Najteži mogući od svih protivnika. Bila u odličnoj ili "samo dobroj" formi, Barsa je sve ove godine predstavljala veliku prijetnju za najveće ekipe kontinenta. Zbog toga što su najbolji tim ikada i što u svojim redovima imaju najboljeg igrača današnjice, ja nas nikako ne mogu smatrati favoritima. Svaka čast za naše fantastične partije ove sezone, ali ono pravo tek slijedi. Ako ovo položimo uspješno, biće ogromna nepravda ako ne budemo i prvaci. Ali, polako. Prvo ovo, pa tek onda da eventualno razmišljamo o finalu.
Bajern je možda jedini veliki evropski tim (Milan, Barsa, Real, Mančester, Juventus) koji je nepravedno podcjenjivan prethodnih godina. Kad god nas zapadne neki od pomenutih, naš protivnih je bio proglašavan favoritom. Ali, to sam volio. Samo nas vi ostali otpisujte, mi ćemo na terenu pokazati ko je gazda.
Međutim, poslije prolaska Juventusa, usuđujem se reći lagano jer je ukupno bilo čak 4:0 protiv "najboljeg" italijanskog tima, a svi znamo šta su talijani u fudbalu), dolazimo do faze da se mnogi ne usuđuju reći da smo favoriti protiv Barse. Čekajte malo, ljudi. Kako mi možemo biti favoriti protiv tima koji je 3 puta u 6 godina uzeo LŠ, tima koji ima vanplanetarnog Mesija? Zbog svega što predstavljaju u evropskom fudbalu posljednjih godina, oni su favoriti. Jednostavno, imaju "veća imena" u timu. Iako nije to ista ona Barselona od koje se svima ledi krv u žilama, i dalje su oni super jaki. I kao takvi su uspjeli otresti jedan Milan. Znam da će mnogi reći kako to nije onaj Milan sa Kakom, Ševčenkom, Sedorfom. A, ja kažem, bez obzira Milan je Milan. Nisu džabe sa 2:0 trensuli Barsu.
Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, odbrana im je ranjiva, ali najvažnije je da gol ne primimo. Mnogi su osjetili efekat Nou Kampa, pa i mi 2009. Bješe to jako bolno, igračima je to dovoljan motiv da se sportski osvete. Da li će uspjeti, ne znam. Sve je moguće. Ali sam siguran da se sve rješava u Barseloni.