Borussia Dortmund

Teme o bundesligaškim klubovima

Re: Borussia Dortmund

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2020, 13:29

Ha gle te, svi su ti momvi lep divni krasni, ali na ljeto 2021 bitće koan Sancho, Haaland, Hakimi u BUNDESLIGI.... :(
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 19 vel 2020, 13:36

Reci nešto novo
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2020, 13:36

cruz napisao:Reci nešto novo

Demantiraj me! :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 19 vel 2020, 13:39

anton 1983 napisao:

1+1 = 2

Demantiraj me :lol:

Ima filozofa koji će reć 11, isto tako će neki reć da će dortmund jednog dana bit toliko jak da mu takvi igrači neće odlazit
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2020, 13:44

cruz napisao:
anton 1983 napisao:

1+1 = 2

Ima filozofa koji će reć 11, isto tako će neki reć da će dortmund jednog dana bit toliko jak da mu takvi igrači neće odlazit

anton 1983 napisao:Ha gle te, svi su ti momvi lep divni krasni, ali na ljeto 2021 bitće koan Sancho, Haaland, Hakimi u BUNDESLIGI.... :(

Ovo je bitno za demantirati!

:hehe:

Taman na leto 2021 bi nam sva trojica sela ko budali šamar :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 19 vel 2020, 13:47

anton 1983 napisao:Eto sad je opet sve uredu...

U redu je jučerašnjom pobjedom potvrđeno, što znači da za vikend slijedi propadanje...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 19 vel 2020, 14:04

-----

anton 1983 napisao:
cruz napisao:
anton 1983 napisao:

1+1 = 2

anton 1983 napisao:Ha gle te, svi su ti momvi lep divni krasni, ali na ljeto 2021 bitće koan Sancho, Haaland, Hakimi u BUNDESLIGI.... :(

Ovo je bitno za demantirati!

:hehe:

Taman na leto 2021 bi nam sva trojica sela ko budali šamar :D

a tooooo mi reci. A nadam se da će bar jedan od njih ostat u BL :mrgreen:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 19 vel 2020, 14:17

cruz napisao:Momak je stvarno sexplozivan ali ovo mjerenje je baš ono senzacionalističko-novinarski :lol:

prvo jami zalet pa onda krene u sprint i od tada ćemo tek mjerit :roll:

Ajmo vidit kako sprinta kad pođe s mjesta, brže se postigne sprint kad već trčiš umjesto da stojiš na mjestu

:bravo:

To apsolutno što kažeš stoji i odmah prije otvaranja članka to znaš jer ta nogometna sranja o brzini mi ne piju vode u usporedbi s atletikom jer svaki bi propali talent i nogometaš s velikom brzinom i ubrzanjem mogao razmišljati o toj karijeri. :)

Ali za nogometaša takve visine on je monstruozno stabilan i prebrz. Baš jesenas u Salzburgu sam vidio da juri ko nespašen na 194 cm. :o Tako je i Ibrahimović isto prije 15-20 godina isto bio jebeno brz i k tome totalni dribler s loptom u nogama u Ajaxu i Juventusu.

Ima premoćan potencijal i jaku glavu trenutno. Sve ga mazi sada, a pitanje je kako će ta jako samouvjerena glava reagirati ukoliko dođe neka ozljeda od 1-3 mjeseca pauze.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 19 vel 2020, 15:13

Hmm 2021 Haaland,Hakimi i Sancho kod nas nebi bilo lose :mrgreen: Prva 2 su ziher moguca dok Sancho ocito napusta ligu jedino ak se mi odreknemo Sanea kojim slucajem bi tu ozbiljno zagrizli.....
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 19 vel 2020, 18:19

S nijednim nemamo šanse. :) Sancho i Haaland idu u Englesku, a Hakimi kući da bude bek Madrida ili opet neka posudba.

Da su okolnosti drugačije zadnjih 5 godina u Manchester Unitedu, Sancho i Haaland bi sasvim sigurno u ljeto 2020. postali suigrači Manchester Uniteda. Haaland samo zato nije htio otići mlad na Old Trafford.

Mnogi klubovi puno lakše dišu otkako je United nakon finala LP 2011. počeo radikalno propadati. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 20 vel 2020, 11:48

https://twitter.com/BVB/status/1230387999583719429

sad imaju dva sponzora na dresu, 1&1 za BL, a Evonik ostaje u kupu i LP, ako sam dobro skužio.

Doduše Evonik plaća duplo manji iznos nego 1&1, njih je Dortmund zadržao na dresu jer su bili sponzori u teškim vremenima. Kao lojalnost neka, ali iznos taj je prosječni BL iznos. Sada Dortmund em raste u prometu, em jačaju sponzorstva...

E još da dovedu popularnog trenera - uz poboljšane financije - možda dođu u situaciju da mogu češće ponavljati slučaj Reus.

A pros pros Reus, Dortmund sve češće i sve bolje igra bez njega u prvom sastavu...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 20 vel 2020, 12:32

https://twitter.com/ManuelVeth/status/1230275533524602880

Evonik je inače u vlasničkoj strukturi kluba jer drže praktički 15% dionica kluba, samim time stoje na dresu.

Sve im je uzalud kada nemaju na terenu navijače Dortmunda da igraju i ginu za klub. Reus je baš pravi nesretnik u nogometu jer je ostao u svom rodnom gradu i osvojio tek jedan Pokal i hrpu njemačkih superkupova, a išao je glumiti romantičara. :)

Ono što smo prije 2-3 dana tu pisali - da Dembélé, Aubameyang, Kagawa, Götze, Sahin, Haaland, Hakimi i svi ostali dolaze u Dortmund ostati 8 godina, a ne svjesno dolaziti samo u uspješni Bauernhof, oni bi danas imali i financije i sponzore daleko jače.
Ugovori igrača bi isto bili daleko jači jer su automatizmom od 2008. do 2015. eksponencijalno skočili, a Klopp ne bi bio 5 godina trener Liverpoola niti možda uopće u tom klubu, Bayern bi imao klub koji će mu nakon tolikih godina biti stalni rival, a Bundesliga veći značaj.

Ukratko, Dortmund bi bio ono što je Atlético Madrid u Španjolskoj cijelo ovo desetljeće s brutalnim transferima i novim stadionom.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 20 vel 2020, 14:01

FCB_general napisao:Ono što smo prije 2-3 dana tu pisali - da Dembélé, Aubameyang, Kagawa, Götze, Sahin, Haaland, Hakimi i svi ostali dolaze u Dortmund ostati 8 godina, a ne svjesno dolaziti samo u uspješni Bauernhof, oni bi danas imali i financije i sponzore daleko jače.
Ugovori igrača bi isto bili daleko jači jer su automatizmom od 2008. do 2015. eksponencijalno skočili, a Klopp ne bi bio 5 godina trener Liverpoola niti možda uopće u tom klubu, Bayern bi imao klub koji će mu nakon tolikih godina biti stalni rival, a Bundesliga veći značaj.

Ukratko, Dortmund bi bio ono što je Atlético Madrid u Španjolskoj cijelo ovo desetljeće s brutalnim transferima i novim stadionom.

Iako sam dugo dijelio mišljenje s ovim tvojim ovdje, ipak sam došao do zaključka da to nije bilo lako ostvarivo.
Nemaju oni sugardaddy-a koji će ih katapultirati preko noći u takav klub (city, psg, chelsky) niti imaju hiperkompetitivnu i izdašnu ligu (premier league), ni porezne olakšice (serie a). Mi pričamo Generale o klubu koji je ne tako davno bio bankrot!

BEZ POVEĆE FINANCŠPRICE TAJ PUT KA SAMOM VRHU JE DUGOTRAJAN I OVISI O MNOGO POKLAPANJA.

Taj "iskorak" je nešto što 95% njemačkih klubova možda nikad neće uspjeti napravit. Ali Dortmund MOŽDA da - za to im treba još dosta godina i muke i sreće.

Mislim da su na dobrom putu, postali su jedan od najatraktivnijih odredišta u Europi za talentirane momke - to je jako bitan uspjeh. Al da dođu do Bayernove razine za to treba još puuuuuuno vremena i truda i poklapanja i šta već ne.

Veliš Atletico, došli su (poput Dortmunda u početku zadnjeg desetljeća) do osvajanja prvenstva i finala Lige Prvaka. Ali je razlika što je Atletico zadržao svog Kloppa...

Dortmund je sad u nekoj fazi di ja mislim da bi ih hardcore trenersko ime moglo dići nivo više, kako igrački, tako i da traženi mladići ostaju tu zbog tog trenera (i što je dortmund počeo solidno plaćat).

A koji je to trener? Ha.... Poketino ili Klopp :D kužiš...
To bi pokazalo "that you mean business" i to bi bila poruka igračima i konkurenciji.

To sad naravno zvuči prilično nerealno, ali ništa ne bi isključio za budućnost.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 20 vel 2020, 15:06

Sve to stoji što ti stojiš, ali totalno nepobitna činjenica je da je Klopp taj klub totalno dignuo isključivo na igračima koji su bili prvo nepoznati, da bi onda postali ključ njihovog svakog rasta. Igrači kao Pišček, Barrios, Lewandowski, Kagawa, Bender, pa čak i tada mladi Hummels su sve to bili. Sahin je vrlo mlad počeo, Götze se tada probijao.

Klopp je osvojio 2 puta zaredom Bundesligu ispred Bayerna i jedan DFB Pokal, u Europi se BVB redovito totalno prosrao u sezonama gdje je osvajao svoje prve trofeje nakon 2002.

Da oni to nisu osvojili kako su osvojili i napravili što su napravili, BVB kao ovakav klub tada u tih 5-6 godina Kloppove ere ne bi postojao cijelo desetljeće iza nas niti bi imao ovakve financije, a transferi im ne bi bili veći od 30-40 milijuna danas. Biznis bi im bio totalni qrac zbog nikakve reputacije.

Oni rade izvrstan biznis, ali potpuno krivi i suprotni za ono što uprava i njihovi navijači žele i misle o svojem klubu sada i budućnosti. To što žele je jednostavno nemoguće na sadašnjem modelu i bez da najbolji igrači ne ostaju 5 godina u klubu i paralelno s time dovode tipove poput Hakimija, Dialla, Aubameyanga, Dembéléa i sl. Ne možeš ti osvajati naslove prvaka Njemačke i euro naslove a da svake sezone izgubiš ili nemaš nositelje kluba.

U NBA ligi i klubovima se ovakve stvari nikad nisu događale sa superstar igračima kad su stvarali šampionske generacije i ekipe, a taj američki sport kao i svi ostali američki sportovi u svojoj srži uvijek ima biznis i showtime kao temeljne stupove.

Nogomet je čak u tome skroz nadmašio američke sportove, a prije 15 godina sam mislio da je to u Europi nemoguće. Jako gadno sam se prevario kad vidim nove nogometaše zadnjih 10 godina. :|

Treneri ne mogu zadržati igrače, ali igrači koji u samom klubu nešto vide, povijest, tradicija, uspjeh, sportska perspektiva, kompetitivnost - na takav način se može ostati.

U Real Madridu ne osvajaju naslove u periodu 2003. pa do 2014. i opet sve najbolje odlazi tamo. Nitko ne spominje samo lovu, već i klub. Najlojalniji i najdugovječniji igrači danas igraju ili su igrali u Real Madridu zadnjih 10-ak godina. Samo pogledaj sadašnje igrače i ove donedavno koji su otišli, svi između 6 i 16 godina staža u Madridu.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 20 vel 2020, 15:19

BvB je klib kokeg ne znam dal bi vise hvalio ili kritizirao!

Po menu njihova najveca sansa je bio trenutak prodaje Dembela koju nisu optimalno iskorostili.

Sad cemo vidjet kal ce dalje jer za Sancha i Haalanda ipak treba dobiti neke pare...
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesligaški klubovi