effe__sa napisao:Ma samo da ova sva 3 bundesligaša prođu. Onda svima onima koji osporavaju BuLi a previše uzdižu ove druge lige petice bi bila usta začepljena. 3 među 8 najboljih u Evropi pa to je brutalno, tačnije bit će ako se desi. A ne ulazim ja ovdje u detalje niti umanjujem vrijednost Premiershipa ili Primere a ne uvećavam vrijednost BuLi. Ali jebemu stalno ta pretjerana priča i stav o Premiershipu kao divu kojem niko ne može se ni primaći i kako je BuLi =Bayern, a onda samo malo se isvrneš koliko je Bayern enleskih klubova lupao zadnjih godina i na kakav način pa onda se dosta toga ljudi mogu zapitati...
A U BITI AJMO MALO poop, PETAK JE!
Neće ti moj effe nikom biti usta začepljena ako BvB, RBL i Bayern prođu dalje pa i uz ova 3 iz EL.
Ovo o ćem ti pričaš je instantno i kratkoročno. neki će možda zapljeskati uspjehu, ali ostati će realnost dok se ona nepobije.
Bit je u kontinuitetu. Liga u kontinuitetu mora imati nekakav opipljivi uspjeh u Europi, a BUNDESLIGA ga nema - da ga jebeš kad tad da bi se to zvalo uspjehom mora se osvojiti i kanta. liga mora zadržavati svoje najbolje igrače i još se boljima trpati. Moraju potencijalno na papiru više klubova imati šanse za naslov i neko mora nas skinuti s trona da bi judi drugačije gledali na BUNDESLIGU.
Jebote u kontekstu BvB-a i leipziga se samo priča kada i za kolko idu Haaland i Sancho, odnosno Werner i Upamecano.
Kada se bude pričalo samo o dolasku šta ja znam o dolascima Kovačića i Jovića (di sam njega ščupo
I to sve ne znači da liga kao liga ne radi dobar posao, već nešto sasvim drugo.
width="960"