(02/09/2012) FC BATE Barysaw -:- FC Bayern München

Bayern u najjačoj ligi na svijetu...

Prvih 11

Anketa je završila: 03 lis 2012, 08:21.

Badstuber
10
8%
Boateng
12
10%
Dante
11
9%
Lahm
8
7%
Buyten
1
1%
Rafinha
3
3%
Martinez
9
8%
Luis Guistavo
4
3%
Can
3
3%
Tymo
1
1%
Schweini
5
4%
Ribery
11
9%
Kroos
9
8%
Shaqiri
10
8%
Muller
9
8%
Mandžukić
9
8%
Pizarro
3
3%

Ukupno glasova : 118

Re: (02/09/2012) FC BATE Barysaw -:- FC Bayern München

PostPostao/la The Scarface » 03 lis 2012, 15:19

Kakav mrtvi Can, pa on nije niti lijevi bek. :roll:

Da malo začinim temu, što mislite o Mandžinoj predstavi sinoć i bili Gomez drugačije odigrao ? :a045:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la nele-BHF » 03 lis 2012, 15:23

The Scarface napisao:Kakav mrtvi Can, pa on nije niti lijevi bek. :roll:

Truba je tako jako živahan i jedno zadnjih 10-ak godina igra lijevog beka. :a045:
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Red passion » 03 lis 2012, 15:23

Još samo ovo moram staviti. :mrgreen:

I onda kad Nijemac psuje Isusa, šta reći...

:hehe:

Ovo se što prije mora zaboraviti.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 03 lis 2012, 15:43

E da, bravo! Ribery je kriv za gol!
Slika

Boateng, čuvao koga?

Badstuber, čuvao koga?

Martinez, čuvao koga?

Dante, čuvao koga?

Ma koga boli kurac, bitno je da je Ribery kriv za gol. :bravo:

Slika
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Murta » 03 lis 2012, 15:47

The Scarface napisao:Da malo začinim temu, što mislite o Mandžinoj predstavi sinoć i bili Gomez drugačije odigrao ? :a045:

Kad si već to spomenuo... Ja sam sinoć tijekom utakmice 20-tak puta spomenuo Gomeza i Robbena. O njima se može svašta reći, ali ne i to da biraju utakmice. Na njihovim pozicijama Mandžo katastrofalan, a Muller potpuno izgubljen.

Ovo je bila najgora vrsta van Gaalovske utakmice i nitko ne zaslužuje nikakvo opravdavanje.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 03 lis 2012, 16:00

nele-BHF napisao:
The Scarface napisao:Kakav mrtvi Can, pa on nije niti lijevi bek. :roll:

Truba je tako jako živahan i jedno zadnjih 10-ak godina igra lijevog beka. :a045:

Can je odigrao toliko utakica na lijevom beku, a tek u LP da ne govorim. :roll:

A još njegovo iskustvno, stvarno ne znam kako ga Osram nije stavio.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 03 lis 2012, 16:38

Ništa živjet ćemo sa onom, ah jebiga dogodi se i kaj sad, nikom ništa...Druge nema, a i smatram da je to najbolji opis sinošnjeg poraza...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 03 lis 2012, 18:10

