Nekoć davno jedan čovjek kojeg sam jako poštovao rekao mi je da Robben nije ništa lošiji igrač od Riberya i da bi na isti način pričao ili ti ga drkao na Robbena da je u Bayernu, kao što to radim sa Riberyem. Tada mu nisam vjerovao...
Naime radi se o članu sa nogometnog magazina (ZZ), scar će znati o kom pričam, a možda se i sjeti o čem pričam jer je u tim raspravama bio na mojoj strani. Tada je Robben još igrao u Realu u Real je fatao Riberya. Onda sam jai cijeli svijet skupa samnom tvrdili da su Ribery, c. Ronaldo i Messi klasa za sebe (Kaka je bio u silaznoj putanji). Ribery je igrač koji ima ono nešto, smo govorili i zato mu Robben more čistiti cipele!
Došao je taj famozni trenutak, kada Bayern neprodaje Riberya realu, već do Reala kupuje Robbena. Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo ono! robben je došao u Bayern i u svojoj prvoj tekmi me osvojio! Žario je i palio nogometnim terenima i odve Bayern do titule prvaka, osvojio kup te nas plasirao u finale LP-a. Više od toga sam nije mogao. ribery kao takav je nestao i više nije bio "toliko važan igrač Bayerna". Tada je krenuo Riberyev pad....tu negdje neko od vas na forumu otvorio je temu robben vs. ribery. Na upit koji je bolji igrač ili važniji za Bayern, kako god oćete, ja nisam imao odgovora, jer mi je to bilo teško za presuditi. znam što je Ribery napravio za Bayern i koliko je bitan kotačić u povjesnoj prekretnici Bayerna, a sa druge strane imao sa Robbena koji je u zadnje 3 sezone sigurno više dao Bayernu od Riberya...
Danas na sve to ovako gledam.
Ribery je igrač koji ima ono nešto, no te dvije godine u kojima je brutalno stagnirao učinile su svoje i c. ronaldo i messi pobjegli su mu miljama daleko. danas ne mogu u svijet izaći sa izjavom da je on s njima uz bok i nisam danas siguran da će on uči u povijest kao jedan od najvećih...riberyu fali ono nešto što Robben ima, dok Robbenu fali ono nešto što ima Ribery. Ribery ima mogučnost da bude nepredvidljiv jer je hakler, dok je Robben tvrdoglavac i uvijek će dati sve za ekipu i napraviti sve za pobjedu pa taman mu kasnije njegovi navijači zviždali. Za razliku od Riberya, Robbena nije strah i ima muda da preuzme odgovornost. On čak i ima karakteristike igrača koji može biti lider, Ribery to nema. Ribery će se prije uklopiti u sivilo momčadi od robbena dok će Robben 100 puta ako treba pogriješiti nebi li na kraju to popravio. Ono u ćemu me Ribery razočarao je to njegovo famozno nestajanje u određenim utakmicama te nemogučnost da sa svojim pristupom u igri digne ekipu - ja sam mislio da će on i to imati, no taj dio u svojoj igri on nije razvio. Mnogi ovdje će reči da je Robben luzer poput Ballacka, al to neće reči za Riberya, pitam se zašto...zato što robbena i Ballacka nije bilo strah preuzeti stvar u svoje ruke? Ili zato što se nisu povukli kada su trebali i rekli daj ja sam slabić udri ti? Najveći trenutak za mene u ballackovoj karijeri je činjenica da on protiv Argentine na SP 2006 u 1/4 finalu je jedva stajao na nogama, ali je poginuo tu tekmu samo iz razloga kako bi pucao penal! To za mene nije luzer! Druga je stvar što možda ta dva igrača nemaju karizmu jednog Effenberga...
Znači suma sumarum, riberya nećemo pljuvati i reći ćemo da je bolji igrač, jer nije pucao dva penala koja su bila krucialna? A zašto ih nije pucao? Zašto je dopustio jednom igraču da dođe na njegov teren i u njegov klub te mu preuzme tituli kralja? zašto Ribery ako je tako dobar ili bolji u svim važnim segmentima igre od Robbena, nije alfa i Omega Bayerna? zapitajete se to malo!
Za mnoge od vas ovdje mehmet Scholl jedna je od najvećih legenda našeg kluba. tajigrač je u finalu LP-a fulao penal, te prepustio Effenbergu da puca. Kada je bilo izvođenje jedanesteraca Effe je ponovo pucao i sada ispada da Scholl nije luzer jer su svi ostali napravili posao za njega...
pitam ja vas što bi bilo da Ribery NIJE dobio crveni u 1/2 finalu 2010 protiv lyona te da je igrao finale i nije "ostavio svoj klub na cjedilu"...
Ne zaboravite, svaka medalja ima dvije strane, samo trebate obje pogledati!