ivan napisao:Kimmich, Alaba, Pavard, Hernandez, Sule, Hummels (Boateng računamo da odlazi) - znači već po sadašnjem stanju imamo 6 ljudi za 4 pozicije i nijedan od njih nije "zamjena" u pravom smislu riječi. Imaš praktički jednakovrijedne igrače, a netko mora sjedit na klupi. Zbog lošije forme ove sezone Hummels je sjedio malo više na klupi i to je kao nekako funkcioniralo (iako zapravo nije, srao je po medijima), ali zamisli da njega zamjenimo de Ligtom (jer se piše da bi mogao doći). Tko će tu sjedit na klupi i šutit?
Na kraju krajeva nije ni svrsiishodno da netko od tih igrača sjedi. Dobili bismo opet situaciju da utučemo velike pare pa kažemo igraču "izbori se za poziciju". Znači u nekoj ludoj ludoj kombinaciji da dođe de Ligt, ajmo reć umjesto Hummelsa, tko će bit prva postava? Treba nam kao što si rekao neki pravi bek još, ali nešto jeftino, a solidno. A da nije Rafinha

Moramo takve rupe popunjavat dobrim juniorima...
Ili ćemo se vratit na onu rotaciju s početka sezone, a vidjeli smo kako to funkcionira...
To ti je ivane čar 18 + 2 kadra. Mislio sam da sam to dobro razjasnio, ali očito nisam

U takvom kadru ako igraš s 4 pozadi, moraš imati 7 obrambenih.
U idealnoj situaciji, kao što izgleda da se razvija ova naša moraš imati (ponavljam kad je idealno) dva beka DL i DR, jednog beka DL/R (tog mi još nemamo i tek trebamo nabaviti, a ja ću ga za ovu svrhu zvati Lazaro iako još nisam vidio da igra lijevog beka al nema veze). Dva full blodded DC -a, Hummels i Sule. Može biti i De Ligt i Sule ako tako oćeš gledati, no tu za mene nema neke razlike iz perspektive "ko će igrati ili nezadovoljstvo". Vjerujte mi kako god bilo, ako Hummels ostane u klubu on nije automatska rezerva niti je Sule 110% starter. Još dva mix igrača DLC - Hernandez i DRC - Pavrad.
Poanta je ovdje zaboraviti na situaciju slaganja takve obrane gdje će ispasti da nismo toliko novaca trebali dati za nju već preusmjeriti sredstva na druga mjesta. U ovom slučaju si zamisliš da ju već imaš i ne razmišljaš o odštetama koje si dao nego one koje ćeš dobiti na kraju sezone (do tog ću doči).
Imaš:
Alabu
Hernandeza
Sulea
Hummelsa
Pavrada
Kimmicha
LazaraOno što znaš je da postoji 4 startera uvijek + 3 zamjene. od te 3 zamjene, jedna je "razina ispod" zasada Lazaro i on bi trebao najmanje igrati, makar to na kraju neispadne tako.
To znači da imaš 4 igrača koji pretjerano puno igraju, Jednog koji igra malo manje od ostalih, jednog koji bi trebao igrati u prvoj (to je taj koji smeta) i jedan koji je sretan kaj je uopće u Bayernu
I što ti se događa? Ono na što se BAyern tek mora naviknuti. Ti ivane također. Navijači BAyerna jednostavno nisu naviknuti na prodaju "dobrih" igrača, ne razumiju to, čudno im je to iako se to događa ispred njihovih očiju.
Sad će svi srati, ali će valjda skužiti o ćem pričam. Kada je ovakva situacija i nema neke ozlijede koja je ozbiljna tipa Tolissova onda ima nezadovoljnih koji će napustiti klub. Hek, unatoč Tolissovoj ozlijedi, Kovač je uspio i Renata sterat iz kluba

No vratimo se bitnome. Na kraju sezone otići će Boateng što je normalno. Nakon 2013 otišao je Luis Gustavo jer je to bilo normalno i zamijenio ga je neko drugi. Tako će slijedeće sezone otići što ja znam Hummels i zamijeniti će ga neko drugi i tako u krug.
Moraju jednostavno postojati ti koji dođu doslofce da bi neko ili oni otišli. No najbitnije u svemu tome je da se pazi na isplativost! Tu je real jako pametno dosad odigro i znao je svoje "nezadovoljne" igrače plasirati za jako dobru odštetu.
Primjerice, ako se ispostavi slijedeće ljeto da je Pavrad taj koji treba ići onda je bitno da ode za 35, a ne za 20. To je ono što naši scouti moraju predict, a ne da radimo dilove poput Wagnera. Recimo s Renatom smo mogli jebeno ispraviti stvar nakon prve sezone, ali se napravila glupost. Sad imamo kurac od oFce!
Zaključak:
NEZADOVOLJNI IGRAČI SU NORMALNA STVAR; SAMO SE MORAMO NAVIKNUTI DA ONI POSTOJE I DA IH MORAMO PUSTITI!