Borussia Mönchengladbach

Teme o bundesligaškim klubovima

Re: Borussia Mönchengladbach

PostPostao/la Red passion » 10 pro 2014, 20:43

To je to. Hahn, Herrmann, Hazard, Hojbjerg. Svi imaju to prvo slovo H. Bilo bi jako dobro vidjeti ih.

Jedino što će se Kramer vratiti u Leverkusen.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la panda » 24 vel 2015, 14:01

https://twitter.com/borussia/status/569859232905994241

:bravo: :bravo:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Titan » 10 ožu 2015, 09:24

@Effe

Nisam ti htio odgovoriti na drugoj temi, pa ću ovdje.

Tamo se nisam izrazio na pravi način kada sam rekao da je Gladbach ekipa manje u Ligi prvaka za Nijemce. Ono što sam tamo zaboravio dodati je "još". Napreduju iz godine u godinu, a fali ima još 2-3 sezone da bi postali respektabilan tim za takmičenje kao što je Liga prvaka. Mogu oni proći, uz mnogo sreće i grupnu fazu (bili bi u 3 ili 4 potu?), tako da bi grupa sigurno bila jako teška. Treba vidjeti kako će Gladbach sljedećih sezona sastaviti igrački kadar jer im ide jedan od najboljih igrača (Kramer), tako da će biti zanimljiv prelazni rok kada je ova ekipa u pitanju. Fali tu još i evropskog iskustva, to neka stegnu kroz Evropsku ligu, a ne Ligu prvaka.

Sevilla je pokazala na kojem je nivou u Evropi Gladbach.
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 10 ožu 2015, 18:27

Titan napisao:@Effe

Nisam ti htio odgovoriti na drugoj temi, pa ću ovdje.

Tamo se nisam izrazio na pravi način kada sam rekao da je Gladbach ekipa manje u Ligi prvaka za Nijemce. Ono što sam tamo zaboravio dodati je "još". Napreduju iz godine u godinu, a fali ima još 2-3 sezone da bi postali respektabilan tim za takmičenje kao što je Liga prvaka. Mogu oni proći, uz mnogo sreće i grupnu fazu (bili bi u 3 ili 4 potu?), tako da bi grupa sigurno bila jako teška. Treba vidjeti kako će Gladbach sljedećih sezona sastaviti igrački kadar jer im ide jedan od najboljih igrača (Kramer), tako da će biti zanimljiv prelazni rok kada je ova ekipa u pitanju. Fali tu još i evropskog iskustva, to neka stegnu kroz Evropsku ligu, a ne Ligu prvaka.

Sevilla je pokazala na kojem je nivou u Evropi Gladbach.

Razumijem ja tebe, ali ako je zasluže neka idu...
A ovo što si spomenuo za Sevillu, u takvim utakmicama mene Favre razočara, jer nekako nekad stvarno naivni ispadnu. Problem je u tome što Gladbach najbolje zna igrati na kontre i onda kada ganja rezultat donji su. Čim su izgubili u Sevilli ja sam pretpostavljao da im treba kući čudo, jer takva su ekipa da i takav rezultat teško nadoknade, a pogotovo na evropskom nivou.
Favre je dobar trener, ali njego stil je jako specifičan. Iako je dobar taktičar, u pojedinim momentima i njemu fali fleksibilnosti....
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la melodyne » 10 ožu 2015, 19:52

Problem je sto Favre nema kao mi 20 i kusur vrhunskih igraca. On ima mozda 15 dobrih. U sezoni u kojoj igraju Evropu to jednostavno nije dovoljno. Nakon sto su izgubili tamo kao da sam znao da ispadaju... Steta bas, kuci su ih nadigrali a dobijali su tako bezveze golove.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 10 ožu 2015, 20:05

Ne bih čak rekao niti da imaju problema s postavljenom obranom, nego s momčadima koje imaju cilj usporavanja igre i zaustavljanja kreacije bez cilja zabijanja gola. Ali dobro melodyne kaže, oni nemaju Robbena koji će sam riješiti utakmicu.
Kruse im je najbliži tome. :lol: Kruse rješava utakmice. :lol:

EDIT: Nemojte me krivo shvatit, Kruse je dobar igrač kojeg bi ja kupio da vodim bilo kojeg bundesligaša osim Bayerna, ali ipak :lol:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 10 ožu 2015, 22:46

melodyne napisao:Problem je sto Favre nema kao mi 20 i kusur vrhunskih igraca. On ima mozda 15 dobrih. U sezoni u kojoj igraju Evropu to jednostavno nije dovoljno. Nakon sto su izgubili tamo kao da sam znao da ispadaju... Steta bas, kuci su ih nadigrali a dobijali su tako bezveze golove.

:bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 11 ožu 2015, 00:34

melodyne napisao:Problem je sto Favre nema kao mi 20 i kusur vrhunskih igraca. On ima mozda 15 dobrih. U sezoni u kojoj igraju Evropu to jednostavno nije dovoljno. Nakon sto su izgubili tamo kao da sam znao da ispadaju... Steta bas, kuci su ih nadigrali a dobijali su tako bezveze golove.

Ali čekaj malo nema sada nikakve veze individualac koji je svjetska klasa, sa naivnim ponašanjem ekipe, mislim na njeno strateško i taktičko naivno ponašanje u defanzivnom dijelu. A još ti ekipa važi kao defanzivno sposobna, jer si je specijalizirao za kontre...Oni meni tako nekako puknu u pojedinim utakmicama. Primjer je i zadnja utakmica protiv Mainza, a onda nije ni čudo što na evropskom nivou popucaju.
Nekako se Favre u toj nekoj svojoj ogromnoj filozofiji pogubi....Ne uvijek, ali nažalost nerijetko u bitnim utakmicama.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la panda » 25 ožu 2015, 17:49

https://twitter.com/borussia/status/580746261202100224

Odlična kupovina :bravo:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Murta » 25 ožu 2015, 18:10

Više prinova nego pojačanje. Borit će se s Toureom za mjesto u momčadi ili mjesto prvog s klupe, ovisno o tome kako ostali igraju.
BMG ovo ljeto treba nabaviti napadača za 15+ golova i dva obrambena igrača da podeblja taj dio momčadi. Lijepo je imati i Raffaela i Hrgotu i Krusea (on je nešto kao Muller tako da bi se apsolutno mogao prilagoditi toj situaciji), ali svaka momčad treba napadača koji će biti prva opcija.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Murta » 01 tra 2015, 09:15

https://twitter.com/borussia/status/583179924162375682
Borussia verlängert Vertrag mit Patrick Herrmann

Herrmann produžio ugovor s BMG do 2019. :bravo:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la Red passion » 09 svi 2015, 11:57

Max Eberl , Sports Director of Gladbach was spotted in A hotel in Gladbach with Hoffenheim Forward Kevin Volland and Werder Striker Franco Di Santo

Both who could be potential replacements for Max Kruse who will join Wolfsburg

Max Kruse ide u Wolfsburg, zamjene bi trebale doći u vidu Vollanda i Di Santa.

Di Santo bi trebao biti taj killer, a Volland još jedan poput Herrmanna.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 26 svi 2015, 12:15

https://twitter.com/SkySportNewsHD/status/603155567289475072

BMG kupila Sippela iz 1.FCK.
OK, ovaj transfer mi nije nimalo jasan. Zašto bi Sippel pristao biti zamjena kad može komotno braniti u bar 6 momčadi BL ili zašto bi se BMG rješavala Sommera?
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la melodyne » 26 svi 2015, 13:05

Ni meni nije jasno... Mozda ce prodati Sommera da bi imali novca da se pojacaju za Evropu? Kramer, Hojbjerg im odlaze, Kruse takodje treba to adekvatno zameniti. Sto nece biti ni malo lako.

Sommer je statisticki najbolji golman sezone i stime ce biti mnogim klubovima interesantan. Nebi me cudilo da ga ludi Englezi dovedu za neke nenormalne pare jer su na tim pozicijama aj zdravo :mig:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 26 svi 2015, 14:06

U Bundesligi je nerijetko situacija da je nelogično - logično, a logično - nelogično.

Ovo me podsjeća na HSV u zadnjih 4-5 godina, Rost - Drobny pa onda Adler - Drobny. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesligaški klubovi