Borussia Mönchengladbach

Teme o bundesligaškim klubovima

Re: Borussia Mönchengladbach

PostPostao/la Red passion » 05 srp 2012, 14:36

Lahm napisao:Favre produžio ugovor sa Gladbachom do 2015.

Eto platforme za razvoj Gladbacha. :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 06 srp 2012, 11:37

Za luk de jonga daju 10 milja a niskozemci traže 20 :lol:
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lahm » 18 srp 2012, 10:42

Slika

(Za sada) su najviše potrošili u ligi.
Navodno - 35 milijuna eura.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la effe__sa » 18 srp 2012, 11:14

Stvarno su fantastičan posao odradili: de Jong, Xhaka, Dominguez. Sjajan posao, 3 mlada, potencijalna, dobra igrača, odličan posao Gladbacha, koji je ovakvim stvarima napravio veliku stvar za BuLi. Super je stvar kad jedan Gladbach može dovesti ovako mlade igrače, koji su bili jako bitni u svojim klubovima. :bravo: :bravo:
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 18 srp 2012, 12:03

Sad im je od itekako velike važnosti da uđu u grupu CL jer ova potrošena lova se mora vratiti kroz nešto. Ne bi baš bilo dobro da ostanu bez CL i da igraju EL.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 18 srp 2012, 12:31

Ko će da se kladi samnom da će M'gladbach igrati najmanje osminu finala?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la cruz » 18 srp 2012, 12:43

nele-BHF napisao:Ko će da se kladi samnom da će M'gladbach igrati najmanje osminu finala?

uzmi u obzir da ih je Reus napustio...
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 18 srp 2012, 13:35

Imaju s ovom ekipom šanse da prođu pretkolo, jedino ako baš ne budu toliki pechovi u žrijebu.
A poslije bi sve od grupe zavisilo. Imaju sad super ekipu, pa ćemo vidjet, da hoće samo pretkolo proći, poslije je sve otvoreno. Vidi se da njihova uprava ozbiljno radi. ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 18 srp 2012, 13:58

mora se uzeti u obzir koliko je ekipa oslabila odlaskom Reusa!

on ih je vukao i ključni je bio igrač te sezone.

Zamisli da Bayernu ode Ribery, oko njega se vrti naša igra. Nije to tako lako kompenzirati
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la mladjo_dj » 18 srp 2012, 15:20

BMG mi nekako postaje sve drazi i drazi klub.
Liga prvaka (5x):
1973./74., 1974./75., 1975./76., 2000./01., 2012./13.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Deutscher Meister wird nur der FCB
mladjo_dj
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 18 srp 2012, 16:34

LuctL napisao:
nele-BHF napisao:Ko će da se kladi samnom da će M'gladbach igrati najmanje osminu finala?

Gajba pive da će biti zadnji u skupini.

edit: Ti mater. Pa, neće oni ni kvalifikacije proć.

Ček, ti već ono imaš jednu gajbu? :lol:

Hajd' kad već imaš pivu, da mi idemo sa nećim drugim? Tegla kiselih krastavaca? :D To bi mi trebalo za zimnice. Ustvari 3 tegle? To će biti zadovoljavajuće. :twisted:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la nele-BHF » 18 srp 2012, 17:51

LuctL napisao:Je brate, imam gajbu. Al pazi. Glupo mi se kladit ovako kad ne znamo ni s kim su u skupini ni koga će dobit sada. Zamisli izvuku Reala, Juventusa i nekog PSG-a ili nešto tako slično.

Ipak, mislim da neće ništa značajno učiniti u ovoj sezoni i da neće niti približno ponovoiti prošlu. Zašto? Jer su ih ekipe sada upoznale i svi znaju da nisu lak zalogaj i da jebod protiv njih itekako dobar.

Mislim, ak se oćeš kladit možemo i odma, a možemo i pričekat neke dodatne informacije. Kiseli krastvaci? Amo u kafu kad se nekad svi okupimo :mrgreen:

A pa da. Htio sam i dodati da nije važno koju grupu izvuku ali dobro. Zajebat će ih dobro taj koeficijent i četvrti ( ili treći?) šešir.
Svakako da se nisam htio kladiti radi nagrade, nego što Đakovac reče, sve su mi draži i draži, pa da imam i neki dodatni gušt da ih podržim tokom LP. :D

Eto možemo sačekati izvlačenje, a onda ćemo se dogovoriti za nagradu. :D
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la anton 1983 » 10 ruj 2012, 07:08

3. Borussia Moenchengladbach, potrošeno: 30.400.000 €, bilanca: -7.050.000 €

Jednostavno ne možete ignorirati to što je Gladbach napravio u zadnje tri godine. Sve je počelo dolaskom Aranga, relativno nepoznatog Venecuelanca iz Mallorce (nap. a. ako igrate FM znali ste tko je on) . Prva sezona je bila relativno uspješna, a druga je djelovala katastrofalno do dolaska novog trenera Favrea koji je spasio klub od ispadanja u 2. Bundesligu. A zatim je krenuo uzlet do kvalifikacija LP (koje nažalost nisu prošli). Prodali su Marca Reusa, najboljeg igrača, po isteku ugovora klub je napustio Roman Neustädter, te je klub napustio i najbolji branič Dante. Zanimljivo je da su otišli u tri najjača kluba u BL (BVB, S04 i FCB). Pa dobro kako onda ova Borussia može biti rangirana tako visoko? Odlično su odabrali zamjene. Sve redom mladi i perspektivni igrači za čije dolaske nisu štedili. Stoper Alvaro Dominguez je doveden za 7 mil. €, središnji vezni Granit Xhaka za 8.5, a napadač Luuk De Jong za čak 12 mil. €. Još treba istaknuti pametnu kupnju jako mladog Peniela Mlape. Tim potezima je Borussia osigurala svijetlu budućnost, jedino moraju biti strpljivi budući da se radi o redom mladim igračima koji bi trebali preuzeti ključne pozicije u momčadi. Ocjena: +4.

E sad pitanje i odgovor je koliko od ovih para su njihove pare, a koliki dio je trebao otpasti na doprinose iz LP-a. Nadam se da su to u Gladbachu toliko pametno napravili da troškove mogu pokriti od onoga što se ubere samo u GRUPNOJ FAZI EUROPSKE LIGE,a da je sve ostalo,kao i sada promašena kvalifilacija za LP, BONUS.

Kad je taj klub u pitanju, izraziti razočaranja, neulaskom u LP, je nemoguće. Da su ušli u LP, to je mogao biti početak lepe budučnosti za Gladbach, jer one pare koje bi zaradili u LP i pošto je sad na snazi novi ugovor za TV prava, ko zna što bi im sve to donjelo sada u ovom novom poretku BUNDESLIGE. Počne li ovaj De Jong udarati mrkvicu, morti se Gladbach ponovo kvalificira za Europu, što me u ovoj sezoni i nebi previše začudilo. Da se kvalificiraju za LP, to bi me začudilo, ali ne bi opao sa stolice, jer njihovi glavni konkurenti također igraju u Europi, pa imaju isti broj tekmi u prvom djelu sezone kao i Gladbach. Izuzev Wolfsburga, no ko će znati što su oni...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 01 lis 2012, 11:46

Baš me zanima ko bi sada Favrea za trenera?

Ja sam se bojao da će se dogoditibaš ovo. Se sjećate kad je Favre "zamalo" sa herthom uzeo prvenstvo da bi sljedeće godine propo? Sad mu se to isto događa...Jest da je izgubio reusa i Dantea, no kada klub uloži 30, jebenih 30 miljona eura u ekipu, a zove se Gladbach, onda se od njih i nešto očekuje. Možda je bila greška što se kupovo napadač, a ne igrač iza napadača, znači neko ko zna dribljati. Recimo da su oni, sad karikiram uzeli Eliu il tak neku pizdariju. nešto se fulflao, no opet favre ne bi smio ovako gubiti utakmice i biti ovako kriminalno loš. Znam da se on plakao o tome kak se nemre oćekivati da će i ove sezone razarati o kvartu, no moj favre, dobio si preko 30 miljona eura za pojačanja i sad ne da nisi ušao u LP, već se bojim da ćeš ispasti u grupnoj fazi EL i da ćeš se na kraju samo boriti za ostanak u ligi! to se ipak nije smjelo dogoditi jer 30 miljona eura, bez obzira koga ti izgubio u BUNDESLIGI bi ti trebalo garantirati siguran ostanak u ligi...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 01 lis 2012, 15:49

Jedno od nepisanih pravila nogometa je da se ne kupuju mladi napadači poslije jedne dobre sezone. Oni u pravilu trebaju par utakmica prilagodbe u kojima ne zabijaju, a onda idu na klupu.
BMG je to pravilo prekršila s De Jongom.

Drugo nepisano pravilo nogometa je da se ne kupuju stožerni štoperi za klub ako nisu igrali u toj ligi i ako ne znaju jezik.
BMG je to pravilo prekršila s Dominguezom.

Još nije niš izgubljeno jer je ovo bilo za očekivati. Bit će problema ako počnu škartirati De Jonga i Domingueza. Onda im ni Reus ne bi pomogao.
Murta
Sekretar
Sekretar

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesligaški klubovi