Evo, pošto je sezona "završila" da napišem koju.
Sezona do sada poprilično uspješna. Treba biti realan, ko bi rekao da će Bayern u polufinale LP nakon jednog djela sezone gdje bi nas Vrbanjuša dobila(nemam ništa protiv tog kluba ako ikako i postoji

). Bayern je također u finalu kupa, gdje se mogu osvetiti na neki način žutima.
U ovoj sezoni smo vidjeli smo i dobri i loši Bayern, s tim da je bio loš kada je to najmanje smio biti. Ne smiju se gubiti bodovi od nakvim ekipica tipa Mainz, Gladbach ili 7:1 (tako zovem Leverkuzen).
Napisao sam već na jednoj temi , ali da i ovdje opet osvježim malo da je po meni najveći problem u veznome redu Bayerna. Odbrana nam je solida. Evo uzimam za primjer opet Barcu, moram jer ruku na srce najbolji su. U njih igra stopera recimo Mascerano, Puyol lijevog beka. Mislim da bi i ja bio igrač od 40 miliona eura vrijednosti kada bi igrao u ekipi Barce stopera. Ljudi drže loptu preko 70% protiv bilo kojeg tima, kako da primiš gol kada protivnici ne napadaju, upravo radi veznog reda koji je daleko najbolji nna svijetu, možda i najbolji u posljednih 20-tak i više godine. Titule govore više od riječi. E tu je problem Bayerna. Dok je Schweini igrao u vrhunskoj formi , Bayern nije primao gola, Bayern je derao sve redom. Kada se on povrijedi Bayern psotade ekipa bez glave i repa.
Falio nam je igrač s autoritetom, Holeg je nešto pokušavao, ali ono više liči na neko dijete koje je izgubilo lizalo, nego lider. Gustavo je po meni i dan danas promašena investicija, a Kroos daleko prepuhan igrač. Usporava igru, nije agresivan igrač, u duelima isto curica. Drugi igrač koji se raspao ove sezone je Muller, malo je reći katastrofalan. Taj dvojac je ove sezone najgori bio, posebno u drugom djelu sezone. Ne možeš da igraš 50 utakmica u sezoni i da nestaneš na 30 u timu kao Bayernu.
Gomez je trpao i promašivao. Hajmo ljudi, malo realnosti sada. Ne napadam ga, odličan je, ali ubacivao je Nilsa i čovjek je imao po 5 prilika na utakmic, jeste da je fulao svih 5 ali da je neki lijevi napadač tu možda bi i on zabijao po 30 golova u sezoni. Gomez ima sreće što igra u Bayernu, imao je 5 odličnih golova, ostalo je Pipo golovi. I on se gubi kada ne smije.
Kako god, ne treba sada plakati, nego sve lijepo analizirati u upravi Bayerna i dovesti lijepo 1 ili 2 kvalitetna veznjaka i to je to. Mislim da ovu odbranu "moramo" furati , pa šta dragi Bog dadne.