Ljudi, nemojte braniti sada igrače. Neko će reći kako smo zaboravili na 9 pobjeda prije ovog poraza, te ovo, te ono. Ok, svaka čast na tih 9 pobjeda, ali nije stvar samo u tome što smo ispušili 3:1, ni u tome što smo ispušili od Batea. Problem leži u ovim gore slikama što su postavljenje. Slabo kretanje, nezalaganje, loše pokrivanje prostora. Naša odbrana je sinoć djelovala u rangu ekipe iz lokalne lige. Nije ovo sada bacanje drvlja i kamenja, do juče su bili fudbalski čarobnjaci, a sada su kao niko i ništa. Ne, ne želim to tako da predstavim.
Samo se pitam zar je moguće da nas jedan Bate porazi na polju trčanja i zalaganja!? Pa ako su ičiji timovi poznati po zalaganju i borbenosti, to su njemački. Nema veze i ako se izgubi, ali ZALAGANJE I BORBA ne smije da izostane. Javio se problem koji sam ranije pominjao. Protiv poznatih protivnika (bilo BL ili LŠ) mi grizemo, čupamo, jebemo sve, a čim dođe ovako neko malo slabiji + donekle i nepoznanica za nas, odmah problemi. Prvi put u ovoj sezoni se desilo da ne povedemo prvi. Ali se ništa nije promijenilo po tom pitanju u odnosu na prošlu ili predprošlu sezonu. Ne znamo se vratiti iz minusa i džaba. Problem je isto psihološke prirode. Mnoge tekme smo na ovakav način izgubili dok je Van Gaal trenirao Bayern. I prošle sezone isto. To kao da nam je postala navika, koju moramo POD HITNO da eliminišemo ili svedemo na minimum. :mudrac: Na kraju dadosmo taj gol i eto makar nek' ostane 2:1, a oni nam tresnuše još 1. Kružili smo oko njih kao kiša oko Kragujevca. Tika-taka. Ribery do Martineza, Martinez do Kroos-a, Kroos do Millera, Miller do Gustava, Gustavo do Badštubera, Badštuber šalje centaršut tražeći Mandžukića, ovi to izbiju i tako u krug. Mi smo potpuno nadigrani i potpuno zasluženo izgubili. Kroos stativa, Ribery prečka. Ok, falilo je malo i sreće, ali osim toga nismo stvorili još možda 2 čestite šanse. Takvom igrom ne možemo računati na 3 boda. TO JE PREMALO!!!
Koliko se god pojedinci ovdje pozivali na "taj dan" i "taj poraz" koji je jednom "MORAO DOĆI", za ovakvo (ne)zalaganje i (ne)borbenost nema opravdanja. Pa ja kao da sam protiv Werdera i Batea gledao 2 totalno različite ekipe u liku Bajerna.
Dante je sinoć izgledao kao najveća rupa od štopera. Ok, dobar je za BL, ali za više od toga nije. Bar je to jasno kao dan. Navikao je u Gladbachu na BL, zna sve protivnike i nije mu problem da tu solidno odigra. Ne kažem dobro, jer je to daleko od dobrog. Za LŠ su potrebna veća muda.
Dalje, ja ne razumijem niti ću razumjeti zašto i sada pored tolikog kadra forsiramo pojedine igrače van njihove prirodne pozicije?! :neee: :neee: :neee: Molim vas neka mi neko objasni. :smajl006: Pa od početka ove sezone Badštuber igra na bekovskoj poziciji i mi sa njim na lijevom beku kao da imamo igrača manje. Jednostavno mu ne ide, ne leži mu ta pozicija i kraj. Ali, tvrdoglavi Jupp i dalje ga forsira, umjesto da ubaci Can-a, da se dečko kali, da stiče iskustvo. Pa, mater mu, tako smo dobili i jednog Alabu, koji je sada vrhusnki lijevi bek.
Garantujem svim da Can na beku ne bi bio ništa manje učinkovit od Badštubera. Dante treba da leti vani, Badštuber na štopera, gdje mu i jeste mjesto, a Can na lijevog beka dok se ne vrati Alaba. Treba i dalje da nastavimo da forsiramo mlade igrače.
Dalje, jasno je kao dan da Gustavo i Martinez ne mogu istovremeno da igraju u ekipi i Jupp neka vidi ko će kada od njih dvojice igrati sa Švajnijem. Miller koliko god dobar bio na desnom krilu, ne može biti dobar kao Robben, koliko god nam ovaj ranije zagorčavao tekme svojim glupim potezima. Ruku na srce, bolji je od Milera na krilu, ali jbg povreda ga spriječi sinoć da zaigra.
Dalje, nije mi jasno zašto Shaquiri ne počinje svaku utakmicu? Pa dečko kida!!! Kad je ušao zgromili smo Werder, a sinoć je on namjestio Riberiju gol. Za njega MORA biti mjesta u prvih 11. Dečko je radilica, trudi se, grize, unosi neophodnu živost i kreativnost, što je za ovakve tekme protiv bunkeraša jako važno.
Sve u svemu, taj poraz koji se "morao jednom desiti", desio se. Nije smak svijeta, ali je jako velika opomena da se stavi prst na čelo i da se dobro razmisli. Slična stvar nam se desila prošle godine. Silovito smo počeli, i kada se poslije serije pobjeda desio poraz, pali smo. Nadam se, ako ništa drugo zbog ovakvog kadra, da se to neće ponoviti. Evidentno je da smo prošle godine poslije povrede Švajnija u meču sa Napolijem pali u igri. Naredne tekme su bile mučenje. Ni sinoć Švajni nije počeo, i ispušismo.
U svakoj tekmi se mora dati maksimum, i to redom svi. Ko ne da maximum, marš na klupu. Bar sada imamo dobre zamjene. Niko nije nedodirljiv. Igrači Batea jesu grizli, ljudi igraju jednom godišnje ovakvu utakmicu, ali ne možeš dozvoliti da prvak BJELORUSIJE onako sruši NJEMAČKOG GIGANTA. To mi ne možeš raditi, jednostavno ne možeš. Možeš me dobiti, ali na onakav način ne. :nono:
I, molim Juppa da stavlja igrače na njihove prirodne pozicije. Ako smo prošle godine bili u nekim utakmicama prinuđeni da zbog kratke klupe stavljamo Tyma i Gustava na štopera, ove godine za tim nema potrebe. Daj ubaci tog Can-a, JEBEM TE MUTAVOG. Badštuber na beku = imamo igrača manje na terenu. Dok se Alaba ne vrati, Dante napolje, Badštuber na štopera, Can lijevi bek i MELJI!!!

:avogp1: :avogp1: :avogp1:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la TiLe » 03 lis 2012, 18:36

miki slažem se s većinom napisanog. :bravo:
canu bih dao priliku protiv hoffenheima. mislim da je ovo zadnja utakmica prije alabinog povratka pa ga ne bi bilo loše testirati. čisto da vidimo jel se može i na njega računati za tu poziciju. od badstubera sigurno neće lošije odigrati.
što se tiče shaqirija tu se potpuno slažem. dečko je u ovih par utakmica dokazao da je bayernovo najveće pojačanje ove godine i definitivno se za njega mora napraviti prostora, pa makar kroos ili muller letili van ;)
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la mladjo_dj » 03 lis 2012, 19:52

cruz napisao:
mladjo_dj napisao:Ekipa je opet pokazala da nema pobjednicki mentalitet i to ce jos dugo trajat kolko mi se cini...

ovo osobno ne shvaćam jer me zanima kako je naša ekipa onako moćno započela sezonu kada nema pobjednički mentalitet

Ekipa kao Bayern je morala preokrenit tekmu i izvuci pozitivan rezultat, ne kaze da nismo preuzeli inicjativi, ali morali smo naci snage pa makar mrtvih po terenu bilo da izvucemo bodove. Man. UTD. je jucer takoder gubio ali oni i kad gube na kraju pobjede dok mi imamo bolju ekipu i opet izgubimo. A Cluj je u rangu sa Bateom
Liga prvaka (5x):
1973./74., 1974./75., 1975./76., 2000./01., 2012./13.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Deutscher Meister wird nur der FCB
mladjo_dj
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Prethodni

Vrati se na: Liga Prvaka