Nakon ove sezone Bundesliga će imati 4 predstavnika u LP, no može li zadržati takvo stanje? Ili čak postati liga broj 2 u Eurupi preticanjem španjolske La Lige?
Sigurno je jedino da je BL ove godine u velikoj deenzivi jer, realno gledajući, zadnjih godine u Europu nisu išli klubovi poput Mainza ili Hannovera. Ali opet, nakon "propasti" BVB-a, nikada nije imala tako dobre klubove u vrhu (Bayern, Bayer, BVB za LP, Schalke u kontekstu EL). Kada bi Mainz i Hannover uspjeli proći skupine EL, to bi bilo veličanstveno postignuće jer su im to prve sezone u Europi u klupskim povijestima. Znači, ove sezone možemo očekivati veliku razliku između "najboljih" Bundesligaša te Mainza i Hannovera. Ako se to uspije izbalansirati, možemo biti optimistični.
S druge strane, La Liga i Serie A imaju jake klubove u Europi i teško je očekivati nekakve velike kiksove. Za njih bi ovo trebala biti sjajna godina prema koeficijentima pa je teško očekivati neke velike promjene na ljestvici. Ako bi lige imale izbalansirane koeficijente ove sezone, to bi bilo veliko postignuće.
Serie A ima velik zaostatak u odnosu na BL pa je teško očekivati da može išta učiniti u iduće dvije godine. Ali treba stalno pstiznati vrhunske rezultate kako bi se ova razlika zaržala, a to nije nikako lako.
2 Spain 13.875 13.312 17.928 18.214 1.857 65.186
3 Germany 13.500 12.687 18.083 15.666 1.416 61.352
4 Italy 10.250 11.375 15.428 11.571 1.785 50.409
Još samo treba nabrojati predstavnike ovih liga:
La Liga: Real, Barcelona, Valencia (LP), Villarreal (LP kval.), Athletic Bilbao, Sevilla (EL, PO), Atletico Madrid (EL, 3.pretkolo)
Bundesliga: Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen (LP), Bayern Munchen (LP kval.), Schalke 04, Hannover (EL, PO), 1.FSV Mainz 05 (EL, 3.pretkolo)
Serie A: Inter, Milan, Napoli (LP), Udinese(LP kval.), Roma, Lazio (EL, PO), Palermo (EL, 3.pretkolo)
LET THE GAMES BEGIN! and let me win!
width="960"

Ja sam se plašio Freiburga i rekao da će oni sve prosuti, ali to je učinio Mainz.