Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale lige i kupovi diljem svijeta...

Re: Hrvatska nogometna reprezentacija

PostPostao/la Murta » 11 svi 2021, 11:08

Sad je Bierhoff potvrdio da Sosa ne smije igrat za Njemačku. Koji kretenluk :haha:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la doro » 11 svi 2021, 11:13

Murta napisao:Sad je Bierhoff potvrdio da Sosa ne smije igrat za Njemačku. Koji kretenluk :haha:

Bas je debil Bierhoff i vodstvo DFB al to vidimo vec dulje vrijeme cim im Low ostao selektor.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 17 svi 2021, 13:16

Slika

Najbolji Dalićev popis od SP-a 2018. :bravo: Uremović nažalost vuče ozljedu, inače mislim da bi bio siguran i igrao kao Vrsaljkova zamjena.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 17 svi 2021, 21:07

Ja zaista ne znam što jedan golman s istoka Hrvatske treba napraviti da zaigra za HR reprezentaciju. Mislim stvarno...

Nije ovo prvi put jer je Galinović u Panathinaikosu prije 15-16 godina igrao u brutalnoj formi i LP protiv napadačkih hitova Barcelone i Werdera , a Pletikosa koji je u to vrijeme bio jednu godinu rezervist u Šahtaru je opet bio 1-ica.

Sad gledam Ivicu Ivušića koji je Riječanin u dresu Osijeka, ista priča. Nađe se u 2 i pol godine potonuli Lovre Kalinić koji uvijek treba popunjavati kvotu Hajduka i Luton Town Simon Sluga koji igra tamo. :roll:

Mislim da je Ivica tu trebao biti kao br. 2 ili br. 3. Škorića baš nisam očekivao, a tu je.

Popis nam otkriva cijelo siromaštvo kad je vrhunski napadač u pitanju. Baš nemamo moderne napadače koji će zabijati more golova.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 18 svi 2021, 07:04

moram ti generale moj proturječit

prvo, nemoj osobno shvaćat tu navedenu činjenicu, ne treba lokalno gledat posebno ako naš istok nema sada nešto igrača za repku. uostalom radi se o poziciji 3. golmana :) možeš winnie the pooh-a povest, svejedno.

Glede "modernih" napadača... šta znači moderan? nešto ko Messi? Ko Lewa? Ko Haaland? Ko Mbappe? sve različiti tipovi igrača, a svi moderni :D

šta je bitno za reprezentaciju i za veliko natjecanje?

TEAM. EKIPA. CREW. i da je njihov lider timski igrač.

Mi smo 2018. imali upravo to: ekipu koja živi za ekipu, predvođeni Modrićem.

Došli smo do finala bez "modernog" napadača, osim ako Đilkušića ili Rebića s Imackog smatraš modernima.

što se tiče naših napadača... znate već kako visoko mišljenje imam o Petkovićevom potencijalu, ali mu NAŽALOST fali koji osigurač u kutiji. Zasad. Možda sazrije na vrijeme, čemu se nadam. Nije valjda tolika mahuna da zajebe svoj dar. A evo mu samo takve prilike za dokazivanje.
Kramarić, Rebić, Petković. Ima Dalić na raspolaganju različite tipove igrača. A sva trojica možda imaju još jak transfer ispred sebe...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 18 svi 2021, 07:38

Ma Petković je cijelo proljeće opet bio čudo napadač, on nam je jedna od najbitnijih igrača. Veselim se opet ga gledati u reprezentativnom dresu.

Ivušića sam ja prežalio, iako bi meni išao on umjesto Sluge, i to ko drugi golman, dok bi mi Kalinić bio treći čisto ako je bio dio dobre atmosfere u Rusiji i treći golam je nebitan, iako mislim da su Grbić i Šemper bolje golmanske opcije. Kalinić dobro brani, ali njegov stil u prekidima dodatno urušava ionako sjebanu obranu skoka.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 18 svi 2021, 08:08

Dobro, što je tu je. Glavno da nam je br. 1 neupitan i igra najbolji. Da je Ivica u formi već 2 sezone, a Kalinić u slobodnom padu od 2018. do povratka u Hajduk... hmm. I @Murta kaže imena koja bih prije stavio nego njega.

@Cruz, napad nam je uvijek zeznuta stvar nakon Eduarda. Zato smo igrali valjda 3 produžetka s Danskom, Rusijom i Engleskom pa bili mrtvi umorni i još pokradeni VAR-om 2x. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 31 svi 2021, 19:29

Treba prebacit Šutala iz Bišćanove repke u Dalićevu repstaciju.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 31 svi 2021, 20:40

Da,, dobar je on. Htio sam prije utakmice napisati dabogda nam Gvardiol i Šutalo bili razorili svjetski nogomet jer nam stoperi od Roberta Kovača nisu jača strana.

Bitno da nitko nije ispao danas zbog ozljeda za Euro.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 07 lip 2021, 11:27

Gvardiol je u 45 minuta skoro pa više pokazao nego Barišić u 3 godine. Joško nam mora biti startni lijevi bek. Šteta da su on i Bradarić bili u mladoj reprezentaciji jer sam uvjeren da Brada nije puno lošiji, a Gvardiol bi mogao odigrati i desno. Ali bar se nadam da je siguran lijevo.
Svaka čast Barišiću i on pripada u 26, ali Gvardiol je očito toliko bolji.

Da sam ja Zlac, igrao bi mi Oršić lijevo, a Periša desno, ali nisam pa jbg. Od Rebića se opet uglavnom lopta odbijala.

Što reći na vezni red Kovačić - Brozović - Modrić, osim da je vrhunski i nekompatibilan. Njih može spasiti samo jedan čvrsti napadač koji se vraća po loptu, zna je zagradit, driblat i proslijedit ofenzivnim krilima. Da bar imamo nekog takvog, a ne ovog Petkovića koji stoji u napadu. :mrgreen:
Petkova uloga je ko da kupiš T-Roca s kukom zato što je SUV i ima 115 ks pa ga koristiš da vuče prikolicu drva. smile44
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 07 lip 2021, 13:05

Meni bi svakako obrana izgledala skroz drugačije već nakon ovog turnira. Ja bih išao ekstremno, ali nemamo mi izbornika koji može biti ko Tuchel, Flick, Nagelsmann ili barem ko moj miljenik Deschamps.

Bradarić-Gvardiol-Šutalo-Vrsaljko bi bila postava i ajmo se učiti nakon ovog turnira. Livaković ispred i želim da mi obrana bude najjača karika u ekipi kad naprijed šteka i da 0 u mreži non-stop bude.

Ono što bih htio da imamo mi našeg Kantéa ili barem Kimmića koji bi bio razarač u veznoj liniji uz Kovačića, Brozovića ili Modrića. Taj igrač je na reprezentativnom nivou bitan, a Brozović je sam po sebi naša verzija radilice mada nije prljav igrač.

10-tka može biti Kramarić kad bi imao čovjeka koji je vrstan taktičar i zna nogomet, voli i tjera pressing i trku ili barem Vlašića i Pašalića da naštima na tu neku ulogu De Bruynea, Müllera i sl.

Ovo @Murta s napadačem i Petkovićem, to mi miriše na Firmina iz Liverpoola, samo mi nemamo Salaha i Manéa. :D On je super radio taj posao osim zadnje sezone pa je Jota ušao u te cipele da razara. Napadač nam je rak rana od vremena Šukera, Bokšića, Eduarda. Ako nije on, onda je sustav.

Brekalo je isto dobro krilo, Oršić je dobar no njega nismo ni vidjeli skoro. Periša na desnoj strani, to moram priznati da ni u Bayernu nisam gledao, a u HR ga jedno 4-5 godina nisam vidio da igra tamo i rastura ko prije.

Ovo što ja gledam od Lige Nacija 2018. do danas je mučenje u stvaranju završnice i to baš gadno. I u Rusiji smo se mučili u K.O. fazi pa smo produžetke 3x igrali.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 07 lip 2021, 13:55

Ak baš hoćeš, imamo Jakića koji ima top u nogama, borben je i izvrsno čita igru, samo što zna zapaprit krivim dodavanjem. Makar bi meni bio grijeh bacit na klupu Broza ili jednog dana Majera/Ivanušeca zbog Jakića, koliko god imao pozitivno mišljenje o njemu.

Generalno previše petljamo s loptom u posjedu, to nam je najveća boljka, slično ko i mladoj reprezentaciji. Trebamo igrat direktnije i više preskakat sredinu. Imamo Petka koji fenomenalno igra u zraku, npr. Diera je redovito otresao ko mladog majmuna, a nikakve visoke lopte mu se ne šalju. Ista je stvar bila s Musom u mladoj. Dečko igra seniorski nogomet već 4 godine di je fizički nadmoćan, točno se zna koje kvalitete ima i nema, a onda mu se dodijeli potpuno suprotna uloga. Ne kužim.

Šutala ja više vidim na siromašnoj poziciji desnog beka pored Uremovića ili Erlića na stoperu, fan sam obojice jer su fizički dobri i agresivni.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la cruz » 07 lip 2021, 14:53

Murta napisao:Petkova uloga je ko da kupiš T-Roca s kukom zato što je SUV i ima 115 ks pa ga koristiš da vuče prikolicu drva. smile44

:haha:

Slika
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 18 lip 2021, 13:41

Navodno je drug izbornik pred dogovorom sa Fenerbacheom. :smile30: Ovaj put imamo stvarno dobar spektar hrvatskih trenera, ali i Leko i Jurić i Bjelica na počecima angažmana, tako da nema biranja i vjerojatno slijedi Bišćan.

EDIT: Jedan od izvora: https://twitter.com/KramponluPisago/status/1405828058637123587
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 27 lip 2021, 08:41

Periša pozitivan na COVID i propušta Španjolsku. 10 dana izolacije, pa jebote kako je to moguće???!!!!!! I to cijela ekipa i stožer negativni. :smajl006: smile31 smile31 :neee: :neee: smile44 smile44

https://gol.dnevnik.hr/clanak/euro-2020/sok-za-hrvatsku-perisic-ima-koronavirus-i-propusta-spanjolsku---657214.html?itm_source=HomeReadThis&itm_medium=Dnevnik&itm_campaign=Naslovnica
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Ostala nogometna natjecanja