Bundesliga Saison 2011/2012

Arhivirane teme...

Tko će biti Deutscher Meister 2011/2012?

FC Bayern
19
63%
BvB Dortmund
6
20%
Bayer Leverkusen
1
3%
VFB Stuttgart
0
Nema glasova
HSV
1
3%
Werder Bremen
0
Nema glasova
TSG Hoffenheim
0
Nema glasova
Schalke 04
0
Nema glasova
1.FC Köln
0
Nema glasova
Mainz 05
0
Nema glasova
SC Freiburg
0
Nema glasova
Hertha BSC Berlin
0
Nema glasova
VFL Wolfsburg
0
Nema glasova
1.FC Nürnberg
0
Nema glasova
Hannover 96
0
Nema glasova
1.FC Kaiserlautern
0
Nema glasova
FC Augsburg
2
7%
Borrusia Mönchengladbach
1
3%

Ukupno glasova : 30

Re: Bundesliga Saison 2011/2012

PostPostao/la CroCHEF » 21 lip 2011, 11:47

Cruz budem ti editiro prvi post di ce pisati sve utakmice ;)
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 21 lip 2011, 11:52

CroCHEF napisao:Cruz budem ti editiro prvi post di ce pisati sve utakmice ;)

haha već me strah podjebancije :D ja sam optimist, šta ja tu mogu ;)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 22 lip 2011, 08:33

Imam jednu digresiju na ovu temu.

Naime obligatorno je kada se stavljaju ovakve ankete da user ima opciju bar dva kluba izabrat, a najidealnije je kad ima 3 izbora. To se radi iz razloga što je Bayern u samoj anketi pa onda bez razmišljanja 90% glasova ide nnjemu. Zato nikada nije dobro tražiti takvog pobjednika u anketi, već onog ko će Bayernu biti najveći konkurent. Zato molim mUrtu da ljudima da ili 3 opcije ili neka Bayer izbaci iz ankete!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la nele-BHF » 22 lip 2011, 15:06

anton 1983 napisao: ili neka Bayer izbaci iz ankete!

Bayern :P :P
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la anton 1983 » 22 lip 2011, 17:06

nele-BHF napisao:

piši ti pod pritiskom i to još na laptopu bez miša pa da te vidiN ;) :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la nele-BHF » 22 lip 2011, 17:13

anton 1983 napisao:
nele-BHF napisao:

piši ti pod pritiskom i to još na laptopu bez miša pa da te vidiN ;) :mrgreen:

Hahah, zezam se xD A inače uvijek sam na laptopu ;) Sa mišem :D
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la anton 1983 » 28 lip 2011, 06:24

Uza sve te pizdarije o mladim igračima, izvanrednim talentima ostalim pizdarijama treba reći da je liga malo pala ili bolje rečeno prošla sezona je značila krah za puno velikih a i malih klubova unutar BUNDESLIGE koji su u proteklih 5 godina predstavljali samu kremu BUNDESLIGE. Dosta klubova se sada unazadilo, dosta ŠPEK BRUTALNIH IGRAČA, poputa Džeke i Ozila je napustilo ligu pa je tako sama kvaliteta lige po tom pitanju pala. Neki klubovi moraju jako stezati remen, smanjiti ambicije te od njih ne možemo oćekivati ono što smo mogli u proteklih par godina.

Sada više nema onog HSV-a koji je svake sezone prodavao za velike nofce te kupovao za još veće. Tamo se ulagalo i prodavalo za 30 milja. Danas odlaze redom RvN, Ze Robi, Mathijsen itd. i ne dolaze više igrači slične ili bolje kvalitete nego se kupuju jeftini te neispitani klinci za koje ne znaš kakvi će biti. Smanjuje se kadar,špara se, manje su plaće. HSV je tako pao za dvije stepenice i to više nije onaj klub od kojeg možemo oćekivati da će nas ugodno iznenaditi nekom zvijezdom!

Onda recimo imamojedan Schalke koji unatoč tome što je bio u 1/2 finalu LP-a mora drastično šparati, prodati za masTne pare Neuera, prodati još bar 18 igrača da bi uspio preživjeti bez da uloži neke ozbiljne novce u kadar. Od Schalkea se sada ne može oćekivati jedan Raul, Huntelaar ili Jurado, dapaće sada ti igrači moraju napuštati klub. tako da minus ili ti dugovi nebi bili veći, unatoč, osvajanju kupa, plasmana u 1/2 finale LP-a i prodaje Neuera za 20 miljona eura...Koraci unazad kod ovog kluba su itekako vidljivi.

Werder Bumen je donedavno bio klub sa Marinom, Ozilom, FRINGSOm, Pizarrom, Naldom i Mertesackerom. Danas toha više nema. Ozil u Realu, Naldu upitna karijera, Frings je dao svoje a Pizarro je više po bolnicama nego na terenu. Sada se još kadar mora suziti tj. mora se šparati jer nema europskog natjecanja te se stari skupi igrači zamjenjuju sa nekim ghnojem. Werderviše nespada u sam vrh BUNDESLIGE niti više ne djeluje kao kandidat koji bi mogao uzeti mjesto koje vodi u LP. Njihov pad je drastičan i bio je strmoglav te rapidan. U samo jednoj sezoni oni su došli od vrha do neke sigurne sredine. NAŽALOST!!!!

Onda imamo jedan Hoffenheim koji nas je svake sezone ugodno iznenadio sa nekim ŠPEKtakularnim transferom za klub njihovog ranga. Sada više nije niti bitno koga će dovesti kada ne mogu nadoknaditi ono što su prodali. Pazite njih su napustili vrhunski igrači koji mogu igrati maltene bilo di: Eduardo, L. Gustavo, Demba Ba...To oni nemogu nadoknaditi i od kluba koji je obećavao jako puno došli su do toga da više od njih niko ništa neoćekuje nego da budu neka sredina koja il će se boriti za opstanak ili ući u Ligu Uefe...

Onda dolazim do kluba koji je strašno nazadovao. Misimovića, Diega,Džeku, Barzaglia itd. nemoguće je više nadoknaditi i na sve to Magath je svima dao do znanja da velikih transfera neće biti nego će se šparati zbog ulaganja u proteklih 5 godina. Opet su na nuli i kod njih se vidi strašan par.

Jebiga terba pogledati istini u oči i nadati se najboljem, na način da će klubovi opet izbaciti 10-20 n0vih mladih i brutalno dobrih igrača kao što je to bilo do sada u posljednjih par godina!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la effe__sa » 28 lip 2011, 08:59

hoffenheim je npr stao s investicijama odkako se dietmar hopp odlučio da klub lagano postavlja na vlastite noge...po mom mišljenju trebali su još investirat dok ne dođu do evrope...oni su takav napredak imali da sam mislio da će se njihov uspon nastaviti....a za vukove je jasno da moraju stati s investicijama, nakon silnih koje su napravili u zadnje 2-3 sezone, a dovodili su se tu igrači koji jesu neka imena al se nije razmišljalo dal se uklapaju u sistem ekipe
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Francky boy » 28 lip 2011, 13:55

JA na Bundesligu ipak ne gledam iz tog ugla.Istina i sa tobom se moram sloziti oko Werdera i Hsv-a.Da, ti klubovi nisu u rangu na kojem su bili, a pogledajmo potencijal koji ima jedan Werder.Zamislite kad se za 2 godine i onako talentovanom timu dodaju dva neviđena talenta Rocker i Aycicek + Thy, Kroos,Trinks...Werder nije na onom nivou, ali bi mogao biti i na većem ako se ovi igrači budu razvijali u pravom smjeru.Bundesligu jeste napustilo dosta imena, ali većina njih je bila na zalasku.Ne možem reći da su odlasci Eduarda, Dembe Ba ili Gustava učini da Hoffenheim postane prosječan.Sta fali Rudyu (Low ga je pozvao u repku), Babelu koji je veća zvijzda od ove trojice ili Firminu od kojeg Brazilci jako puno očekuju.Tu je Mlapa koji će tek u novoj sezoni pokazati pravi potencijal ili Sigurdssonu koji je odveo Island do 1/2 finala Eura u-21.Meni Hoffenheim nije postao prosječan već je konkurencija puno žešća nego prije (Mainz, Nurnberg, Hannover, Freiburg, Mönchengladbach su bar stepenicu više nego prije kad je kvalitet u pitanju).Otišli su ti nabrojani igrači, ali pitanje je koliko su još mogli dati sobzirom na godine.E sad se treba analizirati ko ih je sve zamjenio: Gotze, Holtby, Schurrle, Gundoghan, Ekici, Hummels, Howedes, Muller, Badstuber , Bender , Reus, Schieber ,Aogo , RAusch, Schmiedebach, Schmelzer , Kagawa, Grosskreutz, Barrios, Sam, Draxler, Cisse, .... Treba gledati iz ugla sta je mogao još dati jedan Ze roberto,RVN ,Mathijsen,Frings ili sta mogu ponuditi novi talenti.Ja shvatam da Wolfsburg neće potrošiti 40-50 mil eura kao prošle godine.Za takvo nesto i nema potrebe.Pa lujdi imaju jednu od najtalentovanijih generacija u Evropi kad su juniori u pitanju.Sasvim opravdano bi bilo da ti momci dobiju prednost.Pravi hendikep jeste odlazak Ozila, Khedire, Sahina, Dzeke, Misimovića , ali takvih će se igračipojaviti ili su se već pojavili .Meni su ipak neke stvari nejasne.Liga ostvaruje konstantan rast prihoda i profita, a neki klubovi ulažu sve manje.Ko je tjerao klubove da 140 mil eura ostave u džepu kad je prošla godine bila idelana da se ulozi nesto više novca nego ranije.Tvoj post je u 95 posto stvari ispravan osim u jednoj: Da je Bundesligi pao kvalitet zbog odlaska nabrojanih igrača.Sa tim se ne mogu složiti pogotovo kad vidim koliko su mali klubovi napredovali.Sjeti se ti kad bi neki mali klub dobio BAyerna u gostima.To je bila nemoguća misija.Prošle godine BAyern je često osjetio poraze na svom terenu.Ove sezone imat ćemo najači Bayern u zadnjih deset godina.KAdar je brutalan.BVB u zadnjih 10 goidna nije imao jači tim.Bayer je jači nego zadnjih 3-4 godine.Onih 5-6 klubova koje sma nabrojao koji su "mali".Stuttgart , Hsv i Werder su nazadovali.Za Herthu i Hoffenheim ne mogu reći nista jer su dosta dovodili i imaju jake ekipe bar na papiru.Wolfsburg ne moze biti losiji nego zadnje dvije sezone.Ono je uzas sta se desavalo u tom klubu.Schalke je napustio Neuer dosli su Fuchs i Holtby te mladi potencijali Hoger i Fahrmann.I dalje traže golmana i sve su prilike da će dovesti i jednog veznog igrača.Schalke se samo rješio igrača koji nisu igrali.Time je značajno skresao napotrebne izdatke i ako pogode sa golmanom nisu nista slabiji nego prošle godine.Čak u ofanzivi imaju više opcija.Koln sa Solbakenom samo može naprijede, a i KAiserslautern će biti opasniji nakon sto su ostali u ligi.Mislim da će liga biti zanimljiva, a iskreno se nadam da će ostali klubovi dovesti poneku zvijezdu čisto da ne bi bilo da sama Bayern kupuje.Inače tvoj post stoji i ne razlikuje se previše od mog misljenja.Klubovi ne ulazu koliko bi trebali.To je najveći problem.Osnovu za to imaju.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la doro » 28 lip 2011, 14:37

Slažem se sa frenkijem i dodajem da je ova sezona bila smjena nekih klubova npr. hsv i werder su nazadovali što neznači da budu i sad bili loši jer su se u principu riješili fosila a tu su na scenu došli dortmund i sve stabilniji kusen a to je sve normalno za nogomet ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Francky boy » 28 lip 2011, 14:58

doro napisao:Slažem se sa frenkijem i dodajem da je ova sezona bila smjena nekih klubova npr. hsv i werder su nazadovali što neznači da budu i sad bili loši jer su se u principu riješili fosila a tu su na scenu došli dortmund i sve stabilniji kusen a to je sve normalno za nogomet ;)

Jedni prođu drugi dođu! U Hsv je došao pravi čovjek na pravo mjesto.Budu se oni dozvali naredne sezone.Ako dovedu Saqirija i još jedno provjereno ime na centralnog veznog oni su opasniji nego prošle godine.Doveli su momke koji će da ginu, a ne starce koji će da riješavaju egzistenciju na kraju karijere.Gdje su bili Mainz, Gladbach, Freiburg, Nurnberg? Većinom po drugim ligama.BVB i Kusen su bili u teškoj banani, a jedino su BAyern, HSv,Schalke i Werder donosili bodove iz Evrope.Taj krug će se proširiti naredne sezone.Gdje je bio Schalke prije dolaska Magatha.Kakve su sve sezone imali prije toga pa odjenom dođoše do 1/2 finala.Meni se sviđa smjena pojedinih klubova jer to znači da liga napreduje.HSv i Werder će u narednu godinu dvije doći sebi, a zbog rasta kvalitete u manjim klubovima imat ćemo zanimljiviju ligu.KAd je Man Utda neki mali klub dobio na Old Traffordu.Nikad! U tom je kvalitet i draž ove lige što će jedan Mainz ili Hannover doći na Alianz Arenu sa ciljem da te pobjede, a ne da prime sto manje golova.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la anton 1983 » 28 lip 2011, 15:25

Klubovi su pali, kvaliteta se sada dosta razrijedila. Nije sad bit u tome kaj ja govorim da je BUNDESLIGA u kurcu, jer mjereći se sa primerom i Serijom A, ziher ih dostižemo. Poanta je da dosta klubova koji su prije bili jako dobri sad su samo dobri, a oni koji su prije bili loši sada su samo malo bolji od toga. Znate i sami da ovaj plasman Hannovera i Mainza nije pravo stanje stvari u BUNDESLIGI. BUNDESLIGA je opet negdje di je bila prije 5 godina. Stvorio se novi poredak, klubovi su se nanovo rangirali i novi dobivaju šansu za uspjeh. Šteta je što klubovi poput Werdera, HSV-a ili Wolfsburga pa i Schalkea nisu uspjeli u svom naumu da se zacementiraju u vrhu a i da znaće neki kurac u Europi. Sada imamo dva "nova Azijska tigra", Kusen i BvB. Sreća je za BUNDESLIGU što su ta dva kluba već sad klubovi sa glavom i repom, imaju kolko toliko dobr posložen kadar, neki više zvijezda, neki više para, al to je sve kaj ti treba. Uspiju li BvB i Kusen malo duže držati korak sa Bayernom, jao si ga SERIJI A ;) ;)
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 28 lip 2011, 15:44

Bayern, BvB i Leverkusen su snaga Bundeslige u ovoj sezoni
od njih i očekujem da će se boriti za naslov te se dogodine kvalificirat za LP
a pošto BL dogodine ima 4 kluba u LP, mora se stvoriti još jedan takav klub, a ne da opet bude neko kao mainz, hoffenheim, stuttgart itd. jer tako će BL opet uskoro izgubiti to mjesto, jer talijani bi BL mogli opet za koju godinu prestići... znači važan je kontinuitet

neki će reć da je to prednost BL što svak može svakoga dobiti, ali pošto sam ja ovakav ja bi volio da postoji razlika ... :D ne samo bayern i ostali, nego, bayern-bvb-bayer i ostali... kužš ;) anton je u pravu kad kaže da
anton 1983 napisao:Stvorio se novi poredak, klubovi su se nanovo rangirali i novi dobivaju šansu za uspjeh. Šteta je što klubovi poput Werdera, HSV-a ili Wolfsburga pa i Schalkea nisu uspjeli u svom naumu da se zacementiraju u vrhu

ja bi volio da je ostao stari poredak, ali ne ovako je bundesliga ostala zanimljiva... :x
schalke, werder i HSV mogu i moraju puno bolje, oni najbolje "idu" uz ovu trojku... s obzirom na podršku, infrastrukturu, novac (wob) i povijest (hsv)...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 28 lip 2011, 17:58

cruz napisao:Bayern, BvB i Leverkusen su snaga Bundeslige u ovoj sezoni
od njih i očekujem da će se boriti za naslov te se dogodine kvalificirat za LP
a pošto BL dogodine ima 4 kluba u LP, mora se stvoriti još jedan takav klub, a ne da opet bude neko kao mainz, hoffenheim, stuttgart itd. jer tako će BL opet uskoro izgubiti to mjesto, jer talijani bi BL mogli opet za koju godinu prestići... znači važan je kontinuitet

neki će reć da je to prednost BL što svak može svakoga dobiti, ali pošto sam ja ovakav ja bi volio da postoji razlika ... :D ne samo bayern i ostali, nego, bayern-bvb-bayer i ostali... kužš ;) anton je u pravu kad kaže da
anton 1983 napisao:Stvorio se novi poredak, klubovi su se nanovo rangirali i novi dobivaju šansu za uspjeh. Šteta je što klubovi poput Werdera, HSV-a ili Wolfsburga pa i Schalkea nisu uspjeli u svom naumu da se zacementiraju u vrhu

ja bi volio da je ostao stari poredak, ali ne ovako je bundesliga ostala zanimljiva... :x
schalke, werder i HSV mogu i moraju puno bolje, oni najbolje "idu" uz ovu trojku... s obzirom na podršku, infrastrukturu, novac (wob) i povijest (hsv)...

Pridružit če se tom trojcu(bayern,bvb,kusen) neki od ovih:schalke,hsv,werder il wolfsburg...osobno bi htio da u 4-verac uđe pomlađeni hsv koji bi mogao biti ugodno iznenađenje lige ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lizarazu » 28 lip 2011, 23:41

Ah, niko Bundesligu u potpunosti ne može predvidjeti pa tako ni top 3 kandidata.
Nije ovo španska, engleska ili talijanska liga da možeš kuću staviti na tako nešto.

Ja nekako uvijek "izaberem" 9 ekipa koje mogu prste uplesti u vrhu i isto toliko momčadi koje će se boriti za goli život ili tavoriti u "ničijoj zemlji", tj. sredini tablice.
Eh sad, uvijek je teško podijeliti tu tabelu. :lol:
Ali tvrditi da će (pored Bayerna) Lever i BvB igrati glavnu ulogu u narednom prvenstvu mogu samo oni koji su zaboravni ili koji tako nešto priželjkuju. 8-)
Lizarazu
Bixente

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva