Transferi i špekulacije u Bundesligi

Arhivirane teme...

Re: Transferi i špekulacije u Bundesligi

PostPostao/la Mačak » 17 lip 2011, 15:48

Speedy napisao:Stuttgart navodno zeli veznog iz Copenhagena za 3.5 milje, zove se William Kvist. S druge strane, Kaiserslautern bi mogao vratiti Bancea u BL...

Kvist je jučer potpisao, baš za tu cijenu.
Mačak
'U vreci'

PostPostao/la Lizarazu » 18 lip 2011, 20:47

Jeftin taj Tvist, 'oće li pogoditi sa njim? :?

Bobić umije skroz dobro pričati, vrijeme je da se pokaže malo na djelu.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la anton 1983 » 19 lip 2011, 10:03

Koji kurac se događa u ovoj BUNDESLIGI i pogotovo u HSV-u? Ako Bayern ne potegne bojim se da neće niko malo više para uložiti. Nemrem vjerovati da će se sad onakvo govno dogoditi sa Diegom! :neee:
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 19 lip 2011, 20:12

anton 1983 napisao:Koji kurac se događa u ovoj BUNDESLIGI i pogotovo u HSV-u? Ako Bayern ne potegne bojim se da neće niko malo više para uložiti. Nemrem vjerovati da će se sad onakvo govno dogoditi sa Diegom! :neee:

hsv hoće sa klincima i malim parama napravit momčad jer su prije trošili bezveze i previše...ma kupil bu neko malog brazilca jer 10 milja nije velika lova ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 20 lip 2011, 05:47

Nekako mi svi klubovi stoje na kočnici. Kolko sam uspio zbrojiti potrošilo se oko 100 milja i nisam baš ziher da će se ove sezone puno para u BUNDESLIGI okrenuti. Dosta ekipa će promijeniti kadar, ali ne sa skupim pojačanjima, već sa "ekonomskim potencijalima". tako je HSV totalno zabrijo, Leverkusen kolko vidim više ništa nekupuje i to me jako razočaralo i iznenadilo. bez tog štopera neće on dobro proći slijedeće sezone, bar tako zasad pretpostavljam, a na njima je da me demantiraju. BvB je gotov sa kupovinom, fino su se pojačali, ali odlazak Sahina je veliki udarac od kojeg se Bvb mora oporaviti. Sa Kloppom na ćelu siguran sam da će uspjeti u tom naumu. Bvb gledajući iz moje perspektive, sada samo mora razmišljati o rješavanju nepotrebnih igrača koji su im samo financijski teret. islkreno, ja smatram da bi si Bvb trebao dobro tazmisliti o tome da li su gotovi sa kupivinom i kada se riješe nepotrebnog viška, trebali bi vidjeti kaj od zadnjih veznih ima na tržištu, dal se možda može dobiti neko bolje krilo i eventualno još jedan bek, no on i nije tako potreban...Prvo sam mislio da će doveti trascha ali 12 miljona eura ipak nije dimenzija do koje je bvb došao...

Onda tu je Schalke koji će PUNO više prodavati, bolje reći pokušati naći klubove koji su željni uzeti njihove otpatke, jer im je kadar unatoć tome kaj su ih već napustili desetorica igrača, brutalno prevelik i na određenim pozicijama je prevelika i skupa gužva. Teško da će oni potrošiti koju kunu više.

Mislim da je werder sa Ekicijem napravio svoj "transfer sezone" i to bi bilo to od njih. Sada će samo dolaziti govanca poput Schmitza za miljon eura...

jedino od koga nešto i mogu očekivati je Wolfsburg ali i to je upitno- Šteta za Diega i da se tak ponio umjesto da se smiri da se u Wolfsburgu pokuša vratiti na stare staze slave...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 20 lip 2011, 12:52

Bayer si je riješio stopera.Doveli su Topraka za 3 mil eura i on je sjajna kupovina jer je odličan defanzivac.Schurrle je riješio pitanje odlaska Helmesa prošle zime.Ostaje još zamjena za Vidala ako ga prodaju.Najzanimljvije će biti u Wolfsburgu jer će oni kupovati maltene ko i BAyern.Po imenima koja se spominju:Pjanić,Montolivo,Trasch,Welliton,Geromel,Kranjcar bit će vrlo zanimljvio koga će Magath dopeljati jer se očekuje jedno 15 novih igrača bar je to praksa kod Magatha.Inače juniorski su prvaci Njemačke sa 6-7 ekstremno talentovanih igrača koji bi mogli izrasti u nove Ozile (Arnold),novog Gomez (Scheidhauer),novog Mullera (Gogia), novog Lahma (Schulze), novog Sweinija (Cigerci),nova golmanska nada Sauss ...Stručnjaci smatraju da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija njemačkog nogometa u zadnjih 20 godina što i rezultati pokazuju.Wolfsburg je cijelu konkurenciju brutalno poništio ove godine.Posebno će biti zanimljivo ako uspiju dovesti Montoliva posto je mali Švabo.Wolfsburg je dosta jak na italijanskom tržištu i tu mu teško mogu oteti igrača bar se to pokazalo kao pravilo u zadnje tri godine.Trasch je skoro pa njihov igrač.Mislim da će ovo biti najmlađa ekipa koju je Magath ikad vodio.Ne treba zaboraviti Koo-a,Orozca,Khalifu,Kjaera, novog talentovanog Poljaka Klicha...Inače po riječima tatice Diego će ostati u Wolfsburgu.Po meni jedini koji mogu pomrsiti račune brutalno jakom BAyernu iako je i to teško očekivati.BVB je sredila lijepo kadar.Ponovo su dovodili za male pare talente od kojih se mnogo očekuje Lowe (200hilajda eurića) ,Amini (200hiljada) i Leitner (600hiljada eurića) ,Peršić koji daje novu snagu u napadu i Gundoghan kojeg smatram nista manjim talentom od odbjeglog Sahina.Ne da će ga zamjeniti već Sahina nakon pola godine niko živ neće spominjati.Od ostalih Hoffenheim će biti aktivan jer je Hopp najavio da će na transfere potrošiti iznos koji su dobili za Gustava (17mil eura),Hannover par pojačanja i Koln (Jajalo 2 mil eura,Rither 2,5-3 mil, zamjena za Geromela i još 2 pojačanja za ne baš velike pare,Keiserslautern ( Shechter i Wermouth - oko 3mil eura eventualno još jedno pojačanje) .Uglavnom jedno 90-100 mil eura bi se moglo još potrošiti i to će zavisiti prvenstveno od Wolfsburga i Bayerna.Ako budemo dovodili 2 stopera i Vidala za to će trebati 35-40 mil eura.Wolfsburg će mnogo prodavati.Koliko je uprava dala para zapojačanja to je teško reći jer se ide u potpuni remont.Vjerovatno 30-35 mil eura + 3 mil od Garfitea +4 -5 mil eura od Tuncay, Helmesa bi mogli uključiti u transfer Geromela, + 3 mil Rither + 2,5 mil eura od Zijanija + pare od ostalog smeća koje će se prodati (Moguća prodaja Benaglia, Pekarika, Kahlenberga, Polaka, MAdlunga, Dejagaha) i ako je nešto ostalo od Dzekinog transfera.Dosta novca će imati Magath na raspolaganju.Ja ipak mislim da će doći do ponekog iznenađenja kad su drugi klubovi u pitanju.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 21 lip 2011, 10:06

Ti si Francky nepopravljiv, da se radi o šimširpašić savudinu ti bi ga pokušao predstaviti kao dobrog igrača ako ga kupuje BUNDESLIGAŠKI klib. Igrači tipa Toprak i ovaj Kvist ili koji kurac nisu ŠPEK i Kusen si je jednostavno moro nabaviti bolje ako želi biti konkurentan u LP...

A sad kaj će biti dalje opčenito vezano uz BL vidjet ćemo, ali zasad sam duboko razočaran!

Recimo transferi BvB-a su DAS SEX, ali kad gledaš da su oni prvaci onda to i nije baš tak, a još su uz to izgubili Sahina....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Francky boy » 21 lip 2011, 12:36

anton 1983 napisao:Ti si Francky nepopravljiv, da se radi o šimširpašić savudinu ti bi ga pokušao predstaviti kao dobrog igrača ako ga kupuje BUNDESLIGAŠKI klib. Igrači tipa Toprak i ovaj Kvist ili koji kurac nisu ŠPEK i Kusen si je jednostavno moro nabaviti bolje ako želi biti konkurentan u LP...

A sad kaj će biti dalje opčenito vezano uz BL vidjet ćemo, ali zasad sam duboko razočaran!

Recimo transferi BvB-a su DAS SEX, ali kad gledaš da su oni prvaci onda to i nije baš tak, a još su uz to izgubili Sahina....

Topraku je 21 godine.Zahvaljući njemu , BAstiansu i Cisseu Freibrug je bio deveti na tabeli.To što njegovo ime nije zvučno ne znači da nema kvalitet.Mali ima potencijal, a da li je pravo pojačanje to ćemo da vidimo.Svakako da je prelazni rok za sad razočarenje.Čak je i Bayern podbacio,a da ne govorim o Schalkeu,BVB,Wolfsburgu i Leverkusenu koji su dobili dovoljno novca da se bolje pojačaju.Ali prelazni rok još nije ni počeo.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Speedy » 21 lip 2011, 12:58

Bojim se da bi ovaj prijelazni rok mogao biti jedan od slabijih posljednjih godina... Jednostavno nisam stekao dojam da bi se moglo "zdrobiti" podosta love...
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la doro » 21 lip 2011, 15:36

Speedy napisao:Bojim se da bi ovaj prijelazni rok mogao biti jedan od slabijih posljednjih godina... Jednostavno nisam stekao dojam da bi se moglo "zdrobiti" podosta love...

Još se čekamo mi i wolfsburg do kraja....leverkusen i rudari nisu još gotovi....bvb također još ima love....werder,švabi i hsv budu još nešto sitno ušičarili i to je to :D
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Francky boy » 22 lip 2011, 10:32

doro napisao:
Speedy napisao:Bojim se da bi ovaj prijelazni rok mogao biti jedan od slabijih posljednjih godina... Jednostavno nisam stekao dojam da bi se moglo "zdrobiti" podosta love...

Još se čekamo mi i wolfsburg do kraja....leverkusen i rudari nisu još gotovi....bvb također još ima love....werder,švabi i hsv budu još nešto sitno ušičarili i to je to :D

Hoffenheim nije potrošio skoro ni kune, a uvijek utuku 15 mil eura.Bit će toga još mozda i neko iznenađenja.BAr se nadam!
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la effe__sa » 23 lip 2011, 21:57

što se transfera tiče ipak je ovo ljeto mirno....možda još bude iznenadjenja i možda se po koji boom desi u avgustu...al proteklih 2-3 ljeta smo navikli na neko veliko ime...prošle godine na primjer raul, prije toga robben, v.nistelrooy...do sad je potrošeno malo više od 91 milion eura....ipak je dosta otpalo na transfere unutar bundeslige, a uvijek je lijepo vidjet i nova lica u bundesligi i nove igrače koji dolaze iz inostranstva pa se nadajmo da će se po koja i takva zanimljiva stvar desit i ove godine
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 24 lip 2011, 12:02

evo čitam sve vaše postove ovdje i skontao sam da ste žešće razočarani transferima unutar BL...

ko što je effe_sa napisao da je lijepo vidit nove face koje dolaze iz inozemstva - tu se slažem of skroz, ali treba uzeti u obzir da se lani dobro maHnitalo u tom pogledu, ove su godine sastavi otprilike ostali nepromjenjeni (!!!), osim HSV-a koji mijenja komplet kadar, znači iste su face idalje u klubovima, pa zato nema potrebe da se mnogo mijenja... samo se nadopunjuje i dovodi se dikoji rotacijski igrač

šalke je imao solidan kadar al su kiksali žešće u BL, no uspjeli su zato žešće u ostalim natjecanjima.
Wolfsburg ima također dobar sastav samo što im se (ko i mnogima) odbilo od glavu dovođenje onog klauna iz engleske
Leverkusen ima stvarno solidnu ekipu (bar u mojim očima), reinhartz i toprak su talentirani ali još neprovjereni, tako da će se to tek vidit.
Dortmund ima skroz dobru momčad, mladu, ali imaju uz to i najbolje ozračje... kupuju samo najveće talente, što je ok, to je njihova politika, ali prodati najboljeg igrača lanjske BL i dovesti djete iz nürnberga da ga mijenj.. :? vezni red im je bio ključ uspjeha, vidit ćemo kako će ove godine bez kičme (sahin) igrati, tu bi se trebali pozabaviti malo više, tj nisam uvjeren dal će gündogan moći nositi taj teret, posebno u LP.
što se tiče ostalih klubova, oni kupuju prema svojim mogućnostima i od njih ne možemo očekivati boom transfere, tako da tu ne opravdavam ničije nezadovoljstvo glede transfera! :nono:

što se tiče jačih klubova vidi se trend forsiranja mladih igrača, što je dobro, ukoliko postoji balans u ekipi, iskusni + mladi. Svi se trebaju zahvaliti DFB-u koji je ulagao nenormalne svote i napore u stvaranju mladića i rezultata mladih pogona u posljednjih godina (nema kategorije gdje njemci nisu osvojili europsko ili svj. prvenstvo).
Matthias Sammer :legendo:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Francky boy » 24 lip 2011, 14:02

cruz napisao:evo čitam sve vaše postove ovdje i skontao sam da ste žešće razočarani transferima unutar BL...

ko što je effe_sa napisao da je lijepo vidit nove face koje dolaze iz inozemstva - tu se slažem of skroz, ali treba uzeti u obzir da se lani dobro maHnitalo u tom pogledu, ove su godine sastavi otprilike ostali nepromjenjeni (!!!), osim HSV-a koji mijenja komplet kadar, znači iste su face idalje u klubovima, pa zato nema potrebe da se mnogo mijenja... samo se nadopunjuje i dovodi se dikoji rotacijski igrač

šalke je imao solidan kadar al su kiksali žešće u BL, no uspjeli su zato žešće u ostalim natjecanjima.
Wolfsburg ima također dobar sastav samo što im se (ko i mnogima) odbilo od glavu dovođenje onog klauna iz engleske
Leverkusen ima stvarno solidnu ekipu (bar u mojim očima), reinhartz i toprak su talentirani ali još neprovjereni, tako da će se to tek vidit.
Dortmund ima skroz dobru momčad, mladu, ali imaju uz to i najbolje ozračje... kupuju samo najveće talente, što je ok, to je njihova politika, ali prodati najboljeg igrača lanjske BL i dovesti djete iz nürnberga da ga mijenj.. :? vezni red im je bio ključ uspjeha, vidit ćemo kako će ove godine bez kičme (sahin) igrati, tu bi se trebali pozabaviti malo više, tj nisam uvjeren dal će gündogan moći nositi taj teret, posebno u LP.
što se tiče ostalih klubova, oni kupuju prema svojim mogućnostima i od njih ne možemo očekivati boom transfere, tako da tu ne opravdavam ničije nezadovoljstvo glede transfera! :nono:

što se tiče jačih klubova vidi se trend forsiranja mladih igrača, što je dobro, ukoliko postoji balans u ekipi, iskusni + mladi. Svi se trebaju zahvaliti DFB-u koji je ulagao nenormalne svote i napore u stvaranju mladića i rezultata mladih pogona u posljednjih godina (nema kategorije gdje njemci nisu osvojili europsko ili svj. prvenstvo).
Matthias Sammer :legendo:

Upravo tako!U Bundesligi će se pojaviti novih 20-30 talentiranih momak od koji se mnogo u budućnosti može očekivati.Umjesto da se baci 100-120 mil eura za tih dvadeset igrača u omladinskim ligama su najveći talenti u Evropi.Pogledjate šta radi U-17 reprezentacja Njemačke na Sp-u.Gazi sve redom.Juniorsko prvenstvo Njemačke je uz špansko najače u Evropi.Bila bi greška ako se Magath olahko riješi pojedinih igrača iz juniorskog tima.Znači svake godine iznjedri 20-30 novih mladića koji iskoriste priliku i to je razlog velikog uspona lige.Kad na red dođu momci iz juniorskog prvenstva i ove U-17 reprezentacije Njemačke tad će liga biti uz bok Premiershipu.BAcalo se i previše para na navodna pojačanja (Carlos Alberto, Martins, Zijani, kahlenberg, Deac, Tuncay, Polak, Rever, Rozehnal, Bobadilla....).Pametnije je bilo da su šansu dobili neki klinci.Promjena je bilo: Petersen, Hoger, Zimmermann, Trybull, Bellarabi, Usami, Perisic, Leitner, Leno, Traore, Tore, Mancienne, Bruma, Gogia, Scheidhauer, Schulze, Sauss, Arslan, Klich, Stieber, Muller, Zuculini, Schipplock, Rupp,Schwolow, Esswein,Pekhart,Klose,Fortounis,Cigerci...Siguran sam da će većina ovih momaka eksplodirati u novoj sezoni.Mi možda na pojačanja gledamo samo kako se neko zove, a ne stvarni potencjal svakog od ovih momaka koji će dobiti šansu.Sad će neko reći sta ovaj Frank sere.Pa zar se prošle godine nije pojavio jedan Gotze, Kagawa, Grosskreutz, Schurrle, Holtby, Reus, Schmelzer, Draxler, Rudy, Ekici, Gundoghan, Scheiber, Zieler, Schmiedebach, Alaba, Trapp ... Oni su garancija da će ova liga i da kune ne potroši na pojačanja iz godine u godinu napredovati.Podatak koji je objavljen da je Bundesliga najprofitabilnija liga u Evropi sa profitom od 140mil eura za prošlu godinu ide u prilog našem nezadovoljstvu.Doista se škrtari i previše.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la effe__sa » 24 lip 2011, 14:35

ma u jednoj se godini odriješi malo više kesa pa u narednoj malo manje...al eto trenutno je bundesliga poslije serie A ovog ljeta najviše uložila....međutim oni najveci transferi u španiji svakako predstoje, a najvjerovatnije i u italiji...u bundesligi tokom avgusta možda pukne još neko značajno ime...unutar bundeslige je naravno neuerov transfer do sada najveci boom
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva