Ekipa iz Sportbilda je odradila interview s Flickom
Ukratko, Flick ima dva uvjeta za potpis ugovora:
"Prvi: Želim jasnu filozofiju koju klub njeguje. Kakav nogomet želi igrat i kakve su vrijednosti kluba. Drugi: Dovođenje igrača, trener treba imati pravo Veta."
"Naravno da klub neće dovoditi igrače isključivo po želji trenera, jer može doć do situacije di trener dovede 5 igrača koji možda postanu teret slijedećem treneru i klubu. Zato je po meni normalno da management bira igrače. Mi imamo skauting koji u svakom trenutku poznaje situaciju u našem kadru, trenutno recimo imamo 11 pozicija od kojih je 8 duplo zauzeto, dakle
još tri nova igrača moramo dovesti. Za te pozicije postoje opcija A, B i C. Tada se zajednički razmatraju opcije i zajednički donosi odluka. Bitno je da trener kod određenog prijedloga može odbiti tog igrača."
Na pitanje može li zamisliti Klose-a kao asistenta: "Miru cijenim i dugo sam mu predlagao posao trenera, kojeg je u Bayernu i prihvatio. On je stalno prisutan u mojim zamislima za budućnost Bayerna."
Cijeli interview je izašo u printanom obliku i evo čekam da neki drugi portal podijeli ostale odgovore Flicka.
Ovaj boldani dio, namjerno je banalni odgovor dao, očito da ne želi ulazit u zajebane tematike.
----
UPDATE
"Nisu me pitali za Nübela, al sam znao da će ga dovesti. U Bayernu je jasna hijerarhija di brani najbolji golman svijeta"
"Postoje upiti za moje usluge od drugih klubova, neke su i jako zanimljive. To registriram, drago mi je što me se vrednuje. Ali trenutno imam ugovor u Bayernu i dogovor je da se sačeka kako će se odraditi ova sezona."
"Potpuno sam uvjeren u Coutinha, jako je nadaren igrač. Sviđa mi se i kao osoba. Malo je introvertiran ali trenutno je u tijeku zanimljiv proces: Na treningu ostavlja srce na terenu, potiče ostale da tako rade. Postoje pozitivni signali da je na pravom putu i vjerujem da će u ovoj sezoni zabiti odlučujuće golove za Bayern."