Oni se Antone u Njemačkoj ne uzbuđuju, zašto bi onda mi koji nismo ni Nijemci, ni Germani ni ništa?

Smiješno je to, ali to je tako, glavno da je 50+1 u igri, da oni imaju pune stadione, svoju fan kulturu i da je Bayern za sve kriv. To što sutra Lazio, Fiorentina, Sampdoria, Dynamo Kijev, Grci ili ne znam tko već ne budu predstavnike u EL razbijali u šesnaestini finala i sl., to nikoga ne zanima.
Zato onaj gospodina Seifert ili kako se već prezivao je nedavno prozvao na sastanku DFL-a apsolutno sve i postavio im pitanje je li se ikad oni zamisle nad sobom te što i kako rade u bundesligaškim klubovima zadnjih 15-20 godina.
Glavno da sam ja počeo jedan komentar "negativno" kako mi je prijatelj Effe rekao, a samo sam bio realist, mada bih ja radije sada bio ludi optimist kakav sam u zadnje vrijeme postao u privatnom životu.
Inače se slažem i s onom tezom o igranju reaktivnog nogometa, to apsolutno stoji.

Nijemci su prije 5-6-7 godina igrali izvrstan nogomet u ligi, dinamičan i napadački nastrojen, to apsolutno nedostaje i danas se sve svodi na nekakvu defenzivu. Nema više ni prepuno golova, ali isto tako nema ni domaćih i stranih zvijezda u klubovima gdje bi se takav nogomet i mogao igrati ili barem ohrabrivati.
2015. uz Bayern je bio Dortmund, Wolfsburg i Leverkusen koji su stvarno igrali jako dobro. Bio je tu negdje i standardno li-la Schalke, Gladbach s Favreom itd. No toga svega danas više nema.
Jedino je pitanje kako do toga svega nazad i na koji način. Eeee, ali dok mi budemo to raspravljali, njih u klubovima će boliti neka stvar za to.