Mislio sam da nakon finala 2001. godine nikad neću više toliko živaca pogubit, toliko energije izgubit, toliko poludit, ali ovo je bilo još jednom nešto veće, neka nova dimenzija....Velika pobjeda u ludoj utakmici, koja je ponudila sve moguće, mi smo oko 21.00, od prilike tačno znači u 21 h bili na koljenima, ali onda smo se digli iz pepela....
Kakvo je liderstvo, petlju, mangupluk pokazao taj Gomez, on je taj koji je išao kod sudije da protestuje, kod faula Gustava , pa onda čovjek izbori penal, pa onda čovjek hladnokrvo pogodi penal u izvođenju jedanaesteraca, pa onda čovjek se vraća ko lud i pomaže odbrani....
Pa taj mali Alaba, ma kakav mali, taj mangup, taj odvažni ratnik koji je igrao kao da hiljade ovakvih utakmica ima iza sebe.....Taj Gustavo koji se ludo borio, taj čudesni Badstuber kojeg su kudili neki svo vrijeme, a ja sam ga branio.....Taj čudesni golman Neuer, ta svjetska klasa, ta dupla svjetska klasa, ta hladnoća da uhvati toliko lopti tokom utakmice, zatvori prostor Graneru kod 100 % prilike, da odbrani 2 penala zvijezdama evropskog i svjetskog fubala: Ronaldu i Kaki.....
Kroos je bio odličan, sve je bolje ulazio u utakmicu i dirigovao, Schweini izdrži 120 minuta i pogodi odlučujuči penal, nakon 2 tako strašne povrede, tako nezgodne za jednog fudbalera i kako još bodri ekipu, približio se statusu velikog Effenberga...
Neku analizu utakmice ću opširniju detaljniju opalit sutra, ali mi smo imali večeras mentalnu snagu, psihu, hrabrost, petlju, borili su nam se igrači kao lavovi i ušli u finaleeee....
FC BAYERN IM FINALEEEEE.....WAHNSINN

width="960"