The Scarface napisao:Ajmo na nagradu pogledat sa jedne druge strane.
Da li smatraš Riberyja korisnijim i boljim igračem od Messija?
Na kraju krajeva nagrada se dodjeljuje najboljem igraču, ne timu.
Halo, jarane, hajd' ti meni garantuj da Riberi ne bi bio efikasan kao Mesi da ga onoliko forisraju koliko malog patuljka u Barseloni? Čitav tim je njemu podređen, ako mu se neko ne sviđa i prijeti da mu poremeti malo popularnost (tipa Ibrahimović), leti iz kluba. Čitava filozofija je podređena jednom igraču, samo se njemu namješta da on da gol, da bude heroj itd. Uostalom, poznato je da mali ljudi imaju kompleks zbog svoje visine, pa žele da budu dominantni na bilo koji način. Niko ne smije da mu pisne. Valjda si čitao dio koji se odnosi na Mesija u knjizi koju je neki lik napisao (knjiga se tiče Gvardiole). Riberi je timski igrač, čovjek kome nije primarno dati gol po svaku cijenu, već i saigrača proigrati kad god može.
Samo mi objasni kako onda nije dominantan sa reprezentacijom, ako je tako dobar i osvojio sve te silne Zlatne lopte? Ne da nije osvojio sa A selekcijom ništa, već ni da prismrdi trofeju (mislim na polufinale, finale).
p.s. Uostalom, on je morao da da saglasnost da bi se Nejmar doveo. Eno kolaju i priče kako je i trener Martino došao na njegovu sugestiju. Znači, da se bilo ko u Bajernu tako ponaša, rado bih mu vidio leđa. Ne kažem ja da su sve te vijesti tačne, jer i novinari znaju da kenjaju, ali da ima istine u tome, ima sigurno. Kad recimo trener odmara dobar dio tima za neke važnije mečeve, ovaj i tada mora da igra. Ljuti se ako ga ovaj ne stavi, a kako ovi iz stručnog štaba ne žele da mu se zamjere, ovaj igra i protiv nekih levata gde uopšte nije potreban, ali eto čisto da popravi kvotu golova tako što će napuniti te levate, te time dokazati kako on jedini zaslužuje Zlatnu loptu. Dotični je osvojio Ligu ove godine. Ispao iz Kupa, demoliran od Bajerna u LŠ. Pa što se protiv nas nije vidio? Ako ne ide čitavom timu, što on tako svemoćan nije ništa uradio? Nije se vidio u 180 minuta, a ti sada meni prosipaš mudrost kako je zaslužio Zlatnu loptu, jer je natrpao tamo neke levate u Španiji, a to što je bio anemičan protiv Bajerna u LŠ nikom ništa. Ipak je LŠ "sekundarno takmičenje".