Iako je drastičan potez, ja itekako vidim smisla u tome.
Mislim da je malo bedasto govorit da jedan Löw ne zna šta radi
Hummels, Müller, Özil, Boateng itd. imaju po 30 godina ali nije riječ o tome koliko još mogu igrat, radi se o tom KOLIKO DOBRO MOGU još igrat, jer svak vidi da to nisu više oni top igrači. Oni više NISU u najboljim godinama. I Sexsteiger je s 30-31 naglo opao, bio je šok kad smo ga tada prodali ali je struka prepoznala tendenciju.. igra on i sad, ali nije to onaj stari... bilo je još takvih primjera
S druge strane imaš igrače koji nadolaze, već su sada na nivou otpisanih a njihov vrhunac je tek pred vratima.
Süle igra top, Ginter, Rüdiger, Tah i Kehrer su sve jači, Sané, Havertz, Brandt, Gnabry, Draxler, Werner su sve redom top momci.
Jogi Löw ne gleda 2019. i vrijeme do 2019.
On gleda 2020. i 2022.
Takvi potezi zahtjevaju hrabrost, znanje i vizionarstvo.
Kada pogledaš sastave (u nastavku) primijeti se lako da bi otpisani igači konkurirali za drugu momčad, ali po meni više ne i za prvu. Više za treći sastav... I uzmeš u obzir planirano pomlađenje i da će mlađi biti sve jači s vremenom, mislim da je opravdano što je Löw otpisao navedene.
Izbornik je ovim pokazao da njegov rok nije prošao, dapače: He’s coming for more.
Pazi ekipe:

Drugi sastav je isto sex... (ako vrati Gündogana)

pazi treći sastav, da nije otpisao njih...