DFL SUPERCUP 2023

Bundesligu oteo Xabi, ispali iz Pokala i LP u zadnjim minutama, odletio Tuchel, predugo je i ostao

Re: DFL SUPERCUP 2023

PostPostao/la effe__sa » 12 kol 2023, 22:22

melodyne napisao:Ekipa deluje rastimovano. :? Tuchel igra isti fudbal kao i Julian. Samo da ne bude da smo se zajebali sto smo ga onako oterali a dobili isti q.

Ma pod Tuchelom je gore nego pod Nagelsmanom. :D Mi smo zapravo Juliana i nogirali, kada je on neke stvari i uspostavio...Ma sve je ovo tada naopako odrađeno.
Ali Tuchela cijenim kao trenera i nevjerovatno mi je koliko je bespomoćan. I nikakvu strukturu ekipa nema, neke obrise i slično, a prošao je on sada s ekipom cijele pripreme.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 12 kol 2023, 22:45

Od 17 tekmi kaj je vodil Bayern, samo 6 pobjeda…
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 12 kol 2023, 23:03

Bome kriminalan score... Ne može toliko loš trener biti??
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 13 kol 2023, 00:24

Thomas Tuchel dao je jednu zabrinjavajuću izjavu nakon utakmice. Sudeći prema onom što je izjavio, "miriše" na skorašnji rastanak od tima. Očito je da nema kontrolu nad svlačionicom, da nije autoritativan kakav je inače bio kroz karijeru i da mu je ponestalo ideje šta i kako dalje kada je Bayern u pitanju.

Nebu on dugo kao što rekoh...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 13 kol 2023, 06:27

Tuhelova izjava:

"Ovo je veliki problem. To je u suštini kompletan nastavak poslednje utakmice protiv Lajpciga. Čini mi se kao da nismo ništa uradili četiri nedelje, kao da smo se tek upoznali. Nismo bili ovakvi. Video sam naš tim protiv Sitija, protiv Liverpula, protiv Monaka. Jednostavno ne mogu da objasnim", počeo je Tuhel, a potom prešao na izvinjenja.

"Žao mi je. On (Kejn) verovatno misli da nismo trenirali četiri nedelje. Ovo nema veze sa našim igrama do sada, sa onim što smo zacrtali. Ništa od ovoga! Gorko veče za njega. Izvini."

Bila je ovo 13 utakmica za Tuhela na klupi Bajerna. Nije dugo za kormilom nemačkog giganta ali malo je reći da su očekivanja od osvajača Lige šampiona sa Čelsijem bila veća. Samo šest pobeda, dva remija i čak pet poraza, uz razočaravajući procenat od svega 46,15 odsto trijumfa.

"Nikada nisam imao tako trajne krize ni sa jednim timom. Očigledno, danas smo se ponovo potpuno prilagodili toj frekvenciji. To je mentalna stvar - nemam objašnjenje za to i trenutno nemam rešenje. Šokiran sam. Nije bilo jasno šta smo hteli da odigramo. Video analiza pokazaće stotine grešaka. Čim smo u situaciji da imamo šta da izgubimo, to više nije ista ekipa."

Tokom pripremnih utakmica Bajern je uglavnom pobeđivao, ali tu pritiska nije bilo.

"Za mene je ovo neobjašnjivo. Puštali smo rivalu najlakše moguće golove... Kao da nismo uradili bilo šta za četiri nedelje. Ovo nema nikakve veze sa onim što smo ranije pokazali. Šokantno. Ne prepoznajem više ništa od onoga što smo radili tokom priprema. Neverovatno je. Ne postoji nikakva povezanost između toga u kakvom smo raspoloženju, stanju, kondiciji i formi došli na ovu utakmicu i sa onim što se potom desilo na terenu. To nije dobro. To je zapravo najtragičnije u čitavoj priči. Postoji toliko kontrasta i nelogičnosti u svemu ovome i zato je teško naći objašnjenje", zaključio je Tuhel.

Izgleda da je prilično alarmantno stanje.

13 utakmica na klupi Bajerna, a ostvareno je samo 6 pobjeda. To je daleko ispod očekivanja.

No postupak prema Nagelsmanu je bio loš, a kako siješ, tako žanješ. Sve se to obija o glavu očigledno.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la ivan » 13 kol 2023, 08:04

JN je još pod ugovorom :lol:

Moguće da je jednostavno mentalno i da ekipi nije nikako sjela ta smjena. Kahn i Haso su platili to otkazom ali pitanje koliko će posljedice biti dugoročne...

Što uopće napraviti evo... Smijeniti Tuchela već sad i dovest koga?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 13 kol 2023, 09:00

Tuchel mora proc sa još jedno 3 igraca takav je rezime.

Brutalno debilna greška poterat trenera mladog dok sve drži u šaci placat ce se mnogo skuplje nego svi mislili.

Vec duže vrijeme pricam da nije tuchel za Bayern al nitko ne sluša,mislim i uprava to vidi al misli da ga ne može smjeniti radi svoje gluposti i ega i tako rade duplu ogromnu grešku.

Ne zaredaju sad li pobjede u nizu bar 3-4 tuchel je milijon posto gotov ni autoritet,ideja,borbenost,uigranost,ništa novo jednostavno lik je ni kriv ni dužan zalutao u klub i nemocan je.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 13 kol 2023, 09:11

Najlakše je dat otkaz treneru. Ali nije ovdje trener kriv koliko igrači. Ovo je mentalne prirode i fale lideri na terenu.
Jednostavno pucaju pod pritiskom.

Čim je Kimmich kapetan sa svojom fake kompleksaškom agresivnošću (plus najlošiji igrač jučer), plus beskičmenjaci poput Sane, Gnabry, Musiala, Davies itd

Nama trebaju Muller i Neuer radi psihe.
Kane i Kim moraju igrat, kao i Tel koji pršti od motivacije, ali postavit ga na krilo. Kimmich moze prve tekme sezone provesti na klupi što se mene tiče, stavi Gravenberga ili Goretzku koji imaju šta dokazat.

Psiha je problem, ne kvaliteta ni pripreme trenerove.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 13 kol 2023, 10:07

Dobra je stvar da nam sad slijede lakše utakmice do reprezentativne pauze, možemo se resetirati na postavke prije Superkupa.

Mislim da bi Tuchel mogao zaigrati s tri stopera da stabilizira obranu, a da bi igrač koji izlazi iz igre bio Musiala. Netko će reći da nam fali šestica, ali fakat ne znam koliko jedan igrač može pomoći i promijeniti momčad u ovom sustavu.

Sveukupno meni isto nije jasno što se točno dogodilo, kao ni Tuchelu.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 13 kol 2023, 10:34

Ovo je naprosto kaos kada ti trener doslovno priča kao da je zalutao u svojoj branši i ulozi, kao da eto našao se spletom neočekivanih okolnosti i nema pojma sada što bi kad je nešto svoje naumio sprovesti kakav god da je, a ne da je on već 6 mjeseci ovdje.

Ja ovo u Bayernu nikad nisam vidio, čak ni one 2006./2007. kada smo završili na 4. mjestu. Tada smo barem jasno znali gdje svi problemi leže i što sve fali, treba mijenjati, gdje smo na karti Njemačke i Europe točno i što sve ne.

Igrači su potpuno poludjeli zadnjih 2 godine. Što oni žele i očekivaju, ja stvarno nemam pojma. Spali smo na to da ne možemo u Njemačkoj pobjeđivati protivnike koji nemaju nikakve planove, strategije ni ništa nego iz sezone u sezonu samo participiraju pa što ispadne rezultatski.

Tuchel je potpuno nemoćan u Bayernu. Toliko loš trener nije jer ga svi znamo od Mainza do Bayerna što je prošao, kako diše, prednosti i mane, čemu je sklon itd. No što moj tata govori i zadnjih 10-15 godina, stvari ti se moraju poklopiti u nogometu i na kraju se uvijek gleda konačan ishod, tj. rezultat(trofeji). A prošle sezone ono što mi forsiramo(igra u oku uprave, igrača, navijača) je bila vanserijsko smeće kojeg bi se i ekipa iz kasnih 2000-ih postidjela.

Ovdje će trebati imati konjske živce.

Ali samo da ponovim... ovo nam se događa zbog bilance i Salihamidžića koji nije mogao HD Flicku dati kvalitetnu širinu u kadru u ljeto i jesen 2020. Sada smo prosuli daleko više novaca u zadnja 2 prijelazna roka što ne bi tada potrošili, a njega se otjeralo u reprezentaciju Njemačke dok Nagelsmanna nema zadnjih 6 mjeseci.

Lijepo sam rekao, neću biti nimalo iznenađen ako proždremo sva 3 top njemačka trenera u manje od 3 godine. Jedino nam onda Klopp ostaje da i njega ubacimo pa ispljunemo.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 13 kol 2023, 10:50

Svi se slažemo da je otkaz JN bio čudan i u glup trenutak ali dajte pogledajte njegovu statistiku pa ćete drugačije pričati. Malo nas nostalgija drži i mislimo da je bio bolji nego je bio. Jako puno je lutao i on.
Realno mi lutamo od kad je Pep otišo uz iznimku Flickove 19/20 sezone..razmislite malo...

Mislim da smo navikli mediokriteta previše u ekipu plus neka loša poklapanja. Ali def smo trebali krenut čistit ekipu od igrača poput Gnabrija i Sanea - svi već znamo da zarađuju daleko previše u odnosu na učinak.

Nije Tuchel pao odjednom tu pa lik je ipak neki k napravio u nogometu. Teško da može sve ovo do njega biti, posebno sad kad su stari lisci Uli i Kalle tu koji znaju puno o nogometu i vide valjda šta ovaj radi.

Ne znam slažem li se doro da ga ne žele smijenit zbog ega jer smijenili su Kahna i Hasu koji su Tuchela postavili - ovo bi na neki način bio nastavak čistke u momčadi. Ali ja mislim da njih jebe što između ostalog nemaju uopće koga dovesti osim vratit ponovno JN a to bi tek bila komedija...

Slažem se da sad MORAMO zaredati barem 4 pobjede jer inače stvarno ne vidim šta dalje čekat... Iako riješenje ne znam da budem iskren
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 13 kol 2023, 11:25

Najgore je što mi predosjećaj govori nakon sinoćnje utakmice da će se sve ono od zadnje polusezone nastaviti i preliti na ovu unatoč napadaču kojeg smo doveli. Da dovedemo i novog golmana, ista priča bi se ponovila, a uvjeren sam i sa klasičnom 6-icom.

Mi više nemamo nikakav sustav ni ništa, a golove nam godinama na utakmicama zabijaju kojekakvi čobani s njemačkih sela u Pokalu i tko već ne. Bože pomozi.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 13 kol 2023, 13:11

Pa tuchel je kriv kaj ne potera rupamecana,sanea i druge,nemreš sve al 3-4 bezkicmenjaka možeš,dovest drugacije igrace mentalno kao Kim i sl.Neke i iskisnije kao Kane.
Igraci nam jedan po jedan brutalno padaju u formi i izgledaju kao amateri.

6ca ne da nam treba nego je pod mus al da je fizicki mocan i jak mentalno,krilo jedno pod mus jer gledat beskrvnost sanea,comana i gnabrya koji deru 60 milja je prebrutalno.To novo krilo bi stavio sa Telom a jedno moramo prodat pod mus.
Davies isto koma i sad se baš Guerro ozljedi,desni bek mora bit Stanisic mali je jednostavan,skroman i jak u glavi a ne jebeni mazra i izgubljeni pavard koji ni sam nezna kaj hoce.

Kane
Tel-Novi
Laimer-Kimmich
6ca nova
Guerrero-Kim-De Ligt-Stanisic
De Gea

Kimichu dat šansu da igra ispred te 6ce ak bu tu loš na klupu sa Leonom na hladjenje i gurnut Gravena 4-5 tekmi od pocetka.Musiala isto na klupu hladjenje sa Daviesom.Tel bude trcal i trudio se kao i taj novi,gnabry i coman klupa a sane dovidjenja.Rupamecana prodat za bilo koju lovu i dofurat nekog solidnog stopera do 30 milja
Pavard isto proc više konacno.
Tak bi ja napravio ima vremena za sve a imamo love još u rezervi plus prodaja navedenih.I hebote sarra nismo prodali još koje smetalo :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 13 kol 2023, 13:33

Ljudi moji, trener i njegov štab sigurno rade dobar posao.
Ja ni trenutka ne sumnjam u to.

Trener kaže da je prije tekme bila situacija skroz drugačija nego tijekom. Ovakav je bio također tijekom prošle sezone. Čovik prosto ne zna šta im još može učinit? Da ih mokrom kajlom priko leđa tuče? čuje li ga itko šta želi reć?

Želi reć EKIPA JE PUNA PIZDA.

A to što postavlja neke igrače, pa šta bi trebo? Ima li izbora?
Jeli on kriv što se ti igrači ponašaju kako im se ćikne?
Ako ih stavi na klupu, jel mu alternativa drastično drugačija?

Edit
I mislim da je problem Kimmicha podcijenjen.
Bahat je postao a nema više podlogu kao prije kad je bio najbolji igrač maltene.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 13 kol 2023, 13:40

Rješenje se zapravo nameće samo - nama treba Muller u prvih 11 a van nek ide Sane. Ako nam fali mentalne snage onda ne znam kako možemo njega na klupi držati
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Utakmice 2023./2024.