Remont momčadi za sezonu 26/27

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Remont momčadi za sezonu 17/18

PostPostao/la Gerd Muller » 10 lip 2017, 21:19

doro napisao:Sve to stoji al ne oslonac i igrač u kojeg se budeš pouzdao...kolko godo to mi ne želimo on je pri kraju a ribery još puno više....

Ribery je odavno propao ali Robben je i dalje igrac za prvu postavu.
“Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.”
Gerd Muller
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 11 lip 2017, 13:33

Neuer
Ulreich
Früchtl
Starke? Zbog povreda svih golmana. :?

Kimmich Boateng Hummels Alaba
Rafinha Süle Martinez Bernat

Vidal Thiago
Rudy Sanches
Gaudino

Robben Costa Ribery
Coman Gnabry

Lewandowski
Muller

In: Früchtl, Süle, Rudy, Gaudino, Coman, Gnabry

Out: Starke, Lahm, Benatia, Badstuber, Alonso
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 11 lip 2017, 18:55

@melo

Da, Kimmich. Tolisso nam je možda osiguranje za beka. Iako bi bilo fora igrati s obojicom pa ih izmjenjivati na pozicijama.

Imam dojam da već dugo dugo nije bilo toliko zanimljivjih mladih igrača u sredini kao sada, do 25 godina ima baš brutalno dobrih opcija.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 12 lip 2017, 10:00

Trenutačno se osjećam kao da smo Kusen...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 12 lip 2017, 12:25

znaš koga Bayern treba dovesti dok nije pre kasno?

https://twitter.com/espn/status/873183679664857088

Nenormalno velik marketinški potencijal, a bome je i velik nogometni potencijal.

U jebenom SAD-u je već sada zvijezda. Svijet će tražiti nove zvijezde kada ode stara garda okružena messijem, ronaldom

Valja i s Gnabry-em probati naravno, ali po meni bi Pulišić je više aspekata bio bolji coup.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 12 lip 2017, 13:03

@Cruz znaš li možda slučajno gdje taj dečko igra? :D
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 12 lip 2017, 13:23

ivan napisao:@Cruz znaš li možda slučajno gdje taj dečko igra? :D

mislim da smo dokazali da to nije prepreka. nismo nijednom platili više od 37 milijuna koliko se sjećam 8-)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 12 lip 2017, 13:59

Pratimo mi i maloga kao i brandta te sergea kojeg smo hapili sad.....očito smo odlučili ih još ostavit malo da igraju u drugim klubovima nemreš sve uzet....
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la melodyne » 12 lip 2017, 14:15

Super je Pulisic ali bi ja pre Dembelea. Kakav ce to tek igrac biti.
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 13 lip 2017, 11:36

Nedavno je doroteja reko kak smo pogubljeni i to je nekak sve očitije. Naravno on je naveo tudumski razlog.

Naš cijeli paket nevalja, mi nemamo dugoročno razrađen plan kojeg ćemo slijediti. Istina je da smo imali jebene sreće, da igramo u BUNDESLIGI pa se neke stvari mogu staviti ispod tepiha ili bolje rečeno neće doči toliko do izražaja.

Imali smo jebenu generaciju, pogodili sa van Gaalom, skrumpali se sa par transfera i eto ti ga na, ali koja je naša filozofija koju se slijedi do srži?

Eto imate JUVE - pokupuju cijelu ligu, posude naokolo, prodaju i zarađuju novac. No Juve igra u atraktivnijoj ligi, pa mu je lakše.

Onda imate RM - oni imaju mlad pogon koji je počeo donositi plodove i bezbroj novaca i kad treba oni strgaju rekorde. Jebote oni za igrače koji neigraju po godinu dana dobivaju po 70 milja (MORATA). Usavršili su proizvodnju te prodaj skupo, kupi još skuplje, čak su u tome uspjeli nadjebati Barcu!

Barca ima jako sličan model.

Chelsea kupuje sve živo posudi po cijelom svijetu, sjebe na taj način FFP i još je u talu sa svim onima koji žele prat novac.

MAN UTD je postao tolko bogat da ne pita više...

Svako ima neki kurac, filozofiju, omladinski pogon, lovu, plan, igrače, a kaj je sa nama?

Eto sad smo napravili taj centar za decu, a kolko vidim radimo najbolje što možemo na tome da našim mladičima nedamo šansu ili pak nismo sposobni uloviti te exrtra brutalis mladiće koji mogu dobiti šansu. Uopće nismo pripremljeni na OČITE probleme - zamjene ROBBERY, LAHM i slično, Koja je taktika ili filozofija budučnosti? Neznamo prodati igrača. Kupujemo igrače za koje uopće nevidimo razlog za kupovinu (pogotovo ova 3 transfera - niko ne kaže da su to loši igrači, nego "ćemu to"?). Dal imamo neku maksimalnu plaću, cifru za odštetu? Ono wtf?

Jedino kaj sam znao je da više nekupujemo južno amerikance direkt iz južne amerike. Jel ima još kaj?

Mislim ovo sa Kimmichom u kombinaciji sa desnim bekom, novim zadnjim veznim je jedna teška sprdačina, pogotovo kada na to dodamo renata.

Al zbog lige, zbog marketinške sprdačine, zbog tog fest geld konta, nekako one bitnije stvari da bi cijeli komplet štimo nedolaze do izražaja. Mi još uvijek ubiremo plodove tamo davne 2010. sezone i od toga mi nismo napredovali kako smo trebali, nego smo samo napredovali.

Mislim što nije otužno, da mi nemamo igrača među klincima koji bi mogao dobiti onu ulogu koju će dobiti Rudy?
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 13 lip 2017, 12:50

Naša filozofija pod van Gaalom je bila nogomet na posjed i integriranje mladih domaćih igrača.
to nam je išlo tada, što je kulminiralo Heynckesovom sex sezonom.

Naš scouting od tada (time i omladiski pogon) nije uopće pronašao nijedan vanredni talent od 2009/2010. Alaba je zadnji upao i to je to.

Vjerujem da bi Pep itekako htio forsirati mladiće ali nije imo koga sem Kimmicha, Bernata, kratko i Comana. ali sve je to uvozna roba. niđe igrača iz našeg jugend

Onda dolazi Ancelotti koji niti voli mladiće niti ga briga odakle si. Totalni fail trener za onu van Gaal filozofiju. Da je Pep trener ili van Gaal, sada bi ManUtd plaćao 120 milijuna za Sanchesa a ne za Mbappea

Ta van Gaal filozofija je velikim dijelom zaslužna za uspjehe najvećeg nivoa (LP13 Bayern i SP14 Njemačka)

Zaključak:

Ako želimo mlade igrače forsirati onda moramo imati jasnu politiku kod zapošljavanja trenera, a ne samo uzet onog ko u tom trenutku ima najjače ime i bez posla.
I skauting i treneri omladinskog pogona su in der Pflicht. Ne može sechzig svake godine stvoriti 1-2 bundesligaša a Bayern već 7 godina ni za druge lige maltene
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 13 lip 2017, 13:35

Iako se slažem u dosta toga s vama @cruz i @anton, moram naglasit dvije stvari.

1. Nama bundesliga nikako nije olakotna okolnost, nego baš suprotno. Lova koju mi zarađujemo samo na račun bundeslige je smiješna u usporedbi što bi zarađivali da smo recimo u engleskoj. Isto tako to konstantno osvajanje lige, odnosno zadnjih 5 godina, sigurno nam nije plus. Htjeli ili ne htjeli, nakon takve dominacije u prvenstvu moraš se uspavat malo. Ono što bi nama najbolje sjelo jest da jedan dobar i kvalitetan dortmund uzme prvenstvo iduće godine, a još bolje bi bilo da su uzeli odmah ove. Onda se uprava zainati i opla, odjednom i bayern zna kupovat sex igrače i pare davat.

2. Slažem se da recimo ovu ulogu Rudija je vjerojatno mogao i morao preuzet neki mladić iz naše omladinske škole. Sad je samo pitanje dal takvih ima i dal im trener/uprava želi dati šansu. Već sto puta prožvakano - CA nije trener za mlade igrače. Ali opet se ne mogu složit da mi nikakve igrače ne proizvodimo. Možda ne za sebe, ali ima dečki koji su kod nas ušli u seniorski nogomet pa sad igraju drugdje, recimo Kraft, Weiser i Can (reprezentativac sada) ili PEH koji sada igraju u engleskoj
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 13 lip 2017, 18:17

@cruz

ja uopće nisam pričao o našem pomladku nego cčitavoj filozofiji kluba. Pomladak je samo jedna kontradiktorna stvar. Nije problem niti da mi kupujemo igrače od 17-19 pa ih implementiramo, nego sve skupa.

Pa znaš da će ti trebat krilo, znaš da oćeš ovak igrat, znaš da trebaš prodat. Nisi se snašo. Kažem, mi kupujemo Alexisa zato što "moramO", ak me razmete, nema tu pripreme. Mi znamo "prodat Mullera", ali zašto je onda doveden i steran Gotze? Zašto nemremo nać način kako da kupujemo igrače za 70-90 milja bez beda.

Nije to jedna jedina stvar ima toga puno.
ivan napisao:1. Nama bundesliga nikako nije olakotna okolnost, nego baš suprotno. Lova koju mi zarađujemo samo na račun bundeslige je smiješna u usporedbi što bi zarađivali da smo recimo u engleskoj. Isto tako to konstantno osvajanje lige, odnosno zadnjih 5 godina, sigurno nam nije plus. Htjeli ili ne htjeli, nakon takve dominacije u prvenstvu moraš se uspavat malo. Ono što bi nama najbolje sjelo jest da jedan dobar i kvalitetan dortmund uzme prvenstvo iduće godine, a još bolje bi bilo da su uzeli odmah ove. Onda se uprava zainati i opla, odjednom i bayern zna kupovat sex igrače i pare davat.

Prvo nemoj bit jedan od onih " joj da Bayern igra u Španjloskoj" ;)

Što se tiće BL i toga dal je prednost ili mana, to je sam ovisno iz koje perspektive gledaš. Iz ove perspektive koje ja gledam je prednost. Iz perspektive kako konkurirati vrhu europe je mana. I baš zato što je prednost nama je lakše probleme gurnuti pod tepih.

Jedan Schalke - znači jedan od 5 najvećih i najbogatijih klubova u Njemačkoj, nemre jednom govnetu od Goretzke ponuditi takav ugovor i uvjete da on kaže, ma gle do 24-te ja ne idem i nemoram ići nigdje. Pazite, ovdje se nepriča o vanserijskom tačlentu već govnetu popute Goretzke. To je užas. jedan Everton može napraviti to da mu igrač bude zadovoljan da ostane i kad ide da ide na težak način. BUNDESLIGAŠKI klub to ne može!

I još sam da kažem da uopće nije stvar u tituli. Može BvB uzeti titulu i kolko god oće, ali ok on neće biti od strane svijeta pecipiran kao ival ili neko ko može konkurirati sve je to zakurac i niš se nemjenja. Pa mi bez obzira na to trošimo nekakve novce i dovodimo dobre igrača.

Ovdje se više radi o kompleti u cjelosti. Naš komplet ili filozofija je "pokupuj" konkurenciju i to je ono prema ćemu je Bayern poznat kao svi ovi ostai, ali to se nije nadogradilo i u tom je problem.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 13 lip 2017, 18:32

anton 1983 napisao:@cruz

ja uopće nisam pričao o našem pomladku nego cčitavoj filozofiji kluba. Pomladak je samo jedna kontradiktorna stvar. Nije problem niti da mi kupujemo igrače od 17-19 pa ih implementiramo, nego sve skupa.

Pa znaš da će ti trebat krilo, znaš da oćeš ovak igrat, znaš da trebaš prodat. Nisi se snašo. Kažem, mi kupujemo Alexisa zato što "moramO", ak me razmete, nema tu pripreme. Mi znamo "prodat Mullera", ali zašto je onda doveden i steran Gotze? Zašto nemremo nać način kako da kupujemo igrače za 70-90 milja bez beda.

Nije to jedna jedina stvar ima toga puno.
ivan napisao:1. Nama bundesliga nikako nije olakotna okolnost, nego baš suprotno. Lova koju mi zarađujemo samo na račun bundeslige je smiješna u usporedbi što bi zarađivali da smo recimo u engleskoj. Isto tako to konstantno osvajanje lige, odnosno zadnjih 5 godina, sigurno nam nije plus. Htjeli ili ne htjeli, nakon takve dominacije u prvenstvu moraš se uspavat malo. Ono što bi nama najbolje sjelo jest da jedan dobar i kvalitetan dortmund uzme prvenstvo iduće godine, a još bolje bi bilo da su uzeli odmah ove. Onda se uprava zainati i opla, odjednom i bayern zna kupovat sex igrače i pare davat.

Prvo nemoj bit jedan od onih " joj da Bayern igra u Španjloskoj" ;)

Što se tiće BL i toga dal je prednost ili mana, to je sam ovisno iz koje perspektive gledaš. Iz ove perspektive koje ja gledam je prednost. Iz perspektive kako konkurirati vrhu europe je mana. I baš zato što je prednost nama je lakše probleme gurnuti pod tepih.

Jedan Schalke - znači jedan od 5 najvećih i najbogatijih klubova u Njemačkoj, nemre jednom govnetu od Goretzke ponuditi takav ugovor i uvjete da on kaže, ma gle do 24-te ja ne idem i nemoram ići nigdje. Pazite, ovdje se nepriča o vanserijskom tačlentu već govnetu popute Goretzke. To je užas. jedan Everton može napraviti to da mu igrač bude zadovoljan da ostane i kad ide da ide na težak način. BUNDESLIGAŠKI klub to ne može!

I još sam da kažem da uopće nije stvar u tituli. Može BvB uzeti titulu i kolko god oće, ali ok on neće biti od strane svijeta pecipiran kao ival ili neko ko može konkurirati sve je to zakurac i niš se nemjenja. Pa mi bez obzira na to trošimo nekakve novce i dovodimo dobre igrača.

Ovdje se više radi o kompleti u cjelosti. Naš komplet ili filozofija je "pokupuj" konkurenciju i to je ono prema ćemu je Bayern poznat kao svi ovi ostai, ali to se nije nadogradilo i u tom je problem.

Antone, poenta tvoje priče je da je u samoj Bundesligi problem, tačnije u klubovima koji je igraju.

Meni npr. nikada nije bilo jasno kako jedan Leverkuzen, Šalke ili Volfzburg i pored višegodišnjeg učešća u LŠ nisu uspjeli da izdvoje neki veliki novac za neko skupo pojačanje... Šalkeu je najzvučnije pojačanje u posljednjih 20 godina bio odbačeni Raul Gonzales. Znači, skoro svake godine si u LŠ, imaš dosta love i opet si stipsa i umjesto da sklepaš 50 miliona na jednu bombetinu, tu lovu daješ na 3-4 polovnjaka i ne uradiš ništa.

Pa čak ni naš najveći rival BvB ne može da se pohvali nekim spektakularnim transferom...
Pa evo jedna Sevilja, koja u Španiji ne može primirisati trofeju, u LE je gazila sve pred sobom i imala vrlo dobar učinak u LŠ, iako su tek četvrti klub po jačini u Španiji.

Slažem se sa tobom da nije stvar samo u tome da Borusija bude dostojan takmac Bajernu, već da jedni druge tjeraju da budu još bolji i bolji. Pa upravo zato je i došao onaj uspjeh 2013. Borusija je tada igrala ludački fudbal, prosto je tjerala Bajern da ulažu još i još... Borusija je nakon toga stala, nije se razvila u neki stabilan klub koji će svake godine biti ozbiljan konkurent za polufinale LŠ. Sa prestankom Borusijinog zaleta, polako je i Bajern posustajao.

Vrlo je važno imati konkurenciju, ali ne bilo kakvu, već konkurenciju sa jasnim planom i vizijom, konkurenciju (čitaj klub) koja će biti atraktivna za evropske fudbalske zvijezde... Dok se to ne desi, nema naprijed ni BL, a ni njenim klubovima.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 14 lip 2017, 06:59

A nije brate mili poanta u tome, več o filozofiji kluba. Pa nije da smo mi neuspješni il nešto tome slično i da je problem u neulaganju milijardi, pa pojačavamo se mi i bacamo novac u bunar, nego više da se počelo stihijski raditi, ono kak dođe-dođe, zbog uspjeha u marketinškom djelu.

Eto donedavno smo imali politiku "nemremo mi kupiti Kaku, mi moramo pronaći svog Kaku (došo je Ribery)"

Onda smo rekli, da ćemo se prebaciti na ofenzivni nogomet. Prvo smo doveli "zvijezde" klose, Rib, toni, pa smo doveli Klinsmanna, samo zbog filozofije, pa van Gaala i promijenili filozofiju što se tiće percepcije igre Bayerna - dovodeći CA nakon Pepa ne znam više koji je plan. Mi tu više dominiramo radi individualne kvalitete igrača, neg zbog napadačke filozofije trenera.

Onda je poćela integracija klinca, home grown igrača i ideje da imamo "švapski" BAyern.

Dogodila se najbolja generacija švaba u zadnjih 100 godina i jedino kaj ja imam za reć, mi smo uspjeli prodati Kroosa.

Dal se i dalje želimo opredijeliti na Njemce? Sad smo uzeli 3 igrača a ne znamo dal nam trebaju. Ako je cilj da kod nas trebaju igrati najbolji Njemci onda zašto smo propustili Draxlera i Sanea, a recimo Gotzea nismo? Kakav je tu uopće u pitanju plan više?

Ovdje nije stvar da ja nešto specifično zagovaram nego samo da se nekako iskistalizira ćemu težimo, jer ako više ne težimo tim švabama i kao olfo okrećemo se zvijezdama di one jesu tj. zaš se idemo s rogatima bosti i kupovati ono što ne želimo?

Oćemo Verratija i Alexisa, a svima se bljuje kaj se za njih mora dat. Znači mi bi nešto, al ne po uvjetu tržišta već po našim uvjetima. Mi ćemo biti nezadovoljni ako se Alexisa plati 65 i da mu se plača u rangu Lewe! onda ćemu to?

Uvijek se priča da mišungu u kadru treba postojati, a da li treba postojati mišung u cjelokupnoj filozofiji kluba?
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi