A jebiga. Šta reći drugo? Imali smo prilika, imali smo dva čista gola, do pobjede se moglo, ali nije išlo i gotovo. Treba zaboraviti ovo. Mislim da nismo taktički bili najbolje postavljeni, neki naši ključni igrači poput Riberya, Ze Roberta i Klosea nisu odigrali posebno dobro. No tako je to, ipak je ovo bio derbi i očekivano teška, napeta i agresivna utakmica. Na kraju treba imati na umu i da je HSV imao svojih prilika, dvije stative, a posebno pred kraj kad smo se mi pravo otvorili. Ono što bih Klinsmanu zamjerio je što je prekasno ubacio Donovana, i to na pogrešnu poziciju, i što je umjesto Lella uveo Altintopa. Mislim da je bilo pametnije Donovana gurnuti u sredinu iza napadača, a Altintopa na desno krilo umjesto Schweinsteigera. No, kao što rekoh, bilo - prošlo, izgubili smo mjesto za HSV i gotovo. Nadat se da će idući put biti bolje.
A usput bih zamolio da pogledate fino i usporeno reakciju Rensinga kod gola. Dakle, on se bacio prema lopti, ona je išla sporo, po zemlji, malkice se samo odbila od nekoga, ali ništa posebno da je toliko promjenila način kretanja pa da se može reći da je sreća što je naš super refleksni Rensi to uopšte spriječio da uđe u gol. I, onda, samo obratite pažnju na pokret ruke Rensinga. On svjesno prije nego lopta skroz dolazi do njega, šakom loptu udara tačno naprijed prema napadačima. Apsolutno ispod svakog nivoa!
width="960"
Za onaj ponisteni gol Tonija sam popizdio kada sam vidio, ne kontam gdje je tu linijski sudac uocio zaleđe? 
,Lell frajer me iznenadio sa ubačajima...pogodio Bastiana i Tonija u trepavicu...
...šmrc jadna Borussia...pet komada...pet komada...