NBA

Sve i svašta...

Re: NBA

PostPostao/la Titan » 28 tra 2012, 23:39

Bullsi poveli sa 1:0. Rose se povrijedio. Tlak mi milion, minuta do kraja vode milion razliek i skoči i povrijedi zglob. Nadam se da će se što prije vratiti. Imao je mislim 23 poena, 9 skoka i 9 asistencija. Rip odličan, 6-7 šut, od toga 1-1 trica , te 6-6 slobodna bacanja. Rip u play off je uvijek bio killer.

U drugoj odigranoj utakmici do sada (0:40) Miamia je deklasirao Knickse kao amatere sa 30+ mesečini razlike. James 32 poena i bio je ubjedljivo najbolji u svom timu.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Titan » 29 tra 2012, 00:01

Doctors Report Derrick Rose has a torn Mcl and Acl will miss the remainder of the playoffs and have surgery on Tuesday.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ovo me pogodilo recimo kao što nas je onda United dobio u 2 minute.

Ne mogu vjerovati kakva nesreća, nevjerovatno. Pa ovo može da uništi čovjeku karijeru, može da izgubi eksplozivnost koju je imao. Nešto kao T-Mac. Neopisivo kako se osjećam , jao , jao :cry:

=(

Edit:

3 sata je, odoh pokušati spavati. Kraj 3\4 1 razlike vodi Orlando protiv Pacersa. Jadan ovaj PO bez Howarda, vamo nema Rose-a :cry:

Ako ove sezone James ne uzme prsten, onda neće nikada (možda kao veteran negdje)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 29 tra 2012, 12:19

Baš sranje, Rose mi je trenutačno najdraži igrač u NBA-u i baš sam mislio drukati za Chicago ove godine u Play-Offu.

Nadam se da neće završiti kao T-Mac jer on mi je prije bio najdraži igrač.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Titan » 29 tra 2012, 12:43

:cry: :cry: :cry:

Evo kažu taj acl je čudo jedno. Pokidaš to, kao da ne može više u potpunosti zarasti. Već govore da neće nikad više moći ulaze praviti, da neće ni igrati play-a, nego dvicu. Nevjerovatno, nadam se da nije ipak tako strašno.

Prve procjene govore 3-6 mjeseci. Liječenje traje u neke 5 faze, to se treba sve odraditi jako sporo i kvalitetno. Ne može odmah operacija, čeka se da otok splasne malo.

Pa eto, i T-Mac je imao nešto slično pa s 20 poena u prosjeka pade na 4-5 ili 3. Yao Ming je mislim imao sličnu ozljedu.

Ako si upratio i rookier Knicksa Shumpert je "fasovao" acl, s tim da on nije mogao stati na noge, njega su iznjeli. Rose je hodao uz pomoć dvojice pratilaca, ali je ipak mogao stati na nogu.

A taman sam trebao dobiti ovih dana baš iz Chicaga dres or Rose-a , poklon jedan :cry: . Nema veze, once a Bulls fan always a Bulls fan.

Dobilo se Heat dvaput bez Rose-a, što ne bi na 4 pobjede . Šanse su dosta umanjene za prsten, ali nema predaje do kraja. Deng mora preuzeti sada odgovornost, a Watson odigrati najbolje što umije i zna, a ne solirati. Korver je odličan do sada, a Carlos se treba napokon razbuditi i eksplodirati. Noah je igrač koji igra srcem, da je još jedan takav Bullsi bi sve lahko rijepšili. Čovjek gine za svaku loptu .

Inače Durant zabi jučer par sekundica do kraja za pobjedu protiv Mavsa. Eto, kad ne bi recimo Bullsi osvojili prsten, neka to bude Thunder ili opet Mavs 8-)
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 29 tra 2012, 13:25

Rose će morati drastično mijenjati svoj stil igre jer ovako neće izdržati do 26. Ne znam jel gore što se u svakom napadu ubacuje u središte obrane, ili njegov izbačaj prilikom kojeg se sav savija.
Svaki lom noge je brutalan, a koljeno je triput gore. :cry:

Sad iznimno važan postaje Taj Gibson kao jedini dvosmjerni visoki igrač Bullsa. ;)

Danas Csi otvaraju protiv Hawksa. Još nisam siguran hoću li to gledati. Moram se pošteno naspavati nakon dva tjedna nespavanja zbog različitih razloga. :lol:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Titan » 29 tra 2012, 13:46

Ubiše ovi termini, a još se bliže aBd ispiti, pa finale LP, pa Euro :D :D :D :D :D

Sada realno, mislim da 2 ekipe mogu pomrsiti Heat prsten. Spursi i Kelti. Indiana može dobro da odigra protiv njih, ali na 4 pobjede nemaju šanse. LBJ se naložio kao nikad do sada. Baca se u gledatelje prilikom lakšeg kontakta kao da ga je titanic gurnuo a ne J-R . Smith.

Where Magic happens......nikad se ne zna tu.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 29 tra 2012, 14:31

Za Boston je najbitnije da Rondo i Garnett ostanu zdravi. Svi se mogu nadoknaditi, više-manje, ali bez triple-double mašine poput Ronda i bez 3. najboljeg centra lige, Boston nema nikakve šanse.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Titan » 29 tra 2012, 15:22

I računaj na to da će se svako popraviti u PO-u. Ako jedna ekipa ne leži Heatu, to su upravo Celticsi. Ne leži im nikako njihov stil igranja.

Pacersi Heatu ne leže, ali na 4 pobjede čisto sumnjam da mogu izdržati.

Pa, Bože zdravlja i vidjeti ćemo šta će se već desiti. I sada sam pod šokom radi Rose-a, ovo je za mene ogroman šok. I dalje sam u nevjerici, to se upravo sve desilo radi gustog rasporeda. Koga briga za igrače, njima je važan samo novac.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 29 tra 2012, 15:35

Eh, da je ovo NHL pa da Orlando izbaci Indianu i da Kelti igraju protiv Miamija. Do tog (eventualnog) finala ima puno previše vremena.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la stevan2712 » 29 tra 2012, 16:04

Veceras Lakers-Denver ... mislim da lejkersi ako ista ozbiljnije misle moraju ovo sto prije zavrsavati protiv denvera... Idemo Bryant!!!c :bravo:
stevan2712
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la Titan » 29 tra 2012, 16:08

Neće lakersi tako lahko protiv Nuggetsa. Inače meni ovi Nuggetsi odavno antipatična ekipa, još dok je Melo igrao u njih. Nemam pojma što je tako, ali eto. Imaju pravo fino ekipicu i Lakersi ako ovu seriju ne shvate ozbiljno mogu i ispasti.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la stevan2712 » 29 tra 2012, 19:44

SA-UTAH 66-55 nije toliko lose za Jutu.. :D :D :D treca cetvrtina.
Sto se tice PO, nije mi jasno kako onaj NY ne moze nikako da dobije Majamija. I u sezoni su imali 0-3 protiv njih jos sinoc ono ponizavanje 30 razlike. Ja sam vise ocekivao od njih i potajno se nadao... :neee:
stevan2712
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la Titan » 29 tra 2012, 19:53

Zato što se Chandler razbolio upravo pred duel s Heatom. On im je glavnom oružje u odbrani protiv Heat-a. Melo odigrao užasnu utakmicu, ma svi su odigrali ispod prosjeka. Još im se Shumpert povrijedio, a Lin trenira pomalo.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la stevan2712 » 29 tra 2012, 21:42

Kad ce se Chandler oporaviti? :) Evo Lejkersi na poluvremenu vode 50-40. Nadam se da ce moj omiljeni tim to lagano privesti kraju... :D Blejk zabudalio, vezao 3 lude trojke u prvoj cetvrtini... on i Ebanks guraju Lejkerse, za divno cudo :bravo:
stevan2712
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la Titan » 30 tra 2012, 00:18

Virozu ima, tačnije rečeno gripu. Pa eto, normalno 3-5 dana, znaš i sam kako to zna mučiti čovjeka.

Lakersi laganini dobili, Bynam 10 blokada :lol:

Spursi isto tako lagano dobili. Do sada nije bilo nekih većih iznenađenja. Eventualno da su Mavsi jučer dobili, ali eto PO je, pa možda to i ne bi bilo tako veliko iznenađenje.

Mephis ostao, Hawksi, Celticsi i zaboravih ko još :mrgreen:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara