doro napisao:U Hrvatskoj slicna spika ovo govno plenki ne prestaje lizat čmar Briselu i uništava zemlju,afere za aferom.
Mi dosta dobro gazimo da do kraja stoljeća odemo u biološki nestanak. Državni i javni sektor niti je pošten niti je pravedan niti je učinkovit i iznad svega - ne stvara ništa novo, a parazitira i hrani se od one uglavnom bijede što radi 6-7 dana tjedno po 10-14 sati u privatnom sektoru.
Gomilanje tog jugoslavenskog i komunističkog monstruma zadnjih 30 godina, stvaranje potpuno besmislenih općina u Hrvatskoj, silne agencije i što sve ne rezultiraju sranjem uz dodavanje novog, kapitalističkog, izrabljivačkog smeća plaćanjem minimalaca i kršenjem ljudskih, radničkih, moralnih i inih prava zaposlenika u svrhu postajanja nekakvih bogataša preko noći na tuđem radu i tuđoj žrtvi.
Onda kao nema ljudi za raditi, a jedno 10 zemalja u Europi ih je prepuno i rade sve to što nedostaje, najviše u 3 germanske i svi u njima jer ne mogu biti doma u miru, zaraditi što treba i imati taj sustav koji ima izvan HR i BiH.
Probleme s demografijom smo imali kada sam ja još išao u vrtić i tada se najavila velika briga ili ti blaga katastrofa, no proces eksponencijalnog ubrzavanja u manje od 20 godina nakon toga nitko nije naslutio što je bilo između 2012. i 2019. Što radi sustav i što rade političari skupa s njime?
I dalje gaze kao da sutra nema i neće postojati. Ništa to njih ne zanima.
Evo npr. ovaj iz Osijeka cipelić što je prekjučer osuđen za ubojstvo kćeri moje nesretne nastavnice hrvatskog jezika iz OŠ u jesen 2023. je primjer toga kada je dobio na prvostupanjskoj 18 godina zatvora uz znanje da za 2/3 odrađeno ide van(ako ne i prije), a već 20 godina se urla oko doživotnog zatvora, oko kazni od 60-70 godina zatvora za takve stvari itd., pravosuđa koje nagrađuje doslovno ozbiljne prijestupnike, ubojice i kriminalce nikakvim ili slabim kaznama.