O ovome sam ja govorio prije godinu dana u kontekstu Wolfsburga. Pisao sam o tome da postoji određena mogućnost da Allofs neće dobiti novi ugovor u Werderu i da bi on mogao biti odličan šef Wolfsburga. Tada je ključ bio u tome da uprava nije imala preveliko povjerenje u Allofsa i željela je pričekati, a ja sam očekivao da on to neće baš olako shvatiti. Danas ga uprava bezuvjetno želi, ali on hoće veću plaću što može biti upravo posljedica ovog čekanja.
Za Schaafa nisam niti pomišljao da bi on napustio Werder, ali prema Bildu, ako ode Allofs, odlazi i Schaaf. On nema nikakve financijske ili slične zahtjeve, osim da ostane Allofs.
Meni se ovo ne sviđa jer je Magath siguran u Wolfsburgu, a njihov odlazak u bilo koji drugi klub (osim Kusena, ali su oni neki dan sa šefovima produžili do 2017.) ne stvara nikakvu veliku razliku za Bundesligu. Eventualno ako bi se odlučili za Schalke, Herthu ili Koln, klubove koji su dugoročno financijski jači od Werdera zbog bogatije regije, ali Heldt i Stevens, Preetz i Babbel, odnosno Finke i Sollbakken su dobri tandemi koji funkcioniraju i koji neće samo tako dobiti otkaze.
A ne vjerujem da bi se Allofs i Schaaf upustili u dusseldorfski ili frankfurtski izazov, iako su dugoročno ti klubovi (pogotovo Eintracht) među najbogatijima u cijeloj Europi.