Remont momčadi za sezonu 26/27

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Remont momčadi za sezonu 19/20

PostPostao/la anton 1983 » 26 kol 2019, 15:26

Ne znam di bi ovo uopće napiso...

Malo sam išo neš računat, po pitanju ko bi kak trebao igrati po pitanju minuta i broja tekmi. Samo sam računo za BUNDESLIGU, možda sam i trebo staviti 8 tekmi LP i Super kup i bar 4 tekme u Kupu, lai nisam, no opet neš se možda iz toga vidi.

Zaključak je da BAyern sada za ovu ligu ima idealan broj igrača i sad kada bi stvarno došao još jedan DMC, Boateng bi moro proč, a njegovu ulogu preuzeti Martinez...

Poanta je da se u BUNDESLIGI igra 34 tekme po 90 minuta ili ti 3060 minuta i da imaš 10 pozicija u prvih 11 na koje se te minute troše znači 10 x 34 tekmi i na taj broj tekmi se ubacuju ili troš igrači.

Obrana je bila totalno izolirana, sa 6 igrača, znate i sama koja i njima niti Davies niti Martinez ne kradu minute.

Tu je stvar jako jednostavna - kada bi prva 4, Alaba, Sule, Lucas, Kimmich odigrali 75% tekmi (ja smatram da je to više neg OK i da ne treba više forsirati), za Pavrada i Boatenga trebalo bi ak me kužite preostati 50% tekmi za svakog i ja mislim da bi tu svi trebali biti zadovoljni.

Sad ću odma reči da je teško tu uzeti u obzir ozlijede i kartone jer je lako moguće da kad bi Boa recimo "trebo" igrati, on bude ozlijeđen i to vrijedi i za vezu i krila i napada, ali bar je takva teorija...

Onda ovak

Thiago je prosle godine odigro 27 tekmi u BL pa sam mu stavio ove godine 25, zbog toga neće biti nezadovoljan

Thiago 25

Pošto mi je Coutinho nešto kao Thiago i on dobiva 25

Coutinho 25

Lewandovski iako igra non stop to se mora promijeniti i odigrat će 85% tekmi ili ti 28 i mislim da je to ok.

Lewandovski 28

Poanta je da tu ne mislite za ove igrače da igra baš toliko tekmi nego toliko MINUTA, što znači da mogu biti zamijenjeni i tako sudjelovati u više utakmica ali ne po 90 minuta...

Kod Gnabrya i Comana za svakog sam dao 65% tekmi i mislim da sam tu bio dosta optimističan, nadam se da se slažete. To je 22 tekme po svakom ili ti 44 ukupno

Gnabry + Coman 44

Za naše mlade dečke Arpa, Cuisancea i Daviesa, odredio sam ukupno 15 tekmi i mislim da je to sasvim OK - neki možda uopće neće, a i ak ne igraju "ko ih jebe".

Cuisance, Davies, Arp 154 tekmi i tu uopće nesmiju igrati obrambene pa samo otpadaju na vezu i napad i krila.

Preostali su sljedeći igrači:

Martinez, Leon, Thiago, Muller i Perišić koji djele 67 tekmi što znači da je za svakog od njih ostalo pojedinačno 13 tekmi, a to ne bu išlo, znači neko bu najebo da bu drugi više igro, a sad ko?

Tu treba dodati sada još LP i taj kup da se "suzbije nezadovoljstvo".

Ovo sam samo sklep da vidite koliko je teško napraviti zadovoljnu momčad i kako bi još jedan igrač koji "mora" igrati to poljuljao...

Bar jedan igrač od ovih veznih mora najebati i sad je pitanje ko....
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 26 kol 2019, 21:09

Kad se gleda na taj način onda ispada da će 2-3 igrača biti nezadovoljna, ali opet postoji ona rotacija di Tolisso sad igra npr 4 tekme zaredom pa 3 sjedi na klupi ili uđe u 86. minuti... teoretski se s ovim sastavom može namjestiti da nitko ni ne bude nezadovoljan... uzevši ozljede u obzir, lp, kup, englische wochen.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 26 kol 2019, 21:26

Idealno bi bilo da se kup od treće runde igra na dvije utakmice. Tako bi lakše povećali fond atraktivnih utakmica nego povećanjem lige.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 26 kol 2019, 21:57

cruz napisao:Kad se gleda na taj način onda ispada da će 2-3 igrača biti nezadovoljna, ali opet postoji ona rotacija di Tolisso sad igra npr 4 tekme zaredom pa 3 sjedi na klupi ili uđe u 86. minuti... teoretski se s ovim sastavom može namjestiti da nitko ni ne bude nezadovoljan... uzevši ozljede u obzir, lp, kup, englische wochen.

Trebao bi nam neki majstor rotacije, kao svojevremeno Hitzfeld. :D

A Niko je prošle sezone počeo onu rotaciju (možda mrvicu pretjerao) i onda je sve puklo i više onda nije smio rotirati ni kada je mogao...Tako da sada po tom pitanju ide ziheraški...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 27 kol 2019, 07:05

effe__sa napisao:
A Niko je prošle sezone počeo onu rotaciju (možda mrvicu pretjerao) i onda je sve puklo i više onda nije smio rotirati ni kada je mogao...Tako da sada po tom pitanju ide ziheraški...

Al vidite, to je meni... :oops: smile44

Znači prvo i osnovno, imaš roster od 22 igrača, ako neće biti rotacije šta ćemo sa onih 11 ?

Drugo, svi treneri unatrag 20 godina u Bayernu, imali su širok roster i svi su dosta rotirali. I nikad nije bilo upitno i nedaj Bože da se uprava miješala u izbor ili rotaciju. Pa zamislite da su o tome srali jednom Pepu, ili Ancelotiju?

I treće, ono kaj mi je najodvratnije. Ja mislim da Niko nije trener za Bayern. I velika se većina slaže, i mislim čak da se i uprava slaže, ali kojeg si ga vraga onda doveo. Zašto si ga morao dovesti, da ga onda tu ponižavaš i igraš se s njim velikog kluba, i velike uprave. Nesmije rotirat, nesmije dat izjavu, nesmije ovo ono.... Jedan veliki klub, velika uprava kao što si volimo i vole tepat - to ne radi. Zapravo, on si je i sam kriv. Da sam njegovu mjestu, dao bi otkaz nakon duple krune i bio bi najveća faca valjda u Europi.

Doveli su ga iz istog razloga kao i pojačanja ovogodišnja. Plan C. I da bi ti onda po tom istom planu C srali i tražili mu glavu, a plan D se ne vidi ni na najvećem vidikovcu u Njemačkoj.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 09 vel 2020, 08:32

Obrana:

Davies, Alaba, Hernandez, Sule, Boateng, Mai, Pavard, TROŠENJE NOVACA

Vezni:

Thiago, Leon, Kimmich, Tollisso, Cuisance

Ofenziva:

Ganabry, Coman, Muller, TROŠENJE NOVACA

Napad

Lewa, Zirkzee

Za slijedeću godinu bez obzira o pričama remonta, trošenja miljardu novaca, kupovina novih prvih 11 itd. Ovo mi nekak za slijedeću godinu izgleda najrealnije.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 09 vel 2020, 17:56

Slažem se s tvojim kadrom osim Boatenga, on nema tu šta raditi sljedeće sezone.

Vezni, da, tu nemamo što mijenjati ako Tolisso ne bude htio otići. Eventualno neki zamjenski defenzivac za sitne pare kao šesti. Coco ima potencijal biti najveće pojačanje ako "nauči" malo defenzivniju ulogu.

Gnabry je siguran u ofenzivi i uz Kimmicha jedini mlad i kompletan ofenzivni igrač. Coman ima sigurno mjesto u kadru. Muller isto s Flickom ima sigurno mjesto, vjerojatno i u 11. Imamo iznenađujuće dobru situaciju s ova tri.

Coutinho s 28 godina i Mullerom u formi nema šanse za trajni transfer osim po nekoj premaloj cijeni. Protiv pravih momčadi se nije iskazao, on svoju statistiku puni protiv donjeg dijela tablice.

Sanea računam kao našeg igrača, čak i uz ove probleme.

I onda dolazimo do problema Havertz koji nije jednako dobar kao lani, a jednako je skup. Bolje bi bilo da smo iskeširali ovo ljeto pa rekli da propada kod nas zbog Kovača. Što ćemo sad, kad budale nismo kupili Olma? Vjerojatno kupit Kaija za perverzne novce.

Lewa je najbolji napadač na svijetu, ali brate mili on igra 5 godina bez ozljede i bez zamjene. Ja to govorim već tri godine i ništa se nije dogodilo, ali treba nabaviti nekog jer se uvijek može dogoditi, pa makar iskorištenog veterana. Imamo samo Mullera i eventualno Gnabryja.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la ivan » 09 vel 2020, 18:48

Pa imali smo Wagnera i kako je to funkcioniralo?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 09 vel 2020, 21:01

Muller i Klinjo Dutccman uz Gnabryja su dovoljni da povremeno mjenjaju Lewu.

Treba nam desni bek i stoper umjesto Boatenga.
Vezni samo ako netko otidje Thiago il Tolliso.
Umjesto Havertza ja bi uzeo 4 krilo nista preskupo ili nekog iskusnijeg ala Perisic.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 10 vel 2020, 08:52

Murta napisao:Slažem se s tvojim kadrom osim Boatenga, on nema tu šta raditi sljedeće sezone.

Tako nešto.

Razlog zašto sam to napisao tj. taj kadar je, što neočekujem brda i doline. Nekako se vatra ugasila pa se više s mozgom razmišlja.

Uglavnom nekako vlada mišljenje da će se dogoditi ovo ohne wenn und aber:

Obrana:

Davies, Alaba, Hernandez, Sule, JAKO PUNO TROŠENJA NOVACA, Mai, Pavard, TROŠENJE NOVACA

Vezni:

Thiago, Leon, Kimmich, Cuisance, JAKO PUNO TROŠENJE NOVACA, TROŠENJE NOVACA,

Ofenziva:

Ganabry, Coman, Muller, JAKO PUNO TROŠENJE NOVACA, TROŠENJE NOVACA

Napad

Lewa, Zirkzee
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 10 vel 2020, 10:00

pa kandidat za mijenjanje boatenga je Upamecano iz RBL. Pišu se neke cifretine poput 60 mil klauzula... ali može to niže ja mislim.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 10 vel 2020, 10:04

cruz napisao:pa kandidat za mijenjanje boatenga je Upamecano iz RBL. Pišu se neke cifretine poput 60 mil klauzula... ali može to niže ja mislim.

Znam da je, valjda ga mislimo dobiti za "malo novaca". Ne kažem da je to nemoguće, ali sigurno će ovisiti o konkurenciji.

Naša obrana za sljedeću sezonu je jako jako jako zbrčkana i teško je stepst hijerarhiju.

Jedino kaj sad mogu reći da će Sule biti nekakav 4. štoper iz razloga kaj ni on sam ne zna kak se osjeća. U tom slučaju koja nam daje mali prozorčić nade može doći neki debeli DMC tipa UPAMECANO.

Pa kaj bumo opet 100 milja na obranu podrobili.

Ja iskreno niti ne znam dal mi pojačavamo prvih 11 ili dajemo opcije, jer nekako obrana Davies, Alaba, Hernendez, Pavard je po meni sama posložena... I sad ti još tu pripicukni Suleta, i dva igrača u vrijednosti odšteta 80 milja pa da vidiš belaja - mai je tu da maže oći, ali svake sezone treba imati jednog takvog...

Zamislite da uzmemo Hakimija i Upamecana. Mislim Ok, ali zar stvarno? :shock:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 10 vel 2020, 10:11

Ma mislim da nam za obranu treba desni bek i netko tko će umjesto Boatenga bit ok zamjena. Pod pretpostavkom da se Sule vrati normalno a ne da propadne totalno, što bi bila velika šteta.

Naš "problem" je što ove sezone i Alaba i Davies odrađuju super posao na neprirodnim pozicijama. Davies još stigne biti bilo što, ali Alaba je već ustaljeni lijevi bek i pod pretpostavkom da se njega vrati na beka, onda Davies ni kriv ni dužan mora na klupu. Iako bi ja njega svejedno trenirao i za krilo...

Veza nam je odavno zbrčkana i još je gora situacija sad kad se spominje odlazak Thiaga koji je valjda jedina konstanta našeg veznog reda već godinama.
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 10 vel 2020, 10:13

tu se slažem, u 2019. smo za obranu dali 125 igrača (Lucas, Pavard, Davies), a zaradili samo 34 (hummels i friedl)

najbitnije je po meni šta trener i uprava žele od Pavarda, ako ga vide na štoperskoj poziciji, onda idemo po jakog beka, ne treba nam još i skupi štoper.

EDIT

@Ivan, bez obzira što igraju neprirodne pozicije, oni igraju jako dobro. Alaba je došo ko veznjak pa je prešo na neprirodnu i postao bitan. Tako da - šta ima veze ako ostane ovako - ako već funkcionira?!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 10 vel 2020, 10:35

Jako puno toga ovisi o tekmi sa Chelsijem jer sad nema hektike i ako to prodemo bit ce je sigurno jos manje. Stanje oko Coutinha recimo nas vise uopce me brine.

S druge strane imamo Leona koji je prvotimac a u bito hala 60 posto tekmi tak da tu ima prostora...
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi