(12/05/2015) FC Bayern München 3:2 FC Barcelona

Teme s utakmicama Lige Prvaka 2014./2015.

Re: (12/05/2015) FC Bayern München 3:2 FC Barcelona

PostPostao/la Smežurani Lulek » 13 svi 2015, 09:14

Šteta kaj je sudac bio toliko loš.Budala je sudila svaki kontakt na gaymaru i messiu a našim igračima je vadio đubretar žute kartone.Ova Uefa je žešća mafija.Žele finale između Reala i Barce i nažalost, to će dobiti.Nisu ni došli do njih a ovaj trojac se počinje bacati naglavačke(gaymar&Messi&Lav krezubica).Koji pederluk.Obrana je ponovno bila očajna.Dobili smo jučer takva dva školska gola iz kontre da je to strašno.Šteta, jer da se iskoristilo pola onih zicera,danas bi Bayern bio u finalu.Smatram da je Bayernu poništen regularan gol.Bayern čeka uzbudljivo ljeto.Baš me zanima koji će igrači dobiti cipelicu nakon ove sezone.
"Kao mali sam imao neviđenu sreću da mi je otac imao tako veliku šaku da me se bojao udariti da me ne ubije"
Smežurani Lulek
Redoviti član
Redoviti član

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 10:35

Činjenica je da nam treba novi štoper i to svjetske klase. Benatija jeste dobar, ali to nije ono što smo tražili. Ljudi su me ovdje kritikovali kada sam rekao da igrač koji tek sa 27 godina zaigra u Ligi šampiona ne može da bude neko vanserijsko pojačanje. Dante je, recimo, bio dobar dijelom i što je cio tim bio jako dobar. Onda je načisto nestao.

Pustite mi te priče kako se nijedna odbrana na svijetu ne bi mogla odbraniti od kontri Barselone. Niko ne komentariše kriminalno postavljanje odbrane kod skoro svih Barseloninih golova. U prvom meču kod prvog gola, Bernat griješi i umjesto da neko uleti klizeći Mesiju, ovaj elegantno šutira i daje gol. Kod drugog gola Boateng je ostavljen potpuno sam protiv Mesija. Nigdje nikog nije bilo blizu i ponovo je Bernat zakasnio. Kod trećeg gola odbrana postavljena previsoko, pitam se čija li je to sumanuta ideja bila da se kod 2:0 napada Barselona. :pep:

Kod prvog gola sinoć, ponovo kriminalno postavljanje odbrane, a isto i kod drugog gola Barselone. Sve u svemu, čisto sumnjam da bi Čelzijeva odbrana dozvolila Mesiju da ih onoliko voza. Udarili bi ga po nogama, pa tu su žuti kartoni da to sankcionišu. Nama su oni lagano dali svaki gol, tako prosto i lagano je to izgledalo. Nismo ništa preduzeli da to zaustavimo. Za šta služi faul, majku mu poljubim?! :facepalm:

Smežurani Lulek napisao:Šteta, jer da se iskoristilo pola onih zicera,danas bi Bayern bio u finalu.Smatram da je Bayernu poništen regularan gol.

Nakon ovih rečenica ne vrijedi raspravljati o tvom smislu za realnost. Barselona je u prvom poluvremenu završila sav posao oko plasmana dalje. Ljudi su svjesno spustili gas u drugom poluvremenu, jer nisu htjeli da rizikuju povrede ili bespotrebne kartone. Za vikend ih očekuje prva meč lopta za šampiona Španije protiv Atletika, a potom finale Kupa i finale LŠ.

O kakvom poništenom golu pričaš? Prvo, nikakav gol nije poništen. Drugo, da bi ono bio gol, lopta je morala još koji centimetar da pređe gol liniju. :bravo:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 11:38

Barca je bila bolja i zasluzeno prosla, ali da su nas nesto posebno nadigrali bez nasih par prvotimaca i njihovom najboljom formom po mom misljenju ipak nisu.

Ostaje za zaliti sto smo jeftino popusili 3 gola u Barceloni, pogotovo u periodu kad smo cak i bolje izgledali na terenu.

Za proc Barcu u sadasnjem stanju su se neke stvari trebale poklopiti (Lewy da zabije onaj zicer u prvoj utakmici) koji bi nam dosta toga otvorio.

Zna svaka budala da ce Barca zabit pokoji gol, ali kad im jos doslovno poklonis 2-3 nemas sta traziti u dvomecu.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 11:44

The Scarface napisao:Zna svaka budala da ce Barca zabit pokoji gol, ali kad im jos doslovno poklonis 2-3 nemas sta traziti u dvomecu.

Zbog ovakvih stvari su nam, prije svega, potrebna ozbilja pojačanja u odbrani. Na Dantea, Rafinju i Badštubera se više ne može ozbiljno računati. Nadam se da se slažeš sa mnom.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 11:48

Miki napisao:
The Scarface napisao:Zna svaka budala da ce Barca zabit pokoji gol, ali kad im jos doslovno poklonis 2-3 nemas sta traziti u dvomecu.

Zbog ovakvih stvari su nam, prije svega, potrebna ozbilja pojačanja u odbrani. Na Dantea, Rafinju i Badštubera se više ne može ozbiljno računati. Nadam se da se slažeš sa mnom.

Rafinha vise nego dobro odraduje svoj posao, veci je problem sto se dogadaju glupe individualne greske pojedinaca koje su kobne u ovoj fazi natjecanja.

Benatia koji dva puta ima brain fart a poslije toga igra kao svjetski stoper. Jednostavno u takvom dvomecu treba odograti bez greske, ne vjerujem da fali kvalitete.

Osobno mislim da smo bili top fit da bi i to drugacije izgledalo.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 13 svi 2015, 11:50

panda napisao:Shvatio bih te ozbiljno da nisi napisao prekidi.
Naši prekidi su se tek s Guardiolom i popravili lol.
Prije toga je bila jebena rijetkost da bi zabili poslije prekida.
U triple sezoni smo bili medju najgorim momčadima po broju golova nakon prekida (posebice nakon kornera)

Nije mjerilo triple sezona, već od prije. Naš problem je uvijek bio defenzivni prekid koji smo upravo prije 2 sezone sredili, ofenzivni smo imali prije 9-10 godina u pravom smislu riječi(Sagnol, Lucio, Ballack...).

To je samo dva od nekoliko elemenata, direktan šut i skok igra. No obrana i kontre se moraju opet naveliko raditi. Trčati se u Bayernu - mora.

Mi smo takva ekipa i takve igrače imamo. Zato Alaba i Lahm natrag na bekove, doppel 6 u sredini, ispred 10-tka, a sad jedino ostaje vidjeti što s krilima. Ja sam tu vidio Müllera, Götzea i Shaqirija umjesto ove dvojice kad nisu zdravi.

Bernat će morati jako puno pure jesti za postati prvotimcem u Bayernu. Za stopere nemam brige kad se taktika sredi i onda onakvi golovi neće padati.

Eventualno ovo ljeto razmisliti o novom desnom beku i zamjenskom napadaču.

Bastian, Hojbjerg, Rode, Götze, Gaudino, Kimmich. Vrijeme je za razvoj mladih igrača bez nekih isprika.

Image
Koja razlika u mentalitetu... Kod Nijemaca nema ovakvih isprika i SP je to dokazao.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 11:52

The Scarface napisao:
Benatia koji dva puta ima brain fart a poslije toga igra kao svjetski stoper. Jednostavno u takvom dvomecu treba odograti bez greske, ne vjerujem da fali kvalitete.

Osobno mislim da smo bili top fit da bi i to drugacije izgledalo.

Nemoj i ti sa tim "šta bi bilo kad bi bilo". Nismo bili kompletni, nadigrani smo i to je to, ali svakako nam ove utakmice moraju poslužiti kao nauk za narednu sezonu. Ne smijemo dozvoliti da budemo ovoliko osakaćeni, pogotovo na krilima. Ako se Roben povrijedi, mora biti spremna zamjena. Mi to nismo imali, a pogotovo ne za Riberija, s tim što u Riberijevom slučaju moramo tražiti lijevo krilo koje će biti starter. Od Riberija više nema koristi.

Benatija nije ono što smo tražili i tu je kraj priče. Kakva korist što je ostatak utakmice odigrao na visokom nivou, ako je napravio 2 ogromna propusta? Da li misliš da bi Suarez, Mesi i Nejmar onakve bravure "prodavali" odbrani Čelzija? Dobili bi po nogama, a mi smo bili blagi kao neke curice. Zato smo i ispali.

Otprilike bi ovako to izgledalo:

Image

Zamjene: Reina, Benatija, zamjenski štoper, Bernat, zamjenski desni bek, Rode, Alonso, Švajnštajger, Gece, zamjensko desno krilo, Riberi i zamjenski napadač.

Prodaja: Rafinja, Dante, možda neko od dua Alonso-Švajnštajger

Penzija: Pizaro

Igrač na koga se više ne računa: Badštuber
Miki
Don Quijote

Re: (12/05/2015) FC Bayern München -:- FC Barcelona

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 12:15

Murta napisao:Prvi gol se ne bi dogodio da je trener van Bommel ili ja. Ona je kontra školski primjer za faul. To sam tek na poluvremenu shvatio kad su prikazali širu sliku terena.

Ovo je suština! Krši, lomi. Lopta može proći, ali ne i igrač! Igračima kao što su Nejmar, Suarez i Mesi samo oštrim nastupom se može pokazati da im neće biti lako. Mi smo im ostavljali previše prostora i to je rezultiralo kako je rezultiralo. Npr. kod drugog gola Barselone Boateng stoji ispred Nejmara i čeka da ovaj uputi šut. Pa idi ka njemu, stani mu uz tijelo. :neee:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 12:45

Svjestan si da je Chelsea ispao od PSG-a iako je imao povoljan rez i igraca vise.

Slag na tortu je bilo sto su primili 2 komada iz kornera.

Shit happens sometimes.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 12:47

The Scarface napisao:Svjestan si da je Chelsea ispao od PSG-a iako je imao povoljan rez i igraca vise.

Shit happens sometimes.

Ja pričam o golovima iz igre. Naravno da im je to veliki propust, ali čisto sumnjam da bi Čelzi primio golove kakve je Bajern primio protiv Barselone. Možda i bi neki, ali 3-4 gola na skoro isti način čisto sumnjam. :a045:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 12:51

Miki napisao:
The Scarface napisao:Svjestan si da je Chelsea ispao od PSG-a iako je imao povoljan rez i igraca vise.

Shit happens sometimes.

Ja pričam o golovima iz igre. Naravno da im je to veliki propust, ali čisto sumnjam da bi Čelzi primio golove kakve je Bajern primio protiv Barselone. Možda i bi neki, ali 3-4 gola na skoro isti način čisto sumnjam. :a045:

Golovi iz prekida se ne broje?

Poanta je da su i jedni i drugi golovi glupi i da se ne smiju dogadati ako zelis proci u k.o. fazi natjecanja.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 13 svi 2015, 12:59

The Scarface napisao:Golovi iz prekida se ne broje?

Poanta je da su i jedni i drugi golovi glupi i da se ne smiju dogadati ako zelis proci u k.o. fazi natjecanja.

Naravno da se broje, samo ponavljam - onakvo vozanje Čelzijeva odbrana ne bi dozvolila i .
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 13 svi 2015, 13:08

Miki napisao:
The Scarface napisao:Golovi iz prekida se ne broje?

Naravno da se broje, samo ponavljam - onakvo vozanje Čelzijeva odbrana ne bi dozvolila i .

Macane jel ti ne kuzis sta ti ja govorim?

Poanta je da su napravili 2 pogreske koje su ih direktno kostale ispadanja. Da, nije ih onako vozalo (nisu ni igrali protiv Barce), ali su jednako tako ispali u puno ranijoj fazi natjecanja zbog pogresnog branjenja prekida.

Da je bila obrnuta situacija ti bi prosipao zuc da Bayern ne zna braniti prekide i da se takve stvari Chelseaju ne bi dogadale.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

(12/05/2015) FC Bayern München 3:2 FC Barcelona

PostPostao/la panda » 13 svi 2015, 13:09

Miki napisao:Činjenica je da nam treba novi štoper i to svjetske klase.

Kao na primjer?
Jedini koji bi pasao uz tvoje kriterije je Silva. Ali šanse da njega potpišemo su ravne šansama da dobiješ onih 90mil € na eurojackpotu lol.
Kad se sjetim samo prošlog proljeća kad sam govorio da je Luiz nikakav stoper pa su me svi od reda kritizirali.
A on zapravo i je čista prevara od igrača...

Miki napisao:Benatija jeste dobar, ali to nije ono što smo tražili. Ljudi su me ovdje kritikovali kada sam rekao da igrač koji tek sa 27 godina zaigra u Ligi šampiona ne može da bude neko vanserijsko pojačanje.

Postavio si i u onoj drugoj temi pitanje mislimo li da je Medhi opravdao onih 28 mil ulozenih u njega, pa ću ti to tu odgovorit.
Filozofski odgovor - i da i ne.
Izuzevši jučer, Medhi je, kad god je igrao svoj posao obavljao poprilično dobro. Problem nije u tome da je on loš, problem je dal on moze tak odigrat preko cijele sezone. Jer je ove bio previše ozlijedjen da bi mogli sa sigurnošću reć dal je opravdao cijenu ili ne.
Veliki je plus što je opasnost kod kornera. To nam je dugo falilo...

Miki napisao:Niko ne komentariše kriminalno postavljanje odbrane kod skoro svih Barseloninih golova. U prvom meču kod prvog gola, Bernat griješi i umjesto da neko uleti klizeći Mesiju, ovaj elegantno šutira i daje gol.

Kreneš post sa kritiziranjem stopera i onda ti je prvi primjer katastrofalna pogreška lijevog beka / golmana
Kod prvog gola prošli tjedan nije bilo kriminalno postavljanje obrane već kriminalno ispucavanje Neuera i još kriminalniji dribl Bernata.
Što su tu točno skrivili Benatia i Boateng meni nije jasno.
Miki napisao:Kod drugog gola Boateng je ostavljen potpuno sam protiv Mesija. Nigdje nikog nije bilo blizu i ponovo je Bernat zakasnio.

Kod drugog gola je definitivan kolaps Boatenga, iako, ja mu to ne uzimam na zao. 80 minuta je odlično pokrivao i onda nakon prvog gola se raspadne on kao i ostatak ekipe.
Ne zamjeram Robbenu / Müller / Lewyu kad fulaju čiste zicere, pa tako ne zamjeram niti Boatengu dok mu se desi onakva glupost - pogotovo jer je ostatak utakmice odigrao korektno....

Miki napisao:Kod trećeg gola odbrana postavljena previsoko, pitam se čija li je to sumanuta ideja bila da se kod 2:0 napada Barselona. :pep:

Glavno da si prošli tjedan kritizirao što nismo uputili nijedan udarac u gol, a sada pitanje zašto se išlo naprijed.
Koja pila naopako. Glavno da se Guardioli moze prisrat zbog nečega, je li?

Miki napisao:Sve u svemu, čisto sumnjam da bi Čelzijeva odbrana dozvolila Mesiju da ih onoliko voza.

Kruzu si prije koju stranicu prisrao zbog ŠBBKBB, a sad to i sam radiš.
Ja ne znam je li to tebi prodrijelo u glavu, ali ČELZI JE ISPAO PRIJE DVA MJESECA. Primili su ne jdan nego dva gola od PSGa sa igračem manje lol

Ali glavno da bi oni zaustavili Barcelonu...
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la TiLe » 13 svi 2015, 13:22

Možda bi mogli ići po nekog backup stopera jer Dante više nije za ozbiljnog nogometa, a i Badstuberova budućnost je upitna.
Međutim ne bih kupovao nekog samo iz razloga da se Benatia izbaci iz prve postave.
Po meni uopće nije odigrao lošu prvu sezonu.
Naš problem je u mekoj vezi, a ne u stoperima.
TiLe
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Liga Prvaka 2014./2015.