Švapska repka

Pišite o događanjima u njemačkom prvenstvu...

Re: Švapska repka

PostPostao/la effe__sa » 17 lip 2023, 12:57

Flick je meni drag trener i nije slučajnost ono što je napravio s nama - Bayernom. I u repki je on odigrao kao pomoćnik Lowa 2014. godine značajnu ulogu u osvajanju titule.
Ali čini se da su se mnoge stvari iskomplikovale u Elf-u i da je sve još postalo gore od zadnjeg SP (preko tih izvannogometnih tema itd) i sada se tako zakuhalo da je Flick pogubio konce. Nekako teško da će on sada ovo usmjeriti na pravi put i vrlo moguće da sada ako narednu utakmicu Njemačka ne odigra kako treba protiv Kolumbije, onda je moguće to i njegov kraj na klupi.

Mislim nije tu izbor igrača kao prije, ali kada se pogleda, imaš vrlo dobar izbor za vezni red i ofanzivni dio. Možda od klasičnih napadača jeste tu trenutno samo Fuelkrug, ali ipak na ostalim pozicijama veze i ofanzive itekako je dobar izbor.

Ima naravno tu i do forme igrača, ali Elf više ne može osrednje reprezentacije pobijediti i pokazuje neki nivo Azerbejdžana da kažemo. Znači onda si baš kao jedna fudbalska velesila u dobroj rupi....I promjene su nužne, jer svako ko malo bolje razmisli zna da ovog može 90 % bolje. Trenutno iz postojećeg materijala nije ni 5 % mogućnosti iscrpljeno.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 17 lip 2023, 13:50

Gledao sam utakmicu, Scheszny je spasio Poljake više puta. Možda i drugi najbolji golman svijeta u ovom trenutku, iza Courtoisa.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la ivan » 17 lip 2023, 19:32

Sad sam pogledao statistiku - Njemačka 27 udaraca, Poljska 2, od toga 1 u okvir :lol:

Ali jbg poraz je opet tu i rezultati užasni pod Flickom. Vjerujem da je među najgorim izbornicima ikad po statistici??
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 18 lip 2023, 11:50

Olaf Thon je dao zanimljivu izjavu, kako je Flick u zadnjih 15 utakmica s reprezentacijom ostvario samo 4 pobjede, onda Thon kaže kako to Njemačka može zamisliti u vaterpolu, a u fudbalu nikako....A znamo dobro kakvi su Nijemci u vaterpolu... :D :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 18 lip 2023, 12:36

Njemački igrači su postali beskičmenjaci teški, nema tu strasti. Potpali su izgleda pod globalizaciju i lovu. Pa dajte samo pogledajte one 2 generacije od 2002. do 2010. kako su grizli za reprezentaciju, a bili su talentom i kvalitetom ograničeni, netalentirani, ali su imali žar, disciplinu, volju, htjenje, vrijednosti svojih prethodnika iz svih Elfova. Oni su to nakon od 2016. do danas izgubili.

Zato za Hrvatsku su fenomenalno rekli kako se živi i bori za zemlju, kakav je to duh u igračima i koja je motivacija posrijedi pa se onda svi čuvaju i strepe neovisno koliko smo kvalitetni i da nam zapravo na 2 pozicije fale 2 prava igrača i k tome top igrača preko 10 godina. :)

Flick se nikakvim mađioničarem nije pokazao, a s druge strane DFB je odavno totalno rasulo, užas i smeće. Salihamidžić je odletio, a mogao je i onda da bi se trenera spasilo, no nije. Sada nema nijednog 2 godine poslije.

Savez vodi hrpa kretena i goveda masnih koji blage veze nemaju ni zašto su tamo niti imaju neku žicu za bilo što. Jebene Büromänner možeš naći na svakom ćošku, a vizionare, kreativce, ljude s instinktom i organiziranjem i spajanjem svega toga u jednu cjelinu nemaju.
Plus bave se ideologijom i politikom ajme godina pa im na onom što im treba biti jedina briga sve veći pušing i onda mi ih nimalo nije žao što glume nekakvu globalnu reprezentaciju, a ne njemačku.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 20 lip 2023, 06:40

Njemacka repka je propala totalno,slicno se dogodilo nakon 1998-2000 g nakon lošeg vodjenja Vogtsa koji je razorio repku glupostima nakon osvajanja EP 1996.Jako podsjeca na Lowa poslje 2014.
Povijest se ponavlja.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 20 lip 2023, 22:06

Koja bi bila komedija da Nagelsmann i tu naslijedi Flicka. :D Al nisam siguran da je JN rješenje jer je jako sličan Flicku.

Ne znam fakat, mislim da Njemačkoj fali igra i koncept. U klubu se može igrati ovaj brzi Flick/Nagelsmann nogomet konstantne opsade protivnika, ali u reprezentaciji nema vremena za uigravanje i to onda ispadne nadrkavanje na bazi talenta.

Drukčije si ne mogu objasniti njihovu razliku xG i stvarnih golova. Tj. hoću reći da su pozicije koje xG mjeri dobre, ali nisu situacije, a to se ne mjeri. A situacije su brzoplete.

I kad na to dodaš govno od obrane, dobiješ ove rezultate.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la doro » 21 lip 2023, 07:50

Njemacka je pala niže nego razdoblje 1998-2000 onda je bila smjena generacije.

Fali volja i mentalitet,napadac i kompletna obrana koja je smece al opet taj Rudiger,Gosens u klubovima igraju jako dobro

Njemacka nema stopere i bekove a tu je uvijek bila jaka.kako loš rad u mladim selekcijama.

Teški propalitet.

No Njemacki Bayern no Elf.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 21 lip 2023, 08:17

Vidim da je Völler sinoć poludio na ekipu. Dotle je došlo da je javno reko da neki više neće igrati za repku.
On je žugo na kvalitetu, ali meni primarno nedostaje švapski mentalitet. To je njihova glavna kvaliteta.
Sada kad su oslobođeni kvalifikacija, očito se neki (vodeći) igrači ne mogu motivirat da igraju prijateljske tekme u 6. mjesecu - na bar 70%.

Konta Völler 'ako se ne možeš sad motivirat onda neš ubuduće nikako'

---

A i kako će bit švapskog mentaliteta, više ne ne-njemaca nego pravih švaba (ako toga uopće još postoji).
Rüdiger, Can, Thiaw, Gündogan, Sane, Musiala, Kehrer, Henrichs, Gnabry itd.
mogu mislit što u njima gori domoljublje...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 21 lip 2023, 15:11

Sve nabrojane izbacit iz repke osim Musiale i par njih za klupu.

Motivacija i mentalitet.Treba dobro proucit ostale igrace uz stil i taktiku takve stavit u prvih 11 i uigravat a ne drkat svaku tekmu druge.

Njemci i sa slicnom ivalitetom bili vizeprvaci svijeta 2002g.

Fullkrug
Havertz-Wirtz
Musiala
Leon-Kimmich
Gosens-Schlotenberg-Sule-Klostermann
Trapp
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 21 lip 2023, 19:25

Murta napisao:Koja bi bila komedija da Nagelsmann i tu naslijedi Flicka. :D Al nisam siguran da je JN rješenje jer je jako sličan Flicku.

Ovaj scenario uopste nije nerealan. :haha:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 21 lip 2023, 20:03

Meni je fora kaj Murta uopce razmislja o rjesenju :haha: treba sam razmisljati o zamjeni i to je sve. Nekom debilu koji nece igrati kontra Bundeslige.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 22 lip 2023, 12:59

Der „Hansi“ wird ewig der „ Hansi“ bleiben. Ich denke als Vereinstrainer hat er seine Qualitäten, für die Nationalmannschaft fehlt es einfach an Charisma und vor allem: die Umsetzung des Leistungsprinzips!

Odlican komentar za Flicka.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 22 lip 2023, 13:14

Ne bi ja još otpisao Flicka. Kritike su normalne i opravdane, ali po meni - nije on jedini problem. Dapače.

Jedino bi mu otkaz dao da Klopp kaže da želi preuzet.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 25 lip 2023, 09:57

melodyne napisao:
Murta napisao:Koja bi bila komedija da Nagelsmann i tu naslijedi Flicka. :D Al nisam siguran da je JN rješenje jer je jako sličan Flicku.

Ovaj scenario uopste nije nerealan. :haha:

Za neke 3 godine ćemo vidjeti jesmo li prožderali Flicka, Nagelsmanna i Tuchela kao trenere u neke 4 godine.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga