Liga Prvaka 2011/12

Arhivirane teme...

Re: Liga Prvaka 2011/12

PostPostao/la Speedy » 04 tra 2012, 12:28

Sto covjek duze gleda tu snimku stekne dojam da je to uvjezbana akcija Barce! :smile10:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la CroCHEF » 04 tra 2012, 12:39

LuctL napisao:@Murta, što bi ta slika trebala predstavaljat? :?

Da lopta nije bila u igri za vrijeme naguravanja, sto znaci da se korner ponavlja, a ne sudi penal.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 04 tra 2012, 13:53

LuctL napisao:Ako pratimo tu logiku, to znači da ja mogu raditi bilo kakav prekršaj (koji nije za karton) i na taj način ponavljat par puta izvođenje kornera?

Inače, nastavak igre slijedi kada sudac zazviždi. Nakon toga, smatra se da je lopta u igri.

Ne, mislim da ide upozorenje pa odmah idući put karton. Čak može i prvi put karton ako je neprimjereno.

LuctL napisao:Inače, nastavak igre slijedi kada sudac zazviždi. Nakon toga, smatra se da je lopta u igri.

Da, ali ga se suci češće ne pridržavaju i zaustavljaju igrače čak i nakon što lopta bude izvedena.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 04 tra 2012, 14:01

FCB_general napisao:Ma šta mi to možemo napraviti u slučaju neke štete? Baš ništa. Sami protiv svih milijardera koji imaju svoje interese i sasvim suprotne poglede na sport.
Mi apsolutno ne možemo ništa niti kočiti, a niti revolucionarno pokrenuti(jer bi tu revoluciju danas gledali). Najviše što možemo je bojkotirati to natjecanje.

Ma mogu se zakočit mnogi procesi u Uefa-i i FIFA-i, znači teško će moći neko oštetit Bayern. A sudije koje su nas znale oštetit, Baskakov i De Bleckere ne igraju više značajnu ulogu u svijetu fudbala.
Ne trebamo zaboravit da je dobri stari Ovebro i naš drug, sjetimo se Fiorentine i gola iz ofsajda. Znači zato hajmo malo i realni biti. I mi u klubu imamo mangupa, a svijet je fudbala toliko postao zamršen, da više nema šta se ne radi i kakvi lobiji igraju ulogu....Međutim, opet smo mi pošten klub, kakvih ima, ja mislim da je Milan znao itekako štelit utakmice i u Evropi, samo o tome se nije pričalo, a et sad se žale na sudije. Talijanski lobi olabaviju itekako.

A moj Generale imaš primjer Abramovičevog Chelsea, pa Abramovic tajkun, milijarder, pa ga sudija osakati prije koju godinu u polufinalu Lige prvaka. Svaka čast Barci, super je jaka, i zaslužuje pohvale, ali najveća krađa u svijetu fudbala je bila tada protiv Chelsea. 3 nesvirana penala, pa tad se čudom nisam mogao načudit :)

A susreti protiv Reala će biti itekako naelektrisani, veliko je pitanje da li će Mou opet ratovat protiv Uefa-e ili ćemo ovaj put mi mroat ratovat, to jeste naša uzavrela uprava. Nadajmo se ovom prvom i nadajmo se podvigu.....

Sinoć sam još nešto razmišljao a to mi je prošlo kroz glavu i nakon prvog susreta između Milana i Barce, kad sam vidio kako Milan impresivno pokriva prostor, pa onda kad sam vidio sinoć da se i Barcina odbrana može načeti (vidio sam i prije u Primeri, al et par utisaka sam i sinoć stekao) onda sam pomislio, pa jebote bolje Barca u finalu, nego Milanezi, jer brzom transformacijom iz odbrane prema napadu, te vrebanjem kontri, ja tu vidim solidne šanse protiv njih.
Uvijek mi možemo i fasovat od njih, ali sve je u fudbalskoj teoriji moguće. Ali o tom, potom, jer sad slijedi Real.
Dicker brocken i individualno skoro pa ništa slabiji od Barce. Samo znamo da Barcu fantastični sistem čini fantastičnom. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 04 tra 2012, 14:26

Dobro si me podsjetio na nešto što sam primjetio u prvom poluvremenu (drugo nisam gledao). Ono sinoć nije bila Barca. Bar ne ona koja je gazila u LP i La Ligi. Barca je prije igrala visoki tempo, pritiskala, igrala široko i mljele svoje protivnike. Sinoć su takoreći stajali i čekali da Milan pogriješi nakon čega bi počeli igrati svoju igru. Nije mi jasno zašto. Postoje 2 moguća razloga - Guardiola je tako htio ili više ne mogu igrati onakav tempo. A zašto bi Guardiola to htio? Milan je stara momčad koju ubija brzina i tempo. Ako možeš igrati s takvim pritiskom na protivnika, zašto ne igraš?
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 04 tra 2012, 14:57

Ja to osobno nikad ne bi sudio, znam da se može suditi gledajuči čisto pravila ali bi onda imali po par penala svaku tekmu.

Prilično sam siguran kad bi protiv Reala nama dosudilo ovakav penal da bi svi pizdili.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 04 tra 2012, 15:21

Murta napisao:Dobro si me podsjetio na nešto što sam primjetio u prvom poluvremenu (drugo nisam gledao). Ono sinoć nije bila Barca. Bar ne ona koja je gazila u LP i La Ligi. Barca je prije igrala visoki tempo, pritiskala, igrala široko i mljele svoje protivnike. Sinoć su takoreći stajali i čekali da Milan pogriješi nakon čega bi počeli igrati svoju igru. Nije mi jasno zašto. Postoje 2 moguća razloga - Guardiola je tako htio ili više ne mogu igrati onakav tempo. A zašto bi Guardiola to htio? Milan je stara momčad koju ubija brzina i tempo. Ako možeš igrati s takvim pritiskom na protivnika, zašto ne igraš?

Ma ukenjali su se oni od Milana :) :) :) Niko bolju defanzivnu postavku protiv njih nije imao, nego Milan u prvom susretu. Ono je bila lekcija za mnoge, što se tiče defanzivne postavke igre. A vidi sad baksuzluka, sinoć ona greška, vračanje lopte nazad, kada je Messi doša do lopte prije penala, ono se Milanu jednom u sto godina dešava. Mislim onakva greška....E to ti je taj ludi fudbal, ne možeš uvijek sve planirat a to je draž. A Allegri je imam sjajan plan u ovom duelu protiv Barce, samo prvi dio plana u Milanu super prošao, drugi zakazao....

A još jednom što se penala drugog tiče, ono po strogim pravilima jeste penal, ali onakav penal sigurno ne bi sudije svirale Apoelu ili Benfici. U tome se sigurno svi slažemo. :) Zato u ovom slučaju Milan se nema neki osnov da se posebno žali, ali da ih ovo frustrira, to stoji, ali opet je ovde bilo sve po propisima, a i gore se stvari sviraju....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 04 tra 2012, 15:40

Evo i podsjetnika kako je taj ugled krenio 2006.:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uYkJ_mgBqho&feature=player_embedded[/youtube]
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 04 tra 2012, 20:54

Zamolio bih nekog da okaci reyultate svih dosadasnjih duela Bayerna i Reala sto su ikada igrani. Znam da imamo bolji medjusobni skor, ali ja se ubih trazeci sve te rezultate i nikako da nadjem. Svima je jasno da UEFA zeli finale Real-Barsa. Ako iko to moze da sprijeci, to je Bayern. :twisted: Ne zelim da na Allianz areni gledam 2 kluba od kojih nijedan nije Bayern. To ne smijemo dozvoliti. Svi zajedno protiv spanske gamadi!!! :avogp1:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la CroCHEF » 04 tra 2012, 21:00

UEFA Champions League
07.03.2007 r2-2 Bayern Munich 2-1 Real Madrid (4-4)
20.02.2007 r2-1 Real Madrid 3-2 Bayern Munich
------------------------------------------------------------------------------
10.03.2004 r2-2 Real Madrid 1-0 Bayern Munich (2-1)
24.02.2004 r2-1 Bayern Munich 1-1 Real Madrid
10.04.2002 qf-2 Real Madrid 2-0 Bayern Munich (3-2)
02.04.2002 qf-1 Bayern Munich 2-1 Real Madrid
09.05.2001 sf-2 Bayern Munich 2-1 Real Madrid (3-1)
01.05.2001 sf-1 Real Madrid 0-1 Bayern Munich
09.05.2000 sf-2 Bayern Munich 2-1 Real Madrid (2-3)
03.05.2000 sf-1 Real Madrid 2-0 Bayern Munich
08.03.2000 r2gc Bayern Munich 4-1 Real Madrid
29.02.2000 r2gc Real Madrid 2-4 Bayern Munich

European Champions Cup
16.03.1988 qf-2 Real Madrid 2-0 Bayern Munich (4-3)
02.03.1988 qf-1 Bayern Munich 3-2 Real Madrid
22.04.1987 sf-2 Real Madrid 1-0 Bayern Munich (2-4)
08.04.1987 sf-1 Bayern Munich 4-1 Real Madrid
14.04.1976 sf-2 Bayern Munich 2-0 Real Madrid (3-1)
31.03.1976 sf-1 Real Madrid 1-1 Bayern Munich
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 04 tra 2012, 21:11

Hvala, sefe. ;) Ljudi, hocu da cujem vasa ocekivanja protiv Reala. Da malo analiziramo kakve su nam sanse, kako da im se suprotstavimo itd. :)
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lucimar » 04 tra 2012, 21:48

pa odma moramo sebi utovit u glavu da je pojedinacno gledajuci real trenutno najbolji tim na svijetu, da bolji je i od barce kada gledas pojedince
prejaki su na svim pozicijama i definitivno su favoriti, ALI...
oni su uglavnom uvijek imali jace timove od nas ali ocito to nije kljucni faktor sto dokazuju i rezultati odozgo
sigurno je da se moze igrati, dosta ce toga zavisiti od kartona, jer mi nemamo takav izbog igraca da mozemo sebi priustiti gubljenje nekih
druga i jos vaznija stvar po meni su tri covjeka Ribery, Roben, Neuer
da bi mi prosli reala dvojica od ove trojice moraju "poludit" ili ti igrati na svom najboljem nivou, a znamo svi da su njih trojica taj tip koji kad "poludi" spada u sami svjetski vrh a kad im ne ide onda se cijela ekipa pati, nadam se da ce biti ovaj prvi scenarij
ostali igraci su manje vise konstantni pa ih zbog toga ne spominjem, a nikako ne mislim da su schweini, gomez ili lahm manje vazni od gore pomenutih
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 04 tra 2012, 22:46

http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 65511.html

Evo kako stvari vide ozbiljni ljudi poput Ignacio Diaz Guerra-e. :) (inače novinar poznatog španskog lista AS)

Između ostalog se kaže kako je Real Madrid imao samo jednog ljutog neprijatelja FC Bayern, doduše dok se nije pojavio Messi i kompanija, ali to je neka druga priča-kaže autor teksta.

1976 Bayern je došao u Madrid kao branitelj titule, jedan navijač je uletio u teren da napadne austrijskog sudiju, a pri tome su ga spriječili Hoeness i Maier i od tada Bayern postaje neprijatelj-kaže Diaz Guerra...Ali zipa dalje, najbolje još dolazi.... :)

1980. godine je Real potonuo u Munchenu rezultatom 9:1, a trener Boskov je izrekao čuvenu rečenicu: "Radije ću izbubit jednom sa 9:1 nego 9 puta s jednim golom razlike". :lol: :lol: :lol: :lol: E ovo me oborilo pogotovo sa stolice..... 8-)

Nezaboravno i to kada su Bayernovi igrači 1981 godine zajednički svi iz protesta napustili teren.

Veliki teret za Real je i taj što Bayern sa 10 pobjeda i 2 remija iz 18 utakmica ubjedljivo ima najbolji bilans protiv Reala od svih klubova uopšte.

I dok cijela Španija ima El clasico pred očima, u glavama Madrižana odzvanja samo jedno: Bayern, Bayern, Bayern..... :lol:

Bayern jednostavno ima sve što je ove sezone Mourinha znalo povrijedit: Prvoklasni napadač, koji fizički može da se nosi s Pepeom i Ramosom, brzina Riberyja i Robbena koja iza leđa Marcela može stvorit probleme, te iskoristit ne tako visoki nivo Arbeloa-e, orijentiranost Mullera i Kroosa prema golu, koja Xabi Alonsa tjera da se brine i o uništavanju igre protivnika, ali i o kreiranju igre i naravno prošlost koja je na strani Bayerna.

Tako piše i objašnjava španski novinar Ignacio Diaz Guerra. I pogodio je većinom u sridu.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Effenberg23 » 04 tra 2012, 23:04

Prije Real nije imao mourinha, sada ga ima to čini veliku razliku, dva puta nas je naguzio sve su prilike da to učini i treći put.....njega se najviše bojim, pa onda odmah iza njega Kake - taj čovjek je meni fenomenalan, vraća se, i ako on bude u top formi jao nama :cry: kakav je samo večeras fin gol dao.....ne bojim se toliko ni ronalda, benzeme, özila itd.koliko Kake(ovdje mislim samo na igrače)....ne znam imamo i mi svoje adute ali bit će gadno....
mislim realno gledano neki je omjer nas i reala 60% - 40% za Real

Chelsea je ove sezone smeće nad smećima, kako su oni u 1/2 finalu to samo Bog dragi zna :neee:
Effenberg23
TORero

PostPostao/la Murta » 04 tra 2012, 23:29

Jednu stvar ne razumem. Svi govore da Real ima bolju momčad od Bayerna, a zapravo nema. Ajmo usporedit:
--------------------Neuer----------------------
Lahm-----Boateng-----Badstuber-----Alaba
-----------Schweini-------Kroos--------------
Robben-----------Muller---------------Ribery
-------------------Gomez---------------------
VS
------------------Casillias----------------------
Ramos-----Pepe-----Carvalho------Marcelo
-------------Khedira-----Alonso--------------
Di Maria-----------Ozil---------------Ronaldo
-------------------Higuain---------------------

Zeleno su igrači podjednake kvalitete, crveni su bolji, a crni lošiji u paru. Bayern ima jednog crvenog više.

Mene ovaj Real ničime nije kupio. Niti imaju neku posebnu disciplinu, niti su dominantni posjedom, pobjeđuju samo zato što su kvalitetniji od protivnika. Odigrali su 4 ozbiljne utakmice: Barca doma (poraz), 2X Barca u kupu (ispadanje) i gostovanje u Valenciji (pobjeda 3:2). Jedino što imaju je altruizam u igri, ali to nije nužno dobra stvar. Višak dodavanja može zakomplicirati čistu situaciju.

Mourinho jest najbolji trener na svijetu, ali nemojte podcjenjivati Juppa. Nije Hitzfeld ili SAF, ali sigurno nije niti Klinsi. Značajno je porastao u mojim očima od kad smo imali probleme. Pokazao je da uči na svojim greškama i da je fleksibilan. Ali vrhunac je bio protiv njegove Borussije. Pokazao da je baš čovjek za Bayern jer je najbolji kad treba biti najbolji. I da je spreman na iznenađenja i igranje na rezultat.
Murta
Sekretar
Sekretar

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva