Red passion napisao:
Raspravu sam raširio samo zato jer se spominje Nagelsmannovo breme, nema trofeje, bez Pokala je ostao, ima samo BL za uzeti i grebati za LP itd.
Nije mu lako, kužiš... to što ne pričamo nikako ne znači da se to zaključilo i sve je super u kadru.
Njemu je takva uloga dodijeljena i radi s čime ima. Ja bih više volio da je Flick i dalje naš trener nego Nagelsmann, no tako je kako je.
Samo sam u ovaj dio citirao. U suštini se u onom dijelu što nisam citirao i slažem. Ali mi imamo drugu vrstu problema govorim o navijačima. Mi znamo da nam Pavard jedno vrijeme, u onoj sjajno sezoni kada se sve osvojilo valjao na beku, da je bio prilično dobar i pored nekih mana. ALi kod nas je u glavi to da mi njega mijenjamo i da odjednom predstavljamo kao da ništa kod njega ne valja, umjesto da se opet nadamo, da želimo da on dostigne svoj stari nivo.
Ali sada dolazim do ovog bitnog što ste na jedan način i ti i anton spomenuli, to neko žaljenje Nagelsmana. S jedne strane on je po meni startao puno bolje od očekivanog (razlozi što tako gledam je nezgodna situacija da preuzimaš nakon jako uspješnog trenera, dolaziš u gnijezdo zmija kao jako mlad trener, a isto tako nekad imaš i komplikovane taktičke zamisli u pojedinim momentima, što se znalo vidjeti u Leipzigu).
On je prihvatio sve to, naši izletili s ogromnom sumom da ga dovedu...Na jedan način obje strane se uvalile. I treba sada Julian kroz sve to da prođe. Za sinoć sam rekao, teška situacija, sastavilo nam se sve ove sedmice i može se sve to oprostiti. Ali i pored dosta dobrih stvari koje Nagelsman radi, on nekada i sam komplikuje u pojedinim utakmicama, pa onda iz jedne stabilnosti s početka sezone dolazimo do nestabilnosti, jer imamo te situacije što prelazimo s 4 na 3 pozada, pa onda je to neka kombinacija 3 ili 4 tokom utakmice. Pa onda smo nekada usko pozada raspoređeni a gore šrire itd.
Isto tako je zanimljivo da mi imamo i dalje toliko veliki posjed, a čini se da u masi utakmica opet čekamo da iz tranzicije damo gol ili tako u tim utakmicama ispadne da smo samo tada opasni i efikasni. Malo nelogično.
Imaš posjed a igraš opet na neki prepad, da nekako trzneš protivnika, više nekako čekaš da protivnik izgubi loptu. Jako je to teško i objasniti ovako. Tako da bi i sam Julian trebao prokontati tu svoju strategiju. Imam osjećaj da je na startu malo toga mijenjao i pragmatično vodio ekipu, a poslije se vratio nekim svojim taktičkim zamislima iz Leipziga gdje je imao dobre rezultate, ali je znao imati i serije negativnih rezultata.
Mislim i pored svega dobrog kod Nagelsmana, on je doveden i raspalilo se tim novcem, jer smo bili šokirani odlaskom Flicka, kojeg smo nekako i otjerali. Bila nam je uprava pod šokom, a donekle joj je dobro i došlo jer se doveo neko koga je Uli odavno želio. Znači nije tu baš bilo puno pravog plana i vizije. Zato neću nikog da žalim, nego neka se sada pokaže jel to prava stvar ili se možda napravio i promašaj.