1/4 Finale PSG 2:0 FC Bayern

Podforum za utakmice Bayerna na Klupskom SP 2025.

Re: 1/4 Finale PSG 2:0 FC Bayern

PostPostao/la effe__sa » 06 srp 2025, 01:23

S jedne strane meni bi ovo SP vrijedilo jedino da smo ga osvojili. Ovo ako si došao među osam najboljih ili da smo ušli polufinale skoro da ne vrijedi, jer se to neće spominjati. Drugačije je to nego u CL, zato što je za ovo neki širi interes manji.
Ali ono što jako nervira i što se mora proglasiti problemom i konstatovati je da mi nekih 3-4 godine u par internacionalnih utakmica kada se lomi, kada je K.O. faza u pitanju, opće nemamo tu odliku pobjedničkog mentaliteta niti odliku velike top ekipe. Znači individualno slabije generacije našeg kluba su to više imali nego ova.
Tu se svakako mora kao problem detektovati, što je nas Kimmich i čak Goretzka, trebali su da budu ti nosioci, da nas predvode, da budu lideri, ali oni to ne uspijevaju. Ovaj drugi kada ne ide dobro i kada vidi da mu nije dan se krije, a ovaj prvi bi htio biti lider, htio bi biti Schweini i Effe, takav tigar na terenu i strateg, ali on to definitivno nema u sebi.
Osvojio je Kimmich LP, kao i Goretzka 2020. i bili su bitan dio tima, ali su tada jako bitni kotači i u većem naponu snage bili Muller, Neuer, pa smo imali Alabu i Thiaga i još svježijeg Comana. A bili su Boga mi i igrači poput Perišića, koji zna s loptom ali je bio i prznica, radilica, kako god.. U duboku bi se analizu moglo ići, ali sve je manje one apsolutne uvjerenosti u pobjedu, sigurnosti. Sve manje dajemo golove u prijelomnim trenucima, u finišu, sudijskom vremenu. Budemo bolja ekipa igrom, ali promašujemo šanse i protivnik nam strpa gol.
Veliki je problem što nam se to opće dešava protiv velikih ekipa, skoro protiv nijedne više ne možemo prelomiti rezultat u K.O. fazi, ali nama se ti problemi javljaju i protiv ekipa tipa Villareal, Aston Villa, a čak i protiv Feyenoorda smo pokazali kako možemo potonuti kada gore ne pogodimo i nazad se izmakne sve kontroli.
Scenario prečesto isti: Kontrola lopte, dominacija šanse (treba tad dokrajčit protivnika), primanje gola, raspad i plivanje nazad, nered u igri, anarhija....
Postalo dosadno, ja navikao Bayern gledat koji iz malo šansi zabije gol, koji pobijedi nadmoćnijeg (individualno) protivnika , koji se vrati iz ponora, koji zabije u zadnjim minutama. Dobro godinama baš ovoga nema, ali smo zato imali te zadnje LP sa apsolutnom dominacijom u igri. A sad mnoge ne možemo da izdominiramo do kraja, a ovo naše šuganje i neki Dusel kao da su skroz nestali. U zadnjih 4-5 godina toga na kapaljke ima samo. Kud dalje, kada toga ni u kupu Njemačke skoro da nema nikako.

I danas smo mi u jednom trenutku izdominirali PSG, oni su bili kao da igrača manje imaju, koliko smo djelovali i s loptom i fizički moćno, ali mi onda doživimo takav raspad da onda s dva igrača više u tih par minuta ne možemo stvoriti šansu i padamo u paniku.
Mi što prije moramo promijeniti naš koncept i gledati više karakterno igrače i ostavit se toga da budemo fancy i da tražimo napucane zvijezde (pa se sad mučimo takve dovest a i kad dovedemo ne dovedu nas one toliko naprijed), nego tražit mlađe igrače, jednostavnije, a da imaju to nešto ratničko u sebi. Ovo će inače postati samo dalje bacanje para na te neke igrače, plus bacanje para na odštete trenerima, bilo zbog toga što ih dovodimo ili što im zbog otkaza isto plaćamo.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 06 srp 2025, 09:15

Gle, treba propast tu i tamo, nije to lose.

Eto vidis effe, doso PSG na svoje :D
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 06 srp 2025, 11:13

Sve sto je Effe napisao je tocno,mi smo izgubili kompas jer smo ušli u veliku lovu i onda sa figom u đepu zeljeli pratiti real,Arape itd tako to nejde.

Izgubili smo identitet,pronicljivost,element iznenađenja,bez predaje do kraja itd.

Imamo neke odlicne igrace al oni nemaju osobnost,stav u pobjednički mentalitet doslovno nijedan!
Kimmich je najbliži tome ostali su goli kurac.
Kane je kompletni igrac al mirni gospon nema vatre u njemu,isto je u sa mnogim drugim igračima,Laimer je radnik ali to je sve nema tu fajtera koji se dignu iz mrtvih,ove whats upove necu ni opisivati oni imaju vižljavost i tehniku al to sz sve bezlicne i bezkarakterne pičkice šminkerske zato se nemamo kaj cudit.

Kaj se tice sad situacije ovo sa Musialom mi trebamo preci odmah na 433 tu nema nikakvih drugih opcija.

3 opcije su stavit Bischofa iz Pavlovica i Kimmicha(teško trener nema muda) ili Palihna zadnji vezni ispred Kimmich i Pavlović(trener mrzi Portugalca) i treca skuplja verzija kupit Stillera i igrat:

Pavlović-Kimmich
Stiller......tu bi onda Kimmich baš bio play cisti.

Palihna i Zaragoza se onda moraju odmah prodat da se kupi Stiller,krilo moramo neko ali ne zvijezdice vec nesto za 40-55 milja( imamo lovu jer zaradili sad 59 milja na ovom sranju u Americi i kupit Woltea za novce od Tela (45 milja) + 5 bonus dobe ako osvojimo i to bi bilo to.Još vidjet kaj je sad sa Stanišicem ako je ok onda prodat Kima i uzet nekog starijeg free stopera.Također Nubela prodat!

Za Stillera i Woltea damo im 90 milja,Nubela i posudio Wannera.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 06 srp 2025, 12:49

effe__sa napisao:S jedne strane meni bi ovo SP vrijedilo jedino da smo ga osvojili. Ovo ako si došao među osam najboljih ili da smo ušli polufinale skoro da ne vrijedi, jer se to neće spominjati. Drugačije je to nego u CL, zato što je za ovo neki širi interes manji.
Ali ono što jako nervira i što se mora proglasiti problemom i konstatovati je da mi nekih 3-4 godine u par internacionalnih utakmica kada se lomi, kada je K.O. faza u pitanju, opće nemamo tu odliku pobjedničkog mentaliteta niti odliku velike top ekipe. Znači individualno slabije generacije našeg kluba su to više imali nego ova.
Tu se svakako mora kao problem detektovati, što je nas Kimmich i čak Goretzka, trebali su da budu ti nosioci, da nas predvode, da budu lideri, ali oni to ne uspijevaju. Ovaj drugi kada ne ide dobro i kada vidi da mu nije dan se krije, a ovaj prvi bi htio biti lider, htio bi biti Schweini i Effe, takav tigar na terenu i strateg, ali on to definitivno nema u sebi.
Osvojio je Kimmich LP, kao i Goretzka 2020. i bili su bitan dio tima, ali su tada jako bitni kotači i u većem naponu snage bili Muller, Neuer, pa smo imali Alabu i Thiaga i još svježijeg Comana. A bili su Boga mi i igrači poput Perišića, koji zna s loptom ali je bio i prznica, radilica, kako god.. U duboku bi se analizu moglo ići, ali sve je manje one apsolutne uvjerenosti u pobjedu, sigurnosti. Sve manje dajemo golove u prijelomnim trenucima, u finišu, sudijskom vremenu. Budemo bolja ekipa igrom, ali promašujemo šanse i protivnik nam strpa gol.
Veliki je problem što nam se to opće dešava protiv velikih ekipa, skoro protiv nijedne više ne možemo prelomiti rezultat u K.O. fazi, ali nama se ti problemi javljaju i protiv ekipa tipa Villareal, Aston Villa, a čak i protiv Feyenoorda smo pokazali kako možemo potonuti kada gore ne pogodimo i nazad se izmakne sve kontroli.
Scenario prečesto isti: Kontrola lopte, dominacija šanse (treba tad dokrajčit protivnika), primanje gola, raspad i plivanje nazad, nered u igri, anarhija....
Postalo dosadno, ja navikao Bayern gledat koji iz malo šansi zabije gol, koji pobijedi nadmoćnijeg (individualno) protivnika , koji se vrati iz ponora, koji zabije u zadnjim minutama. Dobro godinama baš ovoga nema, ali smo zato imali te zadnje LP sa apsolutnom dominacijom u igri. A sad mnoge ne možemo da izdominiramo do kraja, a ovo naše šuganje i neki Dusel kao da su skroz nestali. U zadnjih 4-5 godina toga na kapaljke ima samo. Kud dalje, kada toga ni u kupu Njemačke skoro da nema nikako.

I danas smo mi u jednom trenutku izdominirali PSG, oni su bili kao da igrača manje imaju, koliko smo djelovali i s loptom i fizički moćno, ali mi onda doživimo takav raspad da onda s dva igrača više u tih par minuta ne možemo stvoriti šansu i padamo u paniku.
Mi što prije moramo promijeniti naš koncept i gledati više karakterno igrače i ostavit se toga da budemo fancy i da tražimo napucane zvijezde (pa se sad mučimo takve dovest a i kad dovedemo ne dovedu nas one toliko naprijed), nego tražit mlađe igrače, jednostavnije, a da imaju to nešto ratničko u sebi. Ovo će inače postati samo dalje bacanje para na te neke igrače, plus bacanje para na odštete trenerima, bilo zbog toga što ih dovodimo ili što im zbog otkaza isto plaćamo.

Nemam što dodati. :mudrac: :legendo: :legendo: :legendo: U prijevodu - ovo više nije naš FC Bayern München i to je to. Kada ćemo ga vidjeti i biti ono što on je, ne znam.

Imamo ime, stadion, trening centar, navijače, grb, klupske boje(dresove više i nemamo nikakve :D ), ali ono što je Bayern jest u svojoj srži, toga nema. Samo je Neuer ostao od svega toga. Uprava je propala.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 06 srp 2025, 12:55

Mi smo kada se pogleda zadnjih 11-12 godina jedini problem koji nama predstavlja u nogometu na svjetskom nivou da smo imali zove se Real Madrid.
Od 2013./2014. do danas mi njih ne možemo tući ni kada smo jači od njih ni kada smo istih snaga ni kada su oni u slaboj ili nikakvoj formi, a tukli smo ih više i češće kada smo slabiji i manje kvalitetni bili upravo na taj duh kluba i samih igrača koji su to u sebi imali, nosili, upravo proizlazili iz njega ili u njega dolazili. Suci prije tehnologije su odradili svjetski posao one 2 sezone kada su Zidane i Madrid nanizali 3 titule zaredom.

Ja kada neke komentare sa strane čitam zadnjih 3-4 godine od nekih kada izgubimo utakmice i K.O. natjecanja, gotovo uvijek slušam kako smo mi igrali dobro, jako dobro, odlično no onda vidiš porazi i ispadanja se redaju - nema obrane više, golove sada možemo i s 2 igrača više primiti, a bome u završnici njih ni nema kod nas. To je postalo već smarajuće, iritantno i dosadno jer se to događa svaku 2. ili 3. utakmicu u svim natjecanjima.

Sada smo dogurali do toga da su nam Villarreal, Aston Villa, Feyenoord, Celtic i takvi klubovi zadnjih godina postali skoro pa rak rana.
Ne dobivamo najvažnije utakmice i velike utakmice, u malima se poprilično počinjemo mučiti. Nitko ne pita nakon svega kako si igrao i koliko dobro i lijepo si igrao nego jesi li ti te utakmice dobio i osvojio naslov, tj. ostvario zacrtane ciljeve. Nogometna masa se igara ne sjeća već samo sezona i kampanja generalno, a ne gomila statistika kojima se danas zamagljuje cjelokupni i stvarni dojam i vidiš jasno što nedostaje jer za analitiku te zaboli qrac ako golim okom već vidiš da nema onog najvažnijeg na terenu od nogometašâ.
To samo najteži i najustrajniji fanatici i strastveni pratitelji nogometa mogu izgurati, a ni sam već 5 godina to više nisam nakon prije toga 21 godine života i kontinuiteta.

Prijelazni rok se otvorio prije 5 dana i traje do 31.8.2026. 23:59h. 2 cijela mjeseca, samo toliko da kažem.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

Prethodni

Vrati se na: Klupsko SP 2025.