Formula 1

Sve i svašta...

Re: Formula 1

PostPostao/la Titan » 26 tra 2012, 00:35

Vjeruj mi, trenutno nemam pojma šta da napišem nakon Bayera :lol:

Očigledno da su "ozbiljno" shvatili sve ovo pa ne žele riskirati za nastavak sezone. Ipak odavno Mclaren nije n išta uzeo,, pa vrijeme je da se domognu opet te titule i u timskom i u pojedinačnom smislu.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 26 tra 2012, 01:23

Naravno da su shvatili, jebeš naslove vozača, oni dolaze i odlaze, konstruktorski im je najvažniji.
Ipak ga nisu osvojili već 14 godina. :|
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 26 tra 2012, 01:40

LOl, zar ima toliko :o . Hmm, znači imao sam 9 godina kada su posljedni put osvojili konsutrktorski naslov :lol:

I can't believe it.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 26 tra 2012, 01:47

Yep, da. 98-e zadnji puta, ujedno i zadnji double.

99-te samo vozački naslov, ma da je bilo jako gusto. Sreća ih je pomazila tada.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 26 tra 2012, 01:49

Jbt, ti si doktorirao na F1 :bravo:

Koliko imaš godina ak' nije tajna.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 26 tra 2012, 01:54

In memory of Neutral napisao:Jbt, ti si doktorirao na F1 :bravo:

Koliko imaš godina ak' nije tajna.

Ah... nisam baš. :mrgreen:

Malo mi je (još) slabija ova tehnička strana, ali " Google ist mein Bester Freund ". :D

Nije tajna, 22. ;)

Pratim od 94-te, vjerovao ti meni ili ne, prva utrka koju sam gledao te godine ( na tv-u naravno ) bila je ona u Njemačkoj, kada se Verstappenu zapalio bolid u boksu. Taj detalj ću pamtiti još dugo, jer je to bio moj ( nazovimo ga mi tako ) ulazak u svijet F1.

Naravno, bio sam balav tada, da kopčam neke stvari, ali eto, s vremenom i zahvaljujći tehnologiji i dostupnosti svemu što me zanima vezano za F1, sada to izgleda dobro, ma da može i bolje. :D

Bayern i F1 su moje droge. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Lahm; 26 tra 2012, 02:04; ukupno mijenjano 1 put/a.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 26 tra 2012, 02:04

Hehe, nešto slično kod mene. Kao mali u jedne "babe" u Njemačkoj i uzmem jastuk i glumim kao da vozim f1. S tim da sam uvijek bio ljut kada bi promjenili kameru prijenosta tj. kada prebace na nešto drugačije nego prikaz iz vozačevog čoška :lol:

Prethodne dvije sezone nisam toliko aktivno pratio f1 , a prije toga sam gledao žestoko. Kada se sjetim da sam plakao što je Mika ispadao ili što nije osvojio titulu haha , nevjerovatno, ali to čini sport.

Ove sezone sam "naumio" ako Bog da , da počnem opet gledati aktivno. Imam problema s pronalaskom programa kao što već znaš, ali hvala Bogu pa se ima internet i castovi, lahko ćemo o tome :D

Mislim da je vrijeme došlo da se i malo odspava, valja raniti aBd . Kratak san, veći osmijeh na licu kada se sjetim što nisam ranije legao, nešto slično ovome ....

Alarm na mob----> :| , krivo mi što nisam ranije legao ----> :x , razlog što nisam nakon nekoga vremena kada dođem sebi ----> :mrgreen: , odlazak aBd na faks----> :navijac: :cool: :D :) ;)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 26 tra 2012, 11:53

Heh, ja sam daljinski znao uzimati, i kao glumiti kako vozim. :lol:

Jedino mi žao što nisma imao prilike gledati pokojnog Sennu, čovjek je bio legendaran. Prgav na stazi, nije ga jebalo ništa, išao do maximuma.

Šteta, što je tako završio. :cry: :cry:

Ma ja od nove ere F1, dakle od 2000-2012, propustio sam negdje oko 20-tak utrka, možda i manje. 8-)

Jebiga, zovu me na kavu, ne, ne, kada završi Formula, onda mogu. :mrgreen:

Jebeni ovisnik o Formuli. :D
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 26 tra 2012, 22:22

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U mene svi prijatelji za Ferrari i Michaela , a ja za Mclaren i Miku. Lijepa stara vremena kada si čekao suboti i nedelju samo radi formule. :D
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 27 tra 2012, 12:11

Auch bei Mercedes vermuten die Experten – Schummeleien wäre wohl zu viel gesagt, aber zumindest - Tricksereien. Wie ‘auto, motor und sport‘ berichtet, durchtrennte Mercedes am Morgen vor dem Bahrain-GP lediglich den Versiegelungs-Draht des Getriebes an Michael Schumachers Auto. Das wird mit einem Getriebeschaden gleichgesetzt. Schumacher bekam ein nagelneues Getriebe eingebaut und verlor ihn der Startaufstellung fünf Ränge. Dies nahmen die Silberpfeil-Verantwortlichen gerne in Kauf, denn Schumacher hätte von Platz 17 ohnehin nicht mehr viel reißen können. Beim nächsten Rennen in Spanien startet Schumi dann mit ‘frischer Technik‘.

Der Trick hinter dem getürkten Getriebeschaden: Das Gehäuse des neuen Getriebes ist aus Karbon und soll deutlich leichter sein. Laut ‘auto, motor und sport‘ wird somit das Heck des Silberpfeils leichter. Das wiederum soll helfen, die bisher zu starke Abnutzung der Hinterreifen zu reduzieren. Zudem soll der Getriebestrang schlanker gebaut sein. Somit ergäben sich neue aerodynamische Möglichkeiten bei der Gestaltung des Mercedes-Hecks. Schumacher könnte daher schon beim Großen Preis von Spanien am 13. Mai einen Vorteil haben. Bei den bevorstehenden Tests in Mugello (1. bis 3. Mai) wird das eine oder andere neue Teil sicher schon zu sehen sein.

RTL-izvor

Hahaha, Brawn = genijalac. :legendo:

Još samo da Schumija izbjegnu pehovi, i evo ga u borbi za naslov. :yes: :cool:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Lahm » 01 svi 2012, 10:11

Danas je točno 18 godina od tragične smrti Ayrtona Senne.
Počivao u miru.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 12 svi 2012, 21:27

Iako je odluka o kazni Lewisa Hamiltona donijeta za zelenim stolom, Venecuela ipak slavi svog heroja. Pastor Maldonado, vozač Williamsa sutra prvi put u karijeri starta sa najbolje startne pozicije. Ishod je to nakon izrečene kazne i diskvalifikcije Lewisa Hamiltona, koji se nakon svog brzog kruga zaustavio na stazi usljed pražnjenja tanka s gorivom. Poslije 07. novembra 2010. kada je pole na kvalifikacijama izborio Nico Hulkenbreg, Williams će po prvi put imati bolid na najboljoj startnoj poziciji.

Prema članku 6.6.2. Tehničkog pravilnika, vozač poslije kvalfikacija mora parkirati svoj bolid u pitlane sa minimalno jednim litrom goriva, koji se uzima na analizu. Kako je Lewis ostao bez goriva, nije bio sposoban dovesti svoj McLaren do pit-a, te je naknadnim pretresanjem pravilnika razumljivo kažnjen. Vozač se smije zaustaviti na stazi samo usljed više sile, dok u redovnim uslovima, bolid mora na vlasti pogon stići do pit-a.

Hamilton će tako sutra startati kao posljednji, što je veliki udarac za njega i McLaren. Osim ako se ne desi neko čudo, vrlo je izvjesno da će ovim potezom upropastiti svoj treći pole ove sezone. S druge strane, pored Maldonada, najviše korisiti će imati i Fernando Alonso, koji će pred domaćim navijačima imati priliku za novim trijumfom, budući da starta iz prvog startnog reda kao drugoplasirani.

:lol:

:a045:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 12 svi 2012, 21:47

Pravila su jasna kao dan i noć, nije prvi puta da mu se to desilo, desilo mu se to u Kanadi, e sada se ne mogu sjetiti da li je to bilo prošle godine, ili pretprošle, i još mu se jednom desilo, pa je dobio +5.

Očito ne vrijedi tako kažnjavati, jer očito da nema smisla, pa su se odlučili na takav potez.

Inače, vrlo glup potez u McLarenu, mogli su mu natočit " litru " više, možda ne bi startao kao prvi, ali sigurno bi kao drugi, još uvijek je brži McLaren od Ferrarija, te bi na startu uzeo ovog Venezualca, ali ne, idu se glupirati.

Palac dolje.

Sutra treba vidjeti Vettela i Schumachera, na kojima će gumama krenuti u utrku, pošto će prva 6-orka morati na iskorištenim mekanim gumama krenuti koji se raspadaju brzinom munje.

Go Schumi :bravo:
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la Titan » 12 svi 2012, 21:48

Smijao sam se radi mehančara u Mclarenu. Pa da je imao 10 litara više opet bi startao prvi. Vidiš razlike između prvog i drugoga u poretku. Nevjernovatno kako su tupavi ove sezone , isto nekakvi amateri. Jadni Luis , ko da redaljku vrše nad njim :mrgreen:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lahm » 12 svi 2012, 21:53

Ne znam sada kolika je točna razlika bila između njega i Maldonada, svejedno da je startao drugi, uzeo bi ovog mulca ko iz šale.

Ovako će se sada morati probijati prema naprijed, na stazi koja nije bog-zna nešto na ti sa pretjecanjima. Imaju samo dvije točke na kojima se može izvršiti nešto konkretno, i jedna na kojoj moraš biti lud u glavi da pokušaš jer je kratka ravnica.

Najveca točka je ona na startnoj-ciljnoj ravnini na kojoj će biti omogućeno korištenje onog govneta od DRS-a i ona zadnja ravnica prije cik-cak zavoja, kojih 500-600 m ravnog imaju ispred sebe.

Vidjet ćemo sve sutra kako će biti, imam neki osjećaj da će Alonso pobjedit a Schumi biti na postolju.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara