doro napisao:nije defanzivniji baš mu to najveća mana al ako ga se sredi on to može što je i dokazao..kaj se tiće turčina na toj tekmi hamit je halal ful ofenzivno i dobio je totalnu slobodu prema naprijed...sinac

Kak moreš reč da nije defanzivnij? Pa čovjek je u svojoj karijeri igrao i lijevog beka...Pranjić i Schweini su to odigrali ne baš 50 puta da bi ti to uzimao kao argument za tobože KROOSOVU defenzivnu kvalitetu. I nisi mi jasTan za Hamita. Hamit kao takav i igra ofenzivnu poziciju samo je shema takva da u toj tekmi nije bilo ROBBERYA te je zbog Hamita, koji je taktički dobar igrač i obavalja defanzivne zadatke, zadaća Pranjića i Schweina bila lakša. I nemoj više nikada pisat gluposti da je Hamit dobo totalnu slobodu. Jedina dva igrača koja kod nas to imaju su Robben i Ribery i ako slučajno ne dobijemo tekmu 3:0 , poslije tekme ih Gaal razapne, jer on mrzi totalnu slobodu i nered na terenu. Ako ne znaš, van Gaal cijelo vrijeme trubio o "Ordnungu".
doro napisao:I Eto je ofenzivac pa kaj je igrao u šiteru protiv barce i opčenito...ne biti glupi svaki igrač il večina njih se može preodgojit i drugdje postavit a da budu dobri...naš primjer su gujda i pranjić

Etoo, Schweini, Pranjić su imali predispozicije da se "preodgoje". To su iigrači koji se jako puno kreću na terenu bez obzira koju poziciju igrali, ali njih trojica u ovom slučaju nisu bitni jer mi pričamo o Kroosu kojeg se neda preodgajat za to. Kad bi to išli raditi samo bi satrali igrača jer bi mu ubijali njegove prave kvalitete i mučili ga sa nečim kaj on ne zna. Onda bi bilo bolje imati Ottla u prvih 11. Kroos i Bommel fizički nisu u stanju obavljati te zadatke koje bi trebali eventualno obavljati, u tom i je problem. Ti ćeš za jedniog Schweinija, možda trenutačni i najboljeg igrača svijeta koji igra tu ULOGU u timu, zamjeniti sa igračem koji to ne zna i koji ima 50% manji kapacietet pluća.
To se ne radi, jer po tvojoj logici i Badstuber može igrati lijevog beka. Može, ali kako? E tako bi ti i Kroos igrao na toj poziciji i naša veza i napad bi visili.
Kroos bi to Eventualno mogao igrati kada bi lijevo krilo igrao recimo Pranjić, desno Altintop, polišpicu Muller i Špicu Olić, jer bi mi u tom trenutku imali ofenzivce koji su ujedno i jebene radilice.