cruz napisao:Prolaskom u 1/2 finale mi imamo doslovno 2-3 kandidata za balon d'Or, ako ne bude namještanja za mbappea ili yamala.
Svjetsko prvenstvo će tu otkriti više, ali ŠTAND JETZT Harry Kane ima najveće šanse.
Zašto?
Igra povjesnu individualnu sezonu, ito u pravom klubu, a možda i u pravoj repki.
Mogao bi:
- osvojiti jebeni treble
- osvojiti zlatnu kopačku: 1) lige prvaka, 2) njemačke, 2) europe, možda i SP.
- mogao bi prikupit 70+ golova i asistencija, a zabija uglavnom većini velikih tekmi.
- još ako engleska dođe daleko u SP...
Slično vrijedi i za Olisea. On nema toliko golova ali igra najatraktivniji nogomet.
I da, ima repku koja ima još veće šanse od engleske.
Naravno, rano je o ovome, treba prvpo proći jakog PSG-a.
Ali ako prođemo, ovo bi nakon Lewandowskog mogla opet bit sezona di imamo najboljeg igrača svijeta.
____
On što je pak puno puno bitnije - imati UNIT! Ekipu koja funkcionira.
____
Jedino što mene živcira, što ekipa ne nzna zatvoriti tekmu i postat neprobojna kad imamo rezultat. Kod oba vodstva s realom, oni nas svako malo dočekaju s kontrom 2na2. PSG nema Mbappea i Vinicijusa, ali ima Kvaru, Dembelea, Douea, Barcolu itd. Reko bi - napad on par s realovim. Real nema "homogenu ekipu" (kako je Zidane rekao), ali PSG je već druga priča. Kompany ball se naravno zasniva na apsurdnom napadu, ali burazere mora se naći način da ne dolazi do baš toliko kontri. Ova naša ekipa to može, treba, a nadam se da i hoće s PSG-om.
Nagradu zaboravi jer to ni Bayern ni nitko u Njemačkoj osvaja. To je odavno jasno i na Ribéryju se to pokazalo kada mu je Cristiano bez ijednog klupskog trofeja izuzev Zlatne kopačke to preoteo. To govno je preloše za naše igrače i klub.
Ekipa mora prestati primati golove. Živimo u binarnom/ili-ili svijetu; ili samo igramo lijepo i pušimo golove na traci ili igramo ružno i defenzivno pa opet ne valja(i opet primamo golove jer nijedna ekipa, ni Atlético već 8 godina, to ne uspijeva spriječiti i dominirati nogometom).
Ja odbijam ta lažna nadmetanja spomenute stvarnosti zadnjih 7 godina. Za obranu se isto treba znati štimati ekipa kao što se ekipa naštimala za prekide pod Kompanyjem i upravo golovi iz kornera su dokaz tome da se samo radom na tome može napredovati značajno, a ne praznom i lažnom pričom.
Čak i da to tako nije, golem problem su kontra napadi. Atlético bi natrpao ljutog rivala na našem mjestu s onim kontrama koje smo imali i mogli imati u ove 2 utakmice. Mi zbrljamo zadnja 1-2 dodavanja ili završni udarac. Prekvalitetni smo da bismo igrali igru Arsenala od prije 17-18 godina kada su se ušetavali u gol pa završili bez pogodaka.
Dok to radimo, vidimo kako u zadnjih 4 utakmice najvažnije golove zabijamo izvan 16 metara i utječemo na rezultat. I tu se isto kvaliteta pobošljava pucačkim treningom, a ne vjerojatnosti i statistikom iz percepcije koliko se promašuje dok usred utakmica nam igrači stoje na poziciji Paula Scholesa skroz nesmetano, istog onog koji je karijeru unikatno obilježio udarcima i silnim golovima s 20-25 metara. Umjesto da igrači s izvrsnim udarcem poput Pavlovića, Kimmicha i Bischofa udaraju i namještaju im se dodavanja, mi radije biramo ići u kazneni prostor i kruženje ako nema prostora.
Bischof je preokrenuo utakmicu udarcima i golovima izvan 16m. Díaz je inicirao izjednačenje i preokret u srijedu golom izvan 16m. Kane je imao ajme 2-3 ljepotice izvan 16m u ligi koji su kandidati za gol sezone.