Da se razumimo, par puta neko je reko da pišemo sranja o kimmichu u sredini, ali to uopće nije istina.
Uvijek sam govorio da je na beku stvarno jeben, posebno kad je tek počeo s Robbenom igrat..
Iako je veza njegova "prirodna" pozicija, zbog svojih osobina je bolji na beku. Sada kad kao igrač sazrijeva, možda UZ DUŽE IGRANJE U SREDINI postane super veznjak i zaboravimo na bekovsku poziciju. Sve je moguće, ali je po meni šteta raditi to, kada smo u njemu dobili jednog od najboljih aktivnih bekova na svijetu.
Zato me interesira, dal Kovač njega već dugo planira u sredini i dal je uprava znala za to. Ako su znali onda je napravljen zajeb veliki... I za 3 i pol mjeseca moramo dovesti jebačkog beka.
---
Kimmich je kao bek zasigurno zanimljiv svim jakim klubovima u Europi, koji ne bi sekunde čekali dati 70-80 milijuna za njega u ovom trenutku ako im zatreba za tu poziciju. I zato:
cruz napisao:mislim da bi bilo neozbiljno takvog igrača stalno šaltat po pozicijama
Ili je bek ili je zadnji vezni. A pošto je Pavard naš desni bek, vrlo je moguće da će biti šaltanja.
A kako će Kimmich postati hardcore sex 6ica ako mu ne damo bar pola sezone da non stop igra 6icu.
---
Još jedna stvar glede Kimmicha na 6ici: Nisam uvjeren koliko smo dobili s trećim veznjakom uz njega i Thiaga, tim box-to-box igračem...
Zašto?
Prije sam govorio stalno da Thiago mora biti bliže protivničkom golu, ali to povlačim, jer se Thiago razvio u drugačijeg igrača od onog kojeg smo doveli. Thiago je baš oni playmaker-šestica. NE 8ica, NE 10ka, NE-boxtobox.
Uz njih dvojicu nam treba ili ofanzivna 10ka ili raumdeuter - s bar jednim playmaker krilom...
Znači kad Thiago igra onda najbolje s dvije šestice
ito 4-2-3-1, a ne s jednom u 4-1-4-1.
Stoga, ako će Kimmich stalno igrati na 6ici onda je ovo naš najbolji sastav u ovom trenutku: