Bundesliga gegen Serie A contra La Liga

Arhivirane teme...

Što će Bundesliga postići ove sezone?

Postat će 2. liga u Europi preticanjem La Lige
2
13%
Ostat će 3. liga Europe te tako zadržati prednost pred Seriom A
13
81%
Vratit će se na 4. mjesto UEFA-ine ljestvice
1
6%

Ukupno glasova : 16

Bundesliga gegen Serie A contra La Liga

PostPostao/la Murta » 29 srp 2011, 07:42

Krenula je još jedna europska sezona, a to opet znači borbu Bundeslige i Serije A, no sada se to uključuje i La Liga. Do ove godine je problem Bundesligi radila sezona 2006/07 u kojoj su njemački klubovi pokošeni od strane španjolskih, no ove godine se ti koeficijenti brišu i BL ima priliku doći na 2. mjesto ljestvice najboljih liga Europe.

Nakon ove sezone Bundesliga će imati 4 predstavnika u LP, no može li zadržati takvo stanje? Ili čak postati liga broj 2 u Eurupi preticanjem španjolske La Lige?

Sigurno je jedino da je BL ove godine u velikoj deenzivi jer, realno gledajući, zadnjih godine u Europu nisu išli klubovi poput Mainza ili Hannovera. Ali opet, nakon "propasti" BVB-a, nikada nije imala tako dobre klubove u vrhu (Bayern, Bayer, BVB za LP, Schalke u kontekstu EL). Kada bi Mainz i Hannover uspjeli proći skupine EL, to bi bilo veličanstveno postignuće jer su im to prve sezone u Europi u klupskim povijestima. Znači, ove sezone možemo očekivati veliku razliku između "najboljih" Bundesligaša te Mainza i Hannovera. Ako se to uspije izbalansirati, možemo biti optimistični.

S druge strane, La Liga i Serie A imaju jake klubove u Europi i teško je očekivati nekakve velike kiksove. Za njih bi ovo trebala biti sjajna godina prema koeficijentima pa je teško očekivati neke velike promjene na ljestvici. Ako bi lige imale izbalansirane koeficijente ove sezone, to bi bilo veliko postignuće.
Serie A ima velik zaostatak u odnosu na BL pa je teško očekivati da može išta učiniti u iduće dvije godine. Ali treba stalno pstiznati vrhunske rezultate kako bi se ova razlika zaržala, a to nije nikako lako.

2 Spain 13.875 13.312 17.928 18.214 1.857 65.186
3 Germany 13.500 12.687 18.083 15.666 1.416 61.352
4 Italy 10.250 11.375 15.428 11.571 1.785 50.409

Još samo treba nabrojati predstavnike ovih liga:
La Liga: Real, Barcelona, Valencia (LP), Villarreal (LP kval.), Athletic Bilbao, Sevilla (EL, PO), Atletico Madrid (EL, 3.pretkolo)
Bundesliga: Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen (LP), Bayern Munchen (LP kval.), Schalke 04, Hannover (EL, PO), 1.FSV Mainz 05 (EL, 3.pretkolo)
Serie A: Inter, Milan, Napoli (LP), Udinese(LP kval.), Roma, Lazio (EL, PO), Palermo (EL, 3.pretkolo)

LET THE GAMES BEGIN! and let me win! :lol:
Murta
Sekretar
Sekretar

Re: Bundesliga gegen Serie A contra La Liga

PostPostao/la Francky boy » 29 srp 2011, 12:37

Loše je krenulo za obje lige.MAinz nije uspio ogromnu dominaciju pretvoriti u prednost pred revanš dok je Palermo već godinama kanta i šprdačina kad je Evropa u pitanju.Kod njih Sparte i Thunovi bez problema omaste brk.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la effe__sa » 29 srp 2011, 17:59

mainz je loše krenuo, od njih sam barem očekivao da kvalifikacije bez problema preskoče pa poslije šta bude...talijani su u evropskoj ligi tradicionalno loši tako da me ne bi čudilo da palermo izleti...samo nadat se da mainz ipak preskoči ovu prepreku al i narednu jer još jedno pretkolo moraju igrat...hannover će imati jedno pretkolo za preskočit, to svakako mogu jer sačuvali su večinu kadra...za prestizanje primere još nam je mislim rano...sveukupno po kvalitetu ne zaostajemo za špancima, izjednačenija je bundesliga, više je klubova na isto nivou..primeru drže real i barca i oba će kluba opet sigurno mnogo bodova skupit, dok kod nas bayern bi trebao biti dobar, a nadat se da dortmund i bayer budu na nivou i da imaju sreću u žrijebu...seriju A čemo mislim zadržat na distanci, a španci će još biti nedostižni zbog ova 2 giganta, dok i njivovi ostali klubovi će vjerovatno pružit solidne nastupe...međutim da se i sa njima bundesligaši mogu nositi pokazao je schalke izbacivši valenciju prošle sezone
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la FCB m@niac » 29 srp 2011, 19:32

glasao sam za prvu opciju, jer mislim da će s vremenom ipak Bl biti 2. ako ne i 1. liga europe.....no to je još jako daleko, al pošto nisi ogranicio vrjeme(barem ja nisam skuzio..) smatram da ce prestic La ligu sigurno.....pošto je i njemačkoj nogomet zakon, a i ulaze se u mlade igrace...
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la anton 1983 » 01 kol 2011, 21:26

KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 kol 2011, 23:38

Bundesliga ne treba misliti o 2. poziciji u Europi, prošlu godinu su gadno zaribali u EL, a s prodajom igrača u inozemstvo i propadanjem Werdera i HSV-a, ne može se očekivati napredak. Sve ostalo bi bilo van očekivanja. Sad je sve osim na Bayernu, na prvaku Dortmundu isto. Wolfsburg je imao sve, a propao je u 2 godine. Zbilja šteta... Imati Bayerna, Dortmunda i Wolfsburga bilo bi odlično, a isto očekivati od Leverkusena da igra kao i uvijek barem četvrtfinale EL... bilo bi itekako 2. mjesta u Europi. Ovako neka Bundesliga brani tu 3. poziciju, a drugoj će se već kada vidimo što će biti od Dortmunda.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 05 kol 2011, 08:37

Ovo je bilo očekivano. :neee: Ja sam se plašio Freiburga i rekao da će oni sve prosuti, ali to je učinio Mainz.

A nemre bit dobro kad dojučerašnji drugoligaši ulaze u Europu, a standardni prvoligaši s europskim uspjesima se bore za opstanak. smile44

Jebiga, sad treba izbacit Udinese iz LP i nadat se da nitko od Talijana neće ozbiljno shvatiti EL.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 05 kol 2011, 09:29

bude i Hannover izgorio
ovo su mu moguci protivnici

Sevilla FC (ESP)
AZ Alkmaar (NED)
Club Brugge KV (BEL)
AC Sparta Praha (CZE)
FC Salzburg (AUT)
Stoke City FC (ENG)
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 05 kol 2011, 10:14

idealno za Hannover bi bio Stoke, em što je to najlošija ekipa koju sam ja gledao u posljednjih 4-5 godina, a uz to su i englezi... kojima najviše želim opadanje, čak više nego talijanima!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 18 kol 2011, 18:57

sve moje najgore tvrdnje u vezi BUNDESLIGE pokazuju se da su točne. Nažalost...Schalke puši od onog trulog Helsinkia 2:0 :neee:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la nele-BHF » 18 kol 2011, 20:23

Uff, Hannover igra svoju igru i za sada imaju rezultat. Slomka je čudo :geek: Oba gola ja mislim da su ispod 10 sec. strašno :shock:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la CroCHEF » 18 kol 2011, 21:42

Roma pogorelic, Lazio lagano...
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la normala » 24 kol 2011, 02:24

Povećana prednost u odnosu na Seriu A zahvaljujući Bayernovim pobjedama protiv Zuricha i plasmanu u LP: http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php
normala
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la effe__sa » 25 kol 2011, 10:28

Na skoro 12 bodova je porasla ova naša prednost.Super...s tim da će bundesliga izgubit ova neka 3 boda nakon ove sezone..Al prednost je za sad dovoljna da potraje najmanje 2 sezone, a od bundesligaša koji su u evropi zavisi dal će potrajat još duže
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la anton 1983 » 26 kol 2011, 13:46

Gotovo je, SERIA A je pregažena i koeficijenti više nikog ne zanimaju. Ono kaj se trebalo dogoditi dogodilo se i povratak SERIE A je sada svima nebitan.

Veliki klub poput ROME koji je najavljivao brda i doline ispade od nekog tamo Slovana uz Bratislave. Ah da zaboravio, Talijane Europska liga nezanima :lol: RASPADOŠE SE TI SINKO :hehe:
anton 1983
Uli Hoeneß

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva