panda napisao:Dobro, ja sam poprilično indiferentan što se tiče Herthe, ali svejedno, nije dobar znak dok doma izgubiš od ekipe koja ima najgoru statistiku igranja u gostima u ligi (Hannover).
Rekoh, ako iduće godine opet budu tu gdje jesu, onda nema frke, dotle, mislim da bi BMG, Mainz i Wolfsburg bili bolji pickovi za EL. (iako i Wolfsburg igra toplo-hladno kao što su prikazali danas, a Mainz zna primiti totalno glupe golove, ali znaju se od toga i vratiti kraljevski)
Ma Hertha je danas razočarala skroz i ispoljila je mnoge slabosti. Dobro je da su stabilizovali u ligi, a Evropa možda zaista dolazi za nju prerano. Dugo vremena je Hertha pokazivala dobar fudbal, a sada ima strašan problem da dobije utakmice kući, tu su u jednoj strašno lošoj seriji.
BMG i Wolfsburg su kvalitetne ekipe. BMG-u se dese te neobjašnjive crne serije, ali to je kvalitetna ekipa, dovoljno kvalitetna za EL. LP bi za njih npr bila trenutno prevelik zalogaj, ali u EL bi mogli nešto napraviti i u prošlom nastupu su bili solidni s tim plasmanom u šesnaestinu.
Wolfsburg ima dobru ekipu, a kad njih sam pomislio da se sve posložilo i da će uvjerljivo bar peto mjesto uzetil. Međutim, sada su u jednoj lošoj seriji i ova današnja utakmica te utakmica protiv Hoffenheima prije 2 kola zaslužuju samo kritiku. Takve utakmice Wolfsburg mora bolje odigrati. A danas sam i ovu utakmicu gledao kao ostale kombinovano i moram priznati da su djelovali dosta mrtvo.
panda napisao:Bayernu je pa odlično došao poraz BVBa, 25.03. bi prvenstvo moglo biti riješeno.
Volim što smo izdominirali ove dvije sezone, prošla me već sezona u svemu zadovoljila, pa sad još kada je došla dominacija i u ovoj sezoni, onda je to sada potpuno ispunjenje pa i preko toga. A vrhunac bi bio odbraniti titulu u LP.
Samo sada skoro da sam i poželio malo više uzbuđenja u borbi za titulu.
Nekako se ipak čini da ćemo na uzbudljivije utrke morat i pričekat još koju sezonu jer imamo prejaku ekipu. Ekipa je vrh, kvalitet, širina, sve je pristuno. Samo se nadam da će BVB i posebno Wolfsburg napraviti pravu transfer ofanzivu na ljeto, kako bi onda na pravi način napali naredne sezone, pa možda prvenstvo bude i uzbudljivije. Bar što se titule tiče, jer što se borbe za Evropu i opstanak tiče, tu uzbuđenja sekunde ne manjka....