Momčad i sve vezano uz ekipu, 2011/2012

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano uz ekipu, 2011/2012

PostPostao/la The Scarface » 21 svi 2012, 22:03

Analiza kickera :

1) Ist die Qualität des Kaders gut genug

Ist sie nicht! Nehmen wir nur Arjen Robben und Franck Ribery, große Namen, aber wo sind die ganz großen Leistungen, wo haben sie den Unterschied gemacht? Zu selten. Der Holländer vergab, wie schon beim 0:1 in Dortmund, erneut einen ganz wichtigen Elfmeter. Seine permanenten Dribblings nach innen mit versuchtem Torabschluss sind mittlerweile so überraschend wie das Datum von morgen. Und auch der Franzose ist zu oft entfernt von früheren Glanzzeiten. In etlichen Spielen war bei "Robbery" jedenfalls von Weltklasse nichts zu sehen. Insgesamt ist der Kader für höchste Ansprüche nicht stark genug besetzt. Rafinha, Usami, Pranjic oder Petersen, das waren keine echten Alternativen. Auch da können die Bayern derzeit nur neidisch Richtung Dortmund blicken.

2) Passt die Mannschaft zusammen

Passt sie nicht! Das ständige Spiel über die Außenpositionen ist mittlerweile zu statisch und zu leicht durchschaubar. Kreative Impulse durch die Mitte gibt es zu wenig. Okay, Mario Gomez hat in der Liga (26 Treffer) und in der Champions League (12) hervorragende Werte. Aber in einem System, in dem die Außen ständig nach innen drängen, kaum Flanken kommen, ist er nicht die Idealbesetzung. da benötigt man einen mitspielenden Mittelstürmer und das ist nun mal nicht die Stärke dieses überragenden Strafraumspielers. Also entweder muss man die Spielanlage ändern oder sich einen anderen Stürmertyp suchen...

3) Ist Jupp Heynckes der richtige Trainer?

Ja und nein! Der erfahrene Coach hat wieder Stabilität ins Team gebracht. Seine Souveränität, gerade auch in der Niederlage, macht ihn sympathisch. Tatsache ist aber auch, dass er alle drei Saisonziele verfehlt hat. In der Meisterschaft deutlich (8 Punkte hinter Dortmund), im Pokalfinale krass (2:5 gegen Dortmund) und nun in der Champions League unglücklich. Fakt ist auch, dass er in den drei Partien gegen die Borussen kein taktisch erfolgreiches Mittel fand. Klar, er stellt (fast) immer die elf Besten auf, aber wo sind die Überraschungsmomente? Und, wo ist der Trainer, der odeal zum Fc Bayern passt? Der arbeitet wohl in Dortmund

4) Ist die Führung optimal besetzt?

Ist sie nicht! Hier müssen Uli Hoeneß und Co. ganz dicke Bretter bohren. Nachdem das Werben um DFL-Chef Christian Seifert für den Vorstands-Bereich nicht von Erfolg gekrönt war, ist diese Personalie weiter ungelöst. Christian Nerlinger müht sich als Sportdirektor redlich, aber die Idealbesetzung ist er nicht. Wer dann? Vielleicht Oliver Kahn, aber der wird sich nicht mit der Rolle als eine Art Mannschaftsbetreuer zufrieden geben.

5) Fazit

Der Fc Bayern sollte nicht nur an den nächsten Meistertitel denken. Der Club braucht eine mittelfristige Strategie. Wer in den vergangenen vier Jahren drei Trainer mit völlig unterschiedlicher Philosophie holt, dem fehlt offenbar ein klares Konzept. Man braucht einen Trainer, dem man absolut vertraut, dem man nicht ständig reinquatscht - und dem man auch etwas Zeit gibt. Diese Zeit sollte sich auch ein Fc Bayern mal nehmen.

Solidna analiza, posebno se slažem sa zadnjom točkom. Treba nam relativno mlad trener koji bi odradio više od jednog mandata.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la nele-BHF » 21 svi 2012, 22:06

Lucimar napisao:glava brate, glava

Da, ali opet se pitam kako. Jebeno ti je u glavi, kažeš sebi, ma ko je jebe, imam onih 7 kvadrata, odo je zapucat', ne mogu promašiti pola gola.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la nele-BHF » 21 svi 2012, 22:08

Scar, de bratu ukratko prevedi. Kad kucam u google translate, još manje rezumijem vjeruj mi. :(
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la The Scarface » 21 svi 2012, 22:17

1. Kadar nije dovoljno kvalitetan. Pogledajmo Robberyja koji u najvećim utakmicama nestanu. Zamjene su također loše i nedovoljno dobre za visoko postavljene ciljeve.

2.Igra je predvidljiva, preko krila ide uvijek slična šema a iz sredine dolazi premalo. Za takav način igre preko krila gdje se rijetko centrira je Gomez krivi igrač i potrebna je špica koja bi kombinirala sa krilnim igračima.

3.Je li Osram dobar izbor ta trenera ? Da i ne, taktički je protiv BVB-a sva tri puta failao.

4.Ni uprava nije dovoljno dobra. Kritika Nerlingeru koja po meni nije na mejstu.

5.Zaključak je da Bayernu treba filozofija a ne trenesrke rošade svake godine.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la nele-BHF » 21 svi 2012, 22:24

Fala care. :bravo: Ovako gledano, sve je na mjestu. 2 pogotovo.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Red passion » 22 svi 2012, 09:48

The Scarface napisao:2.Igra je predvidljiva, preko krila ide uvijek slična šema a iz sredine dolazi premalo. Za takav način igre preko krila gdje se rijetko centrira je Gomez krivi igrač i potrebna je špica koja bi kombinirala sa krilnim igračima.

The Scarface napisao:5.Zaključak je da Bayernu treba filozofija a ne trenesrke rošade svake godine.

Ovo mi se posebice sviđa. Filozofija je ogroman problem nama.

Sredina terena, neću ni spominjati... Mi nemamo u završnici minimum 2(ako ne i onaj treći) igrača u sredini terena koja bi svaki put trebala tući po golu. To se već vidi stalnim konstantnim kruženjem lopte, gdje u sredini nemamo čovjeka koji se može često i zaletit, proći i navući par igrača i proigrati napadača i krila.

I prva stavka isto tako je točna. Sa onakvim zamjenama se ne može maksimum tražiti.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 22 svi 2012, 15:10

Trener koji bi se poklopio i nebi bio mutav te se rješit par luzera i mi smo na konju ;)

Po meni striktno robben,tymo,buyten prodaja a kroos,boateng klupa!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 22 svi 2012, 19:11

ARD javlja da smo za Beniteza zainteresirani. :haha:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 22 svi 2012, 19:19

The Scarface napisao:ARD javlja da smo za Beniteza zainteresirani. :haha:

:lol: :lol: :lol: E, radije bih i Ulija i KHR otjerao, nego da nam dodje taj luzer. :neee:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lizarazu » 22 svi 2012, 21:07

Em mi od Juppa muka, a jos veca kada cujem ko bi ga mogao naslijediti.
U vraziju mater nek ide sve.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la Red passion » 23 svi 2012, 10:03

Ma joj kad čujem za tog mr. Rotirku, odmah izgubim volju za nogometom. Čovjek je od 2004. do 2009-2010. s Liverpoolom utukao novaca i novaca i nije uspio uzeti Premierligu. :roll:

Šta će mi tek onda takav jedan za Bundesligu... :a045:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 23 svi 2012, 10:20

The Scarface napisao:ARD javlja da smo za Beniteza zainteresirani. :haha:

misliš na: Benitez zainteresiran za Bayern? LOL

Hoeness igra na kartu: Heynckes do kraja slj. sezona, a onda PEP ;) koliko se god to nekom ne sviđalo.. meni se itekako sviđa :a045:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 23 svi 2012, 10:25

To je ono što sam ja očekivao od prvog dana dolaska Heynckesa. Ne konkretno Guardiolu, ali da nam on bude garancija fleksibilnosti dok ne upecamo jednu veliku ribu.

Ako bi stvarno željeli Guardiolu, onda ne bi bilo loše dovesti Martineza ovo ljeto. :mrgreen:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Axe » 23 svi 2012, 10:54

Mozda bi Guardiola za sobom poveo nekog Barceloninog umjetnika. Imaju ih puno a meni na pamet odmah pada Messi, :hehe: :hehe:
Salim se, ali ne bi me cudilo ako bi on dosao da bi uspio nagovoriti nekog od Spanskih reprezentativaca da krene za njim, jer mora on imati nekog s kim ce u pocetku upoznavati Bavarsku i pricati na maternjem jeziku.
Jest da zvuci malo suludo, ali ne i nezamislivo. 8-)
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 23 svi 2012, 11:39

Guardiola u Bayernu... Uhhhhh, kako bi to volio vidjeti... Pa onda da vidimo tko bi se kome smijao na kraju sezone na ovom forumu, njegovi zagovornici ili njegovi protivnici dolaska. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva