Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Hrvatska nogometna reprezentacija

PostPostao/la ivan » 25 ožu 2021, 15:12

doro napisao:
ivan napisao:A slovenci u 90 minuta ništa osim sretnog gola i bunkera

A sad si prevedi koliko moras bit jadan da od takvih izgubis.Zelja,trka,povezanost nista kod nas cista nula!

Apsolutno. Ja sam mislio da su Slovenci ipak malo bolji, ali igrački tu ništa nisam vidio. A onaj bradonja odigro utakmicu života. Brzine nam fali i to jako
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 25 ožu 2021, 20:12

Ma kad su krsnjci bili igracki jaki ne biti smjesan oni igraju na misice i nabijanje oduvijek.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la doro » 28 ožu 2021, 11:21

Jad i bijeda od igre nase repke...nema tu vise neke kvalitete.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 28 ožu 2021, 11:40

Igraju preloše umjesto da smo se natovarili na Sloveniji, Cipru i za 2 dana Malti s jedno 7-10 golova. Ne razumijem koliko tromi i bezidejni mogu biti naši igrači. Uopće se prilike ne stvaraju, a zadnji cikus je makar bilo utakmica i to jačih gdje smo udarali po golu ko protiv Slovačke u Bratislavi.

Maltežani su toliko dobri postali da me ne bi čudilo da nam otkinu bod. Slovačka se jedva spasila poraza jer su kod 2:2 Maltežani imali super šansu za 2:3.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 29 ožu 2021, 15:56

Murta, što kažeš na Moru? Koliki mu je talent i domet?

Kapetan Moro On je tihi vođa na terenu. Je li pred njim velika karijera?

Uvijek mi se nešto sviđao kao igrač kad se pojavio u Dinamu i vidio sam da taj sutra bi mogao biti prejeben zadnji vezni.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 30 ožu 2021, 18:16

Meni je Moro jako simpatičan igrač i stilom igre i kvalitetom. On je bio kapetan svim trenerima mladih reprezentacija. To dosta pokazuje što se tiče pristupa. Dok je igrao u Zagrebu imao je nezahvalnu ulogu zadnjeg veznog koju nije prije igrao pa je imao oscilacija. Ali se par puta i istaknuo. Volio bi ga vidjeti u nekoj jačoj momčadi, Dynamo dosta novca troši, ali i dosta promašuje. Čak su ove sezone i dobri.

Bi li ga vodio na Euro? On je taman rubni 25. ili 26. po meni, a po Daliću sigurno neće ići. Ali pred njim je izvrsna budućnost.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Murta » 31 ožu 2021, 10:57

Bojim se da će nakon Barišićeve asistencije protiv Malte on biti starter na Euru, a to mi je baš otužno. U tri utakmice je uspješno odigrao jedan ili dva dupla pasa s krilima (Oršić i Perišić) kojima je to glavno oružje. I Sosa i Bradarić su puno bolje opcije.
Oršić jbg nije brilijirao i ostaje četvrta krilna opcija.

Desno krilo je rupetina, tu je jedino Perišić igriv, a tu igra najmanje. Brekalo može protiv Engleske koja će igrati puno ofenzivnije pa će on bit na širokom prostoru, ali protiv Čeha, a pogotovo Škota nema kaj tražit desno.
Vlašić nikako ne. Htio je Dalić reproducirati onu varijantu sa SP kad se Modrić izvlačio desno, ali onda tu jedino Luka ima smisla. Uostalom, sad kad je Modrić to radio protiv Malte, odmah smo zabili gol ak se ne varam. Tak da bi Zlatko mogao jednostavno presječ i igrati norminalno da je Modrić desetka, Rebić desno, a Periša lijevo, a zapravo Modrić desno, Rebić lijevo, Perišić se izvlači s lijeva u sredinu. Jedino ta varijanta sa SP ima smisla.

Najpametniji zaključak nakon ovih kvala je da nam je Petković najbitniji igrač i da mi idemo daleko koliko će on biti motiviran. Ne najbolji, ali najnezamjenjiviji. Čak i Modrića sad imamo mogućnosti zamijeniti, ali bez Petka nema tko primiti i smiriti loptu duboko. Jedino Pašalić i Perišić imaju nekakve šanse. Otkriće ovog ciklusa u igri Hrvatske je da je Pašalić visok. :lol:
Čudo. Kad je dolazio u Dinamo ja sam se pitao jesu oni normalni da stepu toliku lovu na čovjeka koji 2 godine nije zabio gol. :mrgreen:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la melodyne » 07 svi 2021, 13:13

https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1390630692657238016
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 07 svi 2021, 14:00

E svašta... Mislim da je više senzacija napuhana nego nešto ozbiljno. https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/senzacija-iz-njemacke-borna-sosa-dobiva-njemacko-drzavljanstvo-i-ide-na-euro---650874.html

Ovo treba doista striktno i brutalno izdefinirati od strane FIFE jer Sosa kao prvo nije rođen vani već u ZG-u, a to što mu je mama Hrvatica Gastarbajterica jer mu je djed 80-ih otišao u Njemačku raditi je obično sranje i nikakav ili barem ekstremno krhki argument DFB-a. K tome Sosa nije 5 godina u Njemačkoj da ima pravo nastupa za drugu reprezentaciju taman i da dobije DE putovnicu.
Ovo klupsko interesno sranje u globalu treba isto zabraniti i to već govorim 10 godina i ovi iz FIFE čista nula, posebice kad vidim ove izdajice iz Brazila kako daju guze Španjolskoj, a porijeklo im po imenima Portugal i Italija i sami Španjolci ih pljuju i vrijeđaju u Madridu jer uzimaju mjesta njihovim domaćim dečkima i mladićima. :roll:

Ako Daniel Biloš i Darío Cvitanić nisu mogli igrati za HR zadnjih 16 godina, ne može ni ovaj za DE. Dalić samo treba pozvati Sosu i amen, a Dalić se već neko vrijeme pomalo pravi blesav.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 07 svi 2021, 14:00

Molim? :? Odakle njega s Njemačkom uopće? koliko sam ja čuo roditelji su mu iz Posušja, a vidim na tm.de da je rođen u Zagrebu
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 07 svi 2021, 14:01

S jedne strane ja sam srao po Daliću jer je zvao Melnjaka, a s druge ako je Sosi svejedno za koga će igrat, nek ide. Makar mislim da je ovo više pritisak na HNS.

Jbt, imali smo Bradarića, Sosu i Čolinu ko ultra talente na beku prije 4 godine. Zadnji je propo, ak ovaj ode igrat za DE, ostane samo Bradarić.

Po meni Bradarić najviše paše u sustav s 4 u obrani koji ćemo nužno igrat jer desnog krilnog beka za 3-5-2 nema ni u teoriji, al svejedno je preloše ak Sosa odabere Njemačku.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 07 svi 2021, 14:15

Iz ničega se ovo pojavilo, doslovno. I to mjesec dana prije Eura.
Čak i očekujem sve ovo vrijeme da Sosa bude pozvan i ide na Euro 20' jer igra sezonu iz snova umjesto što se filozofira u HR medijima zadnjih 2-3 mjeseca o njegovoj wingback poziciji u VfB-u.

Mi smo zemljica koja je uzimala iz dijaspore djecu svojih sunarodnjaka koji su rođeni VANI, a opet nisu nam nikad davali pravo da uzimamo unuke i praunuke iz zemalja Južne Amerike iako su dečki htjeli igrati, imaju naša prezimena i imena isto VANI rođeni.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 07 svi 2021, 15:24

Da, i meni je brate glupo pričat jeli wing back ili full back. ako je u formi u jakoj ligi i igra lijevo - uzimaj.
ne bi da nam igra Jarni u najboljim godinama pa se mislimo

Ko što kažeš, a slažem se - nije hrvatska velika zemlja pa da more baš na svakoj poziciji birat.
jbt ima mjesto Melnjak iz Caykur Rizespora, a nema prvotimac Stuttgarta

Sve da ne zaigra u repki ovog ljeta, možda u budućnosti bude koristan. Što ga prepustiti jačoj repki?

Ali sama činjenica da uopće dolazi u kontekst s Njemačkom A repkom je valjda nekakav znak.

---

EDIT

jbt udarna vijest na bild.de/sport i na tm.de

---

EDIT-2

Zlatko Dalić napisao:"Borna Sosa je na našem radaru, redovito pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem popisu kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije."
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 07 svi 2021, 15:52

Murta napisao:S jedne strane ja sam srao po Daliću jer je zvao Melnjaka, a s druge ako je Sosi svejedno za koga će igrat, nek ide. Makar mislim da je ovo više pritisak na HNS.

mislim da nije pritisak nego the real deal, s obzirom da Bierhoff javno priča o njemu za ovo ljeto i dugoročnim planovima s njim u ELF-u.

Što se tiče Sose, naravno da je razočaranje meni koji voli repku, ali šta sad?!
ja sam uvjeren da on želi za Hrvatsku igrat, ali kad nema poziva...

švabo žuri da ti da državljanstvo kako bi te mogo angažirat, a našima si na širem popisu i mjesec pred natjecanje idalje čekaju.

ljudi koji seru na njega bi se trebali upitat prvo bi li oni selili u njemačku raditi i da ti nude sređene papire, super posao s perspektivom, odnose se prema tebi s poštovanjem. ti voliš svoju zemlju ali...

naravno ovdje se radi o jako specifičnoj situaciji, gdje domoljublje igra veću i značajnu ulogu, u odnosu na nas obične radnike. ali opet, radi se o respektu. Sosa sigurno respektira repku, ta igrao je za mlade kategorije i sigur želi nastavit. Samo što se Dalić misli još, da li on želi sa Sosom nastavit.

da Sosa odbije njemačku, a naši ga ne zovnu na EP? jel to opcija? možda je :roll: ali s 23 godine želiš igrat na najvećoj bini.

---

zaključak: ne želim preuveličavat jer nije ovdje riječ o novom Modriću (...), niti itko zna kakav će Sosa bit igrač u budućnosti (možda bude fail, možda i ne). Ali nismo mi toliko jaki na toj poziciji da čekamo s pozivom, dok jača repka forsira. Mislim da ga je Dalić trebao pozvati tijekom ove sezone, sada možda bude kasno, ali još ćemo vidit ishod. Možda bude sve uredu.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 07 svi 2021, 16:40

Malo je čudna situacija jer je on trebao konkurirati za naših 11 na Euru, pogotovo kad je Bradarić stalno na klupi, a u Njemačkoj mi je ipak Gosens bolji. Koji pak tamo ne igra, nego igraju Max, Can i Schultz. Can je Lowu igrao lijevog beka prije Gosensa zadnje dvije od tri utakmice. Pa jel zdrav taj čovjek?

Nitko ne dvoji da se Dalić totalno pogubio zadnjih par ciklusa i da je nepravedno Sosa zapostavljen, al meni je svejedno promjena reprezentacije malo radikalan potez.
Murta
Sekretar
Sekretar

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja