Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

Arhivirane teme...

Jeste li za stvaranje "velike trojke" ili "velike dvojke"?

VELIKE TROJKE - BAYERN, BVB, SCHALKE
14
82%
VELIKE dvojke - Bayern, BvB
3
18%

Ukupno glasova : 17

Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

PostPostao/la anton 1983 » 01 lis 2012, 14:02

Nakon ovog prelaznog roka i protekle dvije sezone, možemo ustvrditi da se BUNDESLIGA promijenila.

Do tog trenutka, ovu ligu je krasila činjenica, da se nije znalo ko spada u sam vrh lige, da je "svako" mogao biti prvak ili ti ko će u "ovoj" sezoni biti Bayernov prvi konkurent za titulu. Ta vremena su iza nas, jer stvaranje velikog DORTMUNDA, ponovo je poćelo. Prošle sezone BvB je postigao rekord. Niko nikada nije tako dominantno osvojio ligu kao BvB, pa čak niti Bayern. Dok je prije tri, četiri, pet godina za osvajanje titule bilo potrebno do 70 bodova, Bayern ili bolje rečeno BvB su tu granicu podigli na visokih 75 bodova, a BvB je prošle sezone osvojio famoznih 81 bod, iako bi mu 76 bodova bilo dosta. Neki misle da 5-6 bodova nije tako puno bodova, no kada je u pitanju probijanje granice od 70 bodova u BUNDESLIGI, svaki bod iznad toga je MONT EVERST i kada prvak postane klub koji ima 75+ bodova to znači da je te sezone razneso ligu...

Razlog zašto sam ovo napisao je samo da dokažem da se poredak u BUNDELIGI jako promijenio, te se sada više nego ikada, BUNDESLIGA može podjeliti u "kvalitetne razrede" između kojih se vidi dosta veliki razmak, kako po kvaliteti, tako i po mogućnostima (financijskim) samih klubova.

Ono što me zabrinjava je opadanje pojedinih klubova, te što se u budućnosti od njih može oćekivati.
S jedne strane imamo Bayern i BvB koji rastu u nebo, a što je s ostalima?
Schalke je ovov ljeta „čistio“ ekipu da bi ušparao novac. Čudno je ipak bilo što i nakon odlaska Raula nije bilo nekih posebnih pojačanja. Čudno je iz više razloga, a ponajviše jer je Schalke napustilo dosta igrača (neki sa velikim plačama) i još uz to kvalificiralo se za Ligu Prvaka. Unatoč tome što Schalke nije „potrošio pare“,mora seipak priznati da su se sa Affelayem i neustadterom kvalitetno pojačali, no opet oćekivalo se da će se malo više novaca potrošiti. To je izostalo i što je najgore Huntelaar je izgleda na izlaznim vratima. Affelay nema nikakvi klauzulu koja bi Schalkeu garantirala otkup njegovog ugovora i još kad se uz to doda mogućnost odlaska, dvojice (HUNT I HOLT) jako bitnih igrača za 0 KN, moramo se zapitati kakve j budućnost Schalke i da li će oni biti u stanju da ih kvalitetno zamjene. Zamislite samo da Holtby, Affelay i Huntelaar napuste Schalke i to za 0KN...I još kao šlag na tortu Schalke je objavio gubitak od 27 miljona eura, koji bi se po nekim ljudima do kraja sezone trebao „nadoknaditi“.
Živi bili pa vidjeli...
Na Kusen se sa druge strane ne mogu požaliti. Em što su se, bar ja tako mislim, dobro ali ništa ŠPEKtakularno pojačali i uspjeli zadržati Schurrlea i Bendera, imaju ekipu koja je baš na njihovom nivou. Klub koji bi trebao non stop biti u Europi, samo je pitanje u kojem natjecanju. Ajmo reči, Kusen je tamo di bi trebao biti i nemoramo se bojati za njiovu budučnost...

Što reči o Gladbachu. Klub koji nas je jako iznenadio po pitanju kupoveina, ali Boga mi i rezultata. Što će oni napraviti, ako se neprođe grupna faza EL i ako se slijedeće sezone nekvalificiraju za Europu. Da li će grcati u dugovima i da li će morati prodavati ili možemo oćekivati da se ova ekipa unatoč lošim rezultatima i dalje nadograđuje? Gracka placovina oko Hermanna, samo što nije poćela, ali onih spominjanih 13 milja mi je ipak malo pretejerano...

Onda imamo Bumen i Stuttgart. Kod njih oboje znamo da su financijski u banani! Allofs je i sam sada rekao da će imati gubitak, jer su imali preskup kadar. Davale su se plaće kao da seigra LP, a već dvije sezone nema Europe. Sada se to išlo stabilizirati, pa su se počistili oni koji su bili skupi. Nije da su oni napravili loš prelazni rok, jer su ipak neš dopeljali, no oni više nisu niti približno financijsko jaki kao što su bili. A što je najgore prihodi od TV PRAVA su se povećali, BUNDESLIGA je poćela biti zanimljiva sponzorima, pa sam se ponado, da bi bar zbog toga mogli ostati na istoj razini, ali ništa od toga. I još na to sve Petersen i De Bruyne nisu njihovi igrači.
Onda imamo Stuttgart koji NIJE KUPIO NIŠTA iako se prodao Leno i Schieber,, a klub su isto tako napustili boulahrouz koji je dosta zarađivao i još neki. Pad ova dva kluba što se tiće njihove financijske moči je više nego evidentan, a i očekujem kod Stuttgarta da će još neki ovi malo skuplji igrači ubrzo napustiti klub, ali da se neće kvalitetno zamjeniti, kada se govori o reputaciji njihovih zamjena.

Još bi za ova dva kluba rekao da mi puca srce kad vidim koliko Njemaca imaju u ekipi, al o tome malo kasTnije...

Što reči o padu HSV-a. S jedne strane nije loše što su doveli vdV-a ne sa svojim noFcem, a s druge strane se pitamo da li HSV još uvijek ima preskup kadar i kakva im je budučnost. Što ako opet ne bude Europe, dal moramo oćekivati još prodaje bitnih igrača ili sada postoji prostor, da se potroši još koja kuna više, a da se te pare ne žicaju okolo...

Za Hofiče moramo reči, da u zadnje vrijeme više prodaju nego što troše lovu. To je iz razloga što Hopp ne želi TOLIKO VIŠE zabijati para u ekipu, pa se moraju trditi da uđu u EUROPU. Samo ne znam koga će to oni slijedeće sezone prodati, a i zanima me dal bi HOPP odriješio kasu da se oni kojim slučajem kvalificiraju za LP. Hoffenheim nije napravio neki pomak, ali nakon one njihove prve sezone kada su si ljestvicu jako visoko postavili, ostajo je samo klub koji je razočaranje..Nema više priče o tome da bi Hoffenheim trebao biti vrh Njemačkog nogometa...

E moj Wolfsburg.Klub koji nas je donedavno razveseljavao, zbog svoje financijske moči i svojih kupovina, a danas...danas se na jih više ne drka i koga god oni kupili nama se okreće želudac jer nam je dosta više bacanja para. Za mene je Wolfsburg postao nešto negativno, a ne svjetla točka u Njemačkom nogometu. Što prije Magath ode i što se prije počne pametno ulagati to bolje za Wolfsburg i samu BUNDESLIGU!

I što moremo reči o Hannover, nego da je to klub koji ima prejebenog trenera i koji sa jako malopara radi jako dobre rezultate. S druge strane to nije klub od kojeg možemo oćekivati da će ubrzo kupiti igrača za nekih 10 miljona eura. Na kraju krajeva to je bio klub za drugi dio taele i sada on poput mainza, eintrachta i njima sličnih postaju „nosioci“ BUNDESLIGE jer tu i tamo zamjene ove neke „veće“ klubove.

Evidentan je pad kod dosta klubova, dok mi rastu oni za koje ja ne bi htio da rastu jer nisu bogati!

I sad slijedi ono najgore na što sam rekao da ću se vratiti. Švapski igrači, a i talenti opčenito. Scar je jenput rekao da je za BUNDESLIGU najbitnije da i dalje nastavi dobar rad sa talenitima, no kako ja vidim toga više nema i dovode se neki poluproizvodi u klubove, a nema mladih koji bi mogli postati veliki igrači. BUNDESLIGA je po tom pitanju OČERUPANA i sve takvoga otišlo je van. Sada više nema Podolskog u jednom Kolnu, novog gundogana ili ti Reusa nema na vidiku. Werder i Stuttgart koji su donedavno bili dom za švapske igrača, daju priliku nekim drugim nacijama. Werder ih je znao imati po 8-9 u prvih 11, a sada su to neki čudni golman, fritz i Petersen, a o Stuttgart ne bi jer oni se moraju potruditi da stave švabu u prvih 11. Da nema Tascija, ne bi ga ni imali, naravno golmana ne brojim.

Pozitivno je što su najveći talenti Njemačke pohranjena u 3 kluba, bayern, BvB i Kusen, dok Schalke malo kaska i treba još nekog zmisliti ili dopelati, ali koga? No di su njihovi nasljednici?

Eto vi meni recite ko je novi Demba Ba ili ti Cisse, koji je igro u jednom Freiburgu? Sjetite se samo kako je Nurnberg sa Ekicijem, Schieberom i Gundoganom bio zanimljiv klub. Bayern je donedavno imao jako puno opcija u BUNDESLIGI gdje bi se mogao ići pojačati ili bar kupiti igrača koji bi mogao zaigrati u klubu, a danas toga nema. Treba nekako doči do nove navale tih mladih idiota, jer smješno je da se niti jedan klub ne okuraži u proizvodnju „švapskog lijevog beka“, a i nema nekog maldog talentiranog napadača. Po tom pitanju sam jako razočaran i pitam se kako će izgledati slijedeći prelazni rok u kojem Bayern neće trošiti, u kojem HSV neće dovesti VDV-a, u kojem Stuttgarti Bumen nemaju za kruf i mleko, u kojem se Bvb neće isprsiti, u kojem se ne zna što će Schalke uopće moči i u kojem Gladbach sigurno neće ovako duboko posegnuti u DŽEP!

Kakva je po vama budućnost BUNDESLIGE?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

Re: Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

PostPostao/la Elber » 01 lis 2012, 14:16

Svaka cast ! dobar tekst pravo

Eh sad razmisljao sam i ja o ovome sto se tice igraca i pojedinih timova

Ne znam za vas al meni je nekako zao Bremena ( ma koliko oni nas dobijali prije) kako u neku ruku propada

Taj Werder je i Reala montirao u Dojclandu , uvijek igrao dobre jake utakmice al eto sad ni da navire u Evropu

Isti slucaj i sa HSV-om :evil:

Sto se tice igraca kao Ba ili Cisse to se uvijek moze dogotiti

Jbg pogotovo ti omanji klubovi mogu dovest nekog iz Francuske , Svicarske ,Belgije , Kipra itd

Zacas od nekog mogu napraviti igraca koji ce otici za 15 miljki

i toga ce uvijek biti u BL

Problem ej zadrzati te igrace . Jbg znam da sad ne mozes ocekivati jedan Frajburg da odbije ponudu za nekog igraca od 10-15 miliona al ocekujem od HSV-a Werdera i Kuzena i Stutgarta
Elber
Član
Član

PostPostao/la cruz » 01 lis 2012, 15:13

anton 1983 napisao:Kakva je po vama budućnost BUNDESLIGE?

razmišljam i razmišljam šta reći, što god počnem pisati, na pola posta izbrišem sve.... :roll:

ne možeš nikako nešto pojednostavljeno napisati!!

previše je tu faktora i sitnica i situacija koje utječu na razvoj/opadanje/budućnost ove specifične lige!

krenuo bi od pretpostavke da jaka liga ima nekakvu svoju hijerarhiju koja traje kroz dosta vremena.
da se zna ko pije ko plaća..
osim Bayerna, u BL nema kluba koji je u proteklih 20 godina konstantno bio na vrhu ili u sredini ili pri dnu; stalno se tu nešto mijenja - ŠTO MNOGI VIDE KAO PREDNOST ove lige, ali ne poklapa se sa ovom pretpostavkom koju navedoh...

druga pretpostavka je financijski aspekt bundeslige, koji je na visokom nivou;
em zbog ravnopravnog nagrađivanja, em zbog švapskog načina racionalnog gospodarenja (čast izuzecima), em zbog visokog broja transfera igrača u inozemstvo čime se dobro zarađuje, itd.

treći aspekt je to što Bundesliga sebi proizvodi dosta igrača i rezultati toga već su godinama vidljivi. Mladi igrači su dobri za njemačku, ali za mnoge: TO NISU ATRAKTIVNA IMENA. što smatraju nedostatkom...

anton 1983 napisao:Nakon ovog prelaznog roka i protekle dvije sezone, možemo ustvrditi da se BUNDESLIGA promijenila.

istina, radi se više na image-u lige i liga je mnogo eksponiranija nego prije; što utječe na atraktivnost lige, pa neki jači mladi STRANCI biraju Njemačku ligu. Nogomet je također postao atraktivan, mnogi ljudi vole nogomet kakav se igra u ovoj zemlji i oduševljeni su kako je svaka jebena tekma popunjena skoro maximalnim kapacitetom gledatelja..

sve to utječe ne samo na zaradu BL-e, nego i na privlačenje novog novca.

ja osobno priželjkujem da klubovi poput BvB, S04, Bayer Leverkusen, HSV, Wolfsburg, itd. NAPOKON se etabiliraju kao TOP KLUBOVI koji su stalno pri vrhu, da se etabiliraju ne samo u BL, već da postanu respektabilni u Europi. (jebeš to kada te svake godine neki drugi "levat" predstavlja u europi, mainz, hannover, gladbach, hoffenheim, freiburg, itd.)

to još fali Bundesligi da postane 2. sila u Europi, englezi su već 7-8 godina drugi svijet za sve ostale lige..

da najjači igrači iz BL - odlaze u ove navedene BL-klubove, a ne u inozemstvo!

Bundesligi trebaju transferi poput Reusa, Özila (s04 -> werder), Luiz Gustava, Adlera, Nalda, Dante-a, itd.

Bundesligi treba da igrači poput Ribery-a, Lewandowskog, Götze-a, Sexsteigera i sl. ostaju u klubu unatoč sexy ponudama iz inozemstva!

Bundesliga zbog svog jačanja i zbog novog renomea, ambicija i zbog atraktivnosti "dovodi" igrače poput Robbena, Huntelaara, Javi Martinaza, Diega, van der Vaarta, Raula, itd.

ja sam optimist, zato sam najprije pisao ove optimistične stvari.

za pesimizam kod mene nema mnogo mjesta jer sam zaljubljenik u ovu ligu.

Međutim pogađaju me stvari kada etabilirani igrači odlaze u inozemstvo, a ne odlaze svi zato što se isključivo žele iskušati vani (Kagawa)

Igrači poput Özila, Khedire, Podolskog, Mertesackera, Rakitića, Marina, Cisse-a, Ba, itd. umjesto da su ih pokupili domaći jaki klubovi, odlaze u bolje klubove iz inozemstva..

e sad, da su HSV, S04, WOB, BVB na otprilike istom reŠPEKtabilnom nivou, mislim da bi mnogi igrači ostali u BL.

TU JE BUDUĆNOST BUNDESLIGE!

uz mlade zvijezde, bundesligi treba da joj ostanu i gotovi igrači, reprezentativci!

da sumiram, mora se nastaviti s radom iz prethodnih godina, jer Bundesliga je u punom jeku transformacije u TOP TOP TOP ligu, recept: stvaraje hijerarhije!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 01 lis 2012, 15:27

Eto sad si zamislite da na kraju ove sezone BvB proda Subotića i Lewandovskog. Da sadanepretjerujem za oba igrača dobe 40 milja! Čuj nisam pretejero! :mrgreen:

E sad vi meni recite koja to dva igrača iz BUNDESLIGE BvB MOŽE kupiti a da bi bili dostojna zamjena ove dvojice?

Maltene toga više u BUNDESLIGI NEMA...

Pitanje sam postavio iz razloga što je BvB Sahina zamijenio sa Gundoganom, Kagawu sa Reusom i sada je to presušilo, što znači da se ne radi konstanta...neki će sad reči, pa nemrešimati non stoptop talente. O tome ja ovdje niti ne pričam jer jedan Gundogan i nije bio neki poseban talent, ali je bio talent za kojeg je BvB imao dovoljno povjerenja da se u njega pouzda.

Eto po mojem, ak se tiće nekog mladog švabe, a da ima imen, jedino se nameće Beister koji još za HSV nije odigrao ništa, dok Werder kupuje strance, kao što i Stuttgart više ne daje toliko prilika svom pomlatku...

Imam osječaj dasu klubovi došli do nekih sitnih para i da se za te sitne pare idu kupovati rađe kolko tolko dobri stranci tipa Selassie, nego da se da nekom švapskom klincu prilika. Ruku na srce švapski klubovi su se baš zbog neimaštine okrenuli tome da klincima daju šansu da igraju. To kao da polako nastaje, a u ovim većim klubovima nema se previše mjesta za nove švapske igrače.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 01 lis 2012, 15:30

ta mješavina top domaćih mladića, top domaćih igrača i kvalitetnih stranaca i čini jednu ligu atraktivnom.

tome BL treba težiti
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 01 lis 2012, 16:11

Ja sam donedavno bio tak uzjeban za Schalke, ali me je sve više strah. Bundesliga nema taj komfor da izgubi klub poput Schalkea. Ne sad kad su Werder, Stuttgart i HSV na koljenima. Jedina dobra stvar za Schalke je to da imaju Papsa i Howedesa koje mogu prodat.

HSV se malo diže zbog onog što sam ja govorio - vdV, Adler i Badelj bi bili glavni igrači za 16 od 18 klubova Bundeslige. VdV i Adler zapravo za 17, Badelj u Dortmundu ipak ne bi imao mjesta. Oni trebaju hvatati El i pokazati drugima da postoji izlaz iz govana.

Dugoročno dobra stvar ove sezone je Fortuna. Klub iz Dusseldorfa mora svake godine biti u europskim natjecanjima. Ko što je bilo nerealno da ne postoji ozbiljan klub iz Pariza.

I ja sam malo razočaran kako sve prolazi. Ali reći ću vam ovo: da Stuttgart, Wolfsburg i BMG igraju ozbiljnije, nitko ne bi govorio o padu ili stagniranju lige.

anton 1983 napisao:I što moremo reči o Hannover, nego da je to klub koji ima prejebenog trenera i koji sa jako malopara radi jako dobre rezultate. S druge strane to nije klub od kojeg možemo oćekivati da će ubrzo kupiti igrača za nekih 10 miljona eura.

Mene Hannover malo brine. Imam neki dojam da kod Slomke više ne postoji stvarna kvaliteta, pogotovo kod napadača - 1. sezone je Ye Konnan legenda, drugu na klupi, druge sezone je Abdellaoue mali Gomez, treće jedva igra. Sad je tu Sobiech. Tak se ne radi ozbiljan klub.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 01 lis 2012, 23:55

Vrlo nepredviljiva, srećom Talijani su u silaznoj putanji i njihova stagnacija će biti i neće od velike koristi, ovisno kako se bundesligaši budu ponašali. Po Gladbachu se vidi da to neće ipak ići, a uskoro očekujem i pad Hannovera jer ne vjerujem da će se oni moći održati dosta dugo u vrhu s odličnim rezultatima za takvu momčad.

Tu je samo Bayern, a Dortmund mora još jako puno jesti da bi uspio. Bez povratka u top 15 Europe oni neće kotirati visoko.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 05 lis 2012, 09:40

http://www.bild.de/sport/fussball/dfl/a ... .bild.html

Sića.

Ako žele neke prave pare treba u ime lige ubaciti sponzora.

Premiership dobiva 82.25 milijuna funti od Barclaysa za to. Primera od 2008. godišnje od BBVA-a dobiva 32 milje godišnje.

Čak i Mafie A ima sponzorski ugovor sa TIMom ali ne mogu naći koliko dobivaju.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 05 lis 2012, 11:28

pa imaju li klubovi ikakve koristi od tog novca što sponzor uplaćuje na račun Saveza, tj. FA-a.

The Scarface napisao:Premiership dobiva 82.25 milijuna funti od Barclaysa za to.

kada taj iznos podjelimo na 20 klubova, dobijemo iznos od 4.112.500,00 funti (GODIŠNJE) po klubu... nije neki iznos s obzirom na njihove budžete.

Ne razumijem se vele u tom području, laički pričam ;)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 05 lis 2012, 11:40

cruz napisao:pa imaju li klubovi ikakve koristi od tog novca što sponzor uplaćuje na račun Saveza, tj. FA-a.

The Scarface napisao:Premiership dobiva 82.25 milijuna funti od Barclaysa za to.

kada taj iznos podjelimo na 20 klubova, dobijemo iznos od 4.112.500,00 funti (GODIŠNJE) po klubu... nije neki iznos s obzirom na njihove budžete.

Ne razumijem se vele u tom području, laički pričam ;)

Nije bitno kome idu pare, liga ih svakako ne može trošiti na neka sranja.

Mogu ili podijliti klubovima ili ulagati u kampove za malde igrače itd; u svakom slučaju dodatna zarada ne bi škodila.

Zamisli šta bi manjim klubovima značilo dodatnih 3 milijuna eura.

Na kraju krajeva nije ni bit u cifri već u tome da se opet kaska u određenim segmentima za drugim ligama. Na primjeru Premiershipa možemo vidjeti što pametna logistika i marketing mogu napraviti.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 05 lis 2012, 12:55

tu se slažem.
pričao sam s nekoliko ljudi koji fanatično prate sve te stavke oko nogometa i kako se to kreće, svi se ugl. slažu da je premiership upravo zbog svojih marketinških aktivnosti stvorio takav teren da je njihova liga najbolja, najkonkurentnija i najlogičnija destinacija za ulaganje (ne zanemarivši gospodarstvo te zemlje).
Velika medijska eksponiranost diljem svijeta im je donijela takav status, i logično je da se veliki koncerni i moguli koriste tom ligom (sponzorstva, akvizija klubova, itd.) kako bi - ne samo imali opravdano ulaganje u nogometni biznis, već bi time imali otvorena vrata u ulasku poduzeća na GB tržište (naftaša, financijskih institucija, međunarodnih poduzeća iz svih branši) i imali bi odlični reach oglašavanja, publiciteta, itd.
Čim imaš velike investitore imaš i veće mogućnosti trošenja na struku, zbog čega najbolji igrači hrle u englesku, zbog čega i je najbolja liga na svijetu.

Mislim da se nijedna liga u europi ne može mjeriti sa njima u tim stvarima jer su oni od PL napravili super brand.

Ostale lige moraju više raditi na TV eksponiranosti (iako neke to vrlo dobro rade, ali im liga kao liga nije dovoljno atraktivna da bi englezima dodala vode), jer tu je ipak najveća zarada. Tako se dolazi do kapitala, a čim imaš kapital imaš mogućnost da ulažeš (ili ukradeš lol).

Bundesliga je po tom segmentu dosta napredovala u zadnjih 10ak godina, posebno u prošle dvije, a mislim da može još...

Opet kažem, lajički razmišljam i ne znam podatke, ali logički gledano, svi bi se "trebali ugledati" na englesku ligu.
meni se nekako čini da njemačka radi sve malo sporije od ostalih liga, ali to mi djeluje kao da se korak po korak razvijaju, da stvaraju tvrde temelje.. imam osjećaj da ljudi dobro znaju šta rade i da je zbog toga budućnost njemačke lige više nego dobra.
vidili smo primjer propadanja talijanske lige, i tu ne mislim samo na Calciopolli.. a bili su na razini na kakvoj je sada engleska liga..
pričamo stalno kako treba dovoditi zvijezde, zadržati svoje, stvarati hijerarhiju po jakosti klubova, omladinskim pogonima, itd itd itd
Ali preduvjet tomu je dobar marketing!
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 05 lis 2012, 18:26

Ako pričamo o marketingu i organiztraciji, ono što ja strašno zamjeram Bundesligi je da nemaju mobilnu stranicu i da im je aplikacija za mobitele sramotna.
Bundesliga i Yahoo su dvije organizacije koje nemaju mobilnu stranicu. Ja vam mogu reći da bi imao stotinjak viewa na svakoj. A postoji još ohoho ljudi koji bi isto.

Jednostavno nedopustiv šlamperaj u 21. stoljeću. :neee:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 08 lis 2012, 08:29

A zašto vi mislite da je Marketing BUNDESLIGE slab?

Mi moremo uzeti primjer EPL-a kao nešto što je najbolje, ali da li to Njemci žele je pitanje koje si treba postaviti?

Ovdje se radio o dobitku, a ne prihodima. Znači EPL, je prvenstveno otišla u tom smjeru da se u nogomet ulaže, ali ne da se na toj istoj ligi zarađuje. Tu mislim na klubove. Znači bit EPL klubova u večini slučajeva je da se posluje sa minusom, da se ulažu pare kojih se nema. Može na taj način i BUNDESLIGA funkcionirati no to ona ne želi, nego klubovi žele da na kraju godine, papiri štimaju i da se ne radi preveliki minus već da klub bude profitabilan. Dalje o tome neću.

S druge strane koliko BUNDESLIGA uopće može biti financijski jača i jača po pitanju sponzora, ako klubovi nemaju "pare da bi privukli pare". Ne možeš prodati ono što nema zvijezde ukratko. Kako će neki Schalke privuči više para od bilo ćega, kada se nema novaca da se kupuju igrači po 20 miljona eura. Moramo znati da BUNDESLIGA po pitanju zvijezda i reputacije još uvijek nije na razini na kojoj su njezini konkurenti iz prostog razloga što je tu samo BAyern i što nema kanti u Europi. Markentinška slika lige bila bi bolja sigurno kada bi još neki klub bio uspješan u Europi REDOVNO kao što je to Bayern ili kad bi još neki klub bio u stanju ulagati približno kao Bayern. EPL ima veće klubove od BUNDESLIGE, kao što ima Italija i Španija.

Napredak je spor ali ga ima i ja nisam baš siguran da je po tom pitanju OVAKVA liga u svijetu podcijenjena...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 16:12

Mislio sam da će ova tema izazvati više interesa! :(

Nakon samo mjesec dana, što sam ju načeo, može se reči da su se stvari ili ti gledišta dosta promjenila, bar u mojim očima i to smjeru optimizma. :mrgreen: jebote samo u mjesec dana...Razmišljao samo tome da otvorim novu temu, no reko neću, nego ću nastaviti ovdje...

Imamo 3 razloga zašto je budučnost u ovom trenutku bolj, nego prije samo mjesec dana...

1.) Europa

uspjesi BUNDESLIGAŠKIH klubova u prošlom tjednu u Europi, koji su nam dali vjeru u to da će sva tri švapska tima proči skupinu LP. To se već jako dugo nije dogodilo. U Europa Ligi, gladbach se probudio, s tim da su Kusen i Hannover na dobrom putu da osiguraju prolazak grupe. Znači zasad samo vise Gladbach i Stuttgat ali postoji šansa za prolaskom dalje.

Sve znači da će se više novaca sliti u BUNDESLIGU, te da će BUNDESLIGa "zaraditi" na reputaciji...

2.) Uzdizanje HSV-a i vjera da oni mogu do europskog natjecanja, što je definitivno dobro za BUNDESLIGU, jer je HSV ustvari švapski gigant.

3.) Nemojte se sad smijati - OTKAZ MAGATHA 8-)

To je isto toliko bitno jer sada postoji šansa da dođe neko i "pokrene ovaj stroj" na pravi put i počne trošiti silne milijune kako Bog zapovijeda....
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Murta » 31 lis 2012, 16:28

anton 1983 napisao:1.) Europa

uspjesi BUNDESLIGAŠKIH klubova u prošlom tjednu u Europi, koji su nam dali vjeru u to da će sva tri švapska tima proči skupinu LP. To se već jako dugo nije dogodilo. U Europa Ligi, gladbach se probudio, s tim da su Kusen i Hannover na dobrom putu da osiguraju prolazak grupe. Znači zasad samo vise Gladbach i Stuttgat ali postoji šansa za prolaskom dalje.

Sve znači da će se više novaca sliti u BUNDESLIGU, te da će BUNDESLIGa "zaraditi" na reputaciji...

Da. Schalke je pokazao svoju klasu i dokazao da je pripadnik elite. Što bi Hunter ili Holtby dobili kad bi otišli u Arsenal ili Liverpool kad je mladi Scahalke jači. ;)
Borussia u mojim očima nikad nije bila klub koji ispada u grupi. (Za druge jest i dvije godine su bili u pravu). Moj dojam je 2010./11. bio da je BVB trebao osvojiti EL, a da su prošle godine trebali igrati 1/2 finale LP. I dalje imam to mišljenje. Ove godine čak ciljam i na finale za njih.
Ako se sjećate da sam imao jednu raspravu s Luctlom kad je Klopp rekao da su oni bili druga najbolja momčad u Europi one godine kad su osvojili prvi naslov, iza Barcelone.

anton 1983 napisao:2.) Uzdizanje HSV-a i vjera da oni mogu do europskog natjecanja, što je definitivno dobro za BUNDESLIGU, jer je HSV ustvari švapski gigant.

APSOLUTNO. U njemačkoj postoje šest gradova koji mogu imati globalne klubove - Munchen, Berlin, Dortmund, Gelsenkirchen, Dusseldorf i HAMBURG. Također Frankfurt i Stuttgart, ali njihovi su gazde generacijama degenerici pa ih je teško spominjati.
Ali samo Bayern, Schalke, BVB i HSV mogu biti takvi klubovi. Gradovi imaju potencijala, ali to vam je ono "Mi smo na putu za put izlaska iz krize."
Zato se treba posebno veseliti svakom uspjehu tih klubova.

anton 1983 napisao:3.) Nemojte se sad smijati - OTKAZ MAGATHA 8-)

To je isto toliko bitno jer sada postoji šansa da dođe neko i "pokrene ovaj stroj" na pravi put i počne trošiti silne milijune kako Bog zapovijeda....

Da, Wolfsburg može bez problema biti mini-Schalke. Ključno je da oni dovedu sportskog direktora koji zna potrošiti i prepoznati potencijal, alio isto da ne baca novce. Njihova lista ih je puna - Schmadke, Beiersdorfer, Nerlinger i Allofs su upravo takvi.
Murta
Sekretar
Sekretar

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva