Postao/la anton 1983 » 25 srp 2019, 13:21
Malo da komentiram iz pozitivne perspektive kolko je to god moguće u ovoj situaciji.
Mislim da nam je potencijalno obrana jako dobra. Znam da nema previše promjena, ali iskoreno ako 4 igrača startaju koliko promjena može i biti. Smatram da nam je baš falio štoper Lucasovog profila da bi dobili šansu dignuti se na viši nivo. Jedan brz, a drugi debel i velik. Neki puta jedan igrač ako sve sjedne može donjeti ogroman napredak kojeg nitko ne može predvidjeti. Primjerice takav je igrač Van Dijk, koji toliko dobro igra, da diže ocjene igračima oko njega. E sad ak se to nama potrefi sa Lucasom...
Alaba, ajmo se nadati drugom prolječu, ako ne želimo biti negativni. Uz njega imamo Sulea od kojeg teško da mi možemo nabaviti boljeg štopera i Kimmicha, po meni najboljeg desnog beka svijeta - tu sam subjektivan jer znam da ovisno o sustavu bitna ti je vrsta beka.
Po meni teško da možemo imati bolje od Alabe - Lucas - Sule - Kimmich i također smatram da to je obrana koja može biti obrana prvaka Europe... Za mene što se tiće Bayerna to je obrana 10/10 i niti jednog igrača od ova 4 nebi mjenjo za nekog drugog.
Naravno, sad se čini da je klupa loša, po pitanju obrane, ali to se tek treba pokazati da bi bila istina.
Sad prelazimo na onaj dio koji je lođ a to je vezni red. Tu stvarno nisam zadovoljan i tu se nadam da će se nešto dogoditi. Ovdje sam čak nisam siguran da li se sa transferima uopće može pogoditi i riješiti problem, jer smatram da je najveći problem u ovom trenutku filozofija.
Imamo samo jednog igrača koji odskaće od drugih, a to je Thiago. Sad Thiago mora ponoviti prošlu sezonu da velimo da je fakat Top i nadat se da ćemo se neko priključiti. Od kanididata koje imamo uopće ne vidim onoga koji bi to mogao. Možda ćete se smijati, ali moja najveća nada da će u tome uspjeti je Renato ako dobije šansu. Za Martineza smatram da je on u najbolju ruku, legenda Bayerna koji zaslužuje biti zamjena. Od Tolissa očekujem maximalno da bude SUPER zamjena i kao takvog bi ga uvijek htio imati u klubu, ali nikada više od toga. Samo mi preostaju Muller i Leon. Ako igra Muller, onda imamo "sjeban" vezni red jer "po pravilu" bi moro igrat s DMC a to je "zamjena Martinez". S druge strane imamo Leona koji me neoduševljava talentom i ne znam koju poziciju da igra i ovdje se vračamo na stvar filozofije kluba za vezni red.
Ono što je najgore, da se tako izrazim, što je naš takoreći top target za slijedeću sezonu KAI. Pretpostavimo da on dođe da će igrati neku ofenzivnu poziciju uz ustaljenog Thiaga. Naravno to ne mora biti tako, ali pričamo o "realno pretpostavljanju" s obzirom na činjenice.
E sad kao će on to igrat, na kojoj poziciji OVE SEZONE BI SE TAJ IGRAČ X TREBAO ISPROFILIRATI? Realno to bi trebala biti "šestica" ili neko ko igra defanzivno, a takve nemamo izuzev Martineza. I zato sam po pitanju veznog reda jako jako jako zbunjen i nezadovoljan...
E sad da smo mi uzeli Rodriga, prodali Martineza/RENATA I Mullera, a doveli Wernera i slijedeće godine Kaija, e onda bi to bila druga priča, ali po meni to uopće ne ide u tom smjeru.
Sam da velim da je Kovač sada rekao da Renato nije šestica već 8 ili 10.... I kaj onda reći.
Što se tiće krila, mogu sam reči da sam zadovoljan što smo dobili GicBrya i što brijem da Coman sad zna da mu je ovo sezona biti ili ne biti. Naravno ovdje su zasada svi nezadovoljni, ali pravo zadovoljstvo ćemo tek iskazati na kraju prelaznog roka.
Što se tiće ovog napadačkog djela sa Mullerom, Lewom i Arpom, tu sam prezadovoljan i to je za mene 10/10!
KVDM!!!!