anton 1983 napisao:U ZG se to ne radi nigdje a ne samo među ULTRASIMA. Imaš mali miljon primjera di protivnički navijači sjede skupa u BL i jedni slave dok drugi tuguju. Drugačiji je to mentalitet. Pa ja nikada ne bi nikog udario.
Razumljivo bi mi bilo da se radi o onoj debilno užarenoj atmosferi Hrvatska-Srbija il tak nešto, ali Bayern-Dinamo itd...
Uglavnom ne bi se radovao i isto kao MURTA bi vidio dal bi išo na tekam, ali bi dao sve od sebe da se proguram do bayernovih igrača, uprave itd....
Da, slažem se. Ni ja nikoga ne bih udario, jer nisam konfliktna ličnost. Na Stranu ove rasprave kad nekada povedemo. Tući se, to je za seljake i primitivce. Takav nikada nisam bio.
Drugačija kultura skroz, ali prije svega jer je zemlja uređena. Sjeti se kako su Englezi pravili sranja na svojim stadionima, a kada je donesen zakon o kažnjavanju huligana, stadion je postao pozorište. Nažalost, kod nas je suviše kukolja da bi se tako nešto postiglo.
Gledam preksinoć Partizan. Ispadoše od Ludogoreca, koga je Dinamo izbacio prošle godine. Nakon utakmice, jedan od vođa navijača Partizana silazi i nezadovoljan igrom i zalaganjem napadača Marka Šćepoviča, ne samo na toj već i na ranijim utakmicama, skida mu kapitensku traku sa ruke, uzima je i vraća se među navijače. A, taj fudbaler je dobio kapitensku traku kad je ulazio umjesto Saše Ilića, kapitena i legende Partizana. Zamisli ti kolika je to sila i moć kad možeš igrača poniziti na taj način i ništa mu policija nije uradila, mada sam danas pročitao da su obojica bili na saslušanju. Da si ne znam koliko nezadovoljan nekim igračem, ne možeš to raditi. Ali, to je taj naš primitivni balkanski mentalitet.
Ili, recimo, kad su navijači Hajduka, nezadovoljni igrama svog tima, iskopali 11 grobova!????
Sinoć su igrači Zvezde igrali katastrofalno, jer su imali strah od svakog pogrešnog pasa, pošto bi im Delije zviždale.
Problem je što su te vođe plaćeni kriminalci, u sprezi sa policijom, upravom kluba i sa vrhom države, pa im niko ništa ne može. I među njima se dešavaju transferi, kao u fudbalu. Navijaju, ali za pare. Kad dobiju bolju ponudu drugog kluba, prelaze kod njih. Znam da je par navijača Zvezde prešlo da navija za Partizan, vremenom su tamo postali viđeniji navijači. A, ranije su pljuvali po tom istom Partizanu. Vole klub do zadnjeg dinara.