18. Kolo (07.01.2022.) FC Bayern 1:2 Gladbach

Podforum za utakmice Bayerna u Bundesligi u sezoni 2021-22

Re: 18. Kolo (07.01.2022.) FC Bayern 1:2 Gladbach

PostPostao/la Red passion » 08 sij 2022, 15:56

Nije stvar u tome, ona je u redu s jedne strane a s druge je cirkus-kupus jer mi s malo napravimo jako, jako puno za razliku od ostalih.

Nismo imali 12-13 igrača sinoć, lijevi bekovi nam van stroja, Hernández isto da uskoči kao treća opcija, desna strana propuh.

Nije to katastrofa svih godina, samo banana je što znaš što ti fali cijelo vrijeme i ti ne uspiješ riješiti, a ovaj mora dodatni posao dobiti i biti mađioničar. ;)

Raspravu sam raširio samo zato jer se spominje Nagelsmannovo breme, nema trofeje, bez Pokala je ostao, ima samo BL za uzeti i grebati za LP itd.
Nije mu lako, kužiš... to što ne pričamo nikako ne znači da se to zaključilo i sve je super u kadru.

Njemu je takva uloga dodijeljena i radi s čime ima. Ja bih više volio da je Flick i dalje naš trener nego Nagelsmann, no tako je kako je.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 08 sij 2022, 19:48

Ovo mi sve vuce na najjadniju i ful nezanimljivu sezonu....Bez obzira na izostanke sramota je doma izgubit od ovakve BM.Medjutim svi ostali su toliko losi i labilni da nema sanse da ovo ne osvojimo.
Evo primjer BVB gubi 2:0 trenutno itd.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 08 sij 2022, 22:44

Red passion napisao:
Raspravu sam raširio samo zato jer se spominje Nagelsmannovo breme, nema trofeje, bez Pokala je ostao, ima samo BL za uzeti i grebati za LP itd.
Nije mu lako, kužiš... to što ne pričamo nikako ne znači da se to zaključilo i sve je super u kadru.

Njemu je takva uloga dodijeljena i radi s čime ima. Ja bih više volio da je Flick i dalje naš trener nego Nagelsmann, no tako je kako je.

Samo sam u ovaj dio citirao. U suštini se u onom dijelu što nisam citirao i slažem. Ali mi imamo drugu vrstu problema govorim o navijačima. Mi znamo da nam Pavard jedno vrijeme, u onoj sjajno sezoni kada se sve osvojilo valjao na beku, da je bio prilično dobar i pored nekih mana. ALi kod nas je u glavi to da mi njega mijenjamo i da odjednom predstavljamo kao da ništa kod njega ne valja, umjesto da se opet nadamo, da želimo da on dostigne svoj stari nivo.

Ali sada dolazim do ovog bitnog što ste na jedan način i ti i anton spomenuli, to neko žaljenje Nagelsmana. S jedne strane on je po meni startao puno bolje od očekivanog (razlozi što tako gledam je nezgodna situacija da preuzimaš nakon jako uspješnog trenera, dolaziš u gnijezdo zmija kao jako mlad trener, a isto tako nekad imaš i komplikovane taktičke zamisli u pojedinim momentima, što se znalo vidjeti u Leipzigu).
On je prihvatio sve to, naši izletili s ogromnom sumom da ga dovedu...Na jedan način obje strane se uvalile. I treba sada Julian kroz sve to da prođe. Za sinoć sam rekao, teška situacija, sastavilo nam se sve ove sedmice i može se sve to oprostiti. Ali i pored dosta dobrih stvari koje Nagelsman radi, on nekada i sam komplikuje u pojedinim utakmicama, pa onda iz jedne stabilnosti s početka sezone dolazimo do nestabilnosti, jer imamo te situacije što prelazimo s 4 na 3 pozada, pa onda je to neka kombinacija 3 ili 4 tokom utakmice. Pa onda smo nekada usko pozada raspoređeni a gore šrire itd.
Isto tako je zanimljivo da mi imamo i dalje toliko veliki posjed, a čini se da u masi utakmica opet čekamo da iz tranzicije damo gol ili tako u tim utakmicama ispadne da smo samo tada opasni i efikasni. Malo nelogično.
Imaš posjed a igraš opet na neki prepad, da nekako trzneš protivnika, više nekako čekaš da protivnik izgubi loptu. Jako je to teško i objasniti ovako. Tako da bi i sam Julian trebao prokontati tu svoju strategiju. Imam osjećaj da je na startu malo toga mijenjao i pragmatično vodio ekipu, a poslije se vratio nekim svojim taktičkim zamislima iz Leipziga gdje je imao dobre rezultate, ali je znao imati i serije negativnih rezultata.

Mislim i pored svega dobrog kod Nagelsmana, on je doveden i raspalilo se tim novcem, jer smo bili šokirani odlaskom Flicka, kojeg smo nekako i otjerali. Bila nam je uprava pod šokom, a donekle joj je dobro i došlo jer se doveo neko koga je Uli odavno želio. Znači nije tu baš bilo puno pravog plana i vizije. Zato neću nikog da žalim, nego neka se sada pokaže jel to prava stvar ili se možda napravio i promašaj.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 09 sij 2022, 07:22

Ono što mene kod J.N. čudi je da se kiks desi možda onda kad se najmanje očekuje. Mada, od Bajerna se uvijek najbolje izdanje očekuje. :D Pritom, ne mislim na ovu utakmicu jer je mnogo igrača izostalo. No eto ispadanje iz Kupa (5:0), Augsburg, Frankfurt...

U suštini, osnovni osjećaj je da će Bajern "razoriti" protivnika prije nego što krene utakmica, ali ako kiksnemo mislim da niko ne bi bio pretjerano iznenađen jer smo nekako spremni da podbacimo kad se čovjek najmanje nada, a u suštini svaku utakmicu smo ulazili kao favoriti i imali osjećaj da ćemo razoriti teren.

U prevodu, baš smo jaki, ali nekad znamo vrlo lako skroz da podbacimo.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 09 sij 2022, 07:40

U suštini, svaki navijač Bayerna, mora malo navijat protiv Bayern. Jednostavno to je tako i bilo bi čudno da je drugačije. Bayernu je jako potrebno da BAyern spuši prvenstvo, puno više nego da ga osvoji 10. put. Mene ljudi sada znaju pitat, pa ko još gleda to smeće od BUNDSLIGE i ja im odgovaram "niko, svi samo gledaju Bayern". I to je istina. Nekad je BUNDESLIGA unatoč Bayernu bila sjajna, nekad je nogomet bio nenadjebiv unatoč što u Europi nije bilo rezultata. Mekad su stadioni bili uber sex - ali polagan BUNDESLIGA u svemu tome zaostaje, ali dosloFce u svemu. Svijet se baš nekak odvratno čudno mjenja - postaje dosadan. Mora postojat samo jedan vladar i onda kad taj to postane game over je u svemu...

E sad u nekom paralelnom svemiru gdje BAyern igra nogomet kojeg ljudi cijene, protiv protivnika koje ljudi cijene i osvaja titule koje ljudi cijene i to se sve nedogađa u ovoj BUNDESLIGI, za mene je Nagelsmann idealan trener. čad idealniji od Pepa. Protiv Nagelsamana nemogu navijati, a Bayern mora spušiti BUNDESLIGU - kužite paradox i ironiju. Kad je billa idealna situacija da BAyern spiši BUNDESLIGU pod Ancelottije, Kovačem, pa čak i Flickom, to se nažalost nije dogodilo.

Nagelsmann sada nije došao kao neka mesija, ali je došao u naš klub zato da bi ljudi ponovo zavolili Bayern i nekako je to sa Nagelsmannom lakše nego sa svim ostalim prethodnicima. On to sve nekak fora radi i fora radi sa igračima.

E sad kad bi on spušio ovo prvenstvno nekakav sivi oblak i sumnja i gnoj bi se nadvio nad Bayernom. To ne znači da bi on dobio otkaz, ali bi nešto bilo trulo. S obzirom da je sada MAtrix u kinima, nekako bi svi poćeli sumnjati da on nije "The One" :D Ja pratim Bayern onak kak treba negdje tam od 98. Sada nisam išao provjeravati, ali jedini trener koji u prvoj sezoni nije osvoji prvenstvo a da je preživio i ušao u drugu bio je JUPP.

No kod Nagelsmanna je problem što nakon Hitfelda i Pepa, on je 3. trener od kojeg se nešto očekuje prilikom dolaska i ne znam kak bi odjeknulo kada on to prvenstvo nebi osvojio - dapače LP bi sjela puno bolje svima, ali valjda je red na PEPA (moš mislit) :hehe:

U ovoj tekmi ja sam fakat mislio da ćemo izaći u drugačijoj formaciji neš tipa sa 3 po zadi jer mi je to imalo više smisla nego Sabitzer na beku... Mi u biti kad pušimo tekem to je fascinantno, ali i s obzirom na okolnosti nije moglo drugačije. Ja se sam nadam da već ako se to prvenstvo spuši da će to biti pripisano Coroni, a ne Nagelsmanu, makar ja se bojim da BAyern više ne zna kako izgubiti prvenstvo i da bi tu mogla nastati opća kataklizma...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 09 sij 2022, 10:00

Sa svime se slažem što si rekao za Nagelsmanna i njegov nogomet i rad, pa i upravu.

effe__sa napisao:Mi znamo da nam Pavard jedno vrijeme, u onoj sjajno sezoni kada se sve osvojilo valjao na beku, da je bio prilično dobar i pored nekih mana. ALi kod nas je u glavi to da mi njega mijenjamo i da odjednom predstavljamo kao da ništa kod njega ne valja, umjesto da se opet nadamo, da želimo da on dostigne svoj stari nivo.

Pavard je od početka meni bio doveden kao 3-4. stoper i zamjenski desni bek. Stvar je da Francuz kad dođe na svoju top razinu opet bi trebao biti kod nas zamjenski bek jer od Lahma mi ciljamo na novog velemajstora.
Ne treba nama novi Rafinha kao jedino rješenje i kao starter, već novi Lahm, Cancelo, Alves itd. Nismo se trgnuli da takvog nađemo zadnje 3-4 godine.

Pavard je prilično dobar ili samo dobar, ali nije odličan! U tom grmu leži zeko.

@Antone, slažem se s tim što kažeš. Bundesliga je takva liga gdje Bayern nema potrebe za nekakvim dramatičnim promjenama po par godina da bi nešto mijenjao, a samo da ostane 2 uzastopne sezone bez titule prvaka Njemačke, u klubu bi zavladala panika i nemir, potraga za promjenama i novim igračima eksponencijalno porasla.

Sad je toliki mir postao da čak i pređu preko ovih 4 Pokala što nismo uzeli unazad 7 godina.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: Bundesliga 2021-22