Skupina A, Liga prvaka

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Skupina A, Liga prvaka

PostPostao/la CroCHEF » 26 kol 2011, 13:45

Villarreal Club de Fútbol
Nadimak: El Submarino Amarillo (žuta podmornica)
Osnovan: 10. ožujka 1923.
Stadion: Estadio El Madrigal
Kapacitet: 23,000
Predsjednik: Fernando Roig Alfonso
Trener: Juan Carlos Garrido
Liga: La Liga (Španjolska)
Homepage: http://www.villarrealcf.es

Najveći uspjesi u Europi:
UEFA Champions League: Polufinale (1): 2006
UEFA Europa League: Polufinale (2): 2004, 2011
UEFA Intertoto Cup: Pobjednici (2): 2003, 2004

Sastav:

Villareal je prošle godine završio na 4. mjestu Španjolske La Lige. S osvojenih 62 boda zaostajali su čak 34 boda za prvoplasiranom Barcelonom. U ovogodišnju Ligu Prvaka kvalificirali su se preko danskog OdenseBK. U prvom susretu u Danskoj su izgubili rezultatom 1:0, dok su u uzvartu pobijedili s 3:0. Ove godine La Liga je preskocila 1. kolo zbog štrajka, pa Villareal otvara sezonu 29.08. protiv Barcelone na Nou Campu. 3 dana prije utakmice s Bayernom igraju utakmicu s Sevillom, a u uzvratu 2 dana ranije utakmicu s Betisom.

Manchester City Football Club
Nadimak: The Citizens (građani), The Blues (plavi)
Osnovan: 1880.
Stadion: Etihad Stadium (City of Manchester Stadium), Manchester
Kapacitet: 47,725
Vlasnik: Sheikh Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan
Predsjednik: Khaldoon Al Mubarak
Trener: Roberto Mancini
Liga: Premier liga (Engleska)
Homepage: http://mcfc.co.uk/

European Cup Winners' Cup: Pobjednici (1): 1970

Sastav:

Vjerovatno najteži protivnik u skupini, debitant Lige Prvaka Manchester City. Svima poznat po tome da je godinama u sijeni velikog gradskog rivala Manchester Uniteda(iako imaju više navijaca u samom Manchesteru). Poznat po tome da je potrošio preko 200 milijuna funti samo da bi uspio biti u top 4 EPL-a, i osvojit FA cup. Ili poznat po tome da je prodao ime stadiona svom vlasniku za 400milijona eura samo da bi uspio prekriti dugove... Sve u svemu umjetni klub, arogantnih navijaca i igraca, trenera i uprave. Ove godine opet nisu štedili, pa su doveli Nasria, Aguera, Clichya, Savića i Bog zna kog još. Sezonu su otvorili s 2 pobjede, protiv slabašnog Swansea i Boltona(na knap). Iduće kolo idu Tottenhamu. Prije utakmice s Bayernom igrat ce možda tešku utakmicu s uvijek neugodim Evertonom. Dok ce u uzvratu imati puno lakšu utakmicu protiv Norwicha.

Società Sportiva Calcio Napoli SpA
Nadimak: Azzurri (plavi), Partenopei (napolitanci)
Osnovan: 1926. (AC Napoli)
Stadion: Stadio San Paolo Napulj, Italija
Kapacitet: 60.240
Predsjednik: Aurelio De Laurentiis
Trener: Walter Mazzarri
Liga: Serie A (Italija)
Homepage: http://www.sscnapoli.it

UEFA Cup: Pobjednici (1) 1989.

Sastav:

Najlošiji po koeficijentu, ali nikako lošiji klub od ostalih. Napoli je prošle godine imao super sezonu. Hamšik, Lavezzi, Cavani... su igrali super nogomet, ali su kiskali u nekim odlucujucim utakmicama i tako završili na 3. mjestu iako su se realno mogli boriti za Scudetto. Ove godine su se još i pojacali s igracem Udinesea Inlerom (Prodavali su neke nevažne tipa bivšeg Bayernovca Sosu). Malo o rasporedu. Neznam jeste čitali ili vidjeli predsjednik Napolija je poludio na Talijanski savez kad je saznao raspored utakmica, poceo je psovati, izašao van i zaustavio nekog lika na motoru da ga odveze posto je izvuceno da moraju igrati teške utakmice, kolo prije ili kasnije poslje utakmica LP. Npr. City-Napoli za dva dana Milan-Napoli, Napoli-Villarea za dva dana Inter-Napoli, te Bayern-Napoli za dva dana Napoli-Juventus i tako. Evo video: http://www.youtube.com/watch?v=uj_WzBg1t-k

Raspored:
Slika
Slika

Tablica:
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: Skupina A, Liga prvaka

PostPostao/la anton 1983 » 26 kol 2011, 13:55

E TOTOTOTOTOOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTOTO!!!!! Ovo je skupina kakvu sam želio a da to uopće nisam bio svjestan dok ju nismo izvukli! Kad smo dobili Villareal reko daj još tog gnoja da se sa tim ne zamaram, kad ono dobili City, najteže moguće. u tom trenutku vidim da imamo BRUTALU od skupine i shvatim da je najbolje za nas kaj moremo izvući NAPOLI i tako bi. Ove godine za Bayern LP poćinje puno ranije. Vsaku tekmu doćekat ću sa prevelikim guštom i sve će tekme biti prezanimljive bez onih gluposti joj to moramo ići odraditi. Jednostavno savršena skupina smrti koju ćemo pomest. Naravno biti će tu svega od naših protivnika, morti i nekaj popušimo, ali za prolaz nema straha. ipak smo mi jednog koplje iznad Villareala i Napolija a man City još uvek nema iskustva na ovom nivou. Naravno zbog toga nema podcjenjivanja!

KO BU OVO DOĆEKO!?!?!?!?!?!

E sad sljedi ona odvratna stvar. Bog je GADkoji me ne voli. Pa nemreš mi napraviti da Bayern dobije skupinu smrti i da onda na kraju nebu niti jedna tekma na TV. ZAŠTO? pa jer igramo u isto jebeno vrijeme kad i DINAMO. Da stvar bude gora biti ću primoran ići na sve utakmice DINAMA pa neću moći gledati naše tekme. Znači da hoće nemre biti SEXUALNI i Gore. Od jučer me to sve mori i razbijam si glavu jer na znam i sam kaj da napravim po ovom pitanju. Zaklel sam se da bum išo na LP tekme ak Dinamo uđe, a još uz to tu je zajebancija sa ekipom koju ne želim propustiti, ali s druge strane kako da ja dok sam na Maksimiru nemislim na SVOJ klub koji ima najtežu moguću skupinu.

Eto što meni onaj GAD gore napravi...Dobim na lutriji, ali ne mogu potrošiti novac. Pa sad bi se bacil sa zgrade, mamu ti jebem! :neee:

Dugo mi j trebalo uopće da neš napišem, izostavil sam jedno 2-3 stranice, al dobro biti će vremena!

JEDVA ĆEKAM DA POĆNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ILI? :(
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 26 kol 2011, 14:39

Ja bum si montiral dva televizora i gledao i Bayern i Dinamo. Imam jedan stari koji samo skuplja prašinu na tavanu.
A to je i dobra vježba za koncentraciju. :D

Sat.1 sigurno prenosi 3 tekme, a navodno će i Arena ponovno uzeti prava. Nema zime za Bayern. :bravo:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la nele-BHF » 26 kol 2011, 14:42

U najgorem slučaju ću da nađem stream xD
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la anton 1983 » 26 kol 2011, 14:45

Murta napisao:Ja bum si montiral dva televizora i gledao i Bayern i Dinamo. Imam jedan stari koji samo skuplja prašinu na tavanu.
A to je i dobra vježba za koncentraciju. :D

Sat.1 sigurno prenosi 3 tekme, a navodno će i Arena ponovno uzeti prava. Nema zime za Bayern. :bravo:

Je to nebi nikad delal! Naime moj problemje kaj ću ja bit na stadionu a ne doma pa da mogu na TV birati! :neee: Bog me baš kaznio! Jer da je htio Bayernova skupina nije mogla biti zanimljivija a ja ju nemrem pratiti kak treba!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la CroCHEF » 26 kol 2011, 15:34

Gotov sam negdje 75%
Jos jedan mali tekstic i to je to

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Speedy » 26 kol 2011, 15:37

Skupina A Lige prvaka: Detaljnije o protivnicima

Jučer je Bayern saznao protivnike u ovogodišnjem izdanju nogometne Lige prvaka. Bayernu je dospjela grupa A u kojoj je nositelj, protivnici su mu: Villarreal, Manchester City i Napoli. Po mnogima "skupina smrti". Bit će ovo veliki izazov za bavarskog velikana jer će svaka od šest utakmica biti na nivou šesnaestine finala Lige prvaka.

Stoga, napišimo ponešto o svakom protivniku iz skupine.

Slika

Villarreal

Stoljećima, keramika i naranče su poizvodi koji su povezivani s Villarrealom. To je grad od pedeset tisuća stavnovnika smješten 60 km sjeverno od Valencije.Od ranih 90' godina prošlog stoljeća nogometni klub je poćeo imati zapaženiju ulogu u europskim natjecanjima. U sezoni 2005/06 došli su do polufinala Lige prvaka i četvrtfinala u sezoni 2008/09. Nose prepoznatljivi nadimak "Submarino Amarillo" što znači "Žuta podmornica". Villarreal je uspio dva puta doći do polufinala Europske lige/Kupa Uefa, posljednji puta prošle sezone.

Stadion El Madrigal im je kapaciteta od 22 tisuće mjesta.

Najveća opasnost će vrebati iz napadačkog dvojca Rossi-Nilmar koji slove kao jedan od najopsnijih napada u Španjolskoj. Taj napadački dvojac je prošle sezone zajedno zabio 45 golova (Rossi 29, Nilmar 16) u svim natjecanjima.

Villarreal će imati odmah težak start u novu sezonu Primere, idu u goste aktualnom prvaku Barceloni.

Vrijednost momčadi: 147.900.000 €

Slika

Manchester City

Manchester City se može pohvaliti s vrlo velikim i jakim igračkim kadrom od čak 38 igrača. David Silva, Carlos Tevez i ovogodišnje najveće pojačanje Sergio Aguero su samo neke od zvijezda ovog kluba koji nose popularni naziv "The Citizens". Treba spomenuti da ih je ovo ljeto napustio Jerome Boateng koji je upravo preselio u redove Bayerna.

Klub koji je uvijek bio u sjeni velikoga Manchester Uniteda pokušava s svojom novom financijskom moći promjeniti njegovu dugogodišnju dominaciju. Dovoljno govori podatak da su na Aguera i Nasrija potrošili 70 milijuna eura.

"Manchester City želi čast bez obzira na cijenu", rekla je jedna od najvećih zvijezda Bayerna, Franck Ribery.

Manchester City je prošle sezone završio kao treći u prvenstvu i po prvi puta osigurao nastupanje u elitnom nogometnom natjecanju. Najveći uspjeh Cityja je bio osvajanje Europskog kupa pobjednika kupova 1970 godine.

Manchester City igra na Etihad stadionu kapaciteta od 47.700 mjesta.

Vrijednost momčadi: 450.500.000 €

Slika

SSC Napoli

Talijanski predstavnik je prošle sezone završio na trećem mjestu Serie A iza prvaka Milana i drugoplasiranog Intera. Oni su također debitanti u Ligi prvaka. Ista kao i City imaju nadimak "The Blues", Azzurri na talijanskom jeziku. Najveći uspjeh kluba se temelji na najvećim zvijezdama kluba, Cavaniu, Lavezziu i Hamsiku.

Napoli je prošle godine bio eliminiran upravo od strane Villarreala u Europa ligi i sad imaju priliku sudjelovati u najprestižnijem nogometnom natjecanju. Najveći uspjeh Napolia je osvajanje lige davne 1987 i 1990 godine i osvajanje Kupa Uefa 1989 nakon što su pobjedili Bayern u polufinalu s 2:0. Sva tri trijumfa su bila u vrijeme velikog Diega Armanda Maradone koji je igrao za Napoli od 1984. do 1991.

Ostale bivše zvijezde su bile Laurent Blanc, Fabio Cannavaro, Dino Zoff, Gianfranco Zola i bivši igrač Bayerna Massimo Oddo.

Njihov stadion se zove San Paolo i kapaciteta je od 60.240 mjesta.

Vrijednost momčadi: 188.250.000 €
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la The Scarface » 26 kol 2011, 15:39

Bravo za uvod CroChef. :bravo:

Zar arena nije propala ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 26 kol 2011, 15:41

@antone: ljutiš se na Boga, a Bog ti dao da ti obje ekipe igraju u ligi prvaka
meni igra bayern, ali kad ću dočekat da Željo zaigra Boga pitaj :) :)
Zato @antone nemoj na Boga inače, a sad pogotovo imaš razlog još da mu zahvaljuješ ;) :)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 26 kol 2011, 16:15

The Scarface napisao:Zar arena nije propala ?

Polako se vraća. Srpska je dokapitalizirana od Telekoma Srbije, a sad je hrvatska verzija pod patronatom HT-a (mislim da ne vlasnički, već samo operativno) koji im je kupio HNL i vratio francusku ligu, Seriu A i La Ligu. A navodno (neslužbeno) bi se trebale vratiti Liga Prvaka i Europa Liga.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 26 kol 2011, 16:16

Murta napisao:
The Scarface napisao:Zar arena nije propala ?

Polako se vraća. Srpska je dokapitalizirana od Telekoma Srbije, a sad je hrvatska verzija pod patronatom HT-a (mislim da ne vlasnički, već samo operativno) koji im je kupio HNL i vratio francusku ligu, Seriu A i La Ligu. A navodno (neslužbeno) bi se trebale vratiti Liga Prvaka i Europa Liga.

Nesporazum, ja sam mislia da misliš na švapsku arenu. smile44
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 26 kol 2011, 16:21

:bravo:
Čini se da to baš nije dobro ime za PayTV. :lol: :lol:

A i nisu baš različiti u vizualnom dijelu.
Slika
Slika
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la CroCHEF » 26 kol 2011, 17:25

e da, sva cetvorica trenera su prosle godine vodili klubove u EL.
Trojca su se susrela u knockout fazi (Leverkuse-Villareal i Villareal-Napoli)

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 26 kol 2011, 17:47

E, a kada cu tek ja docekati da Robi uvede Zvezdu u LS? :cry: Ali, dobro.Pohvale CRO - chefu za najavu, a i Speedy-u za tekst. Ja necu imati problema, nadam se, oko izbora tekmi. HRT2 ce sluziti da gledam Real, Lion i Ajax, jer me Dinamo ne zanima. :D A Arenasport i BHT ce sluziti da gledam Bayern-City, Barcelona-Milan i slicno. :D Jako teska grupa nas je zapala, ali uopste ne zalim. Ovo ce biti 6 odlicnih ispita da vidimo gdje smo i sta smo. Viljareal zadnjih godina ima odlicne rezultate u Evropi, Siti se pojacava ne iz dana u dan, vec iz sata u sat :lol: , a Napoli ima fantastican trio Hamsik-Laveci-Kavani. Sve u svemu, brutalno. Ono sto me najvise brine je sto nemamo adekvatnu zamjenu za krila. U Sitiju igra par dzinova tipa Kompani, Ricards, Jaja i Kolo Ture. Pa ako 1x ostrije startuju na Robena, njemu ne gine duga pauza, kao ni Riberiju. Svi znamo kako su Englezi cvrsti i prgavi u duelima. Toga me najvise strah. A ako se to desi, tesko nama. I ove godine smo bar 30% slabiji bez Robena, a kada ne igra ni Riberi, onda 50% smo slabiji. Ne znam, nadam se da ce ove godine imati vise srece sa povredama, mada kako je krenulo sa Robenom, bolnica ce mu biti druga kuca. :neee:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la CroCHEF » 26 kol 2011, 17:51

Robben bi trebo biti spreman 10.09. :a045: taman par dana ranije.
Citam da se Napoli gadno zainteresirao za krvnika Pandeva

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012