevno i često voli da eksperimentiše, proba nešto novo i nije "ukanaljen" u jednu taktiku i jednu postavku igrača. Međutim, ako vidiš da ti ideja ne pije vodu (Lam veznjak, lažna 9-ka), okani se toga. Ali on i dalje nastavlja po starom. Svi smo pomislili da je protiv Volfsburga konačno došao pameti i konačno postavio "normalnu" taktiku. Kasnije se ispostavilo da je sve bila samo zabluda. Gdje su Hojbjerg, Rode, Kimik? Zašto ponovo Lam u veznom redu? Ako je već izveo Levandovskog zašto nije ostavio Milera u špicu, a ne da ubacuje Gecea umjesto njega?! Na kraju su njegove ideje rezultirale porazom, a nije mu prvi put da zbog istih pizdarija Bajern izgubi.

Ali, on je Pep, najbolji trener na svijetu. Ne smije mu se ništa zamjeriti, a Klop nema pojma. Gvardiola bi i sa Dortmundom osvajao titule po BL, igrao finale LŠ, ne bi mu niko ništa mogao.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la panda » 03 kol 2015, 09:02

Znači prebacivanjem teme sa Kloppa, njegove inkompetencije i Dortmundove katastrofalne sezone na Pepa i njegove uspjehe priznaš je Klopp loš izbor za zamjenika.

Hvala lijepa.

panda, over and out.
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Miki » 03 kol 2015, 09:10

panda napisao:Znači prebacivanjem teme sa Kloppa, njegove inkompetencije i Dortmundove katastrofalne sezone na Pepa i njegove uspjehe priznaš je Klopp loš izbor za zamjenika.

Hvala lijepa.

panda, over and out.

Naravno da ne priznajem. Klop je sa dosta slabijim igračkim kadrom i manjim finansijskim mogućnostima napravio odlične rezultate. Gvardiola je do sada vodio Barselonu i Bajern gdje je imao daleko veće finansijske mogućnosti i jači igrački kadar. Dogodine ode u Siti gdje će ponovo imati sličnu situaciju kao u Barseloni i Bajernu.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 03 kol 2015, 09:34

Evo Miki imam jedan zadatak za tebe. Dok se nevratim doma napiši sve moguće kritike na račun Kloppa koje se ti možeš sjetiti tj. koje znaš. Te kritike neka budu kritike za trenera jednog BvB-a. Znaći nemoj ga uspoređivati s nikm već samo kao trenera BvB-a.
Imaš vremena jer ne bum tak brzo doma :D
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 03 kol 2015, 12:40

anton 1983 napisao:Evo Miki imam jedan zadatak za tebe. Dok se nevratim doma napiši sve moguće kritike na račun Kloppa koje se ti možeš sjetiti tj. koje znaš. Te kritike neka budu kritike za trenera jednog BvB-a. Znaći nemoj ga uspoređivati s nikm već samo kao trenera BvB-a.
Imaš vremena jer ne bum tak brzo doma :D

Ima i Klop svojih grešaka, daleko od toga da je bezgrešan. Ja sam samo htio da ukažem Pandi da ne može reći da Klop nije dobar trener, jer on to jeste. Uostalom, pokazaće to u Bajernu naredne sezone. :mrgreen:

p.s. Nisam rekao da je bolji od Gvardiole, ali smatram da bi postigao makar iste rezultate koje je Gvardiola ostvario u prethodne 2 sezone. Dakle, Gvardiola je podbacio. Svi smo očekivali više od čovjeka koji je 2 puta pokorio Evropu i osvojio silne trofeje sa Barselonom. On je doveden prvenstveno zbog novog pohoda na LŠ, jer u domaćim okrivirima ima tim sa kojim je realnost osvajanje BL, u kojoj nema pravu konkurenciju.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la ivan » 03 kol 2015, 13:45

Miki napisao:Gvardiola je podbacio. Svi smo očekivali više od čovjeka koji je 2 puta pokorio Evropu i osvojio silne trofeje sa Barselonom. On je doveden prvenstveno zbog novog pohoda na LŠ, jer u domaćim okrivirima ima tim sa kojim je realnost osvajanje BL, u kojoj nema pravu konkurenciju.

Znači li to da bi u slučaju da mi osvojimo s Pepom ove godine Lp ti njegovo vrijeme u Bayernu opisao kao jako uspješno? Ili pak smatraš da je u 3 godine morao osvojit Lp barem 2 puta? Da li bi ako, s nekim njemačkim trenerom na čelu, nagodinu ispadnemo u polufinalu LP ili prije rekao da je podbacio i da je Pep bio bolji ili barem ništa gori?
Samo mi daj jednostavno da-ne :)
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 03 kol 2015, 14:15

Sveukupno gledajući može se reći da je Pep za ovo vrijeme bio relativno uspješan, ali da nije napravio spektakularne stvari koje smo od njega očekivali.
Imao je moju podršku dugo i nisam pisao dugo neke oštre kritike na račun njega..Mene je iznervirala promašena taktika protiv Barce u Barceloni...Protiv Reala me bio već iznervirao, sezonu prije, ali poslije sam rekao treba mu dati šansu.. A pričao sam o tim utakmicama dovoljno, pa ne želim s tim dužit.

Nije meni problem igranje Rafinhe, mnogi ljudi seru po Rafinhi a on odradi svoje zadatke često i sjajno. Nije problem ni igranje Lahma u sredini, zna to Lahm odigrati, davno je to jednom u Elf-u prvo pokazao, pa se poslije to češće dešavalo i u Elf-u i Bayernu. Ali ipak je Lahm bolji na beku. Lahm ok u sredini, ali po potrebi. Isto tako kao trener moraš shvatiti kada ekipa ima robusan vezni red, da ne možeš tada gurati svoju filozofiju s Lahmom.

Isto tako uvijek se ide na taj posjed. Nejasno mi je da li Pep zna opšte igrati na kontre...I kada smo igrali povučenije i blago prepuštali posjed, opet smo imali veći procenat posjeda od protivnika i tada smo loptu čuvali nešto defanzivnije u posjedu, pa smo išli kao na neko preskakanje i direktnije, duže lopte naprijed. Klasično na kontre nikad pod Pepom nismo odigrali...A nas Barca iskontrira na svom stadionu.

A što se Kloppa tiče, on je veliki trener i napravio je velike stvari i s Mainzom i Dortmundom. Klopp nije neki taktičar, on gradi drugačiju strategiju, gdje motivacija, nabrijavanje igrača te velika fizička sprema i trka igraju glavnu ulogu. Klopp ima plan, ali je taktički ograničen. Zato ga nekako i nisam želio u Bayernu, ali nekako nisam protiv toga sada da se s njim proba, jer bi moguće više odgovarao našem klubu nego Pep i definitivno ne bi postigao manje uspjehe. Nego čak vrlo moguće i veće.
Generalno njemački treneri imaju veću šansu za uspjeh u Bayernu od stranih. Trapatoni je imao ko neki uspjeh, uzeo salataru....Van Gaal je jednu sezonu prilično bio uspješan. Ali...

I ne treba potcijenjivati uspjeh Guardiole, nije lako raditi s velikim timom, niti je lako osvojiti BuLi. Ne znači da se Bayern i Premiershipom ne bi prošetao. Svaka liga ima svoja pravila. U BuLi ti preko noći iskoče neočekivani konkurenti, a drugi opet i posrnu. Liga je specifična i ne treba taj dio umanjivati. Isto tako ne može se od trenera tražiti da uzme LP u dvije godine i to u godinama koje dolaze nakon sezone koja je bila najuspješnija u historiji kluba i gdje su se igrači psihološki i emocionalno istrošili.

Ali traži se i očekuje da s Realom i Barcom odigra bar u egalu i očekuje se da ne ponavlja određene greške. Isto tako neke utakmice treba znati dovršiti i zatvoriti, kao onu protiv Dortmunda pa i ovu donekle protiv Wolfsburga (iako u ovoj i ne krivim Pepa nešto previše)...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 03 kol 2015, 14:52

Dobar post Effe :bravo:

Hoće li ova sezona bti mjerilo Pep-ove ere u Bayernu?

Nažalost hoće.

Ali sve da osvoji LP i BL i kup u istoj godini, opet će (ja mislim) kod većine ljudi ostati čuđenje zašto mu je dozvoljeno da od Bayena napravi tika taka momčad, umjesto da nastavi Heynckesov uspješni koncept
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva