(19/11/2011)FC Bayern München gegen Borussia Dortmund

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (19/11/2011)FC Bayern München gegen Borussia Dortmund

PostPostao/la effe__sa » 20 stu 2011, 13:36

anton 1983 napisao:
effe__sa napisao:Što se Mikijevog posta tiče pročitao sam ga sinoć kasno, dobro on i dalje misli da nam treba još jedan stoper.

Nije u tom poanta! Nego čovjek započne post sa rečenicom nema panike, a od svih nas napiše "najpaničarniji" post! :mrgreen:

Ma dobro ima i toga...Miješale su mu se emocije dosta u postu, prelazio je iz najgoreg scenarija u onaj najbolji pa opet obrnuto :)
Ali kod njega je karakteristično da je u startu osudio ovu odbranu na propast. E sad oni koji su prije odbranu kritikovali uhvate se odbrane kada izgubimo utakmicu....Za sad joše nema mjesta panici, ali npr da ne pobijedimo Villareala i izgubimo od Mainza, tad bi već bio malo zabrinut.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 20 stu 2011, 13:42

Jedino prolaznu ocjenu po meni može dobit rafihna jer je bio borben,najmanje grešio i spasio siguran gol....ostali su svi slabo odigrali a najgori su defintivno bili igrači iz ofenzive(robbem,mulac,gomez i ribery) čak bi reko da su bili katastrofa..kaj se tiće boatenga igrao je sasvim solidno na momente i jako dobru te je kriv kod gola al po meni lahm je bio gori igrač na toj utakmici a imao je pun kurac vremena za odmor ;)

Joj kaj ste dosadni s tim brojanjem posta...koga sad jebe kad doma pobjedimo freiburg il neke papke...ovo je derbi največi trenutno i još Ga sisnemo ko zadnji papci normalno da se puno piše i kritizira tak mora i bit ;)

Znam da nam gujda fali i sve 5 samo imam filing da smo mi to sa prevelikim šokom primili i da igrači nemaju više vjere u sebe i poletnosti...igrala je i repka bez bastiana sa kroosam na njegovoj poziciji pa si pogledajte kak se igra...tko nije neka si skine tekmu Njemačka-nizozemska i neka prouči pogotovo igrače iz sredine...jebote mulac bio svjetska klasa na toj tekmi a jučer koda je prvi put izašo na teren u životu..u tom je poanta psiha!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 20 stu 2011, 14:19

doro napisao:
Znam da nam gujda fali i sve 5 samo imam filing da smo mi to sa prevelikim šokom primili i da igrači nemaju više vjere u sebe i poletnosti...igrala je i repka bez bastiana sa kroosam na njegovoj poziciji pa si pogledajte kak se igra...tko nije neka si skine tekmu Njemačka-nizozemska i neka prouči pogotovo igrače iz sredine...jebote mulac bio svjetska klasa na toj tekmi a jučer koda je prvi put izašo na teren u životu..u tom je poanta psiha!

:bravo: :bravo:
S ovim se 100 % slažem.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 20 stu 2011, 15:05

Odigrali smo loše, jebiga. Popravit ćemo se ;)
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Lizarazu » 20 stu 2011, 16:32

effe__sa napisao: ali ako pogledamo dobro cijelu situaciju kod primljenog gola vidjet ćemo da se Lahm poigravao na udaljenosti negdje oko 40 metara , možda i više i tu gubi loptu i onda se dešava ovo sve što se dešava.

'Si siguran da si dobro pogledao? :?
Robben se poigrao na sredini terena, lopta ide ka Rafinhi koji pravi grešku (slab pokušaj pasa sa glavom) i onda slijedi pogodak u našoj mreži.

@Generale, generalno ( :mrgreen: ) dobar post. :bravo: Osjeti se ta sjeta za prošlim vremenima.

@LuctL baš odlučio da zakuha. :hehe: Ne možeš ti nekom promijeniti mišljenje tako lako. Ocjene tam', ocjene 'vam, čovjeku se nije svidio njegov nastup (nije ni meni, kao ni jednog igrača) i šta sad? Pokušavaš da ga ubjediš u suprotno.
Da vidimo hoće li ti uspjeti. 8-)

anton 1983 napisao:
effe__sa napisao:Što se Mikijevog posta tiče pročitao sam ga sinoć kasno, dobro on i dalje misli da nam treba još jedan stoper.

Nije u tom poanta! Nego čovjek započne post sa rečenicom nema panike, a od svih nas napiše "najpaničarniji" post! :mrgreen:

Dobar je miki, fali nam njegovih (nekontrolisanih ?) izliva emocija. :lol:
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la CroCHEF » 20 stu 2011, 17:56

http://spielverlagerung.de/2011/11/20/f ... h-analyse/

:legendo: Koja analiza utakmice... (na njemackom je)
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 20 stu 2011, 18:01

CroCHEF napisao:http://spielverlagerung.de/2011/11/20/fc-bayern-munchen-borussia-dortmund-01-in-depth-analyse/

:legendo: Koja analiza utakmice... (na njemackom je)

Čovječe koji kukac to postaš, moraš prvo prevest pa onda postat. :D
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la FCB m@niac » 20 stu 2011, 21:49

no, al meni još dan danas nije jasno zakaj je robben startal od prve.... smile44
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la Hantraga » 20 stu 2011, 22:20

Kroos je u globalu odigrao losu utakmicu, uklopio se u sivilo, ali je imao jedan fantastican pas za Gomeza kojim je pokazao svoj veliki talenat.
Zna taj momak igrat' lopte, ali mu i da lje fali ono nesto., isto ono sto je falilo i Schweiniju.
Nadam se da ce ishod na kraju biti isti kao i sa nejgovim starijim kolegom. ;)

Boa je, sto se mene tice, nas najbolji stoper.
Ova greska uopste ne mijenja moje stajaliste o njemu. Covjek je agresivan, brz, solidan tehnicar, snazan, visok... Znaci sve presipozicije da postane jedan od najboljih na svijetu, a predvidjam da bi za dvije godine mogao biti top tri. 8-)

Mi smo od Dortmunda primili samo jedan gol, sto nije uopste puno i ne bi smelo biti dovoljno za poraz.
Krivce treba traziti u momcima koji su igrali ispred. ;)
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la FCB m@niac » 21 stu 2011, 10:07

Luctil, slazem se sa svime s tobom...

jedino kaj bi ja jos sad dodal je izostanak Swajnia....100% sam siguran(iako u zivotu nista nije 100%) da bi Bayern pobjedio Bvb da je igrao bastian....on je jednostavno motor Bayerna, početak svih akcija, ali bogme i u obrani zna kaj radi...puno sam srao po njemu, radi njegove slabe tehnike loptom...al dok je on skoncentriran, vrjedi više nego 20 robbena....kaj če ti robben, ak mu nema ko dodat loptu?...

Sad je jednino pitanje.....jeli Bvb imao tak jaku obranu tj bunker, ili naš napad jednostavno nije igrao onako kako moze.... Odgovor nemo vjerojatno nikad dobili, jer je u nogometu sve moguće...
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la effe__sa » 21 stu 2011, 11:13

@Luctl: Da si bar 80 % mojih postova pratio vidio bi da mnogo toga vezano za Bayern pratim i to pomno pratim, da pratim detaljno i s različitim pogledima i utakmice, analize, emisije, stranice na netu i šta ti ja znam još i još da sam do sad bio dosta realan. Znači moraš dobro pratit šta neko drugi piše pa onda ulazit u diskusiju, ti ovde sad se pokušavaš napravit pametan i očigledno si se zaljubio u Kroosa pa njega samo braniš a naklatio si se Boatengu zbog dvije jebene greške. Jel dovoljno od jednog kreativca poput Kroosa da odigra jedan pošten pas tokom utakmice? Ma u dvije utakmice prema naprijed nije napravio nešto Bog zna šta kreativno. Ne mrzim ja ovog momka, drag je on meni, al on prvo od Mullera ima mnogo toga šta da nauči....Kroosu često fali žara, isto kao da neke utakmice spava, odigra kao uspavana princeza pa onda bljesne i slično...On ima nevjerovatan tehnički potencijal, odličan šut, pas, talenat ogroman, ali talenat nije dovoljan ako ti na terenu ne grizeš...Kroos je previše opterečen sobom, jednom sam tako intervju vidio protiv Napolija, gdje čovjek sam sebe hvali. On mora više zapet. A ja vjerujem da bi ti vidio onu loptu kako pada kod gola i snašao bi se odmah, tako je jednostavno u jednoj, dvije sekunde skontat gdje će lopta pasti. Jeste lako al za nadnaravnog čovjeka. Ono je jedna nesretna situacija, greška Boatenga jeste, jer loptu nije izbio, ali da je laka situacija bila, sigurno nije.
I ostavi se tih ocjena više igrača....Vidio sam i ja na jednom mjestu, mislim sport1.de, Ribery bio najbolje ocijenjen...Upitno je opšte u onoj utakmici ko je bio najbolji, jer skoro svi naši igrači su bili ili loši ili prosječni. Ali je najviše vezni red zakazao.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Hantraga » 21 stu 2011, 11:50

Luctil, sve je to ok, al' mene yebe jedna druga stvar: kada Gomez postigne jedan gol i kada Bayern pobijedi 1:0, onda on opet po mnogima nije bio najbolji.
Ovo ti je potpuno ista situacija. ;)

Mada, ja nisam rekao da on nije kriv za gol, jer definitivno jeste.
Slozit ces se da je cilj ofanzivnog dijela ekipe postizanje golova, a oni ga nisu ispunili. Zato govorim da jedan primljen gol nikad ne smije biti razlog poraz, nikad.
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la effe__sa » 21 stu 2011, 12:05

LuctL napisao:
Dakle ti momak sam sebe pobijaš. Kroos je i na ovoj stranici, koju si ti naveo, drugi najbolje ocjenjeni igrač, dok je Boa najlošiji.

No, ja vjerujem da je u pitanju ovaj naš balkanski mentalitet koji ne priznaje ništa drugo osim svog mišljenja. Naveo sam ti i više nego dosta izvora i ti i dalje tupiš suprotno. Uživaj dok možeš, nemam se namjeru prepirat.

Pozdrav!

Ti si zapeo za ocjene ali one same po sebi nisu mjerodavne. Ja sam nezadovoljan Kroosom i s razlogom, dok ti okrivljujes kao Boatenga za kompletan poraz, a ne samo za gol. A jedini tvoj dokaz u odbrani Kroosa su ocjene. I sasvim površno posmatraš igre Boatenga, dok Boateng se zalaže, spriječava brojne napade protivnika, Kroos se često ponaša kao balerina. Niko od nas ne može biti zadovoljan Kroosom, u pojedinim utakmicama pruži učinak koji se očekuje, ali često oscilira i mene nervira to što kod njega nema pravog pristupa,a dok kod Boatenga je drugačija situacija. I još mi je čudno što ti smatraš ljude nerealnim koji ne misle ko ti. Nerealni bi bili kad bi rekli da je sudija kriv za poraz, kako smo super igrali ali izgubili, ali igrali smo dosta loše i ne vidim onda šta tu nije nerealno. I nerealno je to što Jeromea ne želim stavit na stub srama za jednu grešku koja je već nastala na sredini terena i za jednu loptu za koju ni Goetze sam sad ne bi znao objasnit kako mu je tako pala pred njegovu nogu.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lizarazu » 21 stu 2011, 12:16

Hantraga napisao:Slozit ces se da je cilj ofanzivnog dijela ekipe postizanje golova, a oni ga nisu ispunili. Zato govorim da jedan primljen gol nikad ne smije biti razlog poraz, nikad.

Bravo Hantraga. :good: Odbrana kiksala jednom (kompletna akcija kod gola više nego nesretna/nespretna).
Ofanzivni dio zakazao i tu treba (više) tražiti razloge neuspjeha. Ende!
effe__sa napisao: nerealno je to što Jeromea ne želim stavit na stub srama za jednu grešku koja je već nastala na sredini terena i za jednu loptu za koju ni Goetze sam sad ne bi znao objasnit kako mu je tako pala pred njegovu nogu.

Upravo to. Ali Luctl želi da kaže da bi mi osuli paljbu da je tu grešku kojim slučajem vBuyten napravio. Ima u tome istine, ali tada instiktivno reaguješ/razmišljaš, radi svih silnih pacera koje je dotični imao u prošlosti.

Znam da Lahma voliš kritikovati :no: jesi li vidio da on nema ništa sa primljenim golom. 8-)
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la effe__sa » 21 stu 2011, 12:20

Lizarazu napisao:Upravo to. Ali Luctl želi da kaže da bi mi osuli paljbu da je tu grešku kojim slučajem vBuyten napravio. Ima u tome istine, ali tada instiktivno reaguješ/razmišljaš, radi svih silnih pacera koje je dotični imao u prošlosti.

Znam da Lahma voliš kritikovati :no: jesi li vidio da on nema ništa sa primljenim golom. 8-)

Pa bi mnogi osuli paljbu po Van Buytenu, ali ne bi ja. Jesam ga ja prije znao kritikovat, ali kad zasluži, jer znamo da u onoj sezoni od prije 2 godine Van Buyten je imao 2 greške ključne u finalu, a imao je grešaka i prije finala, to je malo drugačije, dok ove sezone belgijanac nije imao skoro ni jedne greške tako da je npr. on igrao i napravio grešku ko Boateng, ja ga opet ne bi kritikovao. A mislim stvarno i ti ćeš se složit da je u onakvoj situaciji teško zadržat orijentaciju, imao je sreće Goetze što je upratio loptu i što je mogao brzo reagovat.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012