cruz napisao:Vezano za mlade igrače, svi su grmili na trenera, opravdano. Ta nije davao šansu nikome.
Sada se to od njega izričito traži. A ja čak imam osjećaj da je on to svakako namjeravao, sve i da nema pritiska.
On je stoga u dobroj situaciji, jer ne samo da će davati šansu Bischofu, Karlu, Wanneru, Kiali - nego ako ti dečki pokažu da NISU za Bayerna - on ima opravdanje.
Ako pokažu da JESU zaslužili i iskoristili šanse, onda će se smanjiti kritike a on je dobio ozbiljne rotacijske igrače koji će postajat sve bolji.
Ključno je da im dadne dobre prilike, a još važnije da ti dečki iskoriste iste.
___
Zašto to ovdje pišem?
Znamo da broj dolazaka uvelike ovisi o broju odlazaka.
Sa SADAŠNJIM stanjem - postoji mogućnost da uopće ne dovedemo nove. Možda još jednoga ajd.
Ako ostanu Kim, Boey, Coman, Rapha i drugi - i ako Wanner, Bischof i karl budu stvarno dobivali minute, onda jednostavno ne vidim veliki influx novih igrača.
Može se na kraju krajeva reagirat i na zimu s nekom posudbom ili transferom skupim, ali do tada će se vratiti 3 ozljeđena igrača i kadar će bit još puniji.
Real Madrid je uzeo Endricka prije 2-3 godine da zapravo smeta samome sebi kako stvari stoje, a sada se pojavio ovo ljeto na SP-u Gonzalo García i uz Mbappéa mu samo stvorio ogromne glavobolje.
Mi jednostavno nemamo prevelikog izbora jer kvaliteta njemačkog talenta je drlog za razdobolje 2007.-2013. kada se šampionska momčad stvarala i ona ekipa s 3 turnira u nizu koja je zapravo briljirala na terenu(2010., 2012., 2014.). Kada nemamo svoje, a ni iz ostatka države, onda ostaje trošiti. Kada vlastitima ne dajemo priliku, a drugi su postali precijenjeni do svemira iako nisu nikakve top klase već talenti i upitna im je karijera, onda se rodi sveopći nered u klubu, upravi, trenerskoj poziciji, pa evo i kod sportskih direktora isto.
Netko mora igrati ili ona druga varijanta - padamo iz prvog razreda elitnog nogometa, padaju samim time i očekivanja(ili se pretvaraju u nerealna i za trenera i za momčad). Nema tu nekakve prevelike pameti ni rasprave u Bayernu. Želje i očekivanja su jedno, mogućnosti su (sasvim) nešto drugo.