Liga Prvaka 2021./22.

Arhivirane teme...

Re: Liga Prvaka 2021./22.

PostPostao/la Red passion » 29 svi 2022, 09:53

ivan napisao:Miki ko ti drma kavez?

Pa slobodno ti navijaj za Real ili CA ili koga god hoćeš. Niko ti ne brani :lol:

Ali ako misliš da je Bayern bio dobar pod CA onda ti niko ne može pomoć.
Realu niko uspjeh ne može osporiti, ali da su nekoga baš nešto nadigrali - nisu. Nit će iko za 5 godina pričati o toj ekipi njihovoj kako se priča o nekim drugima. To je činjenica.
Ne govorim da su osvojili na sreću. Ali nisu ni na kvalitetu igre. Pa sad nek svatko za sebe nađe objašnjenje

Edit: što se tiče igrača slažem se. Ali eto članak neki gledam sramota kak se Real ponaša prema svojim legendama (Marcelo). Zato mi pazimo na svoje legende pa nam redovito uvale kruti s leđa. Npr dotični likovi koje si spomenuo... I sad koji je pristup bolji?

Itekako će se pričati o toj ekipi, itekako Ivane. To se neki mogu samo tješiti da neće zbog načina osvajanja a ne samog osvajanja.
Činjenica je kako su Modrić, Kroos i Casemiro na jesen skupa okrugli 9 godina u klubu kad je došlo 5 naslova u Europi. Kad dodaš njima Benzemu, Carvajala, Marcela, Nacha, Isca, Balea kako su svi došli do 5 naslova i da je to više od pola ekipe 10-ak godina u klubu pod ugovorom, pričat će se samo tako, a ne o tiki-taki, Ovrebu, zašto je svemir ovakav-onakav, a cijela bit nogometa je lopta u mreži protivnika, dolazak do istog cilja se može postići na 500 varijacija i 4-5 klasičnih stilova igre.

Ancelotti je bio loš u Bayernu, uspio je dobiti otkaz u propaloj ligi kao aktualni prvak Njemačke i logika je bila da je trebao i 2. sezonu sve isto napraviti i samo uz prvenstvo osvojiti Pokal i opet napasti LP, ali nije i to je to.

Da smo mi barem uzeli svoje finale doma 2012. i tamo slavili 1999. uz onaj poraz protiv Intera, ja sretan. Pa da smo i ono što smo od jebenog Porta 1987. izgubili, to je već 9 naslova. Ne bi Real Madrid imao mira pored nas prije 9 godina sa 7-8 osvojenih titula.

Pričanje o ekipama je to da uvijek je Ovrebo 2009. taj osvajač trofeja, da je 2006. Milan u uzvratu izbačen od Barcelone nakon što im je ključni, čisti gol poništen, da su 2011. glumili i simulirali protiv Madrida i da na kraju dođe 1992. i 2015. kao jedine 2 sezone gdje je Barcelona čisto i pošteno uzela titule bez obzira je li nekog nadigrala ili ne.

Juventus je 7 naslova LP izgubio i priča se i o tim ekipama, generacijama i finalima to prati nogomet. Benfica isto.

Talijan osvaja i možeš se jebat, ali zato je totalna kurčina u nacionalnim prvenstvima, posebice s Milanom gdje je najduže bio, a vodio je Parmu i Juventus kakve bi danas svaki trener na svijetu vodio besplatno prije 23-24 godine.
Ja bih u Bayernu čovjeka koji bi donio 3 uzastopne titule u Europi taman da i nema veze o bilo čemu, samo da on to dobije, a ne da puši. Niko Kovač baca na takvoga, a vidi mu rezultate i gdje je.

Na kraju priče Real Madrid je uzeo opet i nije izgubio, osvaja kako mu se svidi i s kime god da je na klupi jednom kad dođe do finala.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 29 svi 2022, 10:09

Ma neka nama naslova svakih 7-8 godina na način da sve razorimo i porušimo rekorde ;)
Čemu se zamarat nekim brojkama ko ima više ili manje naslova od nas
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 29 svi 2022, 10:35

Nije to baš tako i ti to jako dobro znaš. Uzeo bih ja to 2x zaredom pa onda može i pauza od 3 sezone pa opet, a u idealnom i 4 zaredom bez jebemti. Pričali bi opet o prokletom, strašnom Bayernu, Bayern-Duselu itd.

U pitanju je ogromna lova, a mi smo sada u situaciji osipanja gdje od Treble ekipe će tek ostati par onih top, pravih što su na nivou, a ostale nećemo imati s čime zamijeniti jer trebaš biti čarobnjak na tržištu da za malo i ništa dovedeš puno i nešto ogromno od igrača.

Real Madrid takvih problema nema. Uzeli su toliko važno španjolsko prvenstvo I još su uzeli i LP što Talijan 2013./2014. nije uzeo. I Florentino Pérez ga je vratio na pijedestal svjetskog nogometa a do jučer je bio u jednom marginalnom Evertonu.
U Madridu i bez Kupa Kralja će reći da je sezona apsolutno uspješna, posebice razvoj određenih igrača poput Viniciusa Jr. i Militãoa. Nitko više ne priča o Ramosu i Varanëu niti će pričati o Marcelu koji ovu sezonu je prozujio gledajući utakmice.

Pomeli su cijelu elitu pred sobom kao što smo mi 2012. /2013. pomeli Arsenal, Juventus i Barcelonu.

PSG, Chelsea, City, Liverpool. Bolje od ovog ne može.

A Liverpool... u jednu ruku mi je drago jer arogancija koja je se sjurila ovom sezonom među njihovim navijačima i sve 4 titule bila bi jako gadna. Poletjeli su oni jako visoko, a i dalje :buhhaa: 1 EPL u 31 godinu su uzeli. Brzo zaboravljaju da taj jedan naslov ne množi se sa 5, 8 ili 10.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2022, 10:41

Kakve to generale kurčeve veze ima s tim da je CA smeče 8 da Real ne zna kak je ovo osvojio i brdo ostalih naslova?

Pa naravno da povijest BK kaj jedan Ivan, Anton Miki ovdje seru i toga smo mi svi svjesTni, ali ovo o cem se ovdje prica je nesto totalno drugačije.

Pa zamislo da CA dobije nagradu za najboljeg trenera. Rezultatski bi to tak i trebalo biti, a s druge strane to je jedan čisti proljev :hehe:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 29 svi 2022, 11:12

Sve oni znaju kako su i što su. Od 9 do 14 u samo 8 godina, od 6 do 14 u 24 godine.

Dobit će Carlo nagradu, ne brini se. HD Flick je nju izgubio u 2020. od Kloppa iako je po svemu bilo nemoguće, a oni su nagradili prvu titulu Premier Lige, a ne trenera koji je tada 5 trofeja u 2020. uzeo s Bayernom I razorio još nogomet. Biznis je to. Lewyja su isto zakinuli, Messiju dali za ništa nagradu, a Poljaku sklopili neki vafl na kutijici s kuglom sladoleda. :)

https://twitter.com/SkySportsNews/status/1530797159557255170

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1530829688024842246

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1530663758170836993

21 Spanish clubs have reached the knockout stages of European competition (18 have played quarter finals, 12 semi-finals, 9 in finals, 6 winners) since 1998. Not bad for a "2-team, uncompetitive" league.

98-: 6 winners: R Madrid, Barca, Atletico, Sevilla, Valencia, Villarreal
10 finalists+: Athletic Club, Espanyol, Alaves, Mallorca
13 semi-finals+: Osasuna, Deportivo, Celta
18 quarter-finalists+: Rayo, Betis, Malaga, Getafe, Granada
21 RO16+: Real Sociedad, Zaragoza, Levante
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 29 svi 2022, 11:46

Velika je čast i privilegija imati osvajača Lige šampiona, makar to bio i samo jedan fudbaler u šampionskom timu. Srbije je to sinoć pošlo za rukom, Luka Jović je sa Realom stigao do pehara za najbolju ekipu u Evropi, a šta tek reći za Hrvate?

Neverovatno zvuči podatak da su igrači iz Hrvatske osvojili baš svaku Ligu šampiona u poslednjoj deceniji.

Reprezentacija naših komšija igrala je finale Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, a njihovi fudbaleri obeležili su poslednjih 10 godina u najelitnijem klupskom takmičenju. Krenimo redom.

Sve je počelo 2013. godine, kada je sada već penzioner, Mario Mandžukić osvojio "ušati" trofej sa Bajernom. Godinu dana kasnije Luka Modrić krenuo je u svoju nestvarnu seriju osvajanja evropske titule sa Realom, sledeće sezone radovao se Ivan Rakitić sa Barsom.

Kada je Real vezao tri titule prvaka Evrope od 2016. do 2018. godine u ekipi je poired Modrića bio i Mateo Kovačić. Dominaciju Madriđana prekinuo je Liverpul sa Dejanom Lovrenom.

Ivan Perišić postao je prvak Evrope 2020. godine sa Bajernom, godinu dana kasnije Mateo Kovačić dolazi do svoje čevrte evropske titule, ovoga puta u dresu Čelsija.

Na kraju, sinoć u Parizu radovao se Luka Modrić i osovjio rekordnu petu titulu Lige šampiona.

Recept za osvajanje Evrope je jasan, dovedite Hrvata i ne brinite.

:bravo:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 29 svi 2022, 12:25

Možda sam na momente sinoć htio više da osvoji Liverpool, iako sam nekako bio neutralan. A s druge strane eto i ono mi prolazilo kroz glavu da će nas prestići po broju titula, iako se generalno ne zamaram time.

Ali i nakon polufinala, pa i sinoć treba odati veliki respekt Carlo Ancelottiju, trenerčini i ljudini. Jednostavan , sportski čovjek, primjer i fair playa, a mudar lisac, dobar psiholog i sjajan motivator. Carlo pokazuje kako se jednostavnim metodama dolazi do uspjeha. U Milanu imao uspjeha, jer je bio raja s igračima, poštovali su ga, ali stalno se govorilo kako se i druže i funkcionišu kao družina. Sada u Realu slična stvar. Poštuju ga igrači,on se konsultuje s njima, zna vodit ekipu.

I sinoć je sve taktički sjajno , a dobro postavio. A kada se govori Carlo nije taktičar, nije dobar u taktici, pa nije ni Klopp neki taktičar ako ga posmatramo u kontekstu trenera poput Pepa. I Klopp ima jednostavnu strategiju motivacije igrača, pronalaska najbolje komunikacije s njima, zato ljudi trče i ginu za Kloppa. A kod Reala opet ginu za Carla, samo što je tamo manje taj "power" fudbal. Ovaj Real s Carlom dolazi do trofeja zajedništvom, dobrom atmosferom, mentalitetom, dok ćemo se sjetiti da su nekad ranije početkom 2000-tih morali do uspjeha dolazi natrpavši tim zvijezdama, gdje su bukvalno tako pumpanjem ekipe dolazili do uspjeha. Ovo je sada drugačije. I niko se eto ovdje ne bi sjetio, zbog eto antipatije prema Carlu da zapravo Real je dobio sinoć Liverpool kako smo ih mi dobili u dvije utakmice u polufinalu 2001. godine...Tada su oni pogotovo u prvom susretu u Madridu napadali, a mi imali jaku odbranu i Kahna, a onda im ga zabili.
Ne treba zaviditi Carlu i Realu, nego treba i Bayern biti u stanju opet da pobjeđuje i kada lošije igra. Zna to i ova današnja naša generacija, nisam ja njima nezadovoljan, ali sam nezadovoljan ovom sezonom gdje sve ono što mi imamo u genima nismo pokazali, a jedan Real jeste. A isto tako i protiv Reala u zadnja 3 duela nismo pokazali. Nećemo valjda sebi dozvoliti da mi kao klub koji nas krasi mentalitet, zajedništvo i da pobjeđujemo i kada smo slabiji od protivnika, sada u tome jedan Real bude jači. Po kadru oni i Barca to mogu biti. Ali u ovim gore segmentima ne bi smjeli biti, jer je to rušenje naših postulata koje Bayern ko klub krase desetlječima.

Isto tako, ja nešto posebno ne žalim za našim izgubljenim finalima. Real ovako po titulama u LP jeste ispred nas daleko, ali kada u 20 i kusur godina osvojiš 3 titule Lige prvaka, a klubovi poput Man. Cityja i PSG-a u istom vremenu nijednu, a ima tu još velikih klubova koji mi i nisu mrski pa nisu nijednu osvojili, onda treba prvo biti zahvalan na našim uspjesima.

S Mikijem se rijetko slažem, ali oko Carla se u suštini dosta slažem. Samo naravno neke uspjehe i Pepa ne treba umanjivati, s tim što su to različiti pristupi fudbalu. Kod Mikija je više problem, što on malo dobrog vidi kod Bayerna, a toliko toga pozitivnog ima za vidjeti. Pa se tu zapitam da li uopšte navija za Bayern. Jeste da sam se kod njega prestao pitati bilo šta.... :lol: :lol:
Npr eto to što je Kroos uspješan u Realu, to je jednostavno tako što oni koncipiraju vezni red na drugi način i njemu tamo to bolje odgovara. Svaka čast Kroosu za uspjehe u Bayernu, ali ipak 2013. nije nam baš odmogla njegova povreda da se dođe do trofeja. Dok je 2012. za onaj dolazak u finale imao veću i značajniju ulogu. Zato njegov odlazak nije neki gubitak bio. A Alaba je s Bayernom osvojio 2 LP, tako da...Ali njegov odlazak je očigledno za nas veća šteta jer smo izgubili dio kreativnosti koji je polazio iz odbrane. A izgubivši Alabu krenuli smo gubiti Flicka, kojeg smo na kraju i zaista skroz izgubili...

Neku mržnju prema Carlu ne mogu shvatiti. I jednostavno u životu generalno malo je do sreće, sreću kada znaš, umiješ i vjeruješ onda je i isprovociraš. Carlu SVAKA ČAST. 4 LP s 2 različita tima, osvojena prvenstva u svim ligama petice. Jednostavno trenutno najveći... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2022, 12:45

Nema tu mrznje effe prema CA nego nema respekta kojeg mu neki daju i sto ja ne mogu shvatiti.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 29 svi 2022, 13:21

Slično kao i Mourinho. Respekt za rezultate, ali za igru nikako. Iako je CA po karakteru daleko ispred Moua.
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2022, 13:27

Klopp sad ima jako slicnu sezonu kao mi 2012. Bad Omen for Pep... :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 29 svi 2022, 13:39

Znao je Carlo i napadački igrati s Realom često. Ali jednostavno u ovakvoj utakmici protiv Liverpoola bio je svjestan ako se otvori ovi će ih razbiti brzom tranzicijom. I on je onda na pravim mjestima ih zatvorio.
A Courtoisa je sjajno branio, a Carvajal je isto tako spakovao u džep Diaza. Kud taj Carvajal u doba one neke njegove mini krize ne dođe kod nas... :D

A ono jedino pravo što bi ja iz naše Bayernove perspektive žalio u Ligi prvaka je to što ne uspjesmo s Carlom osvojiti taj trofej? Veće je pitanje kako igrači s trenerom koji eto pored Milana (gdje je bio domaći) i u Realu ima taj jedan onako prijateljski opušten odnos s igračima a kod nas ga u konačnici igrači bojkotovali? Mislim u nekim stvarima baš naših par igrača dobre pljuske zaslužuju. Mislim često je tu kod njih okretanje vode na svoj mlin, jer eto kod Kovača i Carla im nije kao bila jasna taktika , to jeste nisu usmjereni kako treba, a ta dvojica trenera su pragmatičniji, dok eto sada ima glasova da je kod Nagelsmana sve komplikovano...Pa jebat ga onda...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 29 svi 2022, 13:54

ivan napisao:Slično kao i Mourinho. Respekt za rezultate, ali za igru nikako. Iako je CA po karakteru daleko ispred Moua.

Nije ni Mourinho više onaj Mourinho od prije 8-9 godina, to i in sam govori zadnjih 3-4 godine i vidi se po njemu koliko je star, posijedio prije 5-6 godina preko noći, što priča zadnjih godina o svima. :)

Na kraju ovaj video s Kloppom sve objašnjava i čovjek nema što dodati kad je stvar egzaktna i to je izanalizirao na konferenciji. Nakon izgubljene Premier Lige je za sebe rekao da mu je izgleda u životu uvijek suđeno biti runner-up jer je 2 titule izgubio u Engleskoj od Cityja, 2-3 od Bayerna I 3 finala u euro natjecanjima.

A Ancelotti... on radi ono što zna, kad ubere nešto, dobro. Kad ne ubere, opet njemu dobro. On je realno kao trener trebao najmanje još 2-3 puta Serie A u onih 8 godina u Milanu uzeti i s Juventusom krajem 90-ih barem jedno i s najjačom Parmom ikad jedno.
Valjda će mu sada Pérez dati 3 sezone u nizu pa da vidimo može li uzeti iznova La Ligu koja im treba za popravak narušene krvne slike zadnjih 20 godina. Ako uzme barem 2 lige još s Madridom i barem 1-2 Copa del Rey, onda će dobiti moje puno poštovanje kao trener.

Zbog nacionalnih liga ja Carla nikad do kraja nisam priznao kao top trenera. Tu je u potpunosti ostao nedorečen iako je čovjek u 5 liga bio prvak, ali nijednom više od jedanput u 27 godina trenerske karijere.
Trapattoni, Capello, Hitzfeld, Heynckes, Lattek, Mourinho, Guardiola itd. su višestruki prvaci u više liga s više klubova ili u jednoj ligi višestruki prvaci s 2-3 kluba.
Nogomet se može mijenjati koliko hoće, ali nacionalno prvenstvo je bilo i ostalo najvažnije . On to sam je rekao da ne zna u svojoj biografiji i još pravda se kako su nokaut natjecanja njemu ekstaza pa eto... tko šiša prvenstvo svakog vikenda i njegovu dramu i ekstazu u ligama poput Španjolske i Engleske i prije 15 godina u Italiji, jel. :D

Nemam neku antipatiju prema njemu, kamoli mržnju Bože sačuvaj, samo naveo sam milijun puta razloge i na forumu i ljudima zadnjih 10 godina zašto mi nije nikad bio prvi razred unatoč 3, sada 4 LP. To mu ja nikad nisam niti ću osporavati što je osvojio zadnjih 27 godina.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2022, 14:06

Perez 3 sezone da mu da? :haha:

Os se kladit da ce sljedece sezone dobit otkaz tjekom sezone? :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 29 svi 2022, 16:44

Šanse su sasvim solidne da Carlo dobije otkaz... :)

A kada se sjetim da je Heynckes kod njih nakon osvojene LP 1998. godine dobio otkaz, jer nisu bili zadovoljni učinkom u prvenstvu. :) Ali i pored toga ostao je on tamo na jedan način legenda.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 29 svi 2022, 17:09

Nisu preko 40 godina osvojili Kup Prvaka/LP i onda je sve ovo s njime sve krenulo. To što si rekao je skroz točno i Španjolci to nikad neće zaboraviti + čovjek je kralj u Bilbaou.

Del Bosque je dobio otkaz 2003. jer je bio prvak Španjolske a nije obranio LP i ispao od Juventusa u polufinalu. Madridske perverzije. :D Nešto su ipak od tada naučili pored Ronaldinha i Messija. :mrgreen:

https://www.instagram.com/p/CeI-i8XrTbB/

Ovo je stvarnost. :smile10:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva