Liga Prvaka 2021./22.

Arhivirane teme...

Re: Liga Prvaka 2021./22.

PostPostao/la melodyne » 28 svi 2022, 21:56

Auu Real poveo! :haha:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lahm » 28 svi 2022, 22:03

Kako ona kljusina zvace zvakacu... odvratno do neba :sick:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la melodyne » 28 svi 2022, 22:35

14. titula u CL za Real. Ali nacin na koji su dosli ove sezone do trofeja je za svaku pohvalu. :bravo:

Carlo opet najbolji.

@Lahm, jel si se iznervirao? :lol:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 28 svi 2022, 22:35

Gnojcina do bola jbg to su cigici vise srece nego pameti a kad nejde tu su suci....

Pool nas nije uspio prestici...nista moramo 2023 osvoji LP i doc na 2 mjesto iza reala.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 28 svi 2022, 22:40

Ne možeš vjerovati da na 1 šut oni dobiju utakmicu i ovi opet ništa u 90 minuta ne mogu.

Courtois je igrač utakmice, fenimenalne obrane. Nije bio Keylor Navas, ali opet sve isto za Madrid.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 28 svi 2022, 22:40

Bravo, Real. Važno je da Liverpul ostaje na 6 titula!!!
Hvala, don Karlo. 4-a titula Lige šampiona, prvi trener u istoriji sa takvim uspjehom.

Još će se opet naći neko na ovom forumu da te omalovažava i piše kako je sve posljedica nevjerovatne sreće, poklapanja, a ne shvataju da si gigant za npr. Gvardiolu.

Svaka čast, majstore. Pokazao si kako se osvaja finale. Ne osvaja nužno trofej onaj koji ljepše igra, koji ima više šuteva, već onaj koji zna kako se to radi.

Iako ne volim Real, najveći su klub na svijetu bez ikakve dileme. 8 puta su igrali finale otkako se takmičenje zove Liga šampiona i isto toliko puta ga osvojili. Taj klub je poseban, šta god ko mislio.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Miki » 28 svi 2022, 22:47

doro napisao:Gnojcina do bola jbg to su cigici vise srece nego pameti a kad nejde tu su suci....

Pool nas nije uspio prestici...nista moramo 2023 osvoji LP i doc na 2 mjesto iza reala.

Tim koji izbaci Čelsi, PSŽ, Siti i Liverpul se ne može nazvati gnojem. Ko je kriv Gvardioli što ne zna da zatvori skoro dobijenu utakmicu? Ili Liverpulu što iz 20+ šuteva ne zna da da gol, a pritom ne zaboravi da je čist gol poništen Benzemi. Liverpul je trebalo odavno da gubi.

Činjenica je da svi Realovi protivnici u utakmici protiv njih ne igraju samo protiv Reala već i protiv istorije i svega onoga što taj klub predstavlja u fudbalu. Očigledno nijedan od četiri navedena kluba nije bio psihički spreman da se izbori sa tim.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Miki » 28 svi 2022, 22:52

Uzeše Kros i Alaba trofej, a mi pojačanja tražimo sa Bracom i namjeravamo da prodamo i Levu i Gnabrija, a dovodimo mega pojačanja Mazrauija, Gravenbeha, i sl., itd. Na šta spade Bajern...:lol:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la ivan » 28 svi 2022, 23:15

Miki ko ti drma kavez?

Pa slobodno ti navijaj za Real ili CA ili koga god hoćeš. Niko ti ne brani :lol:

Ali ako misliš da je Bayern bio dobar pod CA onda ti niko ne može pomoć.
Realu niko uspjeh ne može osporiti, ali da su nekoga baš nešto nadigrali - nisu. Nit će iko za 5 godina pričati o toj ekipi njihovoj kako se priča o nekim drugima. To je činjenica.
Ne govorim da su osvojili na sreću. Ali nisu ni na kvalitetu igre. Pa sad nek svatko za sebe nađe objašnjenje

Edit: što se tiče igrača slažem se. Ali eto članak neki gledam sramota kak se Real ponaša prema svojim legendama (Marcelo). Zato mi pazimo na svoje legende pa nam redovito uvale kruti s leđa. Npr dotični likovi koje si spomenuo... I sad koji je pristup bolji?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2022, 05:19

Bas mi se onak bljuje....

Al sva sreca da sam prilikom finala LPa Milana i Juvea odlucio da necu gledati finala od kojih mi se bljuje...

Fascinantno je koliko nesto nekompetentno i nezasluzeno moze osvojiti LP.

Nije da bi bio sretniji da je Pool osvojio, al onda bi bar znao da je zasluzeno.

Ja nekuzim da je svemir takav da se podredi Realu, a ne Barci. Ne razumijem da su ljudu bili protiv totalnog nogometa Varce, a da se ovim smeću plješće.

Valjda zato i mrzim Talijane, jer su svi ljudi na ovom svijetu duboko u duši talijanska smeća...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 29 svi 2022, 05:49

ivan napisao:Miki ko ti drma kavez?

Pa slobodno ti navijaj za Real ili CA ili koga god hoćeš. Niko ti ne brani :lol:

Ali ako misliš da je Bayern bio dobar pod CA onda ti niko ne može pomoć.
Realu niko uspjeh ne može osporiti, ali da su nekoga baš nešto nadigrali - nisu. Nit će iko za 5 godina pričati o toj ekipi njihovoj kako se priča o nekim drugima. To je činjenica.
Ne govorim da su osvojili na sreću. Ali nisu ni na kvalitetu igre. Pa sad nek svatko za sebe nađe objašnjenje

Edit: što se tiče igrača slažem se. Ali eto članak neki gledam sramota kak se Real ponaša prema svojim legendama (Marcelo). Zato mi pazimo na svoje legende pa nam redovito uvale kruti s leđa. Npr dotični likovi koje si spomenuo... I sad koji je pristup bolji?

Prva stvar - ne razumijem čemu takvo prepotentno pitanje? Ako ti smetaju činjenice, to nije opravdanje da se nekome tako obraćaš.

Sinoć sam navijao za Real najviše iz razloga da Liverpul ne bude ispred Bajerna po broju trofeja.

Pod Karlom smo bili bliži trofeju LŠ nego sa Gvardiolom. Gvardiola je sva 3 polufinala maltene glat ispao, a pod Karlom nas je opet Real jedva nekako prošao, ali smo tada bili jako blizu. Nazovi to Realovom srećom ili kako god, ali činjenica je da se protiv Reala ne igra "samo" protiv njih već i protiv svega što oni predstavljaju.

Može se reći da su sinonim za trofej Lige šampiona. 8 puta uzeti u isto toliko pokušaja otkako takmičenje nosi taj naziv... To ne vjerujem da će iko u bilo kom sportu ikada uspjeti. I svi protiv njih imaju neku makar i malu vrstu kompleksa. Koga briga za ljepotu igre? Pobjednik se pamti. Ko se još osim možda navijača Bajerna sjeća da smo mi nadigrali MU 1999. ili Čelsi 2012., a znamo kako su obe utakmice završene?!

Sa sportskog aspekta (trofeji) kad se gleda i Alaba i Kros su bili u pravu što su prešli u Real. Ne pričam o novcu i Bajernovoj politici prema njima, već isključivo velikim trofejima kojih se posebno Kros tamo naosvajao, a to u Bajernu ne bi mogao bez obzira na jačinu Bajerna. Razlika između Reala i svih ostalih klubova je što oni osvajaju i kad ne nadigraju protivnika, pa čak i kad su "na konopcima". Te neke " sitnice" mahom uvijek odu na njihovu stranu. To niko drugi ne uspijeva i zato svaka čast.

Isto tako (ne odnosi se na tebe), za one koji negativno komentarišu Karla - kako neko sebe može smatrati kompetentnim da komentariše fudbal ako omalovažava Karla koji je jedini trener u istoriji osvojio svih 5 najjačih evropskih liga i 4 puta podigao trofej Lige šampiona... Jednostavno ne ide to tako.
Zadnja izmjena: Miki; 29 svi 2022, 06:15; ukupno mijenjano 2 put/a.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Miki » 29 svi 2022, 06:05

anton 1983 napisao:Bas mi se onak bljuje....

Al sva sreca da sam prilikom finala LPa Milana i Juvea odlucio da necu gledati finala od kojih mi se bljuje...

Fascinantno je koliko nesto nekompetentno i nezasluzeno moze osvojiti LP.

Nije da bi bio sretniji da je Pool osvojio, al onda bi bar znao da je zasluzeno.

Ja nekuzim da je svemir takav da se podredi Realu, a ne Barci. Ne razumijem da su ljudu bili protiv totalnog nogometa Varce, a da se ovim smeću plješće.

Valjda zato i mrzim Talijane, jer su svi ljudi na ovom svijetu duboko u duši talijanska smeća...

Nema razloga da ti se bljuje. Za navijače Bajerna je u tom duelu bolje što je Real osvojio iako bih najradije da je to uzeo Siti isključivo iz razloga da Real ili Liverpul ne povećaju broj osvojenih trofeja, no znamo da Gvardiola generalno ima "zastoj" u polufinalu.

Drugo - Klop je jako dobar trener, ali je u suštini gubitnik u velikim utakmicama. Ne zaboravi da mu je ovo treće izgubljeno finale LŠ od 4 odigrana, da je izgubio i finale Lige Evrope, a uz to 2 puta je trku u PL sa samo bodom zaostatka završio iza Sitija. Činjenica je da je Liverpul mnogo napredovao sa njim kao trenerom. Sa aspekta trofeja: 1 Premijer liga, 1 Liga šampiona, 1 Svjetsko klupsko prvenstvo, 1 Superkup Evrope, 1 FA kup, 1 Karling kup. Za takav klub i ovako jak Liverpul to ipak nije za oduševljenje u periodu od 7 godina znajući koliko je još puta bio blizu da uzme PL, LŠ...

Što se Barse tiče, ne zaboravi da su od 2006. do 2015. 4 puta igrali finale LŠ i sva 4 puta uzeli. Da je Bajern tako koristio svoje nastupe u finalu, bili bismo odmah iza Reala po broju trofeja. :good:

Sjeti se Barsinog osvajanja 2009. i kako su prošli Čelsi. Onakvu krađu nisam nikada vidio u LŠ kada barem 3 čista penala nisu svirana Čelsiju, a znamo kako je završen meč i ta sezona. To im se vratilo u polufinalu 2012. Mada je Čelsi pošteno prošao tada za razliku od Barse 2009.
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2022, 07:47

Miki napisao:Pod Karlom smo bili bliži trofeju LŠ nego sa Gvardiolom.

Kaj smo sa CA bili u 1/2 finalu LP-a? Ja se toga nesječam?

Miki napisao:Nema razloga da ti se bljuje.

Meni se uvijek od Ghnoja bljue.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lahm » 29 svi 2022, 08:06

Miki napisao:
Isto tako (ne odnosi se na tebe), za one koji negativno komentarišu Karla - kako neko sebe može smatrati kompetentnim da komentariše fudbal ako omalovažava Karla koji je jedini trener u istoriji osvojio svih 5 najjačih evropskih liga i 4 puta podigao trofej Lige šampiona... Jednostavno ne ide to tako.

Znaci to je tebi nogomet.
50.min ne zaprijetiti protivnickoj momcadi ?
To je za tebe izvrsna taktika - sta bude bude ?

On je za tebe gospodin ?
Zvace zvaku kao kakva kravetina, a onaj retardirani pogled koji sve govori ?

Moze on osvojiti jos 10x LP, cinjenica jest da je luzer sa ogromnom dozom srece koji pojma nema sto je taktika.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la ivan » 29 svi 2022, 09:14

Svako malo iste rasprave ovdje :lol:

Ajmo reć ovako - CA o taktici ne zna puno. Njegovi su adutii glađenje jaja igračima, man management, soft skills. Nazovi kako hoćeš. Zato je očajan u prvenstvima jer ne možeš bez taktike igrat 35-40 utakmica i bit najbolji. U kup natjecanjima je to drugačije. Isto tako mislim da on danas može LP osvojiti isključivo s Realom, kao što je eto sinoć i uspio. Dakle klub koji ima i kvalitetu, ali i mentalitet a opet zna na guzove prolazit i kad nije bolji.

S druge strane imaš trenere koji su više posvećeni taktici, znaju kak žele igrat, forsiraju svoj sustav. Ako je to napadački nogomet, onda je to puno atraktivnije za gledat i tu se puno češće protivnika nadigrava. Da svi treniraju kao CA, ja mislim da nogomet ne bih ni gledao nit bi bio tako popularan.
Da me zanima samo trofej mogu na kraju sezone otvorit portale :idk:
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva