Momčad i sve vezano uz ekipu - 2013/2014

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano uz ekipu - 2013/2014

PostPostao/la Lahm » 02 svi 2014, 15:49

TiLe napisao:Je li istina ovo za Mullera da govori da je nesretan i da bi mogao otići ili se opet izmišljaju gluposti?

van Gaal ga otkrio.
Postat ce trener Uniteda. Britancima proradila masta.
Oack ne jechn 8-)
Lahm
Jupp Heynckes

PostPostao/la effe__sa » 02 svi 2014, 15:51

TiLe napisao:Je li istina ovo za Mullera da govori da je nesretan i da bi mogao otići ili se opet izmišljaju gluposti?

On je govorio da svakako želi više igrati, ali nikad do sad u njemačkim medijima nije rekao da želi ići.
Nego ovo povezivanje s ManU-om zbog Van Gaala, jer on ga je zapravo otkrio u pravom svjetlu ili bolje reći unaprijedio i izbacio na veliku scenu... :D A njih dvojica i dalje imaju visoko mišljenje jedan o drugom. Ali naravno da Muller ostaje u našim redovima... ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 02 svi 2014, 15:54

Sve se u 6 mjeseci može značajnije promijeniti u nogometu, u godinu dana ne želim ni govoriti.

Müller će ostati u Bayernu, sam je rekao kako nikad ne želi otići. No splet okolnosti je bio potpuno drugačiji. Danas je pitanje kakva će njegova uloga i pozicija biti u Bayernu i može li on zadovoljiti trenerskim zahtjevima.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la mirko0410 » 02 svi 2014, 19:41

Puno toga o momčadi Bayerna u novoj sezoni znati ćemo nakon finala u Berlinu. Mislim da u novu sezonu krećemo ili bez Pepa ili mu treba dati mogućnost izbora igrača a to znači barem 3-4 nova igrača po njegovom izboru. Definitivno je da on vrti svoj film u glavi i ako ostane treba mu dati i igrače po njegovom izboru. Kod Pepa su po meni samo Neuer, Lahm i Robben zadovoljili a puno ih se na kraju izgubila u rasporedu i rotacijama. Dva najskuplja igrača Martinez (40 mil.) i Goetze (37 mil) nisu se baš naigrali. Pitanje je sad dali treba Bayern promjeniti svoj prepoznatljivi nogomet, krenuti drugim putem u rekonstrukciju momčadi i što će ostati nakon 2-3 godine kad Pep jednom ode. Sad je finale kupa postalo veliki imperativ jer samo pobjedom u finalu kupa Pep kupuje mir.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la panda » 02 svi 2014, 19:55

Gute Nachrichten: Manuel Neuer hat seinen Vertrag vorzeitig bis zum 30.06.2019 verlängert! // Manuel Neuer has agreed an early contract extension, keeping him at the club until 30.06.2019!
Gute Nachrichten: Manuel Neuer hat seinen Vertrag vorzeitig bis zum 30.06.2019 verlängert! // Manuel Neuer has agreed an early contract extension, keeping him at the club until 30.06.2019!

https://twitter.com/FCBayern/status/462300799566372864
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la The Scarface » 02 svi 2014, 20:00

Bayernov prepoznatljivi nogomet je upravo igra na posjed, još od 2009. kad smo doveli Van Gaala.

Pep će 100% ostati trener jer nije Bayern toliko lud da daje otkaz čovjeku koji je osvojio nacionalno prvenstvo, igrao 1/2 finale LP-a i finale kupa.

Ovo ljeto će imati odriješene ruke da dovede potrebne igrače koji se uklapaju u njegove zamisli. Nadajmo se da će onda sljedeće godine malo pametnije tempirati formu ne bi li napravio i korak više u LP-a.

@Panda
Odlična vijest.

Kalle: "Manuel ist nach dem Spiel gegen Real zu uns gekommen und hat gesagt, ich möchte meinen Vertrag verlängern."

Nakon Reala je Neuer došao do vodstva i rekao da želi produžiti ugovor, kako ponekad jednostavno to ide.
Zadnja izmjena: The Scarface; 02 svi 2014, 20:35; ukupno mijenjano 1 put/a.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la TiLe » 02 svi 2014, 20:04

mirko0410 napisao:Puno toga o momčadi Bayerna u novoj sezoni znati ćemo nakon finala u Berlinu. Mislim da u novu sezonu krećemo ili bez Pepa ili mu treba dati mogućnost izbora igrača a to znači barem 3-4 nova igrača po njegovom izboru. Definitivno je da on vrti svoj film u glavi i ako ostane treba mu dati i igrače po njegovom izboru. Kod Pepa su po meni samo Neuer, Lahm i Robben zadovoljili a puno ih se na kraju izgubila u rasporedu i rotacijama. Dva najskuplja igrača Martinez (40 mil.) i Goetze (37 mil) nisu se baš naigrali. Pitanje je sad dali treba Bayern promjeniti svoj prepoznatljivi nogomet, krenuti drugim putem u rekonstrukciju momčadi i što će ostati nakon 2-3 godine kad Pep jednom ode. Sad je finale kupa postalo veliki imperativ jer samo pobjedom u finalu kupa Pep kupuje mir.

:bravo:
Iako ne vjerujem da će biti većih promjena u kadru.
Ako na Lahma ne računa kao beka onda onda bi tu valjalo nekoga dovesti. Govori se da je Rode možda predodređen za tu poziciju, al to mi je sve klimavo.
Novi stoper je MUST.
Sve ostalo je jako dobro pokriveno i nema potrebe za pretumbavanjem ekipe.

Uprava sigurno razmišlja i tom scenariju da bi Pep mogao failat pa zato i ne vjerujem da će mu dopustiti da dovodi ili prodaje koga hoće.
A i ne trebaju. Ako sa ovim kadrom nije sposoban ostvariti zacrtane ciljeve onda ni ne zaslužuje biti na kormilu kluba.
Kratko i jasno :a045:
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 02 svi 2014, 20:11

Novi predsjednik Bajerna iz Minhena je Karl Hofner. On je na Skupštini kluba dobio fantastičnu podršku, u vidu 99,6 procenata glasova, čime je naslijedio dugogodišnjeg prvog čovjeka kluba Ulija Henesa, koji je zbog finansijskih malverzacija osuđen na tri i po godine zatvora.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la mirko0410 » 02 svi 2014, 21:34

TiLe napisao:
Iako ne vjerujem da će biti većih promjena u kadru.
Ako na Lahma ne računa kao beka onda onda bi tu valjalo nekoga dovesti. Govori se da je Rode možda predodređen za tu poziciju, al to mi je sve klimavo.
Novi stoper je MUST.
Sve ostalo je jako dobro pokriveno i nema potrebe za pretumbavanjem ekipe.

Uprava sigurno razmišlja i tom scenariju da bi Pep mogao failat pa zato i ne vjerujem da će mu dopustiti da dovodi ili prodaje koga hoće.
A i ne trebaju. Ako sa ovim kadrom nije sposoban ostvariti zacrtane ciljeve onda ni ne zaslužuje biti na kormilu kluba.
Kratko i jasno :a045:

meni se kadar isto čini OK, treba nam samo jedan dobar half, dolazi Lewandovwski i to je to, ali ja ipak mislim da bude Pep za svoj nogomet na posjed lopte htio i još nekog igrača
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Murta » 02 svi 2014, 23:42

Na kraju prebacivanje Lahma u vezni red ispada dosta problematičan potez jer je dodao još jednog igrača među ionako pretrpani dio momčadi. Rotacija i opuštanje su uništili formu Bayerna.
Prilično je potcjenjena prošlogodišnja ozljeda Kroosa jer je onemogućila Juppu da radi bilo kakve kombinacije. Igrali su ili najbolji, ili rezerve. Ovi kombinirani sastavi u kojima daješ priliku "prvotimcima s klupe" kao Muller, Mandžukić; Goetze su smrt za stvaranje forme i kemije.

Očekujem jedan od dva slučaja:
-prodaja Shaqirija i vraćanje Lahma na beka
-prodaja Shaqirija i Kroosa uz kupovinu novog veznog i vraćanje Lahma na beka

Veselim se dolasku Rodea jer će i on i trener znati da mu je mjesto na klupi (osim ako brutalno ne proigra i tamo pošalje Martineza).

Javi, Schweini, Thiago, Rode, (Kroos), Goetze, Ribery, Robben i Muller su sasvim dovoljni za 5 pozicija, Hoibjerg čeka svaku priliku.

Ista stvar s napadom, treba odrediti tko je prvi napadač (Lewandowski), tko je zamjena i eventualno treći. Ne vjerujem u rotaciju Mandžukić-Lewandowski nakon ove sezone u kojoj smo ubili formu obojice napadača toliko da moramo razmišljati o Pizarru u finalu Kupa.
2013. je Mandžukić bio jasno prvi napadač, a Gomez je priliku dobio na kapaljku. Situacija je slična kao s van Gaalom jer svaki put kad smo imali više od minimalno potrebnih napadača, nitko nije zabijao.
Jedina iznimka je 2010. kad je Olić bio rotacijski igrač, ali to bih više pripisao njegovoj volji nego ikakvom sistemskom benifitu.

Ali u tom smanjenju kadra treba paziti na jednu stvar - da ne odemo previše u drugu stranu. Primjer loše kratke rotacije je ovogodišnja obrana. Boateng i Dante su nam jedine opcije na stoperima kako god mi analizirali i koliko god kreativni bili. Martinez loš stoper, DvB nije igrao.

Želim ovaku momčad:
Neuer, Starke, 19-godišnjak
Lahm, Rafinha
Dante, stoper, Badstuber, Martinez
Alaba, rezervni bek Contentovog statusa
Martinez, Schweini, Rode
Schweini, Thiago, Goetze, Kroos, Muller, Hoibjerg
Robben, Muller
Ribery, Goetze
Lewandowski, kvalitetna zamjena, penzić (Pizarro?)

Ove godine smo igrali s petnaestoricom od čega golman, 2 stopera, 3 beka, 1 napadač i 8 različitih veznih. Trebamo balansa u ekipi.
Moja momčad ima golmana, 2 beka s 2 rezerve na klupi, 3 stopera, 4 srednja vezna, 3 krila (+ Goetze otprije), napadač. 14 igrača + zamjenski bekovi. 15 ako ostane Kroos.

Taktika može biti 4-1-4-1 ili 4-2-3-1, posve nebitno. Iako sam više računao na 4-1-4-1 za koji očekujem da će biti promijenjen u odnosu na ovogodišnji.

Bayern 2010. - kratka momčad, Barcelona 2011. - velika momčad s definiranim ulogama, Bayern 2013. - srednje velika momčad s istaknutim grijačima klupe, Real/Atletico 2014. - efektivno 14-tak igrača

Ja malo više naginjem ovoj drugoj opciji s prodajom Kroosa i nedovođenjem niti jednog veznog. Jedina iznimka bi mi bio Hazard ako se otvori prilika.
Naravno da je najveći problem u svemu tome Schweinsteigerova trajnost koja je potpuno nejasna kategorija. Povremeno izgleda kao da može igrati do 2020., a jednako često kao da će mu se tijelo raspasti prije EP 2016.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Lennon » 03 svi 2014, 12:03

Novi stoper?

Iskreno počeo sam razmišljat o toj opciji. I dalje stojim kod teze da puno i nisu krivi Boa i Dante kod utakmice s Realom jer nema stopera koji može zaustavi Ronalda il Bale-a u kontri, kad nam ekipa ostane tako visoko naprijed.

Isto tako, prošle sezone mislio sam da boljeg stoperskog para od njih dvojce nema. Bezgrešno, dominantno i pouzdano su odradili povjesnu sezonu. Al opet, i Van Buyten koji je stup žešći je u toj momčadi odlično izgledao.

Neznam, mislim da u tom stilu Pepa treba dovest stopera kojeg on želi. Javi mi nekako nije za stopera, a i trebamo ga u vezi. Možda ipak taj famozni Luiz nebi loše došao.

Osim toga, primjetio sam da Pep želi dovest neke svoje igrače. Neloša opcija, treba svježe krvi, al jedna stvar mi bode u oči.
Neko je napisao da Muller u Pepovom Bayernu nema mjesta, jednako kao i Mandžo. Pogotvo kad se uigra Gotze i kad dođe Lewa. Jednostavno nije tip igrača koji se uklapa. Možda se i slažem, al bez Mullca si ne mogu i ne želim zamislit Bayern. Bez Mandže još i da al bez Mullera - NE.

Vidjet ćemo što nosi sljedeća sezona.
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 03 svi 2014, 12:08

TiLe napisao:Osobno -
Top: Robben, Lahm, Thiago
Flop: Boa, Schweini, Gotze, Shaq

Gotze flop na kvadrat. :| Kako je igrao u Dortmundu uff. "--" Ovo kod nas je sviranje kurcu. Od wunderkinda koji je kostao 37 miliona i koji navodno prima 12 miliona godisnje sam daleko vise ocekivao. :a045:

Jeste bio povredjen na pocetku sezone i igrao je i u napadu i sredini levo, mozda i desno (nesto se ne secam?). Sve to stoji al' opet. Nije to to. Valjda ce bti bolje sledece sezone. Dantinho je rekao da ce on biti za pet godina jedan od najboljih igraca na svetu. Pa da vidimo. :mrgreen: Drzim ga za rec. :bravo:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la mirko0410 » 03 svi 2014, 13:20

Lennon napisao:Novi stoper?

Iskreno počeo sam razmišljat o toj opciji. I dalje stojim kod teze da puno i nisu krivi Boa i Dante kod utakmice s Realom jer nema stopera koji može zaustavi Ronalda il Bale-a u kontri, kad nam ekipa ostane tako visoko naprijed.

Isto tako, prošle sezone mislio sam da boljeg stoperskog para od njih dvojce nema. Bezgrešno, dominantno i pouzdano su odradili povjesnu sezonu. Al opet, i Van Buyten koji je stup žešći je u toj momčadi odlično izgledao.

Neznam, mislim da u tom stilu Pepa treba dovest stopera kojeg on želi. Javi mi nekako nije za stopera, a i trebamo ga u vezi. Možda ipak taj famozni Luiz nebi loše došao.

Osim toga, primjetio sam da Pep želi dovest neke svoje igrače. Neloša opcija, treba svježe krvi, al jedna stvar mi bode u oči.
Neko je napisao da Muller u Pepovom Bayernu nema mjesta, jednako kao i Mandžo. Pogotvo kad se uigra Gotze i kad dođe Lewa. Jednostavno nije tip igrača koji se uklapa. Možda se i slažem, al bez Mullca si ne mogu i ne želim zamislit Bayern. Bez Mandže još i da al bez Mullera - NE.

Vidjet ćemo što nosi sljedeća sezona.

Novi stoper nam treba najviše zbog vjerojatnog odlaska van Buytena, ja osobno ne okrivljujem Dante i Boatenga oni nisu ništa lošiji nego lani samo im je ove godine bilo teže igrati jer su često ostajali sami na širokom prostoru. O statusu Mullera sigurno če odlučivati Pep i ako ode otići će zbog njega. Kaj se Mandžukića tiče za njega je sigurno bolje potražiti novi klub jer ova sezona je bila mučenje i za njega i za Guardiolu. Ako Pep ostaje treba mu dati da si formira roster igrača po svojem ukusu inače opet neće biti sreće niti ljubavi.
mirko0410
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Red passion » 03 svi 2014, 13:22

melodyne napisao:Gotze flop na kvadrat. :| Kako je igrao u Dortmundu uff. "--" Ovo kod nas je sviranje kurcu. Od wunderkinda koji je kostao 37 miliona i koji navodno prima 12 miliona godisnje sam daleko vise ocekivao. :a045:

Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 03 svi 2014, 13:30

mirko0410 napisao:Kaj se Mandžukića tiče za njega je sigurno bolje potražiti novi klub jer ova sezona je bila mučenje i za njega i za Guardiolu

E u to ne vjerujem. Nije igrao ništa manje nego u 2012./2013., a zabio je više :bravo:
Treba ostati, barem kao rotacijski igrač da mjenja Lewu npr. između utakmica lige prvaka
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva