E to s Juppom gledam malo dublje, jer kad tako gledaš onda četverostruko cijeniš njegovu ulogu.
Ne samo da je momčad izvuko iz govana, psihički i fizički, ne samo da je stvorio temelje za ovakav optimizam, nego je u fazi stvaranja temelja za budućnost, kratkoročnu i srednjoročnu. Uzevši u obzir izjave dečki iz uprave - Heynckes će aktivno sudjelovati u odabiru trenera i u transferima.
E pošto vjerujem da Jupp čita nogomet kao rijetko ko, vjerujem da jako dobro zna šta nam treba sada i koji profil igrača će nam trebati od sada, koju filozofiju da gonjamo na kraju krajeva.
Jedna jako bitna stvar kod autoritativne osobe poput juppa: može donosit i teže odluke - riberyu neće past napamet bacati dres kad ga izvadi.. to je odlično za nove igrače, kada uđe u homogenu ekipu koja do kraja poštuje šefa.
E zato navodim “sad kada nas vodi Jupp” kao pozitivnu stvar u smislu kadroviranja i kontrole egomanijaka.
Poklopilo se još nekoliko situacija (sve ih danas navedoh) i stekao sam osjećaj da bi imalo smisla uložiti novac baš sada (u sadašnjost i u budućnost) i dovesti jako potentnog igrača.
Moramo ostati realni i priznat da su nam rezultati štimali ali igra je bila dobra u samo nekoliko utakmica. Ok, i meni je rađe pobjeđivati nego išta drugo ali da smo klimavi u određenim situacijama - to se ne može opovrgnuti.
I naravno - faktor brojnih ozlijeđenih. To mi donekle daje nadu u još veću ŠTAJGERUNG kada se potpuno oporave Neuer, Robben, Thiago, Ribery, Alaba, Muller itd.
Ali ne smijemo precijenjivati naše igrače, posebno sada kad ih Jupp dovodi u red jednog po jednog.
Zato, iskoristiti blagodati Juppa i već sad graditi i ulagati u budućnost! Mislim da će i uprava potegnuti i platiti kada bi ispala vrhunska prilika. Mogu oni pričati sada što hoće.. nažalost je jako teško na zimu dovesti vrhunskog igrača, ali zato postoji ovaj topic