Procitao sam pazljivo i Antonov i Farankijev post.

Donekle se kose njihovi stavovi, ali su obojica u pravu. U BL jedinu konstantnost ima Bajern, sto zbog slavne istorije, tako i zbog finansijske moci koja ga primorava da iz godine u godinu postize rezultate koji odgovaraju renomeu kluba. Problem je sto Italija ima vise tih slavnih klubova nego Njemacka. Milan 7 puta prvak Evrope, Inter 3, a Juve 2. To je taj trio koji gura ovu ligu. Sada se polako prikljucuje i Napoli, koji ce mimo svih ocekivanja biti nas najveci konkurent u grupnoj fazi. Kalcopoli ih je spustio na zemlju, ali se dizu polako. Jedan Juventus koji je bio u drugoj ligi, sada ima ogromne novce, koje u BL jedino ima Bajern. A kada ce se to desiti nekom klubu u BL, tj. da nakon ispadanja u 2.ligu bude mocan i dalje, a posle povratka u elitu jos mocniji?? To je ta atraktivnost lige, jer je atraktivnije da se ulaze u slavni Juventus, nego u Hanover, Gladbah i sl.,jer Juventus ima veliku i slavnu istoriju. Ima i Gladbah, ali oni jos od 70-ih nemaju zapazene rezultate u Evropi. Mada, mislim da je realno da BvB ili Kusen prodju grupnu fazu LS, a ako prodju oba, bilo bi savrseno, mada vjerujem da ce prije jedan proci, a drugi biti treci u grupi. Uz to, realno je da Salke i Hanover prodju grupnu fazu LE. Od Bajerna se ocekuju najveci dometi, valjda ce tako i da bude, jer je Bajern, realno, jaci nego ikada. Odgovorno tvrdim da ima jaci tim nego onaj koji je 2001. osvojio LS, mada nije bas na mjestu porediti ta 2 sastava, jer su to bila malo drugacija vremena, bez Arapa, Rusa, Amera i sl. Primera je spala na 2 imena, Real i Barsu. Koliko se ta liga fokusirala na samo ta 2 imena, primjer je Viljareal. Nekada strah i trepet u La ligi, bivsi polufinalista LS, a sada puki prosjek koga bez problema gaze Barsa i Bajern, a sada i Napoli. Hanover izbaci Sevilju, osvajaca 2 uzastopna Kupa Uefa 2006. i 2007. Meni je to sasvim dovoljan pokazatelj da im je liga u kurcu, a to pokazuje i najnovije istrazivanje, koje kaze da je La liga postala skroz nezanimljiva za ulagace, jer se sve svodi na 2 tima. U BL je sasvim suprotno. Mislim da se ni u jednoj ligi ne desavaju takve promjene na tabeli kao u BL. Jedne godine si drugi, sljedece se boris za opstanak. Prvak se mijenja svake godine, a ne kao u Engleskoj gdje je to Mancester u 90% slucajeva, evenutalno Celzi; u Primeri 90% Barsa, 10% Real; u Italiji 90 % Inter, 10% Milan. Mada, od BvB sam mogo vise ocekivao, jer su oni jedini koji imaju bas slavnu istoriju u BL, pored Bajerna. Imaju najvatrenije navijace u Evropi, itd. Mora to mnogo bolje. I veliku prednost BL vidim u infrastrukturi, koja je mislim cak najbolja u Evropi, u cemu je umnogome pomoglo domacinstvo Njemacke na SP 2006. Jako moderni i komforni stadioni, koji su prema statistici najpopunjeniji u Evropi, samim tim i u svijetu, cine veliki adut BL. To Italija nema, stadioni su im zastarjeli. Evo, Juve ima novi stadion, ali gdje su Milan, Inter, Napoli, Roma, Lacio?! Jesu to velika zdanja, ali ipak odavno nisu vrsena neka doradjivanja. Po tome je BL za jedan ogromni korak ispred Serije A. Samo se nadam da ce BL izbjeci silne arapske milione, jer bi liga otisla u K, ako se to desi, ne daj Boze. Postala bi liga za pranje novca, kao engleski Premiership, gdje igraci igraju samo za pare. Mislim, danas svi igraju za pare, ali u Njemackoj je to nekako sa stilom. Nema nekih basnoslovnih ugovora, izuzev par igraca Bajerna, recimo Svajni. Jos kada se uvede ogranicenje na trosenje novca, tada BL pogotovo moze da ocekuje dobre rezultate, jer mnogi veliki klubovi grcaju u dugovima. BL IMA SANSU, SAMO TREBA BITI PAMETAN I MUDAR, A NE GRLOM U JAGODE!!